Topiknyitó: DavidCamp 2025. 06. 17. 04:56

Balaton-Balaton mi lesz veled?  

https://telex.hu/gazdasag/2025/06/07/balatonfured-tihany-orvenyes-balaton-foszezon-nyitanya-punkosd-riport
Múlt 7en Tihanyban voltam. Csak külföldi túristák. Magyarok sehol. Strandon csak lézengtek. Árak az egekben.
Kinek milyen élménye volt mostanában?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
slash ma, 10:22
Előzmény: #119  z0li23
Így van. Óvatosan kell rendelni..:-)
https://www.youtube.com/watch?v=8zyy6w3DnIw
z0li23
z0li23 ma, 08:09
Előzmény: #115  Bolton01

Webshopoknál az a legjobb, amikor megrendeli ugyanazt a terméket több helyről és annak a webshopnak a csomagját veszi át, amelyik előbb odaér. A többit nem veszi át és így kárt okoz nekik. 
https://24.hu/fn/gazdasag/2024/03/11/utanvetes-rendeles-webshop-utanvetellenor-csak-elore-fizetes-rossmann/
nyuszibroker ma, 07:56
Előzmény: #113  benzeg
Én a strandoknál lévő parkolókra értettem, hogy el lehet kerülni őket. A városokban úgy mint nálunk fizetős. Zadarban én amugy itt szoktam megállni: Zadar. Ravnice 4. tavaly még ingyenes volt.
slash ma, 06:31
Előzmény: #115  Bolton01
Rengeteg idióta vendég van. Van aki elkezdi a foglalást és a felénél hazamegy.  Ismerem a típust akiről írsz.. borzalom. pénz nincs, de igények azok vannak! Borzalom az egész..:-)
slash ma, 06:28
Előzmény: #112  nyuszibroker
Hát akkor profik vagytok. Én már idegeim kímélése érdekében inkább fizetek..
Bolton01 péntek, 23:01
Előzmény: #104  szieszta

A legnagyobb öngólnak érzem ezt a lemondásosdit, amit mindenki a másikat utánozva bevezetett (persze részben Booking még egyéb hatások miatt is). 
Ismerősi körben nem egy hölgy sportot űz ebből, akárcsak a vacak kuponozásból vagy a webshopok csereberésdiből. Abszurd hogy 6-8-10 vagy még több szállást lefoglal, gyakorlatilag elveszi a helyet mástól, és érkezés előtt 3 nappal, 1 héttel, vagy sokszor 1 nappal lemondja. Szoktam is mondani neki, hogy oké hogy 100-200 fős szállodákat annyira ez lehet nem hat meg, de ha egy család ebből él, és 3-5 szobájából 2-3at ilyen unatkozó "csajok" csak úgy foglalhatnak majd lemondanak, az nettó szivatás. Mert szerencsétlen ki nem adja utána érkezés előtt pár nappal, max "last minute" , ami a következő zsákutca szerintem ...
benzeg péntek, 14:20
Előzmény: #112  nyuszibroker
Tegnap átnéztünk zadarba, meglepni az óvárost. Mondanom sem kell, mindenhol fizetős parkolók voltak. Én meg a parthoz közéleti emeletes házak körül álltam meg. Igaz, hogy plusz kb 400 métert kellett sétálni, de legalább ingyen volt 😀
nyuszibroker péntek, 13:41
Előzmény: #109  slash
Nagyon ritka az a hely, ahol parkolásért fizetni kell.
Mi azokat eddig mindig elkerültük.
DavidCamp péntek, 13:11
https://marcaliportal.hu/kozelben/75973-szigliget-polgarmestere-a-balatoni-foszezonrol-mas-a-valosag-es-mas-a-statisztika
"Szigliget polgármestere a balatoni főszezonról: más a valóság és más a statisztika"
"Milyennek látszik a balatoni szezon így július közepén?
– Véleményem szerint minden eddigit alulmúlt ez a kezdés. "
benzeg péntek, 12:14
Előzmény: #109  slash
Vir-en. Több strandot is ki próbáltunk a sziget minden részen. Sehol sem kellett fozetni semmiért. Na, jó, egy központi strand van, ahol van parkolási díj, de oda viszont nem mentünk.
slash péntek, 11:40
Előzmény: #108  benzeg
Hol vagytok? Nyilván a szálláshely adott parkolóhelyet és közel a part. Ez jó. 
benzeg péntek, 08:53
Előzmény: #107  slash
Mi os az Adriára jöttünk. Hoztunk magunkkal kaját, de azért volt, hogy étteremben kajaltunk. A strand, parkolás ingyenes, ilyen költségeink nincsenek. Szállást már kora tavasszal lefoglaltam, először Trogirba, aztán az idő múlásával talaltam kedvezőbb lehetoseget, így azt lemondtam és átfoglaltam. Az idő tökéletes, a taj szép, a tenger tiszta. Sokan vannak, de sok a strand is, így nincsen tömegnyomor. Jó választás volt.
slash péntek, 08:44
Előzmény: #104  szieszta
Mondom: simán visszamondják a nyaralást ha rossz az idő. Azért egy hét Balaton vagy Adria 4 főre min 500e vékonyan ha minden este étterem akkor 600-700ezerbe is belenyal. 
Adria is kurva drága, ott a strandbelépő a parkolás nálunk 20-30euro/napijegy, egy napágy két főre 30 euró. egy pizza 9 euró, egy étterem 4 főre 100 euro felett. 
Tehát: gyaloglás, hűtőtáska, pokróc, egy pizza este otthonfőzés. Így spóroltál napi 100 euró felett. 
ez van. 
slash péntek, 08:40
Előzmény: #105  fiftififti
Ha már SZÉP kártya . nem is akármilyen szép kártya összeg kell a Balatonhoz. Legalább évi nettó 4-500e feletti összeg kell hogy foglalj ott egy hetet. Én is csak pizzapénzt kapok szép kártyára évi 150 kb lóf. 
fiftififti péntek, 07:41
Előzmény: #103  bronz
Így van, de nemcsak a balatont a wellness szállókat is a szép kártya tartja el nagyrészt. 
Ha ez a lehetőség nem lenne sok szálló- vendéglátóhely lehúzhatná a redőnyt!!!
Az emberek tuti nem fizetnének ki kb. fél milla kp.-t, 1 hetes balatoni nyaralásért!!
Mi idén is, és a következő években is kifizetjük 1 hét balatont kp.-ben🙂
Nyilván nem puccos apartmanba hanem jó kis kempingben, 100-120 ezerből kijön és 30 méterre a víz.
Kaját nem számolok mert azt itthon is megesszük!!
Bár bőven megtehetnénk ,de elvből sem gazdagítjuk a gátlástalan rabló  vendéglősöket.
Nem beszélve arról hogy a mások által visszabüfögött moslékját, mi együk meg a újra, horror áron 😃
Mert azért tudnék mesélni mi folyik ott , az ismerős felszolgálók sztorijaiból!!
Igen, grillezünk, sütögetünk. Italokat is aldiból , lidlből mindezeket harmat-negyed áron mintha parton vennénk!
Szóval mindent meg lehet oldani manapság is olcsón, csak a nagy kényelemből napi 1-2 órát áldozni kell rá, hisz úgysem lehet a reggeltől estig a napon aszalódni 😃
szieszta péntek, 07:32
Előzmény: #102  slash

Teljesen igazad van, nálunk is a fürdő kilenckor nyit, fél kilencre megérkeznek az autóbuszok. Hűtőtáskás, fürdőköpenyes, napernyőt cipelő tömeg indul meg, hogy a nyitáskor jó helyet tudjon foglalni. Annyira rugalmas az utazásszervező, ha rossz idő van, el sem indulnak, pedig van, hogy 4 órát is utaznak. A záráskor vissza  a buszba, aki tud, még aludhatnak is hazafele. A szállásoltatók panaszkodnak, hogy csak 1-1 napra jönnek, pedig valamikor a szezonban csak 1 hétre adták ki a jobb szállásokat. Régebben nálunk megteltek a melléképületek, garázsok, még az átalakított disznóólak is turistával. Tanárok fő fizetéskiegészítése volt a kéthónapos turistázás, akár a saját házukat kiadva, kiköltözve  a nyári kiskonyhába, a távolság sem volt gond, mivel hozták vitték, néha még programot is szerveztek a filléres pihenni vágyóknak.
Az is igaz, hogy a fürdő körbeépült apartmanokkal, így már van miből válogatni. Tegnap arra sétálva az 1/3-án kint volt a szabad hely felirat. Az ismerős mondta, már a múlt héten is visszamondták, meg most is a foglalást. Nem nagyon jó az idő a fürdőzésre.
A fejlesztés során óriási gond volt, hogy csakis a fürdőre összpontosítottak, semmi más szórakozásra nem volt igény, így minden kezdeményezés becsődölt. A fürdőt meg 3 nap alatt meg lehet unni, aztán unatkoznak. Az olcsó kifőzdék jól működnek, főleg, hogy a fürdő területén működő büfék is náluk rendelik meg a kaját, aztán tízszeres áron próbálják rásózni a vendégre. Egy ilyen büfés ismerősöm a sült grillcsirkét az áruházban veszi, és már készen tűzögeti fel a grillezőjére, csak melegen tartva.
Kezd visszaütni, hogy sokszor már nem tudtak mit elkérni egy szállásért, meg a szokások is változtak. Aki csak vár az alkalomra, az lemarad. Van egy nagyobb szállásoltató, azoknak jól megy, nekik több utazási irodával van szerződésük, a holt szezonban nyugdíjas szervezetek küldik a "nyaralókat, telelőket", a szuperul felszerelt konyhájuk meg el tudja látni kisvárosunk közétkeztetését egész évben.
bronz péntek, 06:46
Balatont még a SZÉP kártya tartja életben.
Akinek fizetnie kell, az inkább megy külföldre, mert ilyen árakon rablás, ami itthon van.
slash péntek, 05:35
Előzmény: #98  DavidCamp
Ma már nagyon keményen megváltoztak az utazási szokások. Nincs már ingyenes SZOT üdülő beutaló és rossz idő esetén kártya a társalgóban. Napi 30-50e a szállás. A levegőn kívül minden pénzbe kerül. Ha rossz idő van, lemondják a szállást, nem csak nálunk a horvátoknál is. Eleve olyat foglalnak.  Rengeteg a Pestről lerohangáló egynapos nem ott alvós vendég, mi is ilyenek voltunk régen.  Idén szarul alakult júniusban volt brutál hőség a nép még akkor dolgozik. Július első hétvégén jött a hidegfront a nép akkor támadta meg az Adrát is , ott fosnak a FB-on mert ott is romlott az idő. Jobb mint a Balcsin de éppen elmegy.   A szezon rövid a vendég maxolni akar. Legyen brutál jó idő végig és lebarnulva menjünk vissza a melóba hagy irigykedjenek,. én is júli és aug -ban nagyrészt itthon vagyok akkor kell pénzt keresni. a tömegnek le kell menni,. 
z0li23
z0li23 csütörtök, 20:47
Előzmény: #100  DavidCamp
Ez a nyár nem indul fényesen és az időjárás sem kedvez. Kb 4 hét van még a nyárból. 
DavidCamp csütörtök, 20:31
Előzmény: #99  z0li23
A mai nap a többség igen. Pulóveres idő volt, kb. mint októberben. De tegnap Siófok aranyparton ugyanez volt.
z0li23
z0li23 csütörtök, 20:07
Előzmény: #98  DavidCamp
A gödrösnél zárva vannak a büfék???
DavidCamp csütörtök, 19:57
Ma Tihany, detto mint tegnap Siofokon. A szabadstrandnál a büfé sor zárva! Fürdőzők, nyaralók sehol. Büfés elmondása szerint 30 éve nem tapasztalt ilyet. Természetesen fizetni nem tud még most sem, kért átütemezést. A dolgozói pedig tengnek lengnek és fizeti nekik a semmi munkáért a bért. Hááát ilyen ez a Balaton.
DavidCamp szerda, 14:38
Tegnap Siófokon voltam. Hááát tengés lengés van, idő sem volt jó. Kaja drága és szar, szoci filing sok helyen. Coresz van az embereknél.
Pitzu hétfő, 16:22
 Tegnap jöttünk haza Olaszországból. Nem gondoltam, hogy ezt fogom mondani, de kifejezetten olcsó volt. Ferrara-tól San Marino-ig jártuk be a vidéket. San Marino-ban a várban 6,5 EUR volt a margherita pizza, étteremben, de a legdrágább pizza is csak 10 EUR-ba került. És mindegyik helyen ennyi volt. Mondhatnánk, hogy kartelleznek, de ennyiért nyugodtan :-) A felvonó 5 EUR/fő, oda-vissza. A Buda vári sikló 5000 forint/fő.Lido di Pomposa-ban 6 EUR volt a margherita a parton. Ráadásul minden parti étteremben és bárban is rendes székek, asztalok, evőeszközök, tányérok, üveg poharak voltak, nem sörpados, papírtálcás, műanyag evőeszközös, műanyag poharas izék. Már ez egy óriási igényességbeli különbség a Balatonhoz képest. Ugyanitt találtunk egy zseniális pizzazót: nagyon jófej, húszon éves srácok, fatüzelésű kemencében fantasztikus pizzákat sütöttek. A garnélás 10 EUR volt és nem 2 db volt rajta, hanem vagy 20. Itt esett meg velünk egyszer, hogy 23 EUR volt a számla, de csak 20 és 50 EUR bankjegy volt nálam. Az 50-ből nem tudott visszaadni, mondtam, hogy akkor fizetek bankkártyával. Mondta a srác, hogy: Á, hagyjam, 20 EUR, az ásványvíz ingyen volt. Nyilván voltunk már párszor náluk és még vissza is mentünk. Az ilyen lazaság, és a mindenütt tapasztalható általános életöröm nagyon fel tudja dobni az embert.    
Egyébként Comacchio és Ferrara méltatlanul nem látogatott helyek. Nagyon élveztük a szinte turisták nélküli, autentikus hangulatot. Comacchioban csodálatos helyen ebédeltünk, átlag 5600 forint/főétel áron. Ravenna drágább volt, és nagyon sok turistával. A főtéren 8 EUR volt a margherita pizza, és 9 EUR a prosciutto-s piadina. De szerintem ez sem drága. 
A boltban (3 Spar volt a környéken) pedig sok minden lényegesen olcsóbb, mint nálunk. Ami drágább az pedig legalább annyival minőségibb is. 
A 40 m2-es apartmanunk, 50 méterre a parttól, kilátással a tengerre 1000 EUR volt 1 hétre. Augusztus 21-én megyünk Badacsonyba, 3*-os hotelbe, az 65 ezer/éj. Arányaiban drágább, igaz van benne svédasztalos reggeli. Csak hát a szoba 3 ággyal már nem annyira tágas, a strand is messzebb van és még fizetős is.    

mcbull vasárnap, 19:06
Előzmény: #94  mcbull
+ személyzeti szállással 
mcbull vasárnap, 19:05
Előzmény: #92  TheSnake2020
Az unatkozó pincérekre írnám, szóval azért a max 2 hónapért nem mennék le dolgozni...lehet jó buli, de ennyi.  Mikor külföldön keresik a vendéglátósokat:
tisztességes fizetéssel, 
bejelentéssel, 
személyzeti szállással + ellátással,
éves állással, 
lassan NYELV nélkül!
Németországban magyar utcák vannak, családostul!
bronz vasárnap, 18:38
Előzmény: #92  TheSnake2020
Melyik település?
TheSnake2020 vasárnap, 18:23
No ez a hétvége már koránt sem volt sikeres. Nem én voltam most lent, de állítólag pangás. Unatkozó pincérek a legmenobb helyen. Pedig mi nem vagyunk drága rész 
bronz vasárnap, 16:11
Balatonboglár, Balatonlelle: érezhetően kevesebb ember van.
Ha a korábbi évek átlagát 100-nak veszem, akkor olyan 60-70 körül van.
Balatonlelle új fideszes vezetése szépen sápolja a turistákat a 0-24 parkolási díjjal. Amelyik szállásnak nincs (elég) saját parkolója a vasútvonal és a part között, az megszívta szépen.
ronaldinyo
ronaldinyo vasárnap, 10:47
most 92cm
LKV: 20 cm
LNV: 155 cm
ronaldinyo
ronaldinyo vasárnap, 10:46

2025.07.09. 07:00 92
M5
M5 vasárnap, 10:33
Szerintem hamarosan átnevezik!!!Bele kellene lőni sz összes NER-es rohadékot!
slash vasárnap, 08:53
Előzmény: #82  DavidCamp
Jelentem az Adria csurig van magyarral. Most jöttek meg. A kis falumban mindenhol magyar autók a strandon mintha a Balatonon lennék, mindenhol magyar beszédet hallok.  Ez van.  
nyuszibroker vasárnap, 08:47
Előzmény: #85  maxhell
Igen, és csütörtökön is sokan voltak, föleg Tihanyban. Tele voltak a parkolók. Lehet, hogy a Kék szalag miatt is mondjuk, de nem csak azért
maxhell vasárnap, 07:57
Nem tudom, ilyenkor mennyien kellene, hogy legyenek. De, tegnapi egynapos kirándulás alapján, Tihany, déli órákban sokan voltak, sok külföldivel. (Apátsági templom+kiállítások 3100/fő/felnőtt). Füreden a korzón szintén sokan voltak, a délutáni órákban, szinte tömeg érzésem volt már. Sétahajók teljes létszámokkal futottak ki, (3300/fő felnőtt jegy egy óra sétahajó), kisvonatok fél óránként szintén (3000/fő egy kör). Viszont a strandon kevesen voltak, illetve kérdés, mennyi a nézelődő, sétálgató, mennyi a vastagon fogyasztó vendég. Ja, kerékpárosok (turisták) is sokan voltak. Fene tudja, mondom, egynapos kirándulási tapasztalat, minimális helyben fogyasztással, (fagyi, 650/gombóc) inkább élmény, látvány gyűjtéssel a fókuszban. :)
nyuszibroker 2025. 07. 09. 19:50
Előzmény: #80  Bolton01
Hévizen is és még rengeteg helyen épülnek a luxusszállodák. Nyilván azokra is hatalmas lesz a kereslet...
DavidCamp 2025. 07. 09. 19:29
Előzmény: #74  Hobbyproperty
Bizony bizony!!!! Nagy a córesz.
DavidCamp 2025. 07. 09. 19:27
Előzmény: #69  slash
Az M7 csak 7végén van tele. Nyaralótulajok ingáznak meg azok akik lemennek a 7végére.
700 ft a fagyi nagy átlagban. Persze van 1.500 ért is kézműves :))))))
fiftififti 2025. 07. 09. 11:17
Előzmény: #80  Bolton01
Persze majd szépen fognak mutatni a manipulált statisztikai számok!!
Infláció is legalább duplája volt mint amit meghatároztak ezek a vízfejűek az íróasztaluknál!!
Olyan parasztvakítás lesz mint a magyar átlagbér, aminek jó ha fele a reális!!

Topik gazda

DavidCamp
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek