Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
FR73 vasárnap, 10:45
Előzmény: #232656  J0hnnyEnglish
Azt hiszem, hogy a párkapcsolat hasonszőrűek között működik jól. Ezt úgy tudat alatt érzi is a többség.
A pároddal együtt megkapod a teljes múltját, a teljes szocializációját, a teljes csalàdját is.
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish vasárnap, 10:45
Előzmény: #232654  Freszelés
Rászámolsz 10%-ot, akkor sem rózsás a helyzet, ráadásul a diplomásoknál nagyobb a szórás szerintem mindkét irányba mert felfelé biztosan több a vezető/felső vezetői pozícióban lévő, így jobban torzítja az átlagot.
https://www.ksh.hu/stadat_files/mun/hu/mun0057.html
Freszelés vasárnap, 10:43
Előzmény: #232652  FR73
Számomra nagyon fura, hogy létezik protekció... én tényleg csak olvastam róla vagy láttam a híradóban. A
legkomolyabb 'protekció', amit láttam vagy amihez közöm volt az az, hogy 30 éve általánosban  ha iskolaundorom volt, akkor anyám tudott szerezni az orvostól igazolást. Ennyi. Vége.
Se melót, se akármilyen engedélyt, se fizetésemelést, se előléptetést, se bármi elsikálását, de még csak egy legutolsó irodai melót se tudnék senkinél kijárni, mert nem ismerek senkit. A társasházban a szemétsepregetős melót se tudnám az általam preferált cégnek kiszervezni.
Béna vagyok? Itt mindenkinek vannak/voltak kapcsolatai? Nekem 0. Rokonaimnál azt látom, hogy zéró. Barátaimnál, ismerőseimnél soha senkinek se esett le semmi, senki se kapott csak úgy valamit. Ez megint csak az én buborékom lehet.
FR73 vasárnap, 10:41
Előzmény: #232655  slash
A konkrét példa még a 80-as évek témakör része, és az akkori túléléshez szükséges kapcsolat keresése.
Az itt felhozott példa pedig az, hogy a mai  munkaerő piacon próbál protekcióval keresni egy, az illető piaci értékénél 20-50%-kal jobban fizető állást. Ez nem a túlélés, de a technika ugyanaz.
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish vasárnap, 10:38
Előzmény: #232626  hunball2

38 évesen keresni az igazit - 4 milliós fizu nélkül is nehéz... Lényegesen egészségesebb 30 alatt megtalálni, pláne 25 alatt amikor még alig van valamije az embernek (általában), így a pénzügyi érdek (ami alapvetőn rombolja a kapcsolatot) ki is húzható.
Én soha nem néztem le a felségemet azért, mert csak 1/3 ad annyit hoz haza pénzben mint én, a pénzen kívül nagyon sok minden másról - is- szól a család (ki is akadtam izomman hozzászólásaira, ahogy a gyerekei anyjáról írt).
Előbb vagy utóbb, vagy soha - megérik az ember agya arra, hogy ezt felfogja. Megérteni mi is a fontos az életben valójában.
slash vasárnap, 10:31
Előzmény: #232652  FR73
1992 nyarán elvittek katonának. Borzalmas volt. Börtön light. Egyetlen pestiként a sok borsodi paraszt tisztes között. Halálra szpattak. Megaláztak de meg nem törtek.. De kibírtam. Apám rámnézett 75 nap kiképzés után  az adyligeti gyakorlópályán , anyám sírva fakadt. Másnap felült a Moszkva téren a 22es buszra és felment a Hegyvidékre ahol a górék laknak. Beszélt egy őrnaggyal aki elintézte hogy ne Nyírbátorba kerüljek ezek közé az állatok közé hanem maradjak Pesten. Itt is szar volt de hazaláttam. 
Majd ha a ti gyereketekről lesz szó ti is szartok mindenre és mindenkire. 
Freszelés vasárnap, 10:28
Előzmény: #232653  J0hnnyEnglish
Akkor buborékban élek.
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish vasárnap, 10:24
Előzmény: #232647  Freszelés

Szerintem nem érdemes soha túlzásokba esni! 6-700k s nettó fizut nem adnak a két szép szemedért, még a multiknál sem. 8 órás melóban legalább diploma+nyelv+senior pozi, vagy 3 műszakban a beledet kidolgozva hétvégi melóval kijön igen, meg lehet keresni.
Csoportvezetői szinteken erre rápakolhatnak egyéb extrákat (autó, extra cafi..stb, vagy ezzel egyenértékben nettó 1 millióig "), de hogy minimális rátermettséggel elérhető lenne, azt kétlem.
Az IT-t kihúzhatjuk a képletből, meg a kis KKV-kat is mert mind a két irányba torzítanak.
FR73 vasárnap, 10:19
Előzmény: #232651  lacikonyha
A protekció kifejezés a 70-es 80-as években elterjedt volt a plebs körében.
A kis embernek volt egy megoldandó ptoblémája, akkor keresni kellett az ismerősi körön belül egy "magasan" levő személyt, aki segített.
Lakást, állást szerezni, gyereknek iskolai felvételt intézni, stb.
Ez mélyen beívódott a kisemberbe, és átöröklődött generációkon keresztül.
Mennyivel könnyebbnek tünik egy "magasról" érkező ajánlás megszerzése, mint a piacon megdolgozni érte.
lacikonyha vasárnap, 10:10
Előzmény: #232648  Freszelés

nem értetted félre
az ekkor történt amikor a slash államtitkárból miniszter lett
slash vasárnap, 10:08
Nemcsak 40éves IT expertek vannak a világon mint te. Vannak pályakezdő lányok is akiknek ez szép pénz. A lábaik viszont jobbak mint a tiéd..:-)  MIndenki abból gazdálodik amije van. 
lacikonyha vasárnap, 10:01
Előzmény: #232646  Stg

a Szájer éppen hogy csak nagykorú lett amikor balesetben meghaltak a szülei
bevállalta hogy a fiatalabb testvéreinek ő legyen a gyámja, el is látta a feladatot
.
aztán később aztán nagyon messzire ment az Orbánnal
csinált jópár dolgot, ezért durrant akkorát az ereszezés
többet kapott volna mint amit megérdemelt?
Freszelés vasárnap, 09:36
+az is lehet, hogy én értettem félre valamit.
Freszelés vasárnap, 09:35
Előzmény: #232642  slash
6-7 nettós fizetésért miniszteri kopogtat valaki akár csak 2 másodperc erejéig? Tuti valami burok van körülöttem, mert ez gyakorlatilag minimális rátermettség +dolgozni akarással elérhető.
Ja, persze én se azt csinálom amit szeretnék, hanem először lapos, aztán a pofámra ráerőltetem a mosolyt és csinálom amiért fizetnek.
Stg vasárnap, 09:32
Előzmény: #232639  FeherTibi
Ennyire kènyes informàciót ne  teregess ki ilyen szèles fórumon. Sztem a Borkai sem örülne neki ha làtnà.
Hiàba elfogadó màr a vilàg mindenfèle irànyban, làtod milyen balhèja lett a Szàjernek is,a csatornakijàratos buliból ès nem csak az ekik miatt.
Aki ezen a vonalon mozog, jobb ha diszkrèt marad, ha tud is egyet s màst.
lacikonyha vasárnap, 08:32
Előzmény: #232625  Placi82

egyik panelemért sem és egyik üzlethelyiségemért, és persze egyetlen bérlőmért sem mondok köszönetet a dagi főtolvajlónak
viszont az tetszik hogy a több generáción át napszámosból lett tsz és állami gazdasági parasztok mai leszármazottainak pusztán bot egyszerűen gondolkodni tudó tömegének adta be sikerrel, hogy botnak lenni nem csak jó hanem érdem is
.
így ma a daginak hála bőven van kétlábon járó bot országszerte
köszönöm neked dagi, köszönöm, nagyon köszönöm
hunball2 vasárnap, 08:28
Előzmény: #232641  slash
"Az a vonat elment." --- Szerintem is, ha őszinte vagyok. Meg talán ő maga is így gondolja. 
hunball2 vasárnap, 08:21
Az szakmai lesz.
slash vasárnap, 06:23
Te voltál már értekezleten ahol a nagykutyák játszanak? Államtitkárok , miniszterek stb. Én már voltam. Kit érdekel a górénak a micsodája. ..Tudod mi izgatja a nőket?  A hatalom. Hogy a gimis barinőm 30 év után felhív hogy a lányának kéne munka olyan 6-700nettó.  Ok babám, küldd be hétfőn du-ra meglesz az íróasztal. Na ez izgatja a nőket. Semmi más. 
slash vasárnap, 06:18
Előzmény: #232626  hunball2
Persze hogy jön a mester azonnal. Csak az árak nem változtak, valamibe belekezdesz (kerítés ,szigetelés burkolás ) 2milla alatt ne is kezd bele mert egy hetes munkáért legombolják rólad. A 38 éves kishölgynek meg nem kell már a családon gondolkodni. Az a vonat elment. Majd egy elvált ezüstróka kamaszlányával elmennek shoppingolni és kész. 

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek