Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Moka_Brikka csütörtök, 13:39
Előzmény: #232457  Xis24
Off
--------------------------
Én abban bízom, hogy hátha karácsonykor a SUI-ról fognak kérdezni a családtagok :)
De ahhoz lehet kell még egy ciklus amit túlél a coin, és ezalatt fejlesztenek folyamatosan, és majd akkor, pár év múlva lehet a gyerkőcök is SuiPlay-t fognak kérni. Ne de inkább visszatérek a realitás talajára :D
Bár ha az "Off the grid" lenne a number 1 játék, akkor még esély is lehet rá, hogy pár év múlva tényleg a SUI-ról fognak kérdezni a családtagok :)
https://esport1.hu/news/2024/10/12/gaming-megjelent-az-off-the-grid-early-access-sziky
Láma
Láma csütörtök, 13:24
Előzmény: #232451  csova
peremkerület
Xis24 csütörtök, 13:21
Előzmény: #232456  Moka_Brikka
Idén úgyis megint az ingatlan lesz a sláger karácsonykor ..persze lehet, hogy szóba jön a BTC-is de a téglacoin az kézzelfoghatóbb 😃
Moka_Brikka csütörtök, 13:16
Előzmény: #232455  Xis24
Sorry, nem helyesbíteni akartalak. A felvázolt családi beszélgetés, mint élethelyzet továbbgondolásának szántam
Xis24 csütörtök, 13:06
Előzmény: #232449  Moka_Brikka
Nem volt szakmai hozzászólás😃 Köszönöm a helyesbítést.
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish csütörtök, 13:04
Előzmény: #232445  slash

A realizált eredmény a lényeg! Amennyire és ahogy kileng az inga, lehet belőle komoly bukta is. Én értem, hogy sok embernek nem számít és van pénz lóvéra.
A munkával és időddel megkeresett pénzed játék részére jó dolog az ilyen, többet nem fogsz belerakni - aki meg azt gondolja, hogy mindig nyer (soha nem realizál), az előbb utóbb ráfázik.
CSOK-ot biztosan nem rakott kriptóba, mert az ingatlanra ment. Az más kérdés, hogy volt ugyanennyi tőkéje mellé és azt tette ebbe a szerencsejátékba.
lacikonyha csütörtök, 13:03
Előzmény: #232448  Csillionaire

ismertem az egyik gyerekemen keresztül egy fiut a szentistván gimiből, akit olyan tantárgyakból is inditott a suli országos  tanulmányi versenyeken amik a legcsekélyebb mértékben sem érdekelték és jól szerepelt azokból is, mellette több hangszeren is nagyon jól játszott (és sokat)
kb az első évet sem fejezte be a villamosmérnöki karon mert mellette addigra már olyan pénz keresett, hogy már a szülei sem kapacitálták tovább az egyetem elvégzésére
.
az egyik gyerekem tévedésből a Corvinusra járt egy darabig, de közben szoftvert fejlesztett és megpályázott egy gyakornoki állást a UPC-nél az egyetem keretein belül, ott is fejlesztett, és amikor lejárt a periódus, azt mondta neki a főnöke hogy tudna neki most azonnal fix állást ajánlani és olyan fizetést, hogy biztos benne hogy soha többet nem menne egyetlen egyetem közelébe sem
és pont ezért nem teszi, mert nem akarja hogy őmiatta ne legyen diplomája
a gyerek átment az eltére, lett diplomája és azóta is fejleszt
.
nem minden biztos pont úgy van ahogy elsőre látszik
slash csütörtök, 13:00
Előzmény: #232450  Láma
Kolosy térről felfelé gyalog ennyiért ajándék. 
csova csütörtök, 12:57
Előzmény: #232450  Láma
Azt nem írtad hogy hol. Ez azért nagyban befolyásolja az árat. Vannak olyan kerületek ahol ez a lakás pár óra alatt elmegy licittel.
Láma
Láma csütörtök, 12:53
Soha nem szoktam kommentálni hirdetéseket, legyenek is azok bármilyen elrugaszkodottak. Mindenki annyiért árulja a portékáját, amennyiért akarja. Ma belebotlottam egy egyszobás, 30+ nm-es lakás hirdetésébe 900 ezres négyzetméteráron. A fürdőszobában az ötvenes évek mosókonyháiban használt betonlapokkal. Magamban sok sikert kívántam az eladónak.
Szerintetek mennyi idő kell a tulajoknak, hogy belássák, túllőttek a célon?
Moka_Brikka csütörtök, 12:48
Előzmény: #232447  Xis24
Március-április historikusan nem rossz hónapok
https://www.coinglass.com/today
Nyár végén, és a tanév kezdèsnél nem szokott inkább téma lenni :)
Csillionaire csütörtök, 12:40
Előzmény: #232379  sh0rt0s_r0b0t_v0.42
Szinte szóról szóra ugyanezt meséltem a hétvégén műegyetemi tapasztalataim kapcsán, csak nálunk pár Radnótis esett el a csatában olyan második körül. Addig persze pokolira kellett loholni utánuk Analízis és Diszkrét matematika témákban. Teljesen más dimenzióból érkeztek egy vidéki nagyváros jó nevű középiskolájához képest, de nem volt elég számukra a fór hosszabb távon.
Xis24 csütörtök, 12:37
Előzmény: #232446  Moka_Brikka
A karácsonyi asztalnál pár évente szoktak bitcoinról beszélgetni. Aztán húsvétkor már nem.
Moka_Brikka csütörtök, 12:28
Előzmény: #232445  slash
Kérdés, hogy realizáltak-e ebből? Ha nem, addig ez csak papírhozam. Annak mondjuk szép :D
slash csütörtök, 12:26
Előzmény: #232442  Ishar
10 milla CSOK-ot raktak be kriptóba akkor amikor 20e dollár volt egy BTC. Most 98132 dollár egy BTC.  
lacikonyha csütörtök, 12:17
Előzmény: #232440  Second Wave

a virtuális lokációtuning fogalmat ide tényleg én dobtam be (bár valszeg loptam valahonnan)
de az igazi  érdem az ötletgazda slash-é aki óbudainak szokta titulálni a békás ófalui házát
mr_bob
mr_bob csütörtök, 12:12
Előzmény: #232439  J0hnnyEnglish
ha nem engedik el, akkor meg úgy el lesz nyújtva a visszafizetés, hogy az utolsó részletek visszafizetésekor már 5 millió lesz a pesti panel négyzetmétere. kvázi kapnak egy állami garanciás arbitrázst, úgy hogy az ingatlant is megtartják. csúnyán pórul jártak így! legközelebb majd kétszer is meggondolják, hogy felvegyenek-e államilag támogatott hitelt! ,)) 
Ishar
Ishar csütörtök, 12:06
Előzmény: #232436  slash
"Egyre több kollégámról derült ki hogy van kriptója." --- Igen, van 0,01 darab Bitcoinjuk, amivel a mostani Trump-ralliban kaszáltak is kb. 100 ezer forintot. Amikor kimegy hozzájuk az első tróger villantani egy kőműves dekoltázst, már le is lehet szépen számolni a kezébe a hatalmas kriptó nyerőt.
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish csütörtök, 12:04
Előzmény: #232440  Second Wave
Van azért benne valami, és elsősorban a kistelepülésekről van szó! Városi iskola és falusi iskola között egyre nagyobb az olló - sajnos.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek