Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2023. 10. 08. 15:42
Előzmény: #206435  Törölt felhasználó
Az utolsó jó tanácsom hozzád,. hogy sose nevezz sufnituningosnak egy olyan házat, aminek a felújításairól  és évközi karbantartásairól 54 darab számla és 5 vállalkozói szerződés van, plusz tervrajzok és a kapcsolódó szervek jóváhagyó dokumentumai. Tudom, hogy te az utcában lakó haverokkal csináltatod meg a melót a város szélén eldobált sittből, de a magamfajta emberek (mivel nem értenek a felújításhoz) szakembereket bíznak meg, sőt, számlát is kérnek, mert tisztában vannak különböző jog- adózási szabályokkal is.
A joggal te is ismerkedhetnél egy kicsit, mert úgy látom, hogy nem igazán vagy tisztában vele és a lehetőségeivel. :) Kellemes délutánt. :)
lacikonyha 2023. 10. 08. 15:27
Előzmény: #206437  bpwjk
sok helyen megjelentetni, és majd valakinek megtetszik és megveszi
Törölt felhasználó 2023. 10. 08. 15:25
Előzmény: #206437  bpwjk
Az óbudai lakásomat 10 hónapig árulták ingatlanosok, a végén már 11-en tolták .com-on. Mindegyik jött a kis telefonáljával, amit betartott a szobákba, aztán ezeket a csudi fotókat rakta fel, mi meg fogtuk a fejünket, de gondoltuk, hogy ez a működőképes módszer, különben nem csinálnák.Aztán amikor ráuntam, hogy három hetente hoztak 1-1 olyan embert, akik azzal sem tiszteltek meg, hogy levegyék a cipőjüket és úgy nézzék meg a lakást (vannak itt a fórumban is ilyen stílusú emberek), akkor megálljt parancsoltam ennek, befotóztam én a lakást és felraktam Marketplace-re, mert .com-on már nem akartam a saját konkurenciám lenni.1 hét múlva jött ött egy privát üzenet, másnap megnézték a lakást, rá következő nap jött egy telefon egy teljesen korrekt alkuval és véget ért a 10 hónapnyi sales 1 hét alatt..Az, hogy hol és hogyan találsz vevőre teljesen lutri. 
A .com-os kiindulópont teljesen valid, hiszen mindenki ott nézelődik, ellenben csak a saját preferenciái alapján. Nem fog más városokba kattintani, nem fog más paramétereket futtatni, mindenkinek van egy konkrétabb elképzelése, aminek a mentén halad.  Azzal, hogy ezt elfogadja valaki vége is a marketingnek, mert kell egy jó leírás, pár jó fotó és ennyi. Nyilván vannak olyan lakások, lokációk és ársávok, ahol elég is ez, plusz van mondjuk egy 2021. májusa, ahol minden szép és jó, a jegybanki alapkamat a béka seggénél van és csak az nem vesz ingatlant, aki nem akar..Szóval ilyen nem túl ideális piaci körülmények között azt tudod tenni, hogy elkezded próbálgatni az eszközöket, a különböző megoldásokat. Nem csak ingatlaneladásnál van ez így a marketingben, hanem minden más termékkel és szolgáltatással is. Van, amit sikerül egyből eladnod, van, amihez kell 10 féle módszer, mire rájössz, hogy mi működik. 2016-ban pl. megkeresett egy cég, hogy írjak Nekik egy PR cikket az egyik szolgáltatásukról, de a vevőik fejével gondolkodva arra jutottam, hogy a PR cikk nem fog működni. Felvetettem egy videó ötletét, némi csavarral, nagyon tetszett nekik, megcsináltuk és annyira jól működik ez az egyetlen filmes koncepció, hogy 2016 óta egy darab hirdetést nem adtak fel és a mai napig az hozza számukra az ügyfeleket. Persze az ilyen ritka, főleg ha nem ismerjük a piacot. Ilyen esetben van az, amit én is csinálok, hogy próbálgatom a platformokat, az eszközöket, a módszereket..
Az ingatlannál sokan pl. úgy keresnek lakást/házat, hogy egy csomó tényezőt, környéket és lehetőséget nem ismernek. Egy átfogóbb kampánnyal ezeket lehet áttörni és edukálni az embereket és ez mindenhol máshol működik, kivéve az ingatlan.com-on, mert ott aztán nem fogsz tudni mit csinálni, ha nem a Te lokációdra keres. A Marketplace-t pedig gyakorlatilag megölték az ingatlanosok, olyan szintű zaj van ott, hogy képtelenség egyáltalán megjelenni. Találkoztam olyan lakással, amint 140-szer hirdettek meg ott és ennek a tetejébe jön az is, hogy maga az ingatlanos funkció része sem működik a Facebook-nak, tele van üzleti és kód szintű hibákkal is, szóval ami 2021-ben tapsra működött, ott ma nem tudsz labdába rúgni..
Beszéltem egyébként elismert ingatlanosokkal erről a sztoriról, akik tényleg letettek dolgokat az asztalra, saját irodájuk van, 10-20 üzletkötővel, satöbbi és egyrészt tök barátságosan fogadták a közeledésemet, aminek nagyon örültem, másrészt néhány tanácstól eltekintve teljesen jónak gondolták azt, amit és ahogy csinálok. Az, hogy ez most nem működik teljesen a piac problémája.
Én ott követtem el a hibát, hogy abban a hitben voltam, hogy Budapesten azért könnyen el fognak menni az ilyen 80-90 millióra árazott lakások, ahonnan már csak egy Babavárónyi vagy egy lakáshitelnyi ugrásra vagyok én, de azóta látva és megismerve az ottani piacot rá kellett jönnöm, hogy ott sem mennek ezek az ingatlanok, úgyhogy amíg ott nem terem pénz, addig nálam sem fog. Persze most kellene ingatlant venni, én is ezen vagyok, csak az emberek ezt nem tudják és várják a tökéletes időpontot. Vagy legalább azt, ami szerintük az. :) Mindegy, 2 év múlva, amikor az olyan házak, mint az enyém nem 95-ért fognak menni, hanem 120-130-ért, akkor majd rájönnek, hogy 2023 végén kellett volna rossz hitellel kecót venni és azt kiváltani 2025-ben egy jó hitelre és akkor kereshettek volna 25 millió forintot, de inkább otthon ülnek, nézik a TV-t és várják, hogy eljöjjön a kánaán (ami egyébként most van).
bpwjk 2023. 10. 08. 14:53
Szerintem ha a .com -on keresztül nem lehet eladni valamit, akkor reklámvideóval sem. Vagy gondolod, hogy valaki nem is akar házat venni és meglátja egy videóban, majd azt mondja, de jó pofa csak 100M annyi pont van itt a kiskomódba, szaladjunk Bicskére. Mire számítassz vagy ki az a célközönség aki nem a .com-on keres ...? Érdekel, mi a stratégia?
Törölt felhasználó 2023. 10. 08. 14:38
Előzmény: #206435  Törölt felhasználó
Valóban, a te életeddel nem tudom felvenni a versenyt. És lássuk be, itt nagyon sokan nem is szeretnénk. ;)
Törölt felhasználó 2023. 10. 08. 14:29
Előzmény: #206434  Törölt felhasználó
szereintem be kell látnunk, hogy a legjobb vagy!
Pontosan a legjobbak szoktak besértődni, mártírkodni, saját magadért saját magadnak csináltad a filléres kampányocskádat a rendszerváltás korabeli sufnituningolt egyébként teljesen otthonos házaddal, csakhát éppen előbbiek miatt el nem tudod képzelni, hogy sokkal kevesebbet ér... "csináld jobban" mentség is a minőség fémjelzi mindig, további szakmai sikereket kívánok a legjobb vagy! 
Törölt felhasználó 2023. 10. 08. 14:06
Előzmény: #206432  Törölt felhasználó
Igen, teljes szakmai blamázs egy marketingestől, aki szöveget ír, operatőrködik, videót vág és fényel, fotózik, Wordpressezik, online és influencer kampányt rak össze, PPC-zik, mindent visszamér, mindezt egyszemélyben. :( Bizonyára tisztában vagy vele, hogy ez mind 1-1 önálló terület a szakmán belül, de ez a nyomorult Tomi, aki annyira sötét, mint az éjszaka, megcsinálta egyedül a szabadidejében. :(
Jah és volt olyan hülye, hogy nem hívott ingatlanost egy olyan piacra, ahol van 3 versenytársa, pedig milyen jó lett volna egy 4%-os kizárólagos szerződés 1 évre, amivel teljesen megköti magát, ráadásul olyan híresd és hirdet ingatlanosokkal, mint amilyenek itt a környéken vannak és a saját házaim látogatói nagyon vicceseket meséltek róluk. :(
Bocsánat, hogy a szakmai bukdácsolásommal és hozzá nem értésemmel raboltam az időtöket. :( Ha a fentiek közül bármelyiket tudjátok nálam jobban abszolválni, kérlek mutassátok meg, hogy hogy kell nagyban csinálni.
Ha nem, akkor további jó fórumozást és szakértést nektek. :(
lacikonyha 2023. 10. 08. 13:20
Előzmény: #206432  Törölt felhasználó

talán ennél valamivel súlyosabb lehet a helyzet
és tudható, hogy a Lehman tesok balhéját követő szűkös pénzügyi helyzetben a bejáratott nagyobb magyar marketinges cégek is megrogytak
az övék kicsi és nemsokára 3 éves lesz
és fogyogat most is a pénz, enni fűteni világítani stb kell, de a marketingre költeni?
természetesen nyilvános, elérhető az eddigi két teljes évük beszámolója, hát nem egy acélos üzletmenet, és a cég mind a négy katonája tábornok
..
ez a két és félév után más lakhelyre vágyok, kb ugyan az a költői véna terméke lehet, mint ami felfedezte Bicske sváb jellegét a budai aggló részeként
de sokat tanult itt ingyen, tehát nyert, nem kicsit
persze minden amit leírtam csak sejtés, semmi állítás,semmi bizonyosság
és az elérhető árról gőzöm sincs
ez tegnap és ma csak egy átlagos körbejárása egy eladásra kínált lakóingatlannak, és a körülményeknek
mert ide tette
Törölt felhasználó 2023. 10. 08. 12:46
Előzmény: #206425  siemens
egészen biztos, hogy a reklám fronton vannak a hiányosságok szerintem is, ezért jogos! Erre aztán mindenbizonnyal, nagyon nagy szüksége volt, hogy még ide is ideverje 🍆💦 és pont is úgy sült ki 🥚🥚🍳 , minden is ahogy tervezte!
Illetve az egész egy kicsit sem izzadságszagú a mindent tele spam-elek, írok 38km hosszú szöveget, csinálok weboldalt, kamu influencer csali felhívás gombokért de nem ingatlanos igazi jutalékért az biztos nem kell "Tamásnak" 😂 Ez ha bármi is akkor egy anti-reklám a resumé-jába... semmi más... de reklám, csak nem ingatlan, hanem szakmai 🍋🥇
http://999999.hu/
https://kreativ.hu/cikk/helmeczi-tamas-ingatlanhirdetes-influenszer
https://ingatlan.com/33635340
siemens 2023. 10. 08. 12:38
https://licit.info/ingatlan/785546
--
VII. Akácfa utca, 37 nm, emeleti, 1/1
--
3. szakaszban 18,9 millió.
Vodafonelive
Vodafonelive 2023. 10. 08. 11:39
Előzmény: #206429  Vodafonelive
Közben látom ez mind a múlté, tárgytalan. 😅
Vodafonelive
Vodafonelive 2023. 10. 08. 11:38
Előzmény: #206427  siemens
Sehogy, mert a hirdetés már nem él.
lacikonyha 2023. 10. 08. 11:37
Előzmény: #206427  siemens

beraktam a tavaly januári beszélgetés elejét,
nem 88 millió volt hanem 50 ami lement azonnal 47-re és másfél millás nm ára volt
mind a két beszélgetésben résztvevő voltál
de igazad van 2 milla sok lett volna
de nem is volt soha annyi az irányára soha
pár hónapja is tisztázva lett
az is itt olvasható pár kommentel lejjebb, már betettem
de nem múlik rajta semmi,már rég, tavaly januárban elkelt másfélmilla alatt
emlékezz ahogy jólesik
siemens 2023. 10. 08. 11:26
"Tavaly januárban volt szó itt a fórumon egy múzeum körúti lakásról, talán emlékeznek a kedves fórumtársak.
44nm, fotók alapján izlésesen fel volt újítva, épített zuhany, szép konyha, beépített szekrények, felső emeleti, kis erkéllyel. 88 millió Ft volt.
Nem hirdették sokáig.
Érdekes lesz megfigyelni a sorsát ennek a hirdetésnek:
https://ingatlan.com/33732855
Házon belül kevésbé jó elhelyezkedésű, mint a tavalyi, de ha lenne fölösleges 50 millióm, már ülnék is vele a villamoson a Kálvin tér felé.
Ti hogy látjátok?"
lacikonyha 2023. 10. 08. 11:20
Előzmény: #206424  lacikonyha

eredeti beszélgetés itt kezdődött.
végigolvasható nem kell hamis emlékekre hagyatkozni
nem annyira hossú
.
Bolton01 2022. 01. 19. 15:03 Előzmény: #145770  Bolton01 #145771 https://ingatlan.com/v-ker/elado+lakas/tegla-epitesu-lakas/32666059
https://ingatlan.com/v-ker/elado+lakas/tegla-epitesu-lakas/32663205
https://ingatlan.com/v-ker/elado+lakas/tegla-epitesu-lakas/32426946
Ezeket is néztem. Tényleg sokat segitenétek pár őszinte véleménnyel.
siemens 2023. 10. 08. 11:20
Valószínű, hogy Tomi már ezerszer megbánta, hogy írt ide. De a célját elérte, kapott egy kis reklámot.
lacikonyha 2023. 10. 08. 11:15
Előzmény: #206419  siemens
ez a te visszatérő 2 milliós emléked
...
Lakás/Ingatlan árak topik 2023. 08. 26. 16:21 #203557 Én emlékszem az ingatlanra, mert gondolkodtam a megvételén, és megnéztem élőben is, beszéltem a tulajjal is.
Nem 2M/m2 volt az ár. Ha jól emlékszem, 32 (vagy 34?) m2 volt, és 50M volt az ára, de teljesen és frissen fel volt újítva. (konyha, klíma, stb konkrétan nem volt használva még).
A m2 ára 1,5-1,6M körül volt (meghirdetve), 47-ért odaadták volna különösebb alku nélkül. Kb megtekintésem után 2-3 héttel megvették amúgy, mert beszéltem újra a tulajjal. Kb. 1,45M volt m2-e, de gyakorlatilag csak  a ruhákat kellett odavinni. Nem volt egy alkalmi vétel, de azóta se dobott fel ilyet az ingatlan.com, úgyhogy nem tudom most mennyi lenne az ára ...
Tipp valakinek?
.
.és aki 30 milliós árat is megadott volna az még nagyobbat bukott volna
hátmég aki 4-t
siemens 2023. 10. 08. 11:10
Előzmény: #206422  Vodafonelive
Tény, hogy hasonló a nyitókép. Lehetséges, mert most végzik a felújítást, és sok az egyezés.
Vodafonelive
Vodafonelive 2023. 10. 08. 10:59
Nem ez volt az a lakás amit még facebookon is hirdettek és teljesen le volt lakva és nem túl előnyös alaprajza? A legelső fénykép miatt ugrott be, mintha ugyan azt használnák.
lacikonyha 2023. 10. 08. 10:22

legutóbb már kiderült hogy egyedül te emlékeztél 2 milliós árra
aki járt a legfelsőn lévőben, az is figyelmeztetett rá
ne add fel

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek