Topiknyitó: user01 hétfő, 09:30

2026-os Országgyűlési választás  

Beindult a kampány
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
FeherTibi szerda, 23:35
Előzmény: #99  hekki
Trump won because people believed that people eat cats and dogs:
 https://m.youtube.com/watch?v=3BrCvZmSnKA&pp=ygUadHJ1bXAgZWF0aW5nIHRoZSBjYXRzIHNvbmc%3D
hekki
hekki szerda, 21:58
https://www.vadhajtasok.hu/2024/11/27/elismerte-a-harris-kampany-a-manipulaciot
Kamala Harris amerikai alelnök, a Demokrata Párt elbukott elnökjelöltjének vezető kampánytanácsadói elismerték, hogy a belső felmérések szerint Harris valójában sosem vezetett Donald Trump ellen a kampány során. Ráadásul nem is nagyon tudtak szembeszállni a Trump-kampány érvelésével.
Kb ez van nálunk is magyarpéter ügyben. Megy a hülyités, aztán 26ban jön a valóság az újabb 2/3 fidesz. 
Mississippi
Mississippi szerda, 16:28
Előzmény: #97  Mississippi
Mármint Karácsony alporgármester jelöltjét...nem szavazza meg.
Mississippi
Mississippi szerda, 16:27
Előzmény: #86  Dehogynincs
Az ellenzéki szavazók számára tudott volt hogy Vitézi a fidesz embere, tehát az ellenzéki szavazók a Tiszára és Karácsonyra szavaztak. És nem hinném hogy arra számítottak, hogy a Tisza Vitézit megszavazná, Karácsonyt nem.
Egyébként szavazatszámlaló voltam, 1000 fős mintán a fidesz bőven nyert, a Momentum hozta az elvártat, Dk gyengébb volt, a Tisza magában talán a fidesz felét érte el. 
euler szerda, 16:00
Előzmény: #95  euler
egyéni
(-5 :)
euler szerda, 15:08
Előzmény: #94  euler
18 ból 17
euler szerda, 15:06
Előzmény: #92  user01
Nem szükséges, mert egyiben is el lehet indulni és győzni.
Honnan veszed, hogy a 17 Bp-i választókerületből bejutott 16 ellenzéki csak azért jutott be mert a pártlogók ott voltak mellettük? Egyik sem listáról került be, mert egyéniben is győzött. (És még egy páran az országban).
Innen tájékozódhatsz: "Egyéni választókerületek eredményei"
https://vtr.valasztas.hu/ogy2022
user01
user01 szerda, 14:59

https://telex.hu/belfold/2024/11/27/nagy-istvan-agrarminiszter-nemzeti-konzultacio-forum-ruzsa-homokhatsag-vizutanpotlas-haboru-migracio-tisza-part-magyar-peter

Á, dehogy is indult be a 2026-os kampány. Még 1,5 évig megy majd a háborúval riogatás. Kérdés, hogy a földönkívüliek nem akarnak-e beszállni. Pataki Attila tudna erről mesélni :-)
user01
user01 szerda, 14:56
Előzmény: #74  euler

Hadházy? Hogy jött most ide a volt fideszes képviselő?
Ha indulni fog 2026-ban, akkor kinek a színeiben? DK-Jobbik-LMP-Párbeszéd-MM-Együtt-MSZP-Ésatöbbi jelöltje lesz? Megegyetek már róla a jelölő pártok szakbizottságai?
user01
user01 szerda, 14:53
Előzmény: #76  hekki
Hogy is áll nálad most a közvélemény-kutatásokon a fidesz?
user01
user01 szerda, 14:51
Előzmény: #85  signal2

Neked értelmetlen.
Ezzel szemben egy nagyon erős üzenet azoknak, akikre nem szavaztak ezek az emberek.
user01
user01 szerda, 14:50
Előzmény: #87  signal2

Esetleg nem az volt a választók üzenete, hogy elegük van abból, ami eddig ment, és a totál ismeretlenbe is szívesebben mennek, mint azok kezét fogják, akik eddig nem képviselték őket?

Ezek a korábbi "jól dolgozó, nem lejáratott" politikusok hogy kerültek oda? Van köztük olyan csoportosulás, esetleg párt, amelyik korábban nem volt ott, azaz ugyanúgy a semmire választották meg őket az előző választáson? Mint tették most a választók a tiszásokkal? Az MSZP-sek már korábban is bejáratottak voltak? A DK-sok is? Kik voltak még az előző közgyűlésben? Voltak közöttük olyanok, akik a semmi korábbi politikai teljesítményük ellenére jutottak be? Kik?
Dehogynincs
Dehogynincs szerda, 14:48
Előzmény: #85  signal2
Igen, ilyen hülyének nézem őket (én sem tudom pontosan, utánaolvasás nélkül).
A választási rendszer a hatalom (vélt) javára lejt.
Soproni (2017): "Nem akarjuk összegyurcsányozni magunkat."
Úgy gyurcsányozták össze magukat, hogy nem akarták?
Milyen lenne a közgyűlés, ha nem barmolják el a választási törvényt?
signal2
signal2 szerda, 14:42
Előzmény: #84  user01
àtjött: a válsztók azt üzenték, hogy hiába dolgozol szakmai szemmel is jól és sokat, nem számít.
Igen, fenntartom, hogy a választók a hülyék. Ugyanis a fövárosi közgyülésben messze nem állt fenn, hogy nem dolgozó, lejáratódott politikusok ülnének, ennek épp az ellenkezüje volt igaz. Ha tetszik neked, ha nem. 
Dehogynincs
Dehogynincs szerda, 14:40
Előzmény: #82  Shortelek
Hajszálon múlt, hogy nem Vitézy mellé szavazták be a tiszát, bár akkor is ilyen szopás lenne, de nem a szavazók miatt, hanem a választási törvény átgondolatlan elbarmolása miatt.
signal2
signal2 szerda, 14:40
Előzmény: #83  Dehogynincs
"Milyen közgyűlés állt volna föl, ha nem módosítja a hatalom a választási törvényt?" -
Olyan hülyének nézed az embereket, hogy a sok tájékoztatás ellenére nem tudják a válaztás napján, hogy a szavaztukból hogyan lesz mandátum? Teljesen mindegy, milyen a választási rendszer. Olyanra listára szavazni, amelyröl nem is tudjuk teljeskörüen, hogy kik alkotják, és nincs programja minden körülmények között értelmetlen. 
"Túl sok programot láttam már, aminek a szöges ellentétét valósították meg," - szociktól, fidesztöl biztos (már amikor volt). Ellenben Karácsony vagy Sopropni a lehetöségekhez képest azt a programot viszi, amit meghirdetett. Mindössze ennek kellett volna utána nézned.
"nemcsak azt nem tudom, ki hogy dolgozott, hanem azt sem nagyon, hogy kik ültek egyáltalán a fővárosi közgyűlésben" - nem tudom, miért kommentelsz egyáltalán, ha könnyen beszerezhetö információknak nem nézel utána? A kerületek polgármesterei alkották a közgyülést. Ha eddig nem tetted, nézd meg, hogy müküdik a 6., 8. és 9. kerület, föleg a korábbiakhoz képest. Magyar mércével mérve mintaszerüen. 
Ehelyett sodortáka tisza-szuavazó a müködésképtelenség szélére a várost. Budapestnek már biztosan nagy károkat okoztak, de szerintem a Tiszának is. 
user01
user01 szerda, 14:35
Előzmény: #79  signal2

Ha egy fakockára többen szavaznak, mint a te jelöltedre, akkor miért is a választó a hülye? Nem megy át a választók üzenete?
Dehogynincs
Dehogynincs szerda, 14:31
Előzmény: #79  signal2
Kizárólag?
Milyen közgyűlés állt volna föl, ha nem módosítja a hatalom a választási törvényt?
Túl sok programot láttam már, aminek a szöges ellentétét valósították meg, nemcsak azt nem tudom, ki hogy dolgozott, hanem azt sem nagyon, hogy kik ültek egyáltalán a fővárosi közgyűlésben, de az valóban számít, hogy (politikailag) ne működjék együtt a dk-val és az mszp-vel.
Igazából azt sem értem igazán, hogy mit keresnek az önkormányzatokban a pártok.
Egy csomó (egykor párthoz kötődő) polgármester már le is szakadt a hajdani pártjáról (Botka, Örsi Gergely, ...)
Shortelek szerda, 14:29
Előzmény: #81  euler
A sok hūlye kari mellé beszavazta a tiszát most meg szopás van a tisza miatt is.
euler szerda, 14:25
Előzmény: #78  signal2
Egy új választás lesz a vége, ahol a korábban Karácsonyra szavazó tiszások simán leszavaznak Vitézyre. Ha MP ezt mondja nekik, de elég lesz csak sugallnia.
.
A közüzemi- és közszolgáltató cégek attól még nem állnak le, hogy nincs főpolgármester vagy szmsz. Még a pénzhiány sem annyira veszélyes, mint az ha az értelmesebb vezetői megúnják ezt a politikai cirkuszt és otthagyják őket. 
signal2
signal2 szerda, 14:20
Előzmény: #75  Dehogynincs
Nem, nem és nem. Ez kizálóag a választókank köszönhetö. Szavazhattak volna olyan ismert jelöltekre, akikröl lehetett tudni, hogy hogy dolgozik és mi a programja, kivel müködik együtt.
Ehelyett szavaztak a választók olyan listára, amelyen még nem is volt teljeskörü a névsor, nem volt programja, vagy éppen olyanra, amelynek egy viccprogramja volt. 
Már a választás elött megmondtam, hogy ez lesz, amit most látunk, ha a tiszára szavaznak. Teljesen értelmetlen volt, ellenben a következmény könnyen jósolható.
signal2
signal2 szerda, 14:16
Egy paródia lett a közgyülés. A lényeges kérdések már a napirendre vételkor elbuknak, míg pl a kutyák azon javasalta, hogy kitiltsák a birodalmi lépegetöket a közutakról, napirendre lett véve. 
majd amikor egyik reggel nem indulnak el a BKV járatai, nem lesz ilyen vicces.
hekki
hekki szerda, 14:12
Előzmény: #75  Dehogynincs
Emberek szavazatak. Ott lakók működésképtelenek, életképtelenek
hekki
hekki szerda, 14:10
Előzmény: #72  Heisenberg
Kamala Harrisnak is minden közvélemény kutatás győzelmet írt. Aztán oltári bukás lett. 
Dehogynincs
Dehogynincs szerda, 14:02
A fidesz módosította úgy az önkormányzati választási törvényt úgy, hogy abból ez a működésképtelen közgyűlés jött ki.
A fidesznek kellene átgondoltan szavaznia, hogy bizonyítsa, nincs teljesen elbaltázva ez a törvény.
Ezzel szemben a fidesz átgondoltan teszi a botokat a küllők közé.
euler szerda, 13:51
Tárgyi tévedésekre (pl. választási matek, ki jutott be listán) most nem válaszolok. Utána lehet nézni. Hangulati elemekre meg nem érdemes válaszolni.
Csak egy kérdés: 
Kiknek szavaztok most feltétel nélküli bizalmat Tisza képviselőként '26-ra? Akiket most castingolnak? Szemben pl. Hadházyval?
.
 Úgy járunk velük mint az EP-ben, vagy a Közgyűlésben:
"az ellenzéki szavazók eredetileg azért juttatták be a Tisza Pártot a közgyűlésbe, hogy a városvezetés részeként működjön, de a párt egyelőre inkább a Karácsony-vezette városvezetéssel szemben lép fel.
A Tisza semmit nem szavaz meg. Nem vezeti ezt a várost, hanem akadályozza a működését és Vitézyt akarja főpolgármesternek" 
( Alakulgat a tisza-kutya együttműködés is, csak nem úgy hogy ebből választási szövetség legyen '26-ra.)
Baranyi Krisztina: A Tisza Párt akadályozza Budapest működését
Dehogynincs
Dehogynincs szerda, 13:37
Előzmény: #69  euler
"Nos, ha Magyar Péter ezt tényleg így gondolja és folytatja ezt a politikát, kormányváltás nem, de az ellenzék totális leváltása meg fog történni."
Nem tudom, hogy MP így gondolta-e és gondolt-e rá egyáltalán júniusig, de az ep- és önkormányzati választásokon (szinte) totálisan leváltották a szavazók az eddigi ellenzéket.
Egyébként sem értem, hogy miért kell siaratni ezt a tökéletesen alkalmatlan és tehetségtelen ellenzéket.
Nem kár értük ugyanúgy, ahogy az szdsz-ért vagy a miép-ért vagy a többi elsüllyedt pártért sem volt kár.
Heisenberg
Heisenberg szerda, 13:22
Előzmény: #68  hekki
Hát persze...tök igaz amit írsz, legalábbis a Nézőpont kutatásai alapján. Nincs itt semmi látnivaló!...:-)
Dehogynincs
Dehogynincs szerda, 13:20
Pár tucatnyi ellenzéki képviselő ül a parlamentben és ők is (többynire vagy mind egy szálig) listán jutottak be, de 2026-ban nekik is ugyanúgy csak egy szavazatuk lesz, mint neked vagy nekem.
Orbán már 2010 óta miniszterelnök és eddig esély se volt leváltani.
A dk nem fog megtáltosodni és MP-n kívül nem látok új erőt, de tavaly ilyenkor még MP-t sem láttam.
Heisenberg
Heisenberg szerda, 13:19
Tarjanyi Peter nagyon ért a biztonság politikához, de a választási matekhoz igen kevéssé. Nyilván ebben közrejátszik a GYF - Bajnai korszak is. Legalábbis, ha tenyleg azt gondolja, hogy a TISZA nem fog tudni nyerni azokban a budapesti választókerületekben, ahol nem köt szövetséget a jelenlegi képviselőkkel.
A jelenlegi népszerűségi adatok alapján simán fogja hozni. Arra azert kiváncsi lennék, hogy vajon a DK forditott helyzetben bármelyik képviselőjelöltjét feláldozná egy kutyapárt, momentumos, vagy barmelyik kisebb párt képviselője kedvéért. Velhetően akkor Tarjányi P. se ijesztgetne....
euler szerda, 13:11
Előzmény: #67  Dehogynincs
Kb azt látom mint Tarjányi Péter.
(Jobban megfogalmazta mint ahogy én tudnám.)
.
"Olvasom, hogy Magyar Péter azt üzente a hivatalban lévő ellenzéki képviselőknek, köztük az egyéni választókerületben győzteseknek is - akik dolgoztak és bizonyítottak a Fidesz ellenében - “Szerezzenek munkát, próbálják ki magukat a privátszférában 2026 után”, mivel a Tisza Párt egyiküket sem támogatja majd…
Nos, ha Magyar Péter ezt tényleg így gondolja és folytatja ezt a politikát, kormányváltás nem, de az ellenzék totális leváltása meg fog történni. 
Ha VALÓJÁBAN ez a célja CSAK, akkor az eddigi lépéseit mind megértem. 
Orbán Viktor viszont kényelmesen hátradőlve, meg is rendelheti a kávéját 2026-ra mivel ilyen “öngyilkos” ellenzéki stratégia esetén biztosan miniszterelnök marad…"
hekki
hekki szerda, 13:00
Előzmény: #66  user01
Nem lesz semmilyen kormányváltás. 2026ban is nyer Orbán. 2/3 is benne van. 
De ha nem, a többségi arány náluk lesz. Amíg a fidesz szavazótábora 2.5 milliót eléri nincs esély bukásra. 
Tisza most jól hangzik hogy 30%, de nincs másik párt rajta kivül. Szavazók száma sem több, mint eddig az ellenzéki pártokra szavazoké volt, csak most nem a dk, mszp, momentum,jobbik lmp közt oszlik szét, hanem 90% a tiszára megy a maradék meg óellenzéki pártok közt oszlik meg. 
De összességében még mindig megvan a választópolgárok közti számszerű fölény Orbán felé. 
Dehogynincs
Dehogynincs szerda, 12:50
Előzmény: #65  euler
Milyen bajt látsz?
Ezt a kérdést tették föl:
"Ön szerint a Tisza Párt képes lesz 2026-ban legyőzni a Fideszt úgy, hogy más párttal nem köt szövetséget?"
Ilyen válaszokat kaptak:
"A válaszadók 73 százaléka szerint az összefogás a DK-val biztosan rontaná a Tisza esélyeit. Hasonlóan gondolkodik a Momentumról is 53 százalék, a Kutyapártról 47 százalék."
Ezt emelték ki pirossal (ami nem is a választási koalícióról szól, hanem a reménybeli kormányváltás utáni esetleges koaláról.)
"A Tisza Párt elnöke abban téved, hogy az ellenzéki választók egypárti és nem koalíciós kormányt akarnak."
"Az összes válaszadó 70 százaléka inkább koalíciós kormányt szeretne. A Tisza-táborban is csak 29 százalék véli úgy, hogy jót tenne az országnak, ha azt egyedül Magyar Péterék irányítanák."
Itt nem MP-nek adták föl a leckét, hanem az (ó)ellenzéki pártoknak, hogy ők is ugorják meg a küszöböt, ha koalázni akarnak.
Ez a 29% az ő vadászterületük, ám erősen kétlem, hogy elég szavazót fognak levadászni közülük.
user01
user01 szerda, 12:07
Előzmény: #65  euler
Egy Tisza-Kutya koalíció még elképzelhető. Max az.
euler kedd, 16:32
Előzmény: #51  euler
Houston, egy kis baj van!
"Az összes [ellenzéki] válaszadó 70 százaléka inkább koalíciós kormányt szeretne. 
A Tisza-táborban is csak 29 százalék véli úgy, hogy jót tenne az országnak, ha azt egyedül Magyar Péterék irányítanák."
https://24.hu/belfold/2024/11/26/21-kutatokozpont-kormanyvaltast-akarnak-egyparti-magyar-kormanyt-nem/
Josti kedd, 13:19
Előzmény: #63  Counter
Na a másik amit nem értek, hogy miért gondolják úgy az emberek, hogy önerőből jutottak a parlamentbe, hogy ők találták fel a spanyol viaszt. A mihazánk egy jobbik maradvány, a már ott is futó ügyeket viszik tovább. Nem ők találták fel a spanyol viaszt, nem ők maguk a spanyol viasz. Talán ha mihazánkos tartalmakon meg ultrahangon kívül mást is fogyaszt az ember, akkor minimum gyanúsak lennének. Értem én hogy mocskos ….ik meg mocskos migráncsok meg mocskos …dók, de ez édes kevés hogy komolyan lehessen venni egy akármilyen pártot, pláne ha ezek a szólamok egybecsengenek a teljhatalommal. Az meg hogy mit mond egy politikus meg hogy mit tesz, az az eddigi tapasztalatok alapján ellentétben áll. Van egy ismerősöm, korábban erősen szovjet kommunista beállítottsággal és most kőkemény mihazánkos. Mi viszi át az embert a szélekről az egyik pillanatról a másikra? A covid volt talán egy erős lökés mert bevállalták kimondani a fidesz helyett hogy túlzóak az intézkedések.
Mindegy, máris többet beszéltünk egy határon billegő pártról mint amennyit érdemel.
Counter kedd, 12:37
Előzmény: #62  Josti
Én meg azt nem, mi nem érthető az ügyek mentén való politizáláson? A liberális ellenzékkel együtt is szavaztak már meg javaslatokat, mégsem tartoznak az ellenzéki-összefogáshoz. A Mi Hazánk saját erőből jutott be a parlamentbe, nincsenek szövetségben semmilyen más párttal.
Torockai megmondta, több helyen/fórumon/interjúban, hogy nem lesz koalícióra lépés a Mi Hazánk részéről.
Magyarán: nem kell őket a kormánypártokkal együtt számolni/értelmezni, nincsenek az 'oldalukon'.
Josti kedd, 12:04
Előzmény: #61  Counter
Igazából én nem értem, hogy nagy tömegeknek ez miért nem nyilvánvaló? Együtt szavazások, egymás dícsérgetése, fidesznek egy tesztpálya a mihazánk, amit már ők sem mernek azt a mihazánkkal bedobatják a köztudatba.
Counter kedd, 11:04
Előzmény: #60  Josti
Miért kellene együtt értelmezni vele?

Topik gazda

user01
user01
2 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek