hellforceone

Regisztráció:
2013-10-28 18:04
Hozzászólások száma:
371
Utolsó hozzászólás:
2017-12-13 11:47
Pontok:
Tapasztalati: 3
Aktivitási: 1
Népszerűségi: 5

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a "Rábízható-e a jövőnk gyermektelen politikusokra?" topikban - 2017-09-25 15:01-ig


A moderálás a "Rábízható-e a jövőnk gyermektelen politikusokra?" topik #141 sorszámú hozzászólása alapján történt.


A moderátor indoklása:
Fejezd be a "gazdázást"! A személyeskedő sértegetés nem ide való.
Ha ilyen ingerült vagy, pihenj egy órácskát!
Moderáció:
Felfüggesztés a "Összeomlott Merkel koalíciója, újabb sokk a német gazdaságnak" topikban - 2017-11-20 13:56-ig


A moderálás a "Összeomlott Merkel koalíciója, újabb sokk a német gazdaságnak" topik #5 sorszámú hozzászólása alapján történt.


A moderátor indoklása:
A moderátor indoklása:
Fejezd be a "gazdázást"! A személyeskedő sértegetés nem ide való.
Ha ilyen ingerült vagy, pihenj egy órácskát!

Második eset!

utolsó 20 hozzászólása

Dátum
2017-12-13 11:47:53
mutat
2017-12-13 01:16:59
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #3050
Tud valaki olyan felületet, ahol Ripplet lehet vásárolni (nem cfd-t akarok, hanem tényleges "Coin"-t) és a fizetés átutalással, nem pedig számláról történő beszedési megbízással történik? A hétvégén regisztráltam 2 helyen is, de csak beszedéses fizetést találtam, átutalást nem, a számlámhoz pedig nem akarok hozzáférést adni.... hitelkártyás szintén nem nyerő!
Köszi a válaszokat!
2017-12-04 16:47:05
mutat
Ázsia: mérsékelt optimizmus #7789
Sziasztok,csak egy gyors kerdes, nem nagyon talaltam meg hirt, hogy mire ugrottak meg ennyire az uranbanyaszok?? Koszi, ha barkinek van infoja :)
2017-11-25 03:08:25
mutat
Top picks #358
Szia hdl, eddig milyen eredményt sikerült elérni a módszereddel? Milyen arányú a nyereséges veszteséges kereskedésed, de még ennél is fontosabb, ha nagyobb arányú is a veszteséges, az eredményben a nyereséges mennyivel múlja felül a veszteségeseket? Költségek? Csak kíváncsiságból kérdezem, hogy hozza e az elvárásaid ez a módszer. Köszönöm válaszod!
2017-11-23 06:36:02
mutat
Ázsia: mérsékelt optimizmus #7722
Atyááám, hát hol élünk?? Ezt mailben írta neked valaki?? Lehet, hogy egy tippedet nagyon komolyan vette, sokat tett rá és bukott, de az csakis az ő hibája. Mondjuk ez a szöveg szimplán valami elmebeteg baromra vall, nem olyanra, aki a pénzzel bármilyen módon bánni tudna. Nem ezt érdemled, de jó, hogy ez sem tántorít el és írsz tovább, sokat lehet tanulni tőled!
2017-11-20 12:47:29
mutat
Összeomlott Merkel koalíciója, újabb sokk a német gazdaságnak #5
És, örülsz neki?? Gazdád biztosan örül...
2017-11-03 20:17:09
mutat
Value Investing #2731
Szia Tibi, ha jól emlékszem,  te voltál Qualcommban érdekelt, ugye? ma elég szépet ugrott hosszas oldalazás után és még jöhet további emelkedés. Kiváncsi vagyok, mennyit fizetnének érte. 
2017-10-31 07:32:02
mutat
Top picks #224
És csak annyit még a Micronhoz, hogy az EPS után akkor egy előre mutató aktuális cca.5 P/E sokat mond... nem egy Amazon kategória - nem vagyok amazon kritikus, egyelőre azoknak van/volt igaza, akik hittek/hisznek benne. Na majd meglátjuk, de szerintem adj a papírnak és magadnak is időt :)
2017-10-31 07:23:47
mutat
Top picks #223
Szia Tomika1977, a micront szerintem egyelőre nyugodtan tarthatod. A cég nagyon erős számokat hozott és a trend nagy valószínűség szerint folytatódik. A jövő évi EPS várakozás cca. 8USD... az, hogy egy papír már sokat emelkedett nem jelenti, hogy nem emelkedhet tovább, ugyanígy érvényes ez az esésre is... ezért találom ezt, az ebben a topikban is alkalmazott technikát nagyon veszélyesnek. Technikai elemzés, trendvonalak stb., nem rossz, én is élek vele, de elég belefutni egy fals kitörésbe, ahol már azt gondolod, hogy nyeregben vagy és aztán jön a waterfall.... nagyon erős idegzetűeknek való ez szerintem és a fundamentumok nélkülözhetetlenek.  Én is csináltam korábban ki-be ugrálást... jól járt vele a bróker, én nem annyira. Nem kritizálok senkit, mindenkinek a maga kereskedési elvét kell megtalálni, nekem ez túl munkaigényes és az idegrendszerem se arra van beállva, hogy ilyesmit csináljak hosszú távon.  :) 
A Micron szerintem egyelőre konszolidálja az eddigi nagy emelkedést, de ha megnézed, akkor a legutóbbi jelentés óta egy szűk sávban 40-42 mozog - egy cca. 25%-os emelkedésre a jelentést követően -, ami jó jel a további emelkedés tekintetében. A forgalom még a konszolidációs fázisban is elég magas, ha 40 környékére benyomják, akkor átlag feletti forgalommal húzzák újra vissza 41 fölé. Következő jelentés december 9, ha jól tudom, szerintem azt várd azért ki, érdemes lehet. Persze a piaci mozgás alól ez a papír sem mentesül, ha az egészet beütnék ez is szenvedne.  Egy másik topikban írtam pár héttel ezelőtt (cca. 32-es árfolyamnál), hogy arról a szintről a duplázás abszolút benne lehet, de még innen sem tartanám kizártnak. Persze tudom, "a piac a következő évben össze kell omoljon, Dow 5000 szint stb..." Fontos, nem vagyok "profi" elemző, mint itt sokan, csak egy amatőr vagyok, szóval a fentieket ne tekintsd ajánlásnak vagy kereskedési ötletnek. Ez csak egy kósza gondolat, a döntés meg a tiéd... :) köszi és bocs, hogy zavartam a topikot.
2017-10-22 16:56:18
mutat
Figyelem! Nagy zuhanás lesz jövőre! #1405
Gratulálok a nyerődhöz! 3 év alatt volt nem is egy olyan papír - mondjuk nem magyarok és nem olyan "korrupt hypre" gondolok, mint a Mészáros papírok -, ami simán 10x-re ment. Ez persze most nem kötekedés, ne érts félre, de vannak, amik hoztak ennyit. Ha valaki a kezdeti centes árfolyam óta benne van, na ő valóban elmondhatja, a történelem egyik legnagyobb hozamát érhette el :) - legalábbis százalékosan, mert nominálisan nem tudom ki volt az, aki ebbe a tőkéjének jelentősnek számító részét "befektette" és emiatt már soha többet nem kell dolgozzon sem ő, sem az unokája :)
2017-10-21 18:41:49
mutat
Ázsia: mérsékelt optimizmus #7460

Szia Vuk, igen, ebben igazad van, hogy oriasit ment es te benne vagy a bitcoinban, bizonyara nagyon jo erzes ilyen hatalmas profitot magadénak tudni, de szabad e feltennem azt a kerdest, hogy a portfoliodnak hany %-at teszi ki a Bitcoin befektetesed. Mikor vetted meg az elso  vagy az elso 10 vagy az elso 100 Bitcoinodat? Mennyire voltal bator, mit mertel invesztalni bele eloszor? mert valoban hatalmasat ment, de ha a portfoliod 1 %-at tetted bele mondjuk 3 eve, amikor cca. 200 Dollar volt, akkor cca. 2600 % profitod van most. A teljes portfoliod novekedett az indulashoz kepest 26 %-ot, ami meg 3 ev alatt is szep hozam. Ha viszont befektettel mondjuk Nvidiaba nem 1 %-ot, hanem mondjuk 5-ot, mert egy termelo, jo jovokeppel rendelkezo cegrol volt szo es termeszetesen talan nem annyira spekulativ befektetsnek tunt, mint a Bitcoin, ezert nagyobbat is mertel kockaztatni, akkor az nvidia bar "csak" cca. 1200 %-ot hozott, a teljes tokedet az indulashoz kepest megis 60 %-al tolta feljebb. Persze ha olyan bator voltal, hopgy a portfoliod 5 vagy meg magasabb szazalekat rizikoztad a bitcoinban, akkor gratulalok. Ezzel csak arra akartam ravilagitani, hogy nem biztos, hogy a hagyomanyos reszvenyek annyira nagyon "rosszak" lennenek. Persze a bankok is nyomjak a penzt a Bitcoinba, de mondjuk egy JPM-nek vagy nem is tudom melyik bank tolt bele 200-300 millio Dollart - annyira nem kovetem a bitcoint -, ugy gondolom, hogy ez mar nem egy aprocska osszeg, de megis minden mas eszkozosztallyal osszehasonlitva, amibe befektetnek meg mindig eleg keveske lehet. Kb. olyan ez, mint amikor Soros tavaly elso lepcsoben - kesobb tovabb emelte a tetet - beletolt 20 milliot a Barrick Goldba.... neki a 20 millio kb. annyi, a nagysagrendekkel szamolva, mint nekem mondjuk 50 vagy 100 Dollar. Nem faj annyira, ha elbukom.
Ne erst felre, nem kotekedem vagy ilyesmi, semmi rosszindulat, semmi irigyseg - ezt teljesen oszinten irom, nem irigykedem arra sem, aki 10 Cent ota tartja a Bitcoinjait, mert az o ugyessege volt - nincs bennem, csak arra szerettem volna kicsit ravilagitani, hogy a Bitcoin egy aprocska, spekulativ pozicionak megfert par evvel ezelott a portfolioban (persze ma is, csak mar nem olyan aprocska pozicio :) ), majd lesz belole valami alapon, de ugy gondolom, hogy azt is figyelembe kell venni, hogy mennyit is mert rizikozni az ember es a hozamot es a befektetest is ennek megfeleloen kezelni. 20 eve nagyon jo volt venni Apple reszvenyt. Ratetted volna a vagyonod 10 %-at is akar??
2017-10-20 11:02:10
mutat
Figyelem! Nagy zuhanás lesz jövőre! #1365
Na pont az ilyen címek tudnak megijeszteni... amikor ezek jönnek általában olyankor már közeleg az esés. Persze annyira nem rettegek, mert egyelőre inkább egy 5-6%-os korrekcióra számítok, mint a nagy medve piacra. Likviditás van, kamatkörnyezet továbbra is alacsony és ami miatt nyugodt vagyok egyelőre, az az, hogy az egész piac az adócsökkentésre vár... ahogy látom, nagyon még az sem zavarja meg a piacot, hogy már kezdik óvatosan elhinteni, hogy esetleg csak jövő év első negyedében lesz belőle valami.... szóval a piac összességében szerintem továbbra is bizakodó. Persze egy koreai esemény mindent megváltoztatna, de erre vannak a stopok és védekező pozíciók. Minden nappal közelebb kerülünk a következő válsághoz és hatalmas zuhanáshoz, addig meg mindenki maga dönti el, hogy melyik irányra teszi meg tétjeit.. :) a szép a véleménykülönbség, ez mozgatja a piacot is.
2017-10-19 06:46:44
mutat
Soros György közel 18 milliárd dollárt adományozott alapítványainak #195
Aztán tessék mondani, az összesített, elmúlt 20 éves adóalapját csökkenti most hirtelen ennyivel?? Az a baj, hogy az átlag magyart egy ilyen címmel meg is tudják fogni... nem tudom, hogy mennyi adót kellene fizetnie (%-osan értem), de ha adóoptimalizálás címen tenné ezt, akkor gondold már el, mennyi hozamot kellett volna elérjen, hogy 18 milliárdról csak úgy, "adóoptimalizálás" miatt lemondjon! A teljes becsült vagyona meg cca. 23 milliárd (idei adat)....
2017-10-15 19:29:32
mutat
Value Investing #2700
nem tudom, nézi e valaki az európai bankokat, de szerintem a BNP hamarosan jo lehet. jo ideje a 70 alatti szinten tancol, de ha kitorne 70 fele, akkor szerintem 80 kornyekeig nagyjabol el is mehetne. Ha - mar amennyire en a technikai analizishez ertek - nem tevedek nagyot, akkor a 78-80 elerheto lehet es a mostani 65-66 koruli szintek nem jelentenek rossz beszallot, mert viszonylag szuk stoppal lehet operalni - cca. 61-62 EUR-os szint. Persze ha a Commerzbankot tenyleg meg akarnak vasarolni, azt lehet, hogy nehezen emesztene meg a piac, de az europai bankok kozul a BNP az egyik legjobb. Velemenyek?
2017-10-12 23:06:13
mutat
Parázs vita az új magyar munkaszüneti napról #5
5 csillagos hozzászólás, de szerintem sajnos még sokáig fog "boldogítani" minket...
2017-10-12 23:01:09
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #2647
Ha választanotok kellene arany és bitcoin (vagy bármely más cripto) között, melyiket választanátok? Az aktuális árfolyam most mindegy, a lényeg, hogy miben van erősebb hitetek vagy meggyőződésetek, esetleg miért...
2017-10-10 13:54:41
mutat
Így vegyük el a pénzt a szupergazdagoktól és adjuk oda szegényeknek #94
Nagyon jok az erveid, de komolyan, tenyleg olyan volt rendszert idezoek...
Mocskos multi, be se kellene engedni oket... A rendszervaltast kovetoen kik loptak szerinted a legtobbet? Kik vasaroltak fel olcson foldeket (pont a volt TSZ elnokok), kik probaltak kulonbozo cegeket csodkozeli helyzetbe vinni!!!, hogy aztan olcson meg tudjak venni. Kik vasarolnak fel most is mindent es nem teszik neked lehetove - meg akkor sem, ha penzed van -, hogy csak ugy termofoldet vegyel? Csanyi miert csinal szinte teljesen automata tehentelepet - biztos sok embert akar majd azert alkalmazni. Orban Lörinczen keresztul mennyit lopott mar el? Ki csinalja azt, hogy bejelenti a munkavallalojat minimalberrel vagy csak 4 oraban!!! es kozben 10-et probal csinaltatni veled - a magyar vallalkozo!!! A multi legalabb bejelent normalisan.
Ha annyira azt mondod, hogy a gazdagoktol vegyuk el es adjuk oda a szegenyeknek, akkor szolj errol gazdádnak, Viktornak is! Az 1 kulcsos adóval ki jar jol? Csak egy egyszeru pelda, tiszta elmeleti szamok, figyelj, nem csalok! A tobbkulcsos adorendszerben a legmagasabb kulcs ha jol emlekszem volt 38%, a legalacsonyabb 18. Ebbol csinaltak egysegesen 16-ot, majd 15-öt. Az ÁFA 25-rôl 27-re emelkedett. Aki korabban a legalacsonyabb adokategoriaban volt, az kapott 2%-ot, meg az ÁFA-n el is veszitette, magyarul nem nyert semmit. Miert, mert valoszinuleg az alacsony bere egeszet fogyasztasra koltotte es mivel az AFA mindenen ott van, igy amivel tobbet kapott az adokonnyites altal, azt el is bukta a fogyasztasan. Szamold ezt most valakire ki, aki mondjuk keresett korabban is es most is 1.000.000 HUF-ot. Ebbol volt neki korabban mondjuk nagyjabol 500 nettoja, ado, tb mindent levonva. Fogyasztasra elkoltott egy honapban mondjuk 400-at, maradt neki a zsebeben megtakaritas is. Most szamold ezt ki csupan 15%szja-val es ugyanazzal a fogyasztasi szokassal, mint korabban - feltetelezve, hogy mondjuk most hirtelen nem fog 1 kenyer helyett kettot enni. A fogyasztasat csupan az a 2% terheli, de a kevesebb, mint fele adoteher miatt joval nagyobb megtakaritasra tesz szert.
Na, akkor ha az elosztasrol beszelunk, akkor kerdezd meg gazdád, hogy melyik az igazsagosabb... 
A multikrol es az olcso munkaerorol pedig a kovetkezot gondolom... Torveny altal adott lehetosegeket hasznalnak ki. Ha neked lenne egy ceged, akkor te mit mondanal Magyarorszagon az alkalmazottadnak? A magyar fizetesi viszonyokat veszed figyelembe es csak annyit adsz neki, mint az otthoni atlag - de biztos vagyok benne, hogy te teljes berrel es oraval jelentened be... - vagy olyan nagyszeru fonok lennel, hogy te az azert a munkaert Nyugat-Europaban elvarhato bert adnad es ezzel az év fonoke cimet is megkaphatnad... A piacon ha van ket arus, ugyanazt a paradicsomot kapod mind a kettonel, de az egyik kicsit dragabb... Melyiknel vasarolsz???
2017-10-06 13:28:30
mutat
Figyelem! Nagy zuhanás lesz jövőre! #1254
Nem kerek en rajtad szamon semmit. Elnezest, hogy ide mertem "pofatlankodni". Azt hittem, hogy nekem is szabad ide irnom, mint mások is tettek. Mikor is jott letre ez a Topik? Ja, tavaly novemberben. Mi is tortent azota a piacon? Bocs, hogy megzavartam a topikot.
2017-10-06 12:42:23
mutat
Figyelem! Nagy zuhanás lesz jövőre! #1251
Ja es meg egy kerdesem is lenne, ha szabad. Nem tippet kerek, "csak" egy velemenyt. Azt aruld el akkor kerlek, hogy aki most a piacon pozicioban van, annak mit kellene tennie? Mindent eladni es betenni nemesfembe, esetleg banyaszokba, netan elkezdeni shortolni - nem RAD gondolok a shorttal -, vagy csak csokkenteni a teljes portfolioban a reszvenykitettseget? Tehat mit javasolnal? Ezt nem azert kerdezem, mert nekem nincs sajat forgatokonyvem, de aki a piacot ennyire kritikusan figyeli, annak biztosan van alternativ elkepzelese. Koszonom valaszod!
2017-10-06 12:27:05
mutat
Figyelem! Nagy zuhanás lesz jövőre! #1249
Hidd el, nem vagyok hülye, nincs gondom a szövegertessel. Nem shortolsz, OK, ertettelek - pedig ezzel a hozzaallassal az illene hozzad -, de ami zavar, hogy szinte minden topikot telenyomsz ezzel a temaval, hogy a vilag ossze fog dolni. Nem kell Minden nap elmondanod Minden topikban 5-szor ugyanazt - szerintem. Egyelore a piac azt gondolja, hogy meg nem akar bezuhanni. Szoval nem azzal van gond, amit mondasz - mert elobb-utobb bejon -, hanem azzal, ahogy teszed. Bocs, nem bantaskent szantam...

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE