szieszta

Regisztráció: 2019-11-14 14:04:05

Hozzászólások száma: 2 557

Utolsó hozzászólás: 2021-10-15 20:03


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 3
Népszerűség: 4

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2020-09-13 12:30-ig (3 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
személyeskedés

utolsó 20 hozzászólás

Financial Forecasts péntek, 20:03
Ez egy óriási reklámszöveg, hogy a szabályozásra vár minden coinbáró. Akkor majd beszállnak. Ezer lehetöség van most is beszállni, például ahogy a tesla tette. Mi bajuk lett?
Én azt hiszem, a coinpiacon a kereskedés nagy részét a robotok közötti forgalom teszi ki, cégen belül manipulálva az árat. Ha nincs szabályozva, akkor ez ugye szabad. 
Ja, és kinek kellene szabályoznia? Minden ország mást vezetne be, de hát ez ellenőrizhetetlen lenne. Most olvastam, hogy a tiltás ellenére a kínaiak a másodikok a kriptokereskedelemben. 
Financial Forecasts péntek, 18:31

Ha így folytatják tovább, a bitcoin még a hétvégén új csúcsot dönthet. Nagyon tolják fel a bálnák az árat, ki kell használni a fomot, amit az ETF amerikai engedélyezése hozott.
Most már nem fog kelleni a bitcoin, 100 darab ETF engedélyezés sorakozik a listán. Ha az első átment, akkor a többi is zöldet kap. Akkor meg már tökmindegy, hogy csak max 21 millió BTC keletkezhet.
Amerika már akkora bajban van, hogy mindenre rábólintanak, csak kedveskedhessenek a NÉP-nek.
Az elemzők szerint Amerika lett a coinvilág fellegvára, lett saját játékszerük.
Financial Forecasts péntek, 17:25

Ez mind igaz, ha tényleg ekkora lesz az energiaigény. Megy a pazarlás, dínom dánom. Ennek viszont nagyon gyorsan vége lehet, ha elfogy a pénz. Az infláció mindent megold, gyorsan kisöpri a bankszámlákat. Az ember százszor meggondolja majd, hogy mire költi el a maradékot. Sok bank már fékezi a hiteleket, mert elég borúsnak látják a helyzetet.
Szépen lassan leállnak a cégek és takaréklángra teszik a termelést.
Bige bejelentette, hogy leállítja a műtrágya gyártását, mert nagyon megdrágult a gáz. Tegnap előtt a szlovákiai Duslo (Babis a tulajdonos) is bejelentette, hogy leállnak, ráadásul az AdBlue-t sem gyártják tovább, csak a készlet erejéig biztosítják.
Financial Forecasts péntek, 17:10
Régebben a cégnél, ahova bedolgoztam pakurával szárították a kukoricát. Állítólag nagyon jól működött, tartálykocsi hetente járt tölteni a tartályokat. Jött egy külföldi befektető és azonnal átcsinálták gázra. Azt nem tudom, környezetvédelmi szempont miatt csinálták, vagy csak egyszerűbb volt.
Financial Forecasts péntek, 07:37

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211015/biden-alairta-az-adossagplafon-felfuggeszteset-decemberig-megmenekult-az-usa-a-csodtol-505404
-én ezt nem értem, minek ez a cirkusz. El kell törölni teljesen, hadd dorbézolhassanak. Úgyis decemberben megint újra meg kell csinálni. :-)
Financial Forecasts péntek, 07:32

Azt írják, hogy 2013 óta erre várnak. Akkor érthető, hogy miért száguldott idáig az árfolyam. Ezt árazták be már 7 éve. Most már nem kell a bitcoinba tömni a pénzt, lesz több száz "bitcoinklón". Szépen megoldották, hogy nem csak az a közel 19 (21)millió darab legyen. A szűkös darabszámot így meg lehet sokszorozni. :-).
Szerintem az aranynál is ezek viszik el a nagy pénzt, a papírarany.
Financial Forecasts péntek, 07:09

Már látszik, hogy közeledik a hétvége, megint rántottak egyet a bitcoinon. A Bitcoin ETF indulásának örülnek, amit a SEC engedélyezne.
https://kriptoakademia.com/2021/10/15/bloomberg-jovo-heten-indul-az-elso-bitcoin-etf
Kíváncsi vagyok, mi lesz ha elindul, mert általában ilyen pletykát a piac jócskán túláraz. A coinpiacon meg ez hatványozottan érvényes.
Financial Forecasts csütörtök, 07:30

A bitcoint is szépen tologatják fölfele, újra elindult a reklámhadjárat a karácsonyi több százezres jóslatokkal.
Az ETH is megiramodott, gondolom az altok is majd követik.
Eddig Kína volt a coinok fellegvára, de az amerikaiak nagyon rákaptak. Bányászok és spekulánsok is oda menekültek, a kötetlen szabadság országába.
Financial Forecasts csütörtök, 07:24

Csak azért írtam, mert ez már 2008-ban is működött és meglepően jól. Az autópályán , ha az kanyarodik, akkor is meg tudja különböztetni, hogy nem előttem halad az autó, de ha engem előznek és becsap elém, akkor sem tol satuféket, érzékeli, hogy távolodik az előttem haladó. Meg kell szokni, de az autópályán akár 100 kilométert is meg lehet tenni úgy, hogy a gázpedálra nem lépek. Legtöbbször a sebességváltás üti ki, akkor újra kell indítani. Tudom, az automatánál már ez is megoldott.
Ez 14 évvel ezelőtt elérhető volt.
Financial Forecasts szerda, 22:15

Én azt gondolom, hogy ez a javulás átmeneti lesz. Nagyon hallgatnak az Evergrande Group fizetésképtelenségéről. Csak egy egy hír szivárog, ami arra utal, hogy nem javul a helyzet. Felmerült, hogy államosítják, de az semmit nem old meg, sőt, elindíthat egy láncreakciót.
Ez nem befektetési tanács, csak személyes vélemény.
Financial Forecasts szerda, 21:31

Szerintem nagyon ideges a piac, ezért vannak ekkora kilengések. Látják, hogy baj van, de a mohóság felülírja  a félelmet.
Kínában semmi nem változott, csak a nagy ijedség után jött a megnyugvás.
Financial Forecasts szerda, 21:26
Az adaptív tempomat átlát a ködön, , ha valami elém kerül, automatikusan fékez, illetve lassít. Szerencsére ritkán van annyira sűrű köd , de akkor sem használom, mert annyira nem bízom benne :)
Financial Forecasts szerda, 21:20

Azért azt valljuk be, hogy a rosszabb viszonyok között sokkal több baleset van. Így látni, hogy az ember is hibázik, még az ideális körülmények között is.
Nekem a 2008-ban gyártott Fordomban már adaptív tempomat van, még most sincs minden kocsiban.
A fejlesztések lassan haladnak, van, amit elsőre úgy eltalálnak, hogy nem is nagyon lehet fejleszteni tovább. Ilyen a visszagurulás gátló is, de az esőérzékelő sem változott 2008 óta.
Financial Forecasts szerda, 19:14

Sokszor van olyan, hogy egy nagy góliát próbálkozik, de nem jut előre, aztán jön egy kis startup, ami meg megold mindent, olcsóbban és jobban.
Nemrég láttuk a NASA kínlódását, alázkodniuk kellett az oroszoknak, hogy feljussanak az űrbe. Korlátlan költségvetéssel rendelkezve.
Musk meg 2 év alatt megoldotta.
Financial Forecasts szerda, 16:26

Egyik ismerősöm azt mondta  a teslával kapcsolatban, hogy az önvezetésben azért lesz előnye, mert musk több száz műholdat akar pályára helyezni, amivel sokkal pontosabban tudja analizálni a forgalmat.
Én is azt hallottam, hogy csak akkor lesz igazán használható, ha a járművek egymással fognak kommunikálni, egyfajta hálót alkotva.
Az önvezető technológia már nagyon jól működik, csak a jogi háttér hiányzik, hogy kit vonnak felelősségre, ha arra kerül a sor. Ki fogja fizetni az esetleges kárvallottak kárigényét?
Financial Forecasts szerda, 08:03

Orbán most mindent megmozgat, hogy hatalmon maradjon, mert nem akar úgy járni, mint az északi szomszédunknál járt a politikai maffia. Ott is kormányváltás volt és mindenki azt mondta, úgysem mernek beleszállni az oligarchákba. Most szépen szedegetik össze őket és érdekes, hogy éppen az ellenőrző és végrehajtó szervben vannak a gazemberek. Mindenki tudta, csak eddig megmondták, hova mehet a tek és hova nem. Hasonlóan, mint Magyarországon polt úr. A szlovákiai megfelelője a börtönben 2 nap után végzett magával.
https://parameter.sk/vesztegetessel-gyanusitottak-meg-peter-kazimirt-fico-volt-penzugyminiszteret-szlovak-nemzeti-bank.
Financial Forecasts szerda, 07:52
Hát igen. Nagyon jól tuják, hogy vége a nagyon jó bizniszüknek, ha leállnak. Így tömhetik a saját és csókosaik zsebeit. Közpénzből, rizikó nélkül.
Én mindig mondtam, hogy nyugaton is ugyan az megy, mint nálunk, csak ott korábban kezdték és már egy kicsit visszafogták magukat. 
Financial Forecasts szerda, 00:27

Természetesen volt már magasabb olajár, de az üzemanyag ára már többször csúcsot döntött.
2008-ban sokkal másabb volt a helyzet, de most ezt a jegybankok okozzák. A cégek nagy része még ekkora hátszéllel sem tud nyereséges lenni, a termelékenység stagnál. Nincs megtisztulás a piacon, nyakig ülnek a hitelekben. Így viszont már nagyon tud fájni a magas olajár. Főleg azért, mert ez mindennek feltolja az árát. Az infláció meg saját magát gerjeszti, az is árat emel, akit közvetlenül nem nagyon érint a drágulás.
Csak egy példa, nálunk a lovaglás ára is felment, pedig a srác mondta, hogy a lovai főleg legelnek, télen a legelőjükről van a széna, meg a szemes takarmány. De duplájára emelte az árat, mert építkezik és azt ki kell termelnie. De a fodrász is emelt, meg a festő-mázoló is, pedig sem az olló, sem az ecset ára nem emelkedett, :-)
Financial Forecasts szerda, 00:12

Zöldnek zöld, de az a jó, hogy megújuló. Ahogy írod, ez így van. Valamikor a felesleget, meg a mellékterméket dolgozták fel az energetika részére, mivel megtermelni nem olcsó. Amióta kikiáltották ezt zöldnek, már mehet a támogatás, így viszont már megéri.Ráadásul az EU eldöntötte, hogy egyre több ilyent kell keverni az üzemanyagba, így csak növekszik a kereslet.
Valamikor több száz kamion szaladgált a szalmabálákkal, hordták Ausztriába. A parasztnak nem kellett vele bajlódnia, még egy kis pénzt is kapott érte. Lassan viszont rájöttek, hogy a szerves anyag eltüntetésével szépen kiélik a földet, ráadásul a szármaradványban elég sok tápanyag van, ami visszaforgatva csökkenti a műtrágyaigényt.
Az senkit nem érdekel, hogy máshol éheznek, ha nem tudnak fizetni. Nekünk sem ad senki semmit ingyen.
A másik kedvenc témám, a kripto. Hát az sem az energia spórolásról szól. Nemrég olvastam egy magyar cégről, ami megoldja a holt időszakban feleslegessé vált áram elhelyezését. Nem kell leállítani az erőművet, mert telepítenek oda egy bányászgépekkel teli konténert és ők szépen elégetik a felesleget, coint bányászva. Sokan mondják, hogy a bitcoin bányászat egy nagyobb ország áramigényét égeti el, de arról nem beszélnek, hogy más coint is bányásznak, az még egyszer ennyi is lehet. Egy olyan rendszert tartanak fenn, ahol egy számítógépes applikáció a saját maga által generáli digitális jel lábnyomát tartja számon. Semmi másra nem jó.
Financial Forecasts kedd, 22:57

kukorica, cukorrépa, cukornád -bioetanol,
repce, napraforgó- biodízel
silókukorica, II. osztályú zöldség, szalma és más melléktermék- biogáz
kukorica, krumpli- keményítő
Ha ezek nem lennének, a termények árai a felét sem érnék el, akkora a túltermelés.
Biztosan emlékszünk, mekkora felháborodás volt, mikor a búzával tüzeltek. Ma már nem kapjuk fel a fejünket az ilyen hírre.
Van egy gazda ismerősöm, aki a szomszédos gyökérzöldség termelőtől nagyon jó áron kapta  a selejtet, az állatjainak. Nem rothadt, csak görbe, kicsi, nagy sárgarépa volt. Ilyen már nincs, mivel a biogázosok többet fizetnek és oda mehet a rothadt, koszos is. Persze a biogázosoktól jóval drágábban veszik az áramot és az egész beruházást vastagon megtámogatta az EU. Nekik megéri többet fizetni, mint az állattenyésztőnek.

friss hírek További hírek