z 5700 65 M Ft . Én nem láncolnám az OTP mozgásához, nagyoknak az OTP = BÉT = Magyarország. OTP chart = BUX chart, ami ma kb. lekövettte a DAX mozgását. OTP likvid blue, az Alteo nem az. Mondjuk tegnap az OTP-t is berántották -15%-ba, ami tényleg nagyon ritka, aztán visszahúzták... de ha ekkora pánik van, mindegy, hogy miben ülsz éppen, nincs funda/TA/ráció. Én igazából azt sem szeretem, amikor az ANY-hez hasonlítják az Alteot, :) mert tök más cég/profil/stratégia/minden. Egy dolog hasonló néha, az árfolyam (ami viszont önmagában nem jelent semmit, inkább az EPS, P/E jelentene), azt persze értem, hogy emiatt kicsik tudnak oda-vissza cserélgetni, néha 1:1 arányban, és emiatt hasonlítgatják. Ha OTP helyett kispapírokat nézel, pl. az ANY-t, APP-ot ma egy kicsit jobban adták (%-osan és forgalomban is), pedig azoknál még egy kis oszti is várható... Erste alapján - nem a legpontosabb számok jönnek most-, de OTP éves kb. +33%, YTD kb. +5%, Alteo éves kb. +60%, YTD +40% (és ANY is kb. éves +70%, YTD +40%). Aki még pluszban van idén, és ilyen globális pánikban és rángatásban még tud "take profit"-ot csinálni és cash-be menekülni egy időre, talán könnyebben elsül a keze, és adhatja, ahhoz képest, aki közel 0-ban vagy már mínuszban ül. Mínuszban sokan nem szeretnek pozit lezárni, pedig néha rövid-középtávra az a jó döntés, mégha fájdalmas is. Én továbbra is hosszú távra gyűjtögetem, illetve várok jó lehetőségekre, egy kis piaci megnyugvásra és határozott irányra, ami sztem nem mostanában lesz. Megfordult a fejemben tegnap, hogy a pénteki ~6100 körüli vételt (ami így utólag nem jól sült el) a tegnapi 5100-as pakkal kicsit visszahozva kidobom az 5800 körüli gyors felpattanásban, de nem adtam. Majd kiderül, hogy jó döntés volt-e. :D (Pénteken este jön még egy S&P rating felülvizsgálat, EU viszontvámok 15. keddtől élesednek, ez a vámőrület is eltart még egy ideig sztem, tehát érdekes időszak jön.)
Az osztalék hiánya sokakat elkedvetlenített, de majd felvidulnak azok, akik ennek ellenére tartják mikor olvassák az abból a pénzből (is) finanszírozott akvizíciókat, amelyek többet hoznak majd nekünk az árfolyam emelkedésen keresztül.
Nálam okosabb embereket kérdeznék, OTP elég jól tartja magát nálunk miért ekkora nagy a pánik? Elvileg az OTP nek kéne mérvadónak lenni ahhoz igazodni az esésnek vagy az emelkedésnek Ebbe a vám háborúba..
Aki ilyen papírt eldobott ne haragudj nem tudok rá szavakat mondani…. De hálás kell legyek ezeknek az embereknek akik a pénzt elveszik a családjuktól és az én családomnak odaadják ugyanis én még bővítettem úgyhogy ha nem is vagyok pluszba de hála ennek a dobálóznak a -om nagy részét visszahoztam
Alteo Nyrt.
egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).
a menedzsment is jónak tűnik.
ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.
A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.
ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.
Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)
Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.
A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.
A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.
Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.