annyira lefelé nem várom.... tegnap elég szép forgalommal tartotta magát.....még ha átkötés is volt (ki tudja) ennyit azért 300-on nem vesz senki ha lefelé megy....
Mágusom! Az a baj hogy összekevered az okot az okozattal. De nézzünk egy konkrét példát. Belügyminisztérium balesetbiztosítás. A cig nyerte a tendert 455 mft is ajántlattal aegon 464 m , allianz 1.558 mrd. Aztán ment a hiszti az aegon visszalépett és megkötötték a ciggel a szerződést. Magyarul a cig törte le az árat az államnak, azaz ha kiesik akkor - az aegon visszalépése miatt- közel 1 mrddal többet kellene fizetnie a BM nek. Az már egy másik kérdés hogy ez mennyire volt jó a cignek. A lényeg hogy nem érdemes az államnak csökkentenie a versenyt mert akkor magasabb lesz az ár. J
„Tiborczok, Garancsik, Mészárosok, Szíjj Lászlók. Azok, akik Magyarország érdekeit feláldozták a saját gazdasági érdekeikért. Akik a saját zsebükbe tömték a közös jövőnket. Szijjártók, kaszinóhuszárok, Lázárok és Orbán Balázsok. És akiket sokan nem ismertek, pedig nem ártana: Benkő Szilárd, Szijjártó mindenese, Keszthelyi Erik, aki a teljes biztosítási piacot uralja Mészáros Lőrinc nevében, vagy Szeivolt István, Tiborcz István építőmestere, Kis-Szölgyémi Ferenc, a B+N Referencia vezetője, aki az Orbán-rendszer takarítója, minden kórház tisztántartója, Balázs Attila gyergyói NER-huszár, a több százmilliárdos zuglói csodairodaház építtetője, vagy Vörös József, Mészáros ügyvédje, vagy épp Kertész Balázs, Rogán bizalmasa.” A felsorolást azzal folytatta, nekik címezve: „Tudjuk, kik vagytok, és tudjuk, hogy mit tettetek, és nem felejtünk.” De tényleg, kik is ők? Valamennyien a NER háttéremberei közé sorolhatók, ketten közülük – Vörös, Kertész – ügyvédek, négyen szerepeltek a leggazdagabb magyarok százas toplistáján – Balázs Attila, Szeivolt István, Kis-Szölgyémi, Keszthelyi Erik –, bár különböző gazdasági ágazatokból, míg a hetedik, Benkő Szilárd, akinek bár szintén van szép számmal üzleti érdekeltsége, leginkább Szijjártó Péter külügyminiszter bizalmasaként és egykori futsalos csapattársaként ismert. Összeszedtük, abban a sorrendben, ahogy Magyar említette őket, hogy mi az, amit a nyilvánosan megjelent információk szerint tudni lehet róluk. „Tiborczok, Garancsik, Mészárosok, Szíjj Lászlók. Azok, akik Magyarország érdekeit feláldozták a saját gazdasági érdekeikért. Akik a saját zsebükbe tömték a közös jövőnket. Szijjártók, kaszinóhuszárok, Lázárok és Orbán Balázsok. És akiket sokan nem ismertek, pedig nem ártana: Benkő Szilárd, Szijjártó mindenese, Keszthelyi Erik, aki a teljes biztosítási piacot uralja Mészáros Lőrinc nevében, vagy Szeivolt István, Tiborcz István építőmestere, Kis-Szölgyémi Ferenc, a B+N Referencia vezetője, aki az Orbán-rendszer takarítója, minden kórház tisztántartója, Balázs Attila gyergyói NER-huszár, a több százmilliárdos zuglói csodairodaház építtetője, vagy Vörös József, Mészáros ügyvédje, vagy épp Kertész Balázs, Rogán bizalmasa.”A felsorolást azzal folytatta, nekik címezve:„Tudjuk, kik vagytok, és tudjuk, hogy mit tettetek, és nem felejtünk.”De tényleg, kik is ők? Valamennyien a NER háttéremberei közé sorolhatók, ketten közülük – Vörös, Kertész – ügyvédek, négyen szerepeltek a leggazdagabb magyarok százas toplistáján – Balázs Attila, Szeivolt István, Kis-Szölgyémi, Keszthelyi Erik –, bár különböző gazdasági ágazatokból, míg a hetedik, Benkő Szilárd, akinek bár szintén van szép számmal üzleti érdekeltsége, leginkább Szijjártó Péter külügyminiszter bizalmasaként és egykori futsalos csapattársaként ismert. Összeszedtük, abban a sorrendben, ahogy Magyar említette őket, hogy mi az, amit a nyilvánosan megjelent információk szerint tudni lehet róluk.
Igen, valami készülődik csak nem akarták elmondani azt hogy mi, ezt az akvizicióra is kell a pénz szöveget meg nem is értettem, utána meg azt mondja, hogy nem pont ezt mondta?! Hát akkor mit mondott? Nem azt mondta, hogy azért nincs oszti mert informatikai fejlesztés és akvizició?
Igen az egy nagyon érdekes pillanat volt mert ha elektronikus lett volna a szavazás akkor leszavazták volna az osztalék nemfizetést, de ettől még nem lett volna osztalék. Én azt láttam rajta hogy nem jött lázba ahogy szokott, enervált volt. Igazából én nem az osztalék miatt tartom a papírt , hanem arra számítok hogy előbb utóbb fog történni valami. Olyan nincsen hogy minden egyes biztosító milliárdokat költ informatikára mikor a nyereségszint ehhez képest csekély. Ordít hogy méretgazdaságossági okok miatt édemes egybekelni. Nem lett volna esély az osztalék megszavazására.
Én az osztalék nem fizetés ellen szavaztam, de a 0,33 százalékunkal kevesek voltunk. Erik is felemelte a táblát egy pillanatra, már reménykedtem :) Jancsika te miért tartózkodtál?
CIGPANNONIA kitartók