Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
ncseed!
ncseed! vasárnap, 19:16
Előzmény: #235874  ehe
Bonyolult téma ez... nagyon mélyen bele lehetne menni, de ez messze nem ingatlanos ügy.
Hiába tehetséges valaki, jó képességű, stb. attól még a "zélethez" más is kell. Rafináltság, dörzsöltség, életrevalóság, lehetőségek meglátása, kockázatvállalás a megfelelő időpontokban (nem eszetlenül), döntési képesség, komfortzónából kilépés képessége, jó párválasztás(!!!), stb.
Igen, valóban nehéz kitörni a szegénységből egyre nagyobb rétegnek. Ugyanakkor sosem volt az utóbbi 80 évben olyan nagy lehetőség erre mint mostanában. Érdekes ellentmondás ez szerintem...
Nem akarom a 'mai fiatalok' többségét kritizálni, de olyanok amilyenek! Félreértések elkerülése miatt nem mindenki, de egyre többen.
A (vad)kapitalizmus nem mindenkinek való... Nem akarok profán lenni, de a természet törvényei itt is érvényesülnek. 
ncseed!
ncseed! vasárnap, 19:03
Előzmény: #235870  ORK
Köszi! Azon kevés emberek egyike vagy (itt a fórumon) aki értékeli.
ehe
ehe vasárnap, 18:25
Előzmény: #235877  Murdoch
en neoliberalizmisrol irtam nem mmtrol, de valoszinu inkabb antiszolidaritasrol kellett volna irnom, azaz mikor lenyomtuk az adokat a beka segge ala, kiveve ha minimalber koruli alkalmazott vagy.
es azt irtam ebben az usat majmoltuk, ahova ncseed whataboutismolt, hogy hat ott pl az eu rendszer mien g#ci.
Murdoch vasárnap, 18:14
Előzmény: #235876  ehe
És talán OV találta ki az mmt-t? Merthogy ez globális problémának tűnik. És ki lesz a megváltó nálunk? Mert erről nagyon keveset beszéltek, köpködés az megy, de hogy hogyan lesz jobb és kivel és miért, na arról csönd van.
ehe
ehe vasárnap, 17:46
Előzmény: #235873  Murdoch
a gazdasagi neoliberalizmus majmolasrol beszelek, nem a tobbirol.
arrol hogy minel kevesebb adot szedjunk be a neptol, mert az okosabban tudja elkolteni.
csak hat ugye mi mint szegeny orszag ezt megse tehetjuk csak ugy, ezert mi aranyaiban a legcsorobbakat adoztatjuk legjobban.
ehe
ehe vasárnap, 17:41
Előzmény: #235874  ehe
a legfontosabbat meg kihagytam.
van egy csomo tehetseges de alacsony kockazatvallalasu reteg.
tudod, akik nem akarnak pl nyakig eladosodni.
azok szinten igy jartak a neoliberalizmusban
ehe
ehe vasárnap, 17:36
Előzmény: #235869  ncseed!
ki lesz frusztraltabb, ki marad inkabb abban a pocsolyaban, ahonnan indult, a tehetseges, vagy a kevesbe tehetseges, ugymond atlag?
A neoliberalis/antiszolidaris megkozelites szerint nem kulonosebben kell a szar helyzetben levokkel torodni, majd a tehetseg utat tor maganak.
Csak eppen igy egy szelesebb erre reteg meg marad tovabbra is az ut szelen, (ahova sokak szerint valo), pedig lehet eleg volna nehany jo szo is, hogy elindoljon ott is valami.
Ha a tehetsegesebb/jobb hatteru, mint akar Te is neki mindegy az irany, majd alkalmazkodik, akkor az ki tud a szolidarisabb rendszerben is tunni.
Nem keves esetben egy rossz csaladi hatterbol marha nehezen fogsz kitorni.
Nem vitatom az egyen felelosseget, de nem szimpatizalok ezzel a (kevesbe kimondott) neohűbéres megkozelitessel sem.
Murdoch vasárnap, 16:56
Előzmény: #235871  ehe
Nem. Az úgymond patriotizmust pont lexarták és írtották a tudjukkik az usában is, mert egyszerűbb kezelni egy kevésbé öntudatos nyájat. Vitatkoztunk anno a genderbullshitről, az is a játék része. Olvastam anno egy jó cikket az usa hadseregről, a szuperjó ultraliberalizmus pont azt érte el, hogy egyre kevésbé legyen vonzó a hadseregben szolgálni. Csakhát ez pofonfa. A yenkiknél nagy a xar, csak sok a pénzük, befolyásuk, kitolják a problémákat, nem holnapután lesz igazi problem. Na mindegy, én arra leszek kíváncsi, hogy fognak változni az usa-magyar kapcsolatok, mondjuk ennél xarabb nem lehet. Persze a nagy keleti nyitás sem biztos, hogy olyanyirra előny lesz, mindegy, ha feloldják az us-s pénzeket, akkor lehet vmennyire fellélegezni a hülye panelárakat tekintve is :)
lacikonyha vasárnap, 16:50

igen
volt egy 69-ben született vidéki tahó ügyfelem akinél erősebben kommunistázó szélsőfityiszest nehéz elképzelni kb 2012-es történet
megismerkedtem az apjával is ugyanolyan volt
és az apja elmesélte hogy középvezető volt egy keletmagyar megyeszékhelyi postánál mszmp párttagként, mert akkor ö a 8 általánosával másképp nem ment volna semmire
most meg fideszesnek érdemes lenni
.
de isten nem ver bottal,az öregnek kb 15 milliója volt a Quaestorban a bedőléskor, és egy része talán örökre
korábban többször mondta hogy az tuti hely mert a Tarsoly az Orbán embere, és jobb helye van ott a pénznek mint pesti lakásban
ehe
ehe vasárnap, 16:39
Előzmény: #235868  Murdoch
Jah, épp az usát majmoljuk a neoliberalizmussal, csak mi kötünk rá pirosfehérzöld masnit, meg a miénk persze ebben is hibrid.
Az USA meg már el is kezdett volna kijönni belőle, aztán a szőke torgyán mégis elbűvölte őket.
Ő dolguk :D.
ORK
ORK vasárnap, 16:38
Köszönöm!
Rég olvastam ilyen értelmes hozzászólást.
Örülök, hogy ilyet is lehet még itt olvasni.
ncseed!
ncseed! vasárnap, 16:30
Előzmény: #235867  ehe
Az összes politikai fikázás itt a fórumon egy parttalan vita, meg jellemzően máshol is. Véleményed lehet, másnak is, de azzal hogy bizonygatod nekem hogy én vagyok a hülye te meg az okos a te életedben semmi nem változik! Akkor sem ha esetleg neked van igazad.Jellemzően azok engedik ki ILYEN MÓDON a gőzt akik elégedetlenek az életük alakulásával és ahelyett, hogy magukban keresnék a probléma forrását mindenki másban teszik.
Egy EU országban ahol demokratikusan megválasztott kormány van ott az ÁTLAGemberek esetében jelentős % az emberen múlik, hogy országon belül mire viszi, nem a kormányon. 
Mivel én amikor szélben vizelek és változik a szélirány mindig irányba fordulok ezért nekem nincs okom rinyálni, aki meg nem hajlandó észrevenni, hogy változott a szélirány és magát meg a többeket bátorítva kitart az eredeti pozi mellett, hogy ez így nem mehet sokáig és jön a fordulat annak bizony hugyos lesz a gatyája és erről nem a szél tehet! 
Murdoch vasárnap, 16:15
Előzmény: #235867  ehe
Az usát tekintve speciel van benne igazság. Nem véletlenül volt a társadalombiztosítós gyilkolászás, több százezer yenki gyakorlatilag tapsolt a kivégzésnek, ez is jellemző. Az EU meg betársult minden usa ügy mögé, akkor is, ha az az országot tekintve durván rossz. Szinte mindenhol kormányválság van. Az van, hogy olyan szinten összefonódtak a gazdasági érdekek a politikával, hogy az már veszett fejsze nyele. Nem csak nálunk, a nyugaton is. Mondjuk ez rajtunk nem segít, de ez van.
ehe
ehe vasárnap, 16:10
Előzmény: #235865  ncseed!
Olyan whatabousm parádét toltál tegnap, mint annak a rendje:
"Az usában megdöglesz, ha eü ellátásra van szükséged, a németeknél zuhan az ingatlanár, a franciák is elégedetlenkednek, biztos ezekről is orbán tehet".
Ezen országok egyikében sem volt akkora infláció, mint nálunk 2022-től, köszönhetően az ársapkáknak és különös tekintettel a rezsicsökkentésnek, de azt gondolom a rezsicsökkentés csökkentése is még tolt egy nagyot az inflán, nem csak explicit, de implicit is a többi országhoz képest.
Nézd meg hogy adóznak az usában, aztán utána hasonlítgasd az Ő eü rendszerüket a miénkhez.
Zakózott a német ingatlanár egy méreteset, ettől még ők nem akasztják szögre a pofájukat úgy, mint nálunk a csóróbbak.
Lázadoznak a franciák. Nálunk utoljára 56-ban lázadtak, azt leverték, aztán az 40+14 év gulyáskommunizmus megint hülyített ezen a kárpát medenceei bandán egy nagyot.
Tehát röviden, nem nem muszáj neked is szidnod a kormányt, de mondjuk védelmedbe se fontos annyira venni :D.
Murdoch vasárnap, 16:07
Előzmény: #235865  ncseed!
Süket duma:
https://24.hu/belfold/2024/11/22/parkolasi-rendszer-kovacs-gergely-hegyvidek/
Csak így tovább, hajrá, minél kevesebb ncseed-féle döbrögi, annál jobb.
ncseed!
ncseed! vasárnap, 15:35
Előzmény: #235863  ehe
"szerencsétlenségetekre"  Kiére? Az enyémre???
Nem olvastad amit írtam? Anyagi értelemben nekem mindegy ki nyer a választásokon, mert max átsúlyozom a portfólióm és megyek tovább felfelé. A bank mindig nyer!
Azért, mert nem állok be a többi bohóc mellé itt fikázni az épp aktuális kormányzatot (egy lakásáras fórumban) hanem a várható intézkedéseiknek megfelelően fektetek be és kaszálok, ezért itt többen azt gondolják, hogy mindennel amit csinálnak egyetértek. Hát rohadtul nem és ha másik fog győzni valamikor akkor azokkal sem fogok mindenben egyetérteni! DE elfogadom, hogy ők győztek és azerint fektetek be utána. Ja és nem fogom négy évig telebőgni a fórumot min ti, hogy mekkore csicskák, lopnak, csalnak, stb.
Tiszta szerencse, hogy Karácsony nyert az önkori választásokon, mert hát mi lenne velünk ha nem ő nyert volna....???  🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Nagy segítség ez a magyar családoknak!!!
https://www.penzcentrum.hu/auto/20241121/drasztikus-parkolasi-dijemeles-elesedik-budapesten-tizszeres-arat-fizethetnek-az-autosok-1159626
szieszta vasárnap, 14:05
Előzmény: #235846  lacikonyha

Az milyen nyereség, mikor az egyik cégnél felnedveskedett a búza és ki akarták dobni? Hívtak, szerezzek valami pótkocsit, tudják kivinni, fizetik a szállítást is. Szóltam  a vadászoknak, hogy negyedáron elvihetik. (nekem ingyen volt)
Ez hány százalék nyereség?
Itt csak az a kérdés, hogy milyen időtávra osztod, mert ha tényleg csak a hívás idejét veszed, tényleg brutális óradíj, de ha 20 évente jön be ilyen üzlet, akkor annyival kell elosztani a nyereséget.
ehe
ehe vasárnap, 14:05
Előzmény: #235747  ncseed!
A szavazók többéségét először 2022-ben sikerült óóóóbánéknak megszerezni.
Jó, számoljuk még hozzájuk a mhm-osokat is, így akár valóban meg is van továbbra is a többség uniónak nekifeszülőket illetően, DE szerencsétlenségetekre ez már nem feltétlen lesz elég legközelebb is egy kétharmadhoz, hiába ábrándozik Schiffer már a fidesz 4/5-ről.
A lengyeleknek ennyire elment az eszük az oroszfóbiájuk miatt, hogy Ők is visszafordultak az unortodox útról?
Ahogy itt ma írta más is a forintot megtámogatná egy kormányváltás, és az erősebb forint nem feltétlen akkora barátja a drága ingatlannak.
------------------------------------------------
Ma igy véletlenszerüen megnéztem egy baranyai falut, ahol 58% szavazott a fideszre + 13% az mhm-re a megyei listán, DE "csak" 50% + 8% ezek ep listájára, és 22% a tiszára ezen én is nagyot néztem.
Azt meg pobt annyira nem hiszem, hogy az euroszkeptikus barátaid akkor inkább ne szavaztak volna EP listára, csak megyei listára :).
(Baranyában a tiszának nem volt megyei listája).
Baranyában 2022-ben az egyik pécsi körzetet ugye összefogásos vitt, a másik pécsi körzetet elég kis különbséggel vitt hoppál.
Itt pl simán átfordulhat ez a tiszára, oszt majd kezdhetel pislogni, és van egy csomó kis különbséggel bukott körzet 2022-ből.
Rincewind2 vasárnap, 14:02
Előzmény: #235861  hunball2
Pontosítok ez a török út csak még az eleje, nem kötelező, hogy tovább haladjunk rajta le lehet térni, bár jelenleg jele sem látszik, hogy letérünk. 
hunball2 vasárnap, 13:55
Előzmény: #235855  emerald
Más is írta, ez nem a török út. Komoly elemzők egyikénél se olvastam.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek