Úgy gondolom, hogy az emelkedő gázár felhajtja az energia árakat, ami más erőmű árbevételét is növeli, ahol a költségek nem nőnek ennyivel (pl víz, szél, biogáz, akkus tárolók)... szóval lehet, h ez nem rossz az Alteonak.
Sziasztok! Most sok minden várható az energiagazdálkodás, energiatermelés területén, ez jó lehet az Alteo-nak szerintem. Mikor, ha nem most? A gázár szerintetek milyen irányba hathat a cégnek?
Borzasztó, hogy megint verik szét az árfolyamot. Tavaly márciusban vettem bele, azota csak esik. Egyik rossz hír / gyengélkedés jött/jön a másik után. Alig várom, hogy ki tudjak szállni ebből. Még mindig túl nagy rajta a veszteségem, hogy csak úgy hátrahagyjam
ERSTE: Megbírságolták az ALTEO-t, de… Tegnap bejelentette az ALTEO, hogy akkumulátor nem megfelelő kezelése miatt, megbírságolták a cirkuláris gazdaságban tevékenykedő leányvállalatát, összesen cirka 52 millió forintra. Közigazgatási per keretében szeretne jogorvoslatot elérni, hiszen az EU szabályozás szerint az újrahasznosításra kerülő akkumulátorok (gépjármú akkumulátorból áramtárolók kialakítása) nem hulladéknak minősülnek, hanem terméknek. Maga a bírság kevesebb mint 3 forint részvényenként, azaz részvény érték szintjén nem számottevő. Viszont a jövőbeli feldolgozási mód miatt fontos, hogy a hatóságok is hasonlóan értelmezzék az EU-s irányelveket mint az ALTEO, s ez az üzleti eredményre is kihatással lehet hosszabb távon!
Linkedinről: Gabor Hohol ügyvezetőként csatlakozik az ALTEO Circular Kft. vezetéséhez. A társaság a továbbiakban kettős operatív ügyvezetéssel működik: Anita Simon továbbra is ügyvezetőként folytatja munkáját, Hohol Gábor pedig vele közösen vesz részt az ALTEO Circular irányításában és további fejlődésének támogatásában. Hohol Gábor közel három évtizedes energiaszektorbeli tapasztalattal rendelkezik, 2016 óta pedig az ALTEO Csoport munkáját erősíti. Az elmúlt évtizedben az energiatermelési területen több vezetői pozíciót is betöltött, legutóbb karbantartási igazgatóként. Az elmúlt hónapokban már közvetlenül is bekapcsolódott az ALTEO Circular műszaki területének munkájába.
A tőkeerős nagytulajdonos szerintem azzal tehetné a legjobbat a céggel, ha mondjuk 20 milliárd forintért meg/átvenné egyben az AlteoCirculart. Fogadjunk, hogy másnap nem ennyi lenne a részvényárfolyam.
Ja, és a BB+ csak 1 szinttel van a BBB- alatt. és NKP-hoz anno B+ volt a minimum. MOL is asszem SP-nél BBB-, akkor az is a junk határán billeg? :-D Értem az elizélt Éltexet meg sok mindent, de ez a junkozás most szerintem csak fikázás.
Hát, azért "junkozni" túlzás szerintem (nagytulajdonos MOL tőkeerővel a háttérben), a korrektség kedvéért BBB alatt hagyományosan a nem befektetésre ajánlott kategória van, viszont Mo.-n a blue chipeken kívül nem nagyon találsz BBB-t. :-)
Egy kis AI-val támogatott összefoglaló ha valaki nem akar kattintgatni: MOST - a
Társaság a Scope Ratings GmbH hitelminősítővel elvégeztette a (...) kötvények előzetes hitelminősítését - a kötvények előzetes minősítése BB+ negatív kilátással - A BB+ kötvényértékelés azt jelzi, hogy a kibocsátani tervezett kötvény a „bóvli” (junk) vagy nem befektetési kategóriába tartozik KORÁBBAN - 2019-2020 Az ALTEO a Magyar Nemzeti Bank NKP programjában vett részt, A Scope Ratings ekkor a vállalatra és a kibocsátott kötvényekre BBB- (befektetésre ajánlott) minősítést adott meg. - 2021-2024 A felülvizsgálatok során a Scope több alkalommal is megerősítette a BBB- (Stabil kilátás) besorolást Köszönjük Alteo, köszönjük Éltex
Alteo Nyrt.
egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).
a menedzsment is jónak tűnik.
ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.
A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.
ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.
Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)
Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.
A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.
A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.
Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.