Esténként min. fél órát töltök ingatlanhirdetések nézegetésével. Állítólag egyre nagyobb a számuk, biztos így is van.
De múlt heti kérésem most is aktuális: linkeljen már be valaki egy jól használható, jó érték arányú ingatlant...
.
Az én tapasztalatom mindenben az, hogy a jót mindig meg kell fizetni.
A válság ehhez annyit tehet hozzá, hogy egyáltalán van/lesz lehetősége a vevőnek megfizetni.
Mert a jó ingatlanok általában kézen-közön kelnek el, és nem kerülnek piacra.
Most talán piacra is fog kerülni belőlük - de az biztos, hogy nem olcsón.
És a "jó" alatt nem azt értem, hogy luxus, meg exkluzív, hanem hogy saját kategóriájában jó.
Minden lakóparkban/lakótelepen/lakótömbben megvannak a jó adottságú lakások, amik jó irányba néznek, nem sétál senki az ablak alatt, besüt a nap, nincs az ablakban buszmegálló, stb.
Biztos velem van a hiba, de minden (érdemi) ingatlan vásárlásomnál vért izzadtam a keresgéléssel, hogy jó legyen.
Nem akartam különösebben semmit venni, de ha most itt a vevőknek a kánaán, akkor hajrá... , de nem jön szembe semmi kihagyhatatlan...
De múlt heti kérésem most is aktuális: linkeljen már be valaki egy jól használható, jó érték arányú ingatlant...
.
Az én tapasztalatom mindenben az, hogy a jót mindig meg kell fizetni.
A válság ehhez annyit tehet hozzá, hogy egyáltalán van/lesz lehetősége a vevőnek megfizetni.
Mert a jó ingatlanok általában kézen-közön kelnek el, és nem kerülnek piacra.
Most talán piacra is fog kerülni belőlük - de az biztos, hogy nem olcsón.
És a "jó" alatt nem azt értem, hogy luxus, meg exkluzív, hanem hogy saját kategóriájában jó.
Minden lakóparkban/lakótelepen/lakótömbben megvannak a jó adottságú lakások, amik jó irányba néznek, nem sétál senki az ablak alatt, besüt a nap, nincs az ablakban buszmegálló, stb.
Biztos velem van a hiba, de minden (érdemi) ingatlan vásárlásomnál vért izzadtam a keresgéléssel, hogy jó legyen.
Nem akartam különösebben semmit venni, de ha most itt a vevőknek a kánaán, akkor hajrá... , de nem jön szembe semmi kihagyhatatlan...
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link