Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
slash szerda, 18:21
Előzmény: #232934  gyula1971
Leírtam párszor: ugyanazon környéken KETTŐ db panel ára egy beugró ház. Tehát min 80 guriga. 
Ez így volt az én időmbe is és most is így van. 
Csak nem gondolják hiogy az államtól kapott panel Bitcoint kiváltod 40 év után  és elindulsz vele házat keresni. Nem.  
tihamer
tihamer szerda, 18:15
Előzmény: #232938  tihamer
-54 % alku.
Hidd el, lehetséges.
🙂
"Az országos lefedettséggel rendelkező ingatlanközvetítő 2024. január–október közötti értékesítési adatai szerint az irányárhoz képest legjelentősebb, 54 százalékos engedményt ezúttal egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei településen hirdetett, lakható állapotú, 69 m2-es, tégla falazatú ház eladása során adta a tulajdonos."
.
Kinek mennyi volt eddig a rekord alkuja százalékban ❓
Placi82 szerda, 18:06
Előzmény: #232934  gyula1971
Várjanak. Csak hol a lóvé? Szóbeli intervenció, magyarán felbeszwlo intézkedések tömege. Csak cashel nincs megtolva az intézkedés mint multkor!!!! 
5%os kamattamogatas 35 év alatti első lakastulajdomos, A kategóriás, tehát magyarán  új építésű, azt hiszem 1 millio/m2 alatti és 52m2 alatti.  Na gyerekek mutassatok 200 db lakást ami ének megfelelő Budapesten és fizetek egy sört annak. Szóval várjak a palimadarat. Én nem. Azt mondom jogy kezdő.lakásos beugró 2 orvosos, vagy mérnök házaspár egy kis szülői segítséggel, és 40 milliós hitellel biztos fognak venni meg vidéken jó kis kadarkockat 40.millka alatt, 2s majd felujitjak apránként. De itt. Pesten már a 50 millió alatt nincs normális lakás. És. Pont 50 millio felett ritka a levego. 20-30-40-50 éves házak meg kb ahogy egy klasszikus a hirdetési árak felét  se érik. Frekventált helyén telek érdekelne jó áron, de Budaors nem frekventált hely, bocs kszh forumtars. :)) 
Placi82 szerda, 17:55
Off téma. Most voltam  benn a körúton és hazafelé Újbudara. Aki a karacsonykarókat kitalalata az dugja fel a.s......be. Komolyan ekkora f...sagot délután 3 után tol este 8 ig kozlekedhetetlen ez a  város. Ez aztán a zöld Budapest.🤣🤣 Mikor a felesleges  savszukitesek, és a  karácsonykarók és a  bicikisavok( 2 db kaja futár ment el azokon  biciklisávokon), továbbá a 3 db autót atengwdo lámpák, etc... amiatt olyan kipiufogogazok tömege szabadul fel, hogy az hihetetlen 2 méterenként előre és már meg is allsz megint gáz, de újra  azonnal fék. Nesze neked zöld Budapest. Simán lehetne haladni ha nem barmoljak szet az egészet. Ne nyúltak és ötletetek volna semmit se.. Tökéletes lett volna... 
Az a 2 db  kaja futárok meg  úgy suhant el mellettunk mint a villam! Rohej. Legkondi meg kikapcsolva mert asztmat lehet kapni a sok kipufogó gáztól...... És agyon van hallgatva. Kozlekedesmernokoket miért nem kérdezik meg ott a Budapesti város vezetésen? Azokra nincs pénz csak a sok semmirekellő töltelék emberekre.??? 
Ismerősöm mondta, ő már 1 sanax al megy be a belvárosba, mert rohamot kapna az idegtől. 
gyula1971
gyula1971 szerda, 17:52
A szakértő ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy ami érezhetően jól fogy most, azok a kisméretű, olcsó lakások, igaz, ugyanígy az olcsó házakat is nézegetik az érdeklődők.
-Ez azt jelenti, hogy a XXI. kerületben a 40-43 millió forintos értékhatárig keresik az eladó lakásokat a vevők, hasonlóan Szigetszentmiklóshoz, ahol 40 millió forint a lélektani határ, míg házakat 60 millió forint alatti összegekért szeretnének venni. Azonban a kínálat ebben az árkategóriában rendkívül szerény, inkább a 80-100 milliós kategóriában bővül ki.
Kivárásra játszik már sok ingatlantulajdonos: a beinduló áremelkedésben bíznak - ProfitLine.hu
Second Wave szerda, 17:48
Előzmény: #232926  slash
Tolj le egy kis nyers halat legyél bátorok, és tegyél az asszony elé egy házassági szerződést :-)
N0MAD szerda, 17:26
Előzmény: #232931  Murdoch
Én csak akkor idegeskednek ha azt mondaná a minimálbár egyezzen meg az átlagbérrel.
Vagy legyen felette. :D
N0MAD szerda, 16:22
Figyelj, én ezt tökre megértem, mimnek olyanról olvasni amivel nap mint nap találkozol?
Én scifi könyveket fogyasztok, de megértem ha valaki fantasy rajongó.
Régimódi is, macsó is, izgalmas is. Pont mint a srác sztorja :D
Moka_Brikka szerda, 16:02
:)
Xis24 szerda, 15:59
Előzmény: #232924  sityaki
Like
FR73 szerda, 15:52
Anyámmal élek, babbettával járok, macskám van, és ne legyek kemény?
slash szerda, 15:48
Előzmény: #232922  N0MAD
Hiányoznak  Izomman panelhalmozó és feleségverő lifecoach tanácsai. Olvasgattam amit írt bevertem egy felest gyúrtam 10 percet , kemény voltam. Aztán hazajött az asszony.. 
tihamer
tihamer szerda, 15:32
Előzmény: #232924  sityaki
Végre.👍
sityaki szerda, 15:27
Előzmény: #232919  Xis24
Végre nem kell annyit átgörgetnem.
FeherTibi szerda, 15:24
Egy 4. keruleti, iden atadott tarsas hazban levo 1. emeleti lakast jovore milyen aron lehetne eladni ? Egy 90 negyzetmeteres lakasrol van szo, ami 90 millio Forintba kerult. Szerintem rossz vetel volt, es esetleg beszelnek az illetovel, hogy jobban jarnanak, ha regebbi, olcsobb lakasban koltoznenek
N0MAD szerda, 15:14
Előzmény: #232920  DAXHU
Jó, de az asszony nem ember! :D
N0MAD szerda, 15:13
Hát nyilván ingatlanba megy a pmap ami nem marad benn:
https://www.portfolio.hu/befektetes/20241127/oldoklo-verseny-zajlik-a-magyar-befektetok-kegyeiert-bemutatjuk-a-legnagyobb-nyerteseket-725662
Szeptemberig csak 1851 milliárd vándorolt a befalapokba. Bágátell!
Csak a százmillás panela anderson a vonzó!

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek