szieszta

Regisztráció: 2019-11-14 14:04:05

Hozzászólások száma: 449

Utolsó hozzászólás: 2020-08-07 14:57


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? péntek, 14:57

Majd lesz egy blokklánc alapú ellenőrző és elosztó rendszer, ami vigyázza, hogy mindenkinek egyenlően jusson. :-) Az érdemei alapján.
Majd nem fog rohanni a világ, mivel nem lesz értelme villogni, visszaesik a pazarlásos fogyasztás, a klímavédelem is alanyát veszti.
Szerintem is képtelenség, de ha nem megy önkéntes alapon, jön majd egy diktátor és megoldja erőszakkal.
Sok ember találgatja, mi lesz ennek a pénzesőnek a vége.
Én meg vagyok győződve, hogy nem a coinok uralma, hiszen az is pénz alapú gazdaság, semmi nem változna, csak a gazdagok listája.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? péntek, 11:51

Ez nem olyan egyszerű, mivel nincs hagyományos és nem hagyományos pénzügyi rendszer. Ami van, az fog bukni és mivel ez élteti a kapitalista társadalmi rendszert, a coinokkal együtt, így az fog elbukni. Nem tudom elképzelni sem, mi lesz utána, vagy milyen lesz az átmenet.
Marx már jó régen megírta elméletét, lehet az következik. Amivel régebben próbálkoztak, az azért nem működött, mert marx igéjét a fejlett kapitalista társadalom csúcsán lehet megvalósítani, nem az orosz feudalizmus volt rá a legalkalmasabb.
Ha nem a coinokat nézed, el tudod képzelni, mit jelentene, ha összeomlana a pénz? "Nekem van coinom" így minden megy tovább??? Nem-nem!!! Készülhetünk egy világégésre, ahol elindul majd egy helyezkedés, a hatalom megszerzésére. Nem lesz pardon. Kit fog érdekelni az arany, vagy a coin, ha fejéhez nyomják a pisztolyt? Kit fog érdekelni a demokrácia, ha minden vagyon elveszik? Kit fog érdekelni a jog, ha nem lesz aki betartassa?
Akinek lesz pénze majd megfizeti az őrző védő szolgálatot....de milyen pénz? Miben mérik majd a vagyont? Mennyit ér majd a bitcoin?
Nem olyan egyszerű, mint ahogy az ember elgondolja. Ráadásul nem egy-egy ország fog bajba kerülni, hanem az egész világ, így még hasonlítási alap sem lesz.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? péntek, 10:39

Ez a goldman vezér lánya nagyon jó érv, ha jól emlékszem 2017 elején derült ki, hogy befektetett, amit azóta is szívesen ragoznak a coinerek. Hasonló az intézményi befektetők rohamára, ami már el is jött, csak éppen az árfolyam nem bír elérni oda, hol még nem voltak....2017 végén.
Persze a tether pumpa azóta sokszorozódott, most is 33 milliárdos 24 órás forgalomnál jár.A tether virágzása éppen a BTC csúcsrajutása előtt indult, gyönyörű pályafutását ez a grafikon szépen mutatja:
https://www.coinmarketcap.com/currencies/tether/
Ennek ellenére nem tudom mi lesz a jövő, hiszen a pénz világában mára megváltoztak a szabályok. Nem kell jónak lenni, csak az kell, hogy a befektetők elhigyjék, hogy jó. Mivel már a tőzsde nem csak a kiváltságosok játszótere, hanem bárki részese lehet, így minden megbomlott. Ráadásul a központi bankok politikája is egyre inkább háttérbe szorítja  a piacgazdaságot, központilag manipulálva azt.
A közgazdászok fogják a fejüket, mert nem ezt tanulták. Ennek már régen össze kellett volna omlania és még mindig működik. Lehet rosszul tanulták, elavult volt a tananyag? Lehet úgy házat építeni, hogy a tetővel kezdem? 
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? péntek, 10:03

Ezt a fel- le dumálós szöveget olvasom naponta az összes kisrészvényes topikban. Nagyon jó érv az árfolyam magyarázására, de semmivel nincs alátámasztva.
A legnagyobb forgalmat a robotok csinálják, a coin piacon meg szerintem minimális a robotokon kívüli kereskedés. Egymás között adják veszik, sokszor cégen belül tornázva az árfolyammal, bevonva néha egy kis tethert.
Ha neked van valami árud, amiből jó sok dollárt remélsz, akkor tolod az ellenreklámot? Nekem ez nem életszerű. Igen, ha venni akarsz és alkudni, nem dicséred halálra, de eljön az az idő, mikor te akarsz pénzt keresni vele.
Ezért nem gondolom, hogy ez a stratégia áll fenn.
A coinok meg szuper spekulációs eszközök, nem termelnek pénzt, így csak az árfolyam meglódulásától lehet várni a bevételt.
Vagy gondolod valaki az összeset meg akarja szerezni? Amíg lesz egy is más kézben, csak ostorozni fogja?
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? csütörtök, 18:15

Azt megértem, hogy egy darabig ledumálják az árfolyamot, de egy idő után, mikor már feltankoltak, mi értelme van.
Ha ez az úriember meg nyakig ül a bitcoinban, természetes, hogy a saját portfólióját fogja fényezni és nem a konkurenciának segít.
Ami a csipegetést illeti, senki nem tudja kik veszik és kik adják. Csak azoktól lehet csipegetni. akik eladják. Itt már csak az a kérdés, kinek lesz a végén igaza.
Persze ne feledkezzünk meg a szabad piacról, ahol úgy manipulálhatják a bálnák az árfolyamot, ahogy akarják.
https://www.youtube.com/watch?v=ZmMNsnKX5Ms
Ahogy haladunk a hétvége felé, újra pumpálnak egy kicsit, majd a hétvégén az unatkozó befektetők újra megrángatják.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? csütörtök, 13:55
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? csütörtök, 13:54
Mikor én mondtam, hogy piramisjáték, Indi mindig háborgott és magyarázatot kért. Itt van egy elismert bitcoiner és nyugodtan kijelenti, hogy piramisjáték az egész. Kérem őt is számonkérni! Ha a többi piramisjáték, akkor a bitcoin is az. Hiszen a BTC-nek is már a nagy részét kibányászták, mikor bevonult a köztudatba.
Ráadásul az ether blokkláncát másra is használják, nem csak a saját maga által előállított BTC számontartása folyik.
Nakamoto egy zseni, az biztos, hiszen kitalált egy olyan alkalmazást, hogy egy olyan rendszert tartok fenn, ami saját maga által termelt elektronikus lábnyomot evidál, óriási mennyiségű áramot felemésztve. És még el is tudja adni ezt valakiknek. Ahogy a mesében: jöttem is meg nem is, hoztam is meg nem is.
https://www.youtube.com/watch?v=hOp8-52NjOg
NEW OPUS GLOBAL csütörtök, 09:12

Ráadásul amiket megnyernek, mindet áron alul vállalják el, így segítve a magyar embert, ők meg vért izzadva  dolgoznak napi 25 órát, hogy azért a veszteséget ki tudják kompenzálni.
Nagyon sajnálom ezeket az embereket, hiszen a 10 embernek csak az összberuházások 10%-a jut.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? szerda, 20:27

Persze mehet fel is meg le is. De a rizikó benne van. Ha annyira a felfelére akarnának spekulálni, nyugodtan vehetnének bármennyit a garázstőzsdéken, nem kellene közbeiktatni más árut, ráadásul maguk is generálhatnának a felvásárlással hiányt és ezzel árfolyam emelkedést.
A pénzüket forgatni kell, így nem hiszem, hogy a BTC-t spájzolják, rögtön váltják vissza, hogy tudjanak árut "rendelni".
Azt viszont tényleg nem tudom, miért adnak kedvezményt, ha BTC-vel fizetnek, talán nem vonnak le akkora tranzakciós költséget, mint a bankok, vagy a kártya szolgáltatók. Nem tudom azt sem, mennyien fizetnek BTC-vel, gondolom nem sokan, hiszen van sokkal egyszerűbb opció is. Kivéve az a maroknyi ember, akik ebben is kaphatják a fizetésüket és bevállalják.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? szerda, 18:34
Azt gondoltam, hogy a webshopban nem BTC-ben van megadva az ár és az aktuális árfolyamon van átszámítva és abban is biztos vagyok, hogy azonnal váltják át az aktuálisan feltüntetett pénznemre. Senki sem szeretné 10%-kal olcsóbban eladni az áruját csak azért, mert az árfolyamon bukik. Tehát ez a BTC-s mutatvány jó kis macera a kereskedőknek. Hasonlíthatnám az (erzsébet) utalványhoz , ahol jutalék ellenében tudja csak pénzzé tenni. Persze ha igény van rá, a vevőnek ki kell nyalni a seggét, így bevállalják a kereskedők, de hogy nem örülnek neki, az biztos.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? szerda, 18:25

Ha ez a pénzrendszer összeomlik, akkor megy vele az összes coin, meg a kapitalizmus is.  Ez nem olyan egyszerű, mert a gazdaság erre épül. A coinok semmiben sem különböznek a fiat pénztől, hiszen látjuk a nagyon közkedvelt tethert, annyit nyomnak belőle, amennyit akarnak. Ezzel pumpálják a többit, így nem elég, hogy tömhetik bele a felesleges dollárt, de még az is a rendelkezésükre áll.
Senki ne gondolja, hogy a gazdaság összeomlásakor nem fognak fellépni a coinok ellen. Akkor már nem fog kelleni jópofizni a választók lekenyerezése miatt, mivel valami más jön. Nem tudni hogy jobb, vagy rosszabb, de nagyon fájdalmas lesz az átmenet, az biztos.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? kedd, 20:31
A webshopban a BTC ben megadott ár fix, vagy csak az átutaláskor tudod meg, mennyit fizetsz?
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? kedd, 20:28

Az LN csak egy szolgáltatás a coinokhoz. Az nem a bitcoin. Hasonló, mintha bankkártyával fizetsz, valaki meghitelezi a tranzakciódat....ha nem tévedek.
Milyen árlistát használnak, mert az látható, hogy percek alatt 10, de akár 20%-os mozgás is lehet az árfolyamban. Ezt a kereskedő viseli, vagy nagyon sokat cserélgetik az árcimkét?
Ha múlt héten vettem egy autót 2 BTC-ért, most 20%-ot buktam rajta? Vagy akinél vettem augusztus 2.-án, délelőtt valamit 1 BTC-ért, az délután már csak 1000 dollárral kevesebbet kapott?
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? kedd, 17:42

Nagyon sok mindenben tévedtem már eddig, nem ez lenne az első. Ez benne van a pakliban. Ahogy Te is a tévedés jogát fenntartod, úgy én is. Ha biztos lennék a bukásban, shortolhatnám is, de nem  vagyok biztos, sőt elképzelhetőnek tartom a a rallyzást is.
A pénzügyi rendszer eltörlése már keményebb dió, azt bizony nem tudom elképzelni sem. Főleg úgy, hogy napi fizetésre alkalmas, de nem nagyon kedvező.
Itt szeretnék megkérdezni Valakit, aki tudja hogyan működik egy kávéházi fizetés, milyen árfolyamon és milyen árlista szerint. Vagy az is lehet, ilyennel senkinek sincs tapasztalata Magyarországon? Meddig kell üldögélni, hogy a "papír pénztárcámból" átfusson egy tranzakció?
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? kedd, 07:27

Ez teljesen így van, a nagykönyv szerint megkomponálva. A bálnák oda teszik az árfolyamot, ahova akarják, olyan grafikont kreálva, hogy "aki ért hozzá" az továbbra is higgyen benne.
A coin árfolyama csakis a hiten múlik és ha jól zsonglőrködnek, nagyon sok befektetőt be tudnak vonzani az ígéretekkel. Ezernyi youtuber tolja  a reklámot és mivel nagyon sok pénz keresi a helyét, főleg amatőr befektetők százezrei próbálnak a tőzsdén (cointőzsdén is - hiszen az a legegyszerűbb) szerencsét .Így biztosan találnak még újszülötteket, akik beleugranak,nulla tudással és még kevesebb tapasztalattal.
Szerintem a Tesla is hasonló cipőben jár, igaz, ott óriási potenciál van mögöttük, csak nagyon sok a HA.
Az oroszokkal kapcsolatban már látszik, hogy egyeseknek nem tetszik ez a vitézkedés és biztos vagyok benne, hogy több állam is lépni fog. BETILTANI NEM LEHET.....a coviddal kapcsolatban látjuk, hogy mindent lehet, csak ürügy és akarat kell. Természetesen twitteres kijelentésekkel nem lehet szabályozni, de törvényekkel igen. Eddig csak nono-volt a dorgálás és senki nem ellenőrizte. Majd mikor ezekkel menekítik a vagyonokat, majd lesz keményebb hozzáállás is.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? hétfő, 20:36

A forint mögött legalább valami áll, de a legtöbb coin mögött semmi. A bűnözői csoportok meg pörgetik, manipulálva az árfolyamot.
De nem csak a coinoknál van ez, az egész tőzsde egy nagy buborék, hasonlóan az ingatlan piaccal. Nevezhetnénk inflációnak is, ami csak egyes ágazatokat érint.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? hétfő, 10:30

Tévedsz, nem várom az összeomlást, csak leírom, amit gondolok. Persze a forintnál is volt visszaesés, de ott van ésszerű magyarázat és nem egy pillanat alatt zajlott le. Itt meg egy coinbáró odacsapott és egy jó kis shorttal újabb milliókat keresett, a semmit nem érő dollárból.
Ezen a piacon az a jó, hogy a bálnák előre tudják, mit fognak csinálni, hogyan manipulálják az árfolyamot, így biztos nyereségük van. A többiek meg csak tapsikolhatnak, ha véletlenül eltalálják azok huncutkodásait.
Az a 10%-os korrekció valószínűleg a pumpa leállítása volt. A robot 12 ezres csúcsra és 11 ezres  alsó limitre volt programozva. Nem sokat szöszmötöltek vele.
Nekem csak az a furcsa, hogy ezt már ezerszer megcsinálták és még mindig van, aki ezt nem látja.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? hétfő, 10:17

Azt mindenkinek tudatosítania kell, hogy ez egy szuper spekulációs eszköz, amivel nem ellenőrzött piacon kereskednek. Úgy lehet játszadozni vele, ahogy akarnak. Persze nem én, hanem a bálnák, akik saját garázstőzsdéket tartanak fenn, óriási vagyont összegyűjtve a szolgáltatásaikkal.
Nem kell hozzá kicsi forgalom, hiszen a tether egész mennyiségét naponta akár 10x is megfogatták, de ha megnézzük a   https://www.coinmarketcap.com/ ; kimutatását, még most is minden egyes darabja 3x megfordul naponta. Van még egy ilyen "termék" a világon?
De ha megnézzük a többi csodacoint, legalább a felét minden nap eladják a BCH, nek BSV nek , de a litecoinnak is nagyrésze megfordul naponta.
Természetesen a cikk nem írja, hogy előtte egy hét alatt micsoda szárnyalás volt, persze az ilyen bezuhanás nem mindennapos, kivétel a coinpiac. Ott minden elképzelhető.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2020. 08. 01. 22:47

Több mint valószínű, hogy az emelkedésnek semmi köze nincs a tether szaporodásához.:-)  Csakis a véletlen műve, hogy 21-e óta rallyzik a kriptopiac, azóta, amióta közel egymilliárd tethert varázsoltak elő.
Jól felpörgették vele a piacot, és már jönnek is a milliós jóslatok. Közben izzanak a robotok, egymás között kereskedve tolva fel az árfolyamot. Hátha sikerül annyira meglökni a szekeret, hogy ráugranak a pénzéhes befektetők, további lendületet adva már a saját pénzükkel.
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? 2020. 08. 01. 17:59

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek