Nagyon hosszasan tudnék erre válaszolni, de igyekszem röviden, a lényeget megfogni. Az alteo-t hosszabb távon érdemes nézni, tartani. Időnként vannak nagyobb hullámok fel, majd kisebb-nagyobbak le, ill. oldalazás. 2022-re a vak is látta már (Holdról is látszott, hogy egy klasszikust idézzek) micsoda know how és potenciál van a cégben. Ekkorra 3000 felett is vastagon megfordult már a részvény (3400) jöttek szépen az eredmények is. 22 végén jött a triumvirátus (mol vezetéssel) majd a para most mi lesz. Az első közgyűlésükre rögtön be is dobtak egy 0 azaz nulla ft osztalék javaslatot. Az ezt követő időszakot hívjuk hosszú (kb 1-1,5 éves) oldalazásnak/kivárásnak. (Emlékezetes, ekkor volt a rv sokáig hozzátapadva 2800-as szinthez.) Majd jött 2024 tavasza és az osztalékjavaslat: 400ft. Ekkor kilőtt 2800-as szintről, majd kisebb nagyobb szünetekkel 4000ig repült a rv. Majd innen némi korrekció again, majd Kalliwoda elemzése god módba lökte a céget a közel 6000-es célárral… ezt követően majd 4800ig meg sem állt.
Most egy konszolidációs szakasz van szerintem, én ezt az időszakot óvatos (sávosan) gyűjtésre használom ki. Az osztalék 200+200 ft volt idén, amiből 200ft alap 200 extra. 2025ben minimum 200ft alap osztalékra számítok. Beruházások vannak ezerrel, melyek többnyire jövőre fogják látványosan elkezdeni termelni a pénzt. Megújított stratégia is esedékes lassan, de szerintem azzal megvárják az első külföldi akvit. (Már rebesgették idén is ezt cikkekben, márhogy külföld felé is kacsingatnak..) egy szó, mint 100, mert azt ígértem rövid leszek, jövőre várakozásaim szerint pénzgyárrá válik a cég, a profitot értelmes célokra fogják továbbra is elkölteni (miközben osztalékra is jutni fog) és a trend továbbra is töretlenül felfelé mutat, kisebb nagyobb hullámokban.
Most egy konszolidációs szakasz van szerintem, én ezt az időszakot óvatos (sávosan) gyűjtésre használom ki. Az osztalék 200+200 ft volt idén, amiből 200ft alap 200 extra. 2025ben minimum 200ft alap osztalékra számítok. Beruházások vannak ezerrel, melyek többnyire jövőre fogják látványosan elkezdeni termelni a pénzt. Megújított stratégia is esedékes lassan, de szerintem azzal megvárják az első külföldi akvit. (Már rebesgették idén is ezt cikkekben, márhogy külföld felé is kacsingatnak..) egy szó, mint 100, mert azt ígértem rövid leszek, jövőre várakozásaim szerint pénzgyárrá válik a cég, a profitot értelmes célokra fogják továbbra is elkölteni (miközben osztalékra is jutni fog) és a trend továbbra is töretlenül felfelé mutat, kisebb nagyobb hullámokban.
Alteo Nyrt.
egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).
a menedzsment is jónak tűnik.
ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.
A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.
ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.
Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)
Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.
A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.
A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.
Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.