Nem vagyok benne biztos, hogy pont 8 hónappal az időközi előtt akar több száz vagy több ezer katonát a vágóhídra küldeni az igazság és béke (😂😂😂😂😂) szőke baby hercege... szerintem nem lesznek szárazföldi csapatok. Elhúznak a picsába, a szart meg majd takarítsa el más. Ez a senkiházi Európát - leginkább az EU-t - szeretné felégetni, elpusztítatni, romokban látni. Ha az kell Európa széthullásához, hogy ne kapjon olcsón energiát, akkor tesz róla. Most csinált megint egy jó kis felbolydult méhkast a közelkeletből, aminek majd megisszuk a levét. Igaz, az EU előtt meg le a kalappal, hogy most márpedig nagyon is gyorsak voltak és új szövetségeket kötöttek Dél-Amerikában és Kanadával és persze Norvégia is szívesen adja az energiát... Én simán el tudom képzelni, hogy trump felhúzza a nyúlcipőt.
Csak blöfföl és várja a reakciokat a többi ország részéről. Pénz és háború éhesek, nem fogják ott hagyni az olajat és a többi méginkább értékes kincseket sem, és izrael kezét sem fogják elengedni szerintem.Ahogy az afgán szafari sem arról szólt amit a hírekben leadtak ez sem arról fog szólni.Afganisztánt sokáig a lithium Szaud-arábiájának nevezték nem véletlenül. Irán ettől is jobb csak veszélyesebb.2023-ban Hamadán tartományban egy 8,5 millió tonnás lítiumkészletet azonosítottak. Ez a világ készleteinek kb. 10%a. Ha ez igaz, iráné a világ második legnagyobb tartaléka Chile után. Elektronikai ipar fehér aranya... De réz és cink teekintetében is a világ hetedik legnagyobb készlete van jelen a felméresek szerint. A réz is szépen drágul. Ezek mellett a ritkaföldfémekben is gazdag. Az adatokat az iráni bányászati minisztérium közölte, és független elemzők is elismerték, hogy irán a világ 15 legásványgazdagabb országa közé tartozik. Irán szándékosan szellőztette meg ezeket a felfedezéseket az elmúlt években, hogy jelezze az olajszankciók ellenére is van mivel kereskedniük főleg Kínával. Kína gyengítése pedig prioritást élvez így ott minden az egyben koktél van. Már csak a bábkormány kiépítése a cél ez keményebb dió lesz mint a korábban letarolt közel keleti országok esetében. Ezt a csontot nem hagyja ott ha már belekezdett.
Mindenképpen te is számold át és én is azt fogom tenni. Ami biztos, hogy az első bejelentésük 1 milliárd USD ATM engedélyezéséről sziólt. Ezt valósítják meg szakaszonként. A beruházás teljes költsége kb. 3,6 milliárd USD. Ami nagy hibájuk volt, hogy az ATM-et miért nem 8 USD felett aktuválták. Én azt gondoltam, hogy biztosan ezt teszik. Mindegy, sok céget fejlesztési szakaszban így építik fel, aztán ledolgozza a hígítást.
Na, itt szépen el is mondja doni fasz, hogy ők lassan elérik, amit akarnak, a szoros védelméről meg majd gondoskodjanak azok, akik használják azt. Az USA nem használja... hogy a büdös picsába lehet valaki ennyire aljas, rohadék faszkalap??? És vannak olyanok, akik ennek a pedofil állatnak a politikáját még támogatják is - úgy értem még itt a fórumon is. Jól kibaszott a világgal a nagy "BÉKÍTŐ". Szerintem nagyon fel kell készülni, hogy kemény idők jöhetnek. Ha a hadihajók egyszerűen csak elvonulnak, akkor bizony Irán a szorost keményen nyomás alatt tarthatja. Az is lehet, hogy majd védelmi pénzt fognak kérni és aki fizet mehet, aki nem, az bent ragadt vagy elsüllyedt. Mondjuk elég lenne 1-2 nagyobb tankert kilőni, aztán utána egyrészt nem mozdulna senki, másrészt a szoros teljes szélességében égne esetleg... Rohadjon meg trampli, de a támogatói is. A nagy cél Irán "felszabadítása".... aha, egy lófülét. . https://www.portfolio.hu/global/20260320/donald-trump-a-haboru-vegerol-beszelt-825772
Hogyne lenne az. Nem egy pénzügyi válság jön, amit el lehet trükkökkel fedni (egy ideig), fizikai dolgot nem tudsz adatbázisaal kreálni. Nyersanyag, energia, és minden erre épülő termék és szolgáltatás összeomlása. A mai modern gazdaság alapjai. Ez jön. Hacsak valami csoda nem történik. Tudod miért nincs ez 0-24 a hírekben? Mert annyira elképzelhetetlenek a következmények hogy nincs semmi B terv. Szóval mindenki aki ralat a dolgokra, tágra nyílt szemmel ledöbbenve várja a csodát.
En eladtam. A hetvegen megprobalom atszamolni rendesen. De ez az uj ATM nekem erthetetlen. Mire tudjak kolteni? Ha jol szamol az AI, mar igy is van vagy 600 millio extra cash a projekt Capexen felul. Azt gondolom, hogy ennek a nagy resze majd szepen elfolyik, viszont a reszvenyszam nem fog csokkeni. Majd lesznek szep bonuszok meg reszvenyjuttatasok a menedzsmentnek. Osszeszedi magat a Lithium ar, az epitkezes is halad es ismet a leheto legrosszab idopontban jelentik be az ujabb (felesleges) ATM-et. Indulatbol dobtam el, de azert meg atszamolom… bar az elozo ATM-nel is megigertem magamnak, hogy tobbet nem kellene mar hagyni.
Arabok, kínaiak is vették az aranyat. Gondolom, most pont nem ez lesz a prioritás. Onnan is jöhet egy eladási nyomás. Vicces visszanézni az év eleji fomot amikor mindenhol azt lehetett olvasni, hogy az arany 8000 az ezüst 200-250 lesz, stb tele volt vele a meta, bűszkén írták be, hogy ők most is zsákolják. Azóta az ezüst már közel -50. Viszont tényleg érdemes lesz visszaszállni, de vajon mikor és hol. Kíváncsi vagyok a turisztikai szektor mikor kezd el szakadni, mert eddig nem állt bele a földbe.
Ha ez mind igaz, márpedig az, akkor a jó kérdés, hogy hol lehet az arany alja. Mert durva veszteségek még nem is képződtek a részvényeken és a 10Y se lőtt ki olyan igazán, bár ma szépet nőtt.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.