hellforceone

Regisztráció: 2013-10-28 18:04:32

Hozzászólások száma: 1 264

Utolsó hozzászólás: 2020-10-14 12:44


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 3
Népszerűség: 5

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a "Rábízható-e a jövőnk gyermektelen politikusokra?" topikban - 2017-09-25 15:01-ig (0 nap, 1 óra, 0 perc)


A moderálás a "Rábízható-e a jövőnk gyermektelen politikusokra?" topik #141 sorszámú hozzászólása alapján történt.


A moderátor indoklása:
Fejezd be a "gazdázást"! A személyeskedő sértegetés nem ide való.
Ha ilyen ingerült vagy, pihenj egy órácskát!
Moderáció:
Felfüggesztés a "Összeomlott Merkel koalíciója, újabb sokk a német gazdaságnak" topikban - 2017-11-20 13:56-ig (0 nap, 1 óra, 0 perc)


A moderálás a "Összeomlott Merkel koalíciója, újabb sokk a német gazdaságnak" topik #5 sorszámú hozzászólása alapján történt.


A moderátor indoklása:
A moderátor indoklása:
Fejezd be a "gazdázást"! A személyeskedő sértegetés nem ide való.
Ha ilyen ingerült vagy, pihenj egy órácskát!

Második eset!
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2018-03-07 07:34-ig (5 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
személyeskedés
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2019-06-13 18:14-ig (5 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
válogasd meg a szavaidat, ez itt nem kocsma
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2020-04-05 13:52-ig (2 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
személyeskedés

utolsó 20 hozzászólás

ORBÁN TAKARODJ !!! szerda, 12:44
Akkor magyarázd el kérlek, miért jó ennyire lebegtetni a dolgot és miért jó, hogy "nemzetegyesítés" okán a drága jó fidess a nemzetet - főleg pont az anyaországban - még jobban megosztotta. Kíváncsian olvasom magyarázatod. Ne az individualista hablattyal gyere kérlek, fogalmad nincs, hogy milyen vagy ki vagyok én. Köszönöm!
ORBÁN TAKARODJ !!! szerda, 06:39
Nagyon jó hozzászólások, úgy értem Trianon, hunok, ősmagyarok stbstb okán. A miértet én is szívesen látnám leírva, elmagyarázva, mert a sok sírásból, nyavajgásból, a múlt borzalmasan kurvára sirató rikító örökkönvaló csépléséből már nekem is baromira elegem van....
Financial Forecasts 2020. 10. 09. 21:20
Nem baj, menjen csak, van az is... jó nagy mínuszban :o)) az osztalék egy kis vigasz, de az csak peanuts.... 
Financial Forecasts 2020. 10. 09. 06:40
Köszönöm válaszod. Cancomot egyelőre a 42-es szint megfordította, volt egy nagy leszúrás, majd egy nagy felhúzás, meglátjuk mi lesz belőle.
Saját használatra ingatlant vásárlók topicja 2020. 10. 08. 06:34
Az újabb lakásprogram, az 5% ÁFA újbóli bevezetése... mondtam én, ezek megoldják majd, ha kezd a piac kicsit is lanyhulni, akkor bedobnak majd újabb élénkítőket, amitől megindulnak újra az árak és egy pesti panel hamarosan 50 millió lesz (persze egy 30 nm-es :o))) nem kell aggódni senkinek, már megmondta varga, a magyar nincs igazán eladósodva a nyugat-európaiakhoz képest, tenni kell róla, hogy legyen! De mikor jött a járvány, akkor hirtelen más volt a retorika, úgy tűnik, most megint más lesz. 
Financial Forecasts 2020. 10. 08. 06:29
Hm, azt hittem a választásokhoz közeledve a piac nem oldalazgatni fog, hanem jön egy méretesebb korrekció, de ezt bizony rendesen benéztem ahogy tűnik. Azt hiszem a választások után, ha majd megindul a nagy rally, akkor beszállok, addig már minek kapkodni :o). Ami a zöld energiás cégek papírjaival történt az utóbbi hetekben, az elég erős Biden győzelembe vetett hitet mutat számomra.
Financial Forecasts 2020. 10. 04. 10:36
"Előbb utóbb eljön az a pont, ahol még alacsony kamatok mellett sem lesznek képesek visszafizetni az adósságot bizonyos szereplők (ami jelzem pl. az olajos cégek nem jelentéktelen részénél megy).
Onnantól pedig sakk matt. Mert ki az a hülye, aki tovább kölcsönöz olyanoknak, akik képtelenek a létező legalacsonyabb kamatok mellett is visszafizetni az adósságot?"
ebben teljesen igazad van és akkor jönne el az a pont, aminek egyébként szépen lassan kellene (kellett volna) piaci alapon megtörténnie. Ha ugyanis nem lett volna a pénzpumpa és az az eszeveszett "most már mindent megvesz a jegybank" politika, akkor a piac maga, a normál gazdasági működés kiszelektálta volna mindig az életképtelen "egyedeket" és nem lenne az, hogy az olcsó pénzzel mindenki a piacon marad és szépen lassan kicsinálják egymást. Ha mondjuk holnap bedőlnének nagy olajcégek is, akkor a végén maradna mondjuk 1-2 igazi nagy titán - mert előbb-utóbb azért egy pár darab túlélne - és akkor azok újra gazdaságosan tudnának - egy ideig legalább is - működni, mert a hirtelen beálló olajválság oda vezetne, hogy az olaj és olajtermékek ára felrobbanna és ők igenis ki tudnák termelni a hiteleiket. Vagyis ezt az egészet lehet űzni huzamosabb ideig, de amikor elmentünk a falig, akkor egy hirtelen sokk tudja csak helyrebillenteni az egyensúlyt. Persze bizonyára lehetnek fokozatok, de az biztos, hogy komoly következményei lehetnek egy puhább sokknak is. De nem csak az olajiparra érvényes ez, hanem szinte bármire. Ha van 100 olcsó pénzen éldegélő solar cég vagy mosógépet előállító vagy bármit, akkor ugyanez a séma érvényes. Előbb-utóbb sokan esetleg nem tudják a hiteleiket fedezni, mert a sok résztvevő miatt olyan versenyhelyzet alakul ki, amikor az eladási ár maga elérhet egy olyan határpontot, hogy már csak nagyon nagyon kevesek tudnak pozitív szaldót elérni, kötelezettségeket fizetni és abban a pillanatban indul a dominó effektus és a rend helyreállítása. Persze ha a jegybankok mindent fel fognak vásárolni, akkor igazából bármeddig lehet folytatni ezt az egészet, csak akkor már nem kapitalizmusról beszélünk. Ilyen szemmel nézve egyébként a mai tőzsdének már semmi értelme nincs. Ha támogatás nélkül osszeborul a kártyavár, akkor ott a vége a játéknak.
Financial Forecasts 2020. 10. 03. 12:58

Szia eurocent, megnéznéd kérlek, hogy a német Cancom AG-ban hol lehet jó beszállási pont technikai alapon? nekem 40-42 környékén több dolog is elég jól összeállna (marciusi alj es azt követö csúcs 78,6-os fibo pontja itt körül mozog, 40-nél van egy betöltendö rés is, formálódó ék alakzat is ide mutat..). Szerintem fordulnia kellene és utána megpróbálkozhatna az 50-es szintnél keletkezett rés betöltésével akár.
Másik kérdésem Total. sajnos beesett 30 alá, van rá esély, hogy a márciusi aljat újra tesztelje. Ott mi a meglátásod? Van e esetleg esély arra, hogy a márciusi alj alá is bemenjen. Köszönöm válaszod!
ORBÁN TAKARODJ !!! 2020. 10. 01. 06:37
Ha kell 2022-ben ezek úgy fognak csalni, hogy az ellenzék nyerjen. Az ellenzék pedig több tízezer millárd EU támogatás után, menet közben folyamatos lazításoknak is köszönhetően  üres kasszát fog találni és jöhet majd a fejtörés, hogyan tovább. A NÉP, ejjj, az isten adta nép pedig eléggé gondolkodni képtelen ahhoz, hogy feltegye magában a kérdést, vajon mi vezetett ide. Egyébként 22-ben (is) szerintem nyerni fognak, majd 26, 30, 34 és így tovább választásokon is. Ez a népség egyszerűen nem is érdemel más kormányt! Ha az elmúlt évtized rablása, jogtalansagai után a jelen állás az ellenzékkel még mindig csak fej-fej mellett.... háááát, nem tudom, hogyan minősítsem ezt az egészet! 
ORBÁN TAKARODJ !!! 2020. 10. 01. 06:04
És a nép újra meg fogja szavazni! Ha viktátor mindent elvenne tőlük, ez a nép akkor is megszavazná újra, hiába na, ez már szerelem! Amikor az ember szerelmes, elveszíti egy időre a józan ítélőképességét, nálunk ez már 10 éve tart...
ORBÁN TAKARODJ !!! 2020. 10. 01. 06:01
Mi van, jó anyád gulyáslevest csinált?? Zabálj belőle, aztán takarodj egy időre, az összes fórumot teleszemeteled!!! Moderátorok nem lehetne csinálni valamit?!?!?!
Financial Forecasts 2020. 09. 30. 07:10
Amikor azt olvasom, hogy a Lufthansa a nagy Jumbo jeteket kivonja a forgalomból, a pilótaképzést évekre felfüggeszti, az aktuálisan már kiképzésben lévő 700 pilóta képzését azonnali hatállyal megszünteti... igazából minden ment eddig, ami chip, távoktatás, tavrendelés, távfizetés, táv... akármi volt, amikor a Disney hirtelen 28000 embert tesz az utcára. Ilyen pillanatokban felmerül bennem a kérdés, mire a hurrá hangulat? A légitársaságok problémáját nyögi a repülőgyártó is, aki a gépekbe rengeteg chipet is beépít és más alapanyagot, a rengeteg nem repülő gép rengeteg üzemanyagot NEM fogyaszt el. Mire számolunk itt olajár emelkedésre, mire fog - mert fog! - a tőzsde tovább száguldani?? Rengeteg megválaszolatlan kérdés van bennem, mert előbb-utóbb apple telefont sem fogják annyira venni az emberek és lehet, hogy más apple szolgáltatást sem vesznek igénybe stb stb stb. Igazából totál tanácstalan vagyok a piacokat illetően, igaz, nagyobb részt nem is vagyok befektetve, pont emiatt a tanácstalanság miatt...
Saját használatra ingatlant vásárlók topicja 2020. 09. 24. 06:24
Szerintem abban tévedsz, hogy a moratóriumot sem fogják a végtelenségig tologatni. A választásig van még bő másfél év, ha addig ne lenne vakcina és a helyzet nem javulna jelentősen, akkor - szerintem - a moratóriumot mostantól még akár 2 évig ki fogják tolni - megválasztásuk után rögtön nem kezdhetnek egy rossz hírrel, ezért a 2 év. Lehet, hogy lesznek ilyen-olyan feltételek még, de nem fogják hagyni, hogy a választás előtt romoljon el a hangulat és legyen dühös a választópolgár, mert akkor talán még vagy 5%-al csökken is az esély, hogy a jó magyar nép ne 2/3-al szavazza meg újra ezt a csürhét. 
Ha kell, az állam majd kimenti mindazokat, akik bajban lesznek. Most ugyan egyelőre nem annyira a zemberek és a "MAGYAR CSALÁDOK" - imádom, mikor viktátor ezzel a maszlaggal jön - megsegítésén vannak, de a választás előtt, mindent meg fognak adni, csak maradhassanak hatalmon. Ezért (is) utálom nagyon ezt a rendszert, mert a nem gondolkodó hülyékből él, ha baj van, azokat támogatja és mindezt úgy, hogy a gondolkodók húzzák mindig a rövidebbet...
Financial Forecasts 2020. 09. 21. 12:21
Rég láthattunk ilyen szép piros napot, remélem lesz még "szebb" is! Éljen a zuhéééé :o))) 
ORBÁN TAKARODJ !!! 2020. 09. 20. 06:31
"Az elmúlt 10 év mocska és dilettáns hozzáállása felszínre fog törni"... ilyen jó néppel és szavazókkal azért ne lepődj meg nagyon majd, ha mégsem így lenne - szerintem nem így lesz.
ORBÁN TAKARODJ !!! 2020. 09. 18. 16:54
Na ez a nagyon nagy baj, hogy ilyeneket megengedhetnek maguknak a politikusaink anélkül, hogy megütnék a bokájukat... nálunk a cégnél (Németország, nemzetközi konszern) még az is meg van határozva, ha elmegyek egy partnerrel vacsorázni, mit szabad elfogadni és éves szinten is maximum milyen összegben fogadható el egyáltalán ajándék (aprópénz csupán) Ezek milliós ajándékokra azt mondják, ugyan már, nekem ez jár és kinek mi köze hozzá, takarodj a picsába kis köcsög csinovnyik... na ezeket páros lábbal kellene fellógatni!
Saját használatra ingatlant vásárlók topicja 2020. 09. 15. 23:27
Ajánlom neked bankmonitor.hu oldalt... 20 millió, 20 év, 3,58% THM, teljes visszafizetés 27.887.422 HUF. Egy hibát talán mégis elkövettem, a havi fizetendő törlesztő - mármint amit képes megfizetni a hitelfelvevő -, az nem nagyon fog megváltozni, ugyanis nem lesz hirtelen jóval több jövedelme, vagyis, ha eddig cca. 116 volt a törlesztője, akkor ha ennyi is marad, akkor a végén kifizetett összeg nem változik, csak persze nem kamatot fizet egy részből, hanem teljesen csak tőkét. A végén viszont a megfizetett összeg ugyanúgy cca. 28 millió... tehát az ingatlanok árában nem biztos, hogy nagy emelő tényezőként jelentkezik már. Ettől független az árak szerintem újra megindulnának valamennyire, de legalábbis magas szinten stabilizálódnának.
Saját használatra ingatlant vásárlók topicja 2020. 09. 15. 22:54
Öööö... valahogy nem értem, hogy szerintetek mit nem értek... a 0%-os hitel miért is nem fog okozni már nagyon nagy áremelkedést?? Ja, mert eddig is volt 3-4%-os (kamikáze)hitel??? Igen, van, valóban, ha szépen változó kamatú hitelt vesz fel az ember és ezzel azért egy esetleges rizikót is. Csak egy apró kalkuláció, hogy ne bonyolítsam nagyon a dolgot. 3-4% azért nem csekélység, ha mondjuk már több 10 millió forintról beszélünk.
20 millió hitel, 20 évre, változó kamat, 3,5% kamattal kalkulálva, a végén visszafizet az ember cca. 28 milliót.
20 millió hitel, 20 évre, 15-20 év (tehát végig / majdnem végig fix kamattal), kamat mértéke cca. 6%, a végén visszafizet a kedves ingatlantulajdonos cca. 33 millió szép magyar forintot.
Persze 20 év múlva lehet, hogy a HUF olyan erős lesz, hogy az utolsó törlesztőből egy kocsmában az ember még talán egy eszpresszót is fog tudni inni és addigra egy budapesti panel már milliárdos árakon fog forogni.... ezt persze nem tudhatjuk! DE, egy biztos, a jó magyar ingatlanpiac előre beépít mindent az árakba, vagyis a jegybanki 0%-os hitellel a 20 millió hitelnél 8-13 millió forintos változásról beszélünk! Vagyis egy csodás budapesti 40-50 éves panel esetében, ami mondjuk 40 millió és a felét valaki hitelből kívánja megvásárolni, 8 millió esetén 20, 13 millió esetén pedig több, mint 30% áremelkedés következhet be. Persze lehet, hogy én látom tévesen a dolgokat, korrigáljatok, hol tévedhetek.
Financial Forecasts 2020. 09. 15. 06:28
Nem értem miért "nyavajogtok" ezen annyit, attól még nem fog emelkedni az árfolyam. Az abszolút közkedvelt chip szektorban cca. 3 éve volt ugyanígy a Micron, hiába volt a PE alacsony, 6-7 körül, az istennek nem akart igazán meglódulni és a mai napig sem igazán kedvelt, nem áll 300 USD-nél az árfolyam és mondjuk nincs 100-150-es PE értéke sem. De nem kell messzire menni, elég megnézni egy másik nagy chip játékost, Intel... PE cca. 9-9,5, még osztalékot is fizet és valószínűleg az - azt hiszem kozi volt az - egyik fórumtárs által kívánt 46-os beszálló szint is el fog jönni, ha nem még alatta. Vannak néha olyan papírok, amelyeket a piac egyszerűen nem akar felfedezni magának vagy kimegy a "divatból", ezzel nem lehet mit kezdeni. Az ember vagy benne marad vagy kiszáll és keres mást. Manapság elég 5 papírt birtokolni - FAANG - és lehet lapátolni a pénzt. Nem kell elemezni, vonalakkal bűvészkedni, egyetlen mérleget sem megnézni. Ez egy ilyen unalmas piac, persze lehetünk mind kalandvágyóak, csak ha megnézem, hogy az elmúlt években mit lehetett volna egyszerűbben és nyugodtabban megkeresni. A tömeget kell követni, az "erőt", ami egy árfolyamban megmutatkozik, akkor keres pénzt az ember, a többi... felesleges - sajnos.
Saját használatra ingatlant vásárlók topicja 2020. 09. 14. 17:31
egyébként ne álmodjatok... lehet, hogy van egy kis visszaesés, de ha bejön, amit eltolcsy akar, 0%-os hitelkamat az új lakásokra, akkor megint beindul majd a rakéta. Mindegy mi lesz, a magyar ingatlanpiac nem fog csökkenö spirálba kerülni, viktátor és barátja gondoskodnak róla! Egy irány lesz csak, UP, UP, UP. Már tavaly megmondták, hogy a magyarok alig vannak eladósodva, most éppen azon dolgoznak, hogy ez ne így legyen! A nép pedig szépen megszavazza majd ezt a csürhét újra, meg is érdemlik egymást a csürhe ezt a népet, a nép meg ezt a csürhét...
 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
 • Befalap
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek