Így van ahogy mondod. A gond akkor van, ha neked mást mutatnának a weboldalon, mint a valóság, mert hogy mondjuk ténylegesen meg sem vették a részvényt (quaesto, buda-cash dolgok ilyenek voltak talán). Erre azért eléggé kicsi az esély. Magyarországon talán többek között ezért lett bevezetve az, hogy ezek a szolgáltatók jelentést kell hogy küldjenek havi szinten és te ezt a jelentést tudod ellenőrizni az MNB-nél - hogy mégis mit jelentettek rólad. Vagy ilyesmi. De majd kijavítotok.
Sziasztok! Olvasom, hogy az IB biztosítása max. 20.000 EUR. Jól gondolom, hogyha esetlegesen csődbe menne (amire nyilván nagyon kicsi az esély), akkor a portfólióm átkerül egy másik szolgáltatóhoz? Tehát a portfóliót nem tudom elbukni, hiszen az nem az IB-jé. Max a számlán tartott szabad pénzeszköz sorsa lehet kérdéses.
Nekem nyáron azt mondták, hogy továbbra is tervezik a szokásos Hungarian Tax Statement és M30 generálását. Az SZJA tervezetbe viszont már nem fogják beküldeni, a bevallás már teljesen az ügyfél dolga lesz.
Sziasztok! Frissen regisztráltam egy fiókot IBKR-en és szeretnék TBSZ számlát nyitni. A gond az, ha megnyitom az oldalt, ahol lehet nyitni TBSZ számlát, nem engedi a 2024-et választani. Ennek mi lehet az oka? Valaki találkozott már ilyennel? Előre is köszönöm.
Volna még pár gyakorlati kérdésem hozzátok. Egy sima Individual számlám van, ami mellé szeretnék egy TBSZ-t, illetve felmerült egy additional account is. Két kérdésemre viszont nem találok választ az IBKR költségei között. 1, Az additional számla alszámlaként vagy mellérendelt számlaként jelenik meg? 2, Ennek az újonnan nyíló számlának van költsége? Mert ugyebár az alapszámla díjmentes, a TBSZ 2000 / hó, de erről nem találok infót. 3, Ha nyitok egy TBSZ-t a jelenlegi számlám alá, akkor a másik mellé is lehet ugyanabban az évben nyitott TBSZ-em? Ha alszámlaként működik, akkor ahhoz már biztos nem tudok ahhoz TBSZ-t nyitni. . Felmerül a kérdés, hogy miért bonyolítanám ennyire. Egyrészt a jelenlegi számlámhoz szeretnék egy saját TBSZ-t, másrészt szeretnék gyereknek elkülönítve havonta teljesen szeparáltan ETF-eket vásárolni. Ezt viszont TBSZ-en tenném, mert 18 évig pakolnám be a lóvét és minden évben nyitnék egy TBSZ-t erre a célra. Ha a saját (jelenleg is használt számlán alatt teszem mindezt, akkor viszont oda már "saját részre" nem fogok tudni már TBSZ-t nyitni). Két fő szempont van: - legyen a gyerek portfoliója elszeparálva, - ha már 18/20 évig lemondok ezekről a havi berakásokról, akkor legyen adómentes.
Tegnap beadtam a TBSZ 2023 transzferálási kérelmemet a K&H-hoz, el is fogadták. Kíváncsi vagyok meddig tart ez a procedúra. Az ügyintéző szerint 1-2 hét. Azt mondja, hogy most így év végén mindig sokkal több mozgás van, tovább tart. Szerintetek?
Igen, én a múltkor magyarul írtam és magyarul is válaszoltak. Akkor szoktam így tenni, ha velük szemben van valamilyen jogi/pénzügyi problémám és a nyelv választással - az utólagos esetleges egyet nem értés miatt - előnyben legyek, vagy legalább ne hátrányban.
kedves gyakorló befektetők! Jól számolom,hogy az IB 1 misi befektetésre csak 800 HUF díjat számol? Nyelvtudás nélkül hogy lehet ,csak ékes magyar tudással ezen platformon kereskedni? Minden véleményt előre is köszönök!
nektek mennyi ideig tartott mire a TBSZ számlátok transzferálásra került a KBC-től (Patriától) az IBKR-hez? Én már több mint 1 hete beadtam a transzferálási dokumentumokat , de még csak annyi változást látok, hogy nem tudok kereskedni a KBC-nél sem...
Toketateteles kereskedeshez tudod ezeket hasznalni (tbsz szamlan is) Future-k, cfd-k, warrantok, opciok, tokeattetes etf-ek meg ezek komboi. No persze mindegyiknek meg van a sajat trading permission-je meg megfelelesi tesztje.
Sziasztok! Kezdetektől a KBC-nél kereskedek, elsősorban certifikátokkal, de lassan rászánom magam, hogy nyissak egy számlát az IB-nél is. Az megvan, hogy a certikhez ott is hozzáférek, de ezen felül az IB-nél vannak még olyan termékek amikkel tudok tőkeáttéttel is kereskedni (TBSZ-en)?
A számla tényleges migrálásáig megcsinálják/ták, utána neked kell. Nekem augusztus 31-el volt zárás, addig kaptam adóigazolást és addig ment/megy infó nav-nak, utána mindent neked kell csinálni.
Sziasztok! Margint accounttal rendelkezokhoz lenne egy speci kerdesem. Ha nyitok egy TBSZ-t, majd azon elhelyezek barmilyen reszvenyt, aminek van egy fedezeti erteke. Ha az alapszamlam margin tipusu, akkor a TBSZ is margin account? Ha az alapszamlan kotok, akkor a TBSZ-en levo fedezet is szamit? Mit nez, osszfedezetet? Vagy adott egy alapszamla aminek van x fedezeti erteke, es adott egy TBSZ aminek y fedezeti erteke. Hogyan kezeli ezt az IB?
Interactive Brokers
Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)
köszi,
eF