Topiknyitó: tigus7313 2012. 11. 12. 15:46

Alteo Nyrt.  

Most olvastgattam a féléves jelentésüket.

egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).

a menedzsment is jónak tűnik.

ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.

A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.

ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.

Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)

Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.

A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.

A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.

Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
BalogTibi
BalogTibi vasárnap, 21:57
Előzmény: #9208  zzzoltan
Nagyon hosszasan tudnék erre válaszolni, de igyekszem röviden, a lényeget megfogni. Az alteo-t hosszabb távon érdemes nézni, tartani. Időnként vannak nagyobb hullámok fel, majd kisebb-nagyobbak le, ill. oldalazás. 2022-re a vak is látta már (Holdról is látszott, hogy egy klasszikust idézzek) micsoda know how és potenciál van a cégben. Ekkorra 3000 felett is vastagon megfordult már a részvény (3400) jöttek szépen az eredmények is. 22 végén jött a triumvirátus (mol vezetéssel) majd a para most mi lesz. Az első közgyűlésükre rögtön be is dobtak egy 0 azaz nulla ft osztalék javaslatot. Az ezt követő időszakot hívjuk hosszú (kb 1-1,5 éves) oldalazásnak/kivárásnak. (Emlékezetes, ekkor volt a rv sokáig hozzátapadva 2800-as szinthez.) Majd jött 2024 tavasza és az osztalékjavaslat: 400ft. Ekkor kilőtt 2800-as szintről, majd kisebb nagyobb szünetekkel 4000ig repült a rv. Majd innen némi korrekció again, majd Kalliwoda elemzése god módba lökte a céget a közel 6000-es célárral… ezt követően majd 4800ig meg sem állt. 
Most egy konszolidációs szakasz van szerintem, én ezt az időszakot óvatos (sávosan) gyűjtésre használom ki. Az osztalék 200+200 ft volt idén, amiből 200ft alap 200 extra. 2025ben minimum 200ft alap osztalékra számítok. Beruházások vannak ezerrel, melyek többnyire jövőre fogják látványosan elkezdeni termelni a pénzt. Megújított stratégia is esedékes lassan, de szerintem azzal megvárják az első külföldi akvit. (Már rebesgették idén is ezt cikkekben, márhogy külföld felé is kacsingatnak..) egy szó, mint 100, mert azt ígértem rövid leszek, jövőre várakozásaim szerint pénzgyárrá válik a cég, a profitot értelmes célokra fogják továbbra is elkölteni (miközben osztalékra is jutni fog) és a trend továbbra is töretlenül felfelé mutat, kisebb nagyobb hullámokban. 
mcbull vasárnap, 21:33
Vegyük tudomásul,hogy nem rakéta ez, minden papírban vannak korrekciók,még ha most nem is arról van szó! Forgalom még nem indokolja a félelmet van egy kis csorgás. A nyomda csak azt mondom,hogy ugyan ezt csinálta, türelem. 
amadeo vasárnap, 20:06
zzoltan, röviden próbálom, ahogy én látom: az Alteo a BÉT egyik olyan cége (volt), ami a _magyar_ tőkepiac mérete és jellege miatt sokáig nem keltette fel a befektetők figyelmét, pedig két ideális tulajdonsága volt: a megbízható, professzionális és valószínűsíthetően becsületes menedzsment, másrészt a működési terület, ami jelentős potenciális növekedéssel kecsegtetetett.
Az infláció, kamatemelések, energiaárak aztán jutalmazták a kitartó, hozzám hasonlóan érző befektetőket, így lett rövid idő alatt 3-4-szerezés. Aztán tavaly (vagy 2022-ben? utána lehet nézni) betette a lábát a NER, utána hosszú elbizonytalanodás volt hogy mi következik. A cég kedvezményezettje az MNB növekedési kötvényprogramjának is. Egyelőre úgy tűnik, hogy a NER nem akarja kiszipolyozni teljesen a céget, a régi menedzsment részben maradt, a többlet tőkét pedig első blikkre értelmesen fektetik be, talán ennek köszönhető az idei kb. 30%-os növekedés. Hogy most az elbizonytalanodás miért van azt nem tudom.
kreta
kreta szombat, 17:13
Előzmény: #9209  dönci88
Így van a két úriember hiteles a témába…
Egy biztos a cég jó türelmem kell most néha nekem kevesebb van…
De az irány adott 
dönci88
dönci88 szombat, 16:42
Eszpe2 vagy Balogtibi biztos ír erről egy korrekt kronológiát majd🙂
zzzoltan szombat, 13:03
A tőzsde kezdete óta - több kevesebb sikerrel - befektető vagyok. Eddig azonban ez a részvény nem keltette fel a figyelmemet, csak a "nagyokkal foglalkoztam". Aztán egy gyenge pillanatomban, miután láttam, hogy a elég nagy korrekció volt, vásároltam. Azt gondoltam a múltbeli idősor alapján, hogy a 4000-4200Ft közötti érték elfogadható támasz lesz, de a jelenlegi érték alapján elbizonytalanodtam. Látom, hogy 2024. március és április között szintén oldalazott a részvény 3600Ft érték körül, így lokális támasz lehet az is. Miután sok befektető nem napizik, ezért szerintem sokan lehetnek olyanok, akik akkor vásároltak, azaz még mindig pluszban vannak. Ezek potenciális eladók lehetnek még most is veszteség nélkül, amennyiben nem hisznek a közeli emelkedésben. Szeretném kérdezni azok véleményét akik, már akkor is rendelkeztek részvénnyel, hogy szerintük milyen okok miatt következett be a viszonylag rövid időn belüli, több lépcsős és jelentős árfolyam emelkedés? Amennyiben erre kérdésre választ kapunk, akkor talán könnyebb eldönteni, hogy érdemes-e hígítani a jelenlegi árfolyam körül vagy az esetleges túlreagálás miatt az alacsonyabb érték lehet a tényleges támasz. Természetesen ez egy magán vélemény és kérés, így a esetleges választ is aszerint veszem köszönettel!
kreta
kreta péntek, 19:41
Előzmény: #9206  Ben-Joe-Papa
Mit akarsz megvarni?
Ben-Joe-Papa péntek, 19:02
Előzmény: #9204  kreta
__lekort varom***
mcbull péntek, 17:23
Előzmény: #9204  kreta
4350,4130, 4060 on vettem még hozzá! A nyomda is eljátszotta! 
kreta
kreta péntek, 17:11
Előzmény: #9202  mcbull
Ha lemegy veszek de ezeken a szinteken engem már nem érdekel… van elég belőle ha lemegy addig higitok ha nem akkor annak kifejezetten örülök…
mcbull péntek, 17:07
Előzmény: #9202  mcbull
4060 záró!
mcbull péntek, 17:01
Előzmény: #9199  kreta
Addig nem viszik el! 
schumi07
schumi07 péntek, 16:40
Előzmény: #9197  pundit
otóber 4.én adtak át egy tárolót,arra gondoltam amik már termelni fognak jövőre,de meglátjuk igen
kreta
kreta péntek, 16:34
Előzmény: #9199  kreta
El nem adok egy darabot sem de tuti ezeken a szinteken már nem bővitek!!!
Megvárom míg ez a retek rám dobja lejjebb!!
kreta
kreta péntek, 16:09
Előzmény: #9198  kockaveto1
Eddig úgy volt 4000 alatt bővítek 
Mostmár 3500 nál veszek… nincs vevő…
Lehet ezt magyarázni 
kockaveto1
kockaveto1 péntek, 16:00
Előzmény: #9196  Boavista
4000 alatt kicsit van egy rés
pundit péntek, 16:00
Előzmény: #9195  schumi07
tárolót írtam, az adók kivezetése ertse szerint nem jelent + profitot, szóval én 2025 re 6oo ft eps, 2026 ra tárolokkal olyan 800 ft eps-t várok. meglátjuk kinek lesz igaza 
Boavista péntek, 15:48
Előzmény: #9195  schumi07
Sok folyamatban lévő fejlesztés van ami emelni fogja idővel a profitot ez nem vitás! Viszont ez a hetek óta tartó eladói nyomás kezd aggasztó lenni...
schumi07
schumi07 péntek, 15:40
Előzmény: #9193  pundit
Nagyon sok új termelő egység pl. szél,nap,gázmotorok,energiatároló,fe-group +25%,energia kiskeredelem is szépen nő(bár nyereség ott még kevésbé),adók kivezetése.
eszpe2 péntek, 13:40
pundit péntek, 13:37
Előzmény: #9190  schumi07
ezt mire alapozod?  kiindulva az idei kb 500 ft eps ből ez elég optimista forgatókönyv. a tárolók majd csak 2026 vége felé lesznek kész ha jól emlékszem, azokkal esetleg elérhető az általad jelztett szint, de becslést nem láttam erre nézvést.
mcbull péntek, 10:49
Tegnap szerettem volna venni 4130 on egy csomagot, kaptam záróban párat....tettem be megint vételi megbízást! Akciósabb napról-napra!
schumi07
schumi07 csütörtök, 21:22
Szerintem ezek az "elemzők" pl. MBH nem nagyon számolnak a folyamatosan növekvő termelő egységekkel, gyakorlatilag 2028 ra is ugyan ennyi ebitdaval számol, ami elég valószerűtlennek tűnik. Én jövőre 800-1000 közötti EPS t tartok a legvalószínűbbnek, de majd kiderül! 
ronaldinyo csütörtök, 21:20
Előzmény: #9188  mcbull
nyomda a legjobb cég már 1500ft nál is-most meg hujjuj
mcbull csütörtök, 20:24
Előzmény: #9185  kreta
Remélem azért nem ilyen tragikus a helyzet! A nyomda megcsinálta ugyan ezt még jobban!
38xx volt az alja, 47xx ról!
Ha a mikulás rallyig nem is, de tavaszra vissza megy!
Nem tudhatjuk mit, miért csinálnak de pakkok átadása volt 4160 on nem kevés!
Biztosan sokan beragadtak, de tartom az osztalékig minden hogyan!
kreta
kreta csütörtök, 16:07
Előzmény: #9186  Spekumaci
Pontosan ez a lényeg…
A jelentéstől én se pattanást vártam..
De esést se..
Spekumaci
Spekumaci csütörtök, 15:58
Előzmény: #9185  kreta
Ezzel én is így jártam. Nem számítottam ekkora visszacsorgásra. Főleg, hogy nem is olyan rég jött ki a jelentő, amitől azt vártam, legalább megfogja a csökkenést. 
kreta
kreta csütörtök, 15:52
Előzmény: #9184  eszpe2
Ment a +
Viszont ha megnézem,hogy féléve hol volt az árfolyam és azt számolom vagy fél-egy év kell hogy megint ott legyen, akkor bosszant mekkora lúzer vagyok a megrögzött Long hozzá álasommal….
Néha nem árt eladni és lejjebb visszavenni….
Ezt még tanulom kell…
Nem az a 15-20 % hiányzik 
Hanem az 1-1,5 év amíg egyhelyben ált a pénzem
Mindekinek jó kereskedést és kitartást kívánok..
Én is azt teszem csak kicsit többet bosszankodok mint ti!!!  
eszpe2 csütörtök, 15:22
Elég fapados megközelítéssel, de a 4250 számomra még egy biztonságosabb bővítős szintnek tűnt (nem TA szerinti szintnek). Egyetértek zzzoltánnal is, hogy itt egy erősebb  támasz-sáv épülhetett ki az elmúlt hónapokban. A féléves átlagár is most 4264 Ft. (1% az esélye szerintem 2025 vége/2026 előtt, de most egy újabb vételi ajánlatnál sem szívnám meg az új pakkal, ahhoz nagyon le kellene tolniuk az átlagárakat.) És nem régen 4350 körül is voltak egyben 4k, 5k pakk vételek.
Az MBH tréfásan alacsony célára (4683) 4250-ről is +10%, ERSTE is kb. vele szokott mozogni egy 100-200-as sávban (Kalliwoda inkább egy egzotikum nekem, de az sem lehetetlen). Ennél feljebb lesz jövőre, a tevékenység erősödik, híreket várom. Ezért is vettem még októberben is és pár napja is itt állampapírból.
gummymaci csütörtök, 15:20
4130...halad ez!Meddig?
Donqatto
Donqatto csütörtök, 14:52
Előzmény: #9178  zeed77
2k mióta komoly? Még az 5k is kisbüfi szint
kreta
kreta csütörtök, 14:43
Előzmény: #9179  kreta
A nyomda is akkor indult meg amikor be verték..
Pumás  buzi Jankó eladta olcsón boldog volt Hogy olcsón el adhatta mások meg megvették is kerestek rajta egy halom pénzt….

Topik gazda

tigus7313
3 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek