Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
FR73 vasárnap, 13:46
Előzmény: #235855  emerald
Évtizedes távon van kamattámogatási kötelezettség a költségvetésből a haveroknak kiosztott ingyen hitelek miatt. Kell majd egy nagyot jogászkodni az új csapatnak, hogy ezekből jobban jöjjenek ki.
Surányit olvastam a héten, nem a török úton vagyunk szerinte sem.
berlini
berlini vasárnap, 13:46
Előzmény: #235857  Freszelés
ez a fázis (ha lesz) egy későbbi időpontban jön. Ha kiderül, hogy önmagában a kormányváltás még nem hoz gyökeres változást a költségvetési hiányban. Hiszen magyaréknak is lesznek igéretei, ami többletkiadásokkal járnak majd és a bevételeket egy gazdasági fellendülés hozza majd. (Növekvő nyereségadó, emelkedő bérek, fogyasztás stb.)
Igaz, hogy kétszereződik az Úniós pénzfolyam, de az azért nem lesz elegendő.
lacikonyha vasárnap, 13:35

naja
Magyar Péter friss posztja Orbán indiai útjáról 11 perc alatt 4,4 ezer lájkot termett
vasárnap, koradélután
Freszelés vasárnap, 13:32
Előzmény: #235856  berlini
Ezzel egyetértek, ugyanakkor Orbánnál tudják hogy mire számítsanak. A piacok, befektetők viszont annak sem szoktak örülni ha bizonytalanság van, márpedig egy váltásnál szerintem lesz ilyen jócskán...
berlini
berlini vasárnap, 13:29
Előzmény: #235847  Freszelés
Ezzel vitatkoznék.
Orbánéknak annyira rossz a hire, (megbecsülése) nyugaton, hogy egy kormányváltás önmagában 20 Ft-tal erősitené a forintot.
emerald vasárnap, 13:26
Előzmény: #235841  FR73
Hinném hogy jót is hozhat, de lássuk be, gazdaságilag olyan károkat okozott a Fidesz éra, ami 30év mire helyre hozható. Jelenleg a török úton vagyunk-szerintem.
.
Kérlek javítsátok ki ha rosszul látom 
berlini
berlini vasárnap, 13:22
Előzmény: #235724  Wuff
+
Az ilyen kérdésekről (is) kellene itt beszélgetnünk.
de a minuszolókat ez is zavarja.
Merthogy a beszélgetés, információ csere, érvelés az a hitükben megzavarja őket.
Xis24 vasárnap, 13:13
Előzmény: #235852  Xis24
500 Ft-os sorsjegyből 5000 😃😃😃
Xis24 vasárnap, 13:08
Előzmény: #235848  Freszelés
Én egyszer 10x eztem a befektetésem 1 perc alatt. 😃
lacikonyha vasárnap, 13:03

ez most minek kellett
ha a   HPPapa   elolvassa megint vészesen behorpad az aurája
N0MAD vasárnap, 12:59
Touche!
N0MAD vasárnap, 12:58
Előzmény: #235847  Freszelés
Lengyeleknél pl nem okozott nagy bizonytalanságot a váltás.
Ha eu párti irány várható abba azert kónnyű pozitívumot belellátni.
Nem állítok semmit hogy mi lesz, de akár jó is lehet az irány. Mondjuk akkor jó is lesz az ingatlan. Összeomlás esetén nem fogadnék rá. Illetve kkor az egyéb eus ingatlnra fogadnék, magyarra meg javuláskor. De szerintem nem fogok, csak így elméletileg.
Freszelés vasárnap, 12:55
Előzmény: #235846  lacikonyha
Pár éve vettem X részvényt és az azóta hozott mondjuk 2 milliót. A buy gombra kattintás másfél másodpercet vett igénybe. Ma, ennek a kommentnek a megírása előtt 2 percig némán sajnálom azt, akinek egy egész percig kellett telefonálnia, hogy ennek a tört részét összehozza kb negyvenszer több idő alatt.
:)
Freszelés vasárnap, 12:51
- ha marad a fidesz, akkor az a baj (tovább stabilan a lejtőn),
- ha nem marad, akkor meg a bizonytalanság miatt lesz baj, mit tudják a piacok hogy mi történik, mennyire kavar be a deep state, mennyire lesz béna kacsa az új hatalom.
A forintnak sehogy se lesz jó szerintem, az ingatlan védelmet nyújhat az infla ellen. 👍
lacikonyha vasárnap, 12:50

volt még egy hasonló  esetem, 2011-ben a Tűzoltó utcában
.
felújítós emberem szólt, hogy takarítják a legújabb remekművet, másnap 9-re menjek megmutatja
a lakásból felhívtam egy pécsi embert, akivel élőben soha sem találkoztam korábban csak telefonon beszéltünk sokszor hónapok óta, korombeli volt, pontosan értettük egymást
jogot végzett a fia, Pécsen nem talált állást, Pesten lakott már évek óta, minisztériumi alkalmazott lett, és a család beletörődött, hogy elvesztették a gyereket, nincs más hátra vesznek neki lakást Pesten
olyan szinten hitt nekem, hogy megvan a keresett portéka, hogy bezárták a boltjukat, betették a nagymamát is a kocsiba és jöttek, sietve, viszont a Tűzoltó a körút felé volt egyirányú, de bejöttek forgalommal szemben nehogy elkéssenek
17 meg egy kicsi volt az vételár 700 körül a nyereményem
.
egyébként én is mérnök vagyok, ahol szereztem annak a jogelődje régebbi alapítású mint a műegyetemé, nagyon sok mindenben hozzájárultak az ott szerzett ismereteim a házalói sikereimhez
.
de ma lefekvés előtt 2 percig némán sajnálom majd azokat akiknek nem sikerült még 700ezeret keresni egy telefonálással
és bárki kiszámolhatja, hogyha egy ilyen telefonálás 3 percig tart, akkor hány db fér bele 60 percbe és akkor az milyen órabért jelen
DAXHU vasárnap, 12:48
Előzmény: #235843  hunball2
Sztem az EU öntené a pénzt a visszatérés megakadályozása érdekeben.
hunball2 vasárnap, 12:43
Előzmény: #235843  hunball2
A fenébe a bejegyzés egyik fele kitörlődött posztolás nélkül. Mindegy, talán érteni lehet így is

hunball2 vasárnap, 12:42
....nagyobb baj. Lassú gazdaságpolitikai fordulat jó lenne, de egyik napról a másikra ellentéteset csinálni,.mint Orbánék.... Nos az recept az összeomlásra és Orbánék visszatérésére.
hunball2 vasárnap, 12:40
Előzmény: #235811  Pistike12
Van ez az indexes generació, a kortársaim, anno menők voltak talán, ma már 40 évesen meg az fölött, öregedve nem annyira áll nekik jól. Nos remélem valaki.jobbak.jönnek.helyettük, mert ezek valóban iszonyú részrehajlóak.és buták. Náluk csak a NER-esek a rosszabbak. Ez van.
FR73 vasárnap, 12:39
Előzmény: #235840  DAXHU
Igen, határozottan.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek