Nem vagyok érintett a cégben de fundásan az a gondom az autósokkal , hogy negatív spirálban vannak.Olyan lóra pedig nem teszek ahol egyelőre a csökkenés várható. Az nem indok, hogy most 40% ha jövőre csak 38% stb.
Szerintem meg a piac teljesen alábecsüli az értéküket ezeknek a cégeknek, miközben csak a VW és a Stellantis bőven 40 % felett vannak EU-s szinten. Már írtam, meg is érdemli az EU-s polgár, hogy nem a ssját autóit veszi.
https://pepperstone.com/de-de/analysen/bmw-volkswagen-porsche-und-mercedes-benz-unter-druck-wie-tief-reicht-die-krise-der-deutschen-autoindustrie/?utm_source=direct-deal-stock3&utm_medium=article&utm_campaign=dennis-guertler Összefoglaló Kína növekvő versenye, a magas energiaköltségek és a strukturális elhelyezkedési problémák fokozzák a nyomást a teljes német autóiparra. A BMW profitfigyelmeztetést adott ki 2026-ra, ami egybeesett egy törött heti grafikonnal; a kulcsfontosságú támaszszintek 39–48 euró között vannak. A Volkswagen továbbra is csökkenő trendben van, amíg a részvények nem térnek fenntarthatóan vissza 111 euró fölé. 79 euró alatt a VW kockáztatja a gyorsuló eladási hullámot 60–67 euró felé; hosszú távon még alacsonyabb válságzónák is elképzelhetők. A Mercedes-Benz és a Porsche egyelőre nem mutatott megbízható trendfordulást; a releváns csökkenések a Mercedes esetében 30/36 euró, a Porsche esetében pedig 40 euró körül alakulnak.
Von AI :"1. Mozgóátlagok: 12 Buy, 0 Sell ⭐⭐⭐⭐⭐
Ez a legfontosabb.
Az ár:
MA5 felett
MA10 felett
MA20 felett
MA50 felett
MA100 felett
MA200 felett
Ez azt jelenti, hogy
rövid, közép és hosszú távon is emelkedő trendben van.
Ez ritkán ennyire egyértelmű.
2. ADX = 51,8 ⭐⭐⭐⭐⭐
Ez szerintem a legérdekesebb adat.
Az ADX nem azt mondja meg, merre megy az ár.
Hanem azt,
mennyire erős a trend.
20 alatt
→ nincs trend
30
→ jó trend
40
→ nagyon erős trend
50 fölött
→ rendkívül erős trend.
Ez nekem sokkal többet mond, mint egy RSI.
3. MACD Buy
Nagyon jó.
A MACD általában akkor ad jó jelet,
amikor egy új emelkedési hullám kezdődik.
4. RSI = 68,6
Ez érdekes.
Sokan azt mondják
70 felett el kell adni.
Én ezt nem így látom.
Erős trendben az RSI hetekig lehet
70-80 között.
A 68-as RSI inkább azt jelenti,
van lendület.
5. Egyetlen negatív jel
StochRSI = Sell.
Ez engem nem izgat.
Miért?
Mert ez egy
nagyon rövid távú indikátor.
Egy-két napos kifulladást jelezhet.
Nem trendfordulót.
A pivotok
Most 21,50 körül jár.
A pivot szerint
R1 21,45
R2 21,49
R3 21,53
Vagyis
éppen ellenállásnál van.
Ez teljesen természetes.
Lehet, hogy innen:
pihen,
oldalazik,
visszajön 21,2–21,3 köré.
Ez nem lenne bearish.
Mit jelent ez a te 21 €-s megbízásodra?
Érdekes módon
technikailag most nem túl valószínű, hogy azonnal lemegy 21 euróra.
Mert:
nagyon erős trend;
minden mozgóátlag alatta;
ADX extrém erős.
Viszont...
pont az ilyen trendekben szokott jönni
egy 2–3%-os visszateszt.
A 21 euró nagyjából ilyen.
Ezért szerintem
jó helyre tetted a limitet.
Nem túl alacsony.
Nem kapkodós.
Ha megkapod,
örülünk.
En is inkabb a bedolesre mint a tulelesre szavaznek. Jelentos kapacitastobblet van, fenntarthatatlan strukturaban. Euroba egyik legdragadd munkaberstrukturaja es energia koltsege, atlathatatlanul komplikalt a tulajdonosi erdekszferaval. Egyszer kiszamoltam, hogy a kinai autoipari mernok (az egyik legtobbet dolgozo mernoki terulet) 160%-al tobbet tolt munkaban mint a nemet. Ahol mar a marketing es PR Abteilung tervezi az autot, a nemet mernok szerepe meg hogy kiadja a feladatot a kelet-europai mernoknek. Es a pici haszon ami meg van na azt a szemermetlenul draga szervizhalozat es alkatreszertekesites adja. Be fognak szallni a kinaiak tokevel es a gyartasi kapacitas egy reszen kinai autot fognak csinalni made in eu arban. Mint a kuka robot vagy a mercedes (19% reszveny kinai).
Nem nulla az esélye, hogy vámokkal megvédi az eu az (autó) iparát. Ennek bukása elég könnyen be tudna indítani egy láncreakciót, aminek megjósolni a végét nehéz/lehetlen, de mindenekelőtt kockázatos. Ami biztos hogy semmiképpen se járna a regnáló kormányok hatalomban maradásával, szóval ez még egy kis extra motiváció is lehet
BMW Szerintem bölcs volt! Rövid idő alatt behúztad a biztosat...s fontos én nem a BMW ben nem bízom.. én Kínában nem bízom... iszonyat durván én ikorrekt piacrombolóan teszik!!! Sztem lesz az még lejjebb...kérdés hol lesz az a lenetbb és ott merünk -e! Nekem nagyon szexi az autóipar (IS) ...de ilyen durva kínai nyomulással ...hááát :(
a legfontosabb része a történetnek: "Az EPA álláspontja kulcsfontosságú volt
Az amerikai környezetvédelmi hatóság (EPA) ismételten kijelentette, hogy a glifozát nem okoz rákot, és nem igényel figyelmeztetést a címkén.
Emiatt az állami szintű figyelmeztetési perek nem összeegyeztethetők a szövetségi szabályozással. "
és az elemzői vélemények: ⭐ 1. Barclays (Market Talk): „A jogi fenyegetés nagy része eltűnik”
A Barclays szerint a döntés a Roundup‑kockázat 70–80%-át eliminálja.
A bank már korábban is azt írta, hogy egy kedvező döntés „lényegében lezárná” a pereskedést.
A mai reakciót (18–20% ugrás) indokoltnak tartják, mert a kockázati diszkont nagy része erre a perre épült.
⭐ 2. WSJ / Barron’s: „A legnagyobb jogi felhő eltűnt Bayer feje fölül”
A döntés „fundamentálisan változtatja meg” a Bayer kockázati profilját.
A Roundup‑perek eddig évi több milliárd euró cash‑flow bizonytalanságot okoztak.
A cikkek szerint a befektetők most először látják úgy, hogy a Bayer nem kényszerül tőkeemelésre.
⭐ 3. Dow Jones Newswires: „A döntés után a jelenlegi és jövőbeli perek nagy része el fog bukni”
A Dow Jones szerint a döntés precedensértékű, és a legtöbb állami per automatikusan elutasítható lesz.
A Bayer saját közleménye szerint a döntés „jelentősen csökkenti” a jövőbeli kifizetések kockázatát.
⭐ 4. Reuters: „A Supreme Court döntése után a Bayer részvényei akár tartós re‑ratinget kaphatnak”
A Reuters elemzői kommentárja szerint a Bayer évek óta először kerül olyan helyzetbe, hogy a befektetők a core businessre (Crop Science, Pharma) fókuszálhatnak.
A döntés után a Bayer nem misbranded, így a pereskedés alapja megszűnik.
a számok pedig azt mutatják, hogy ma a fair valeu árfolyamodell diszkontjából kb 50% kiárazódott ....kellemes kezdet
Langsam. Lássuk a hónapos végét. Ha 22.09 felett, akkor fordulat. Ha szigetet utána betolti, és negyedéves fehér, akkor ott all in. Ha a negyedéves fekete, akkor fel a gap csak az osztalék fölé, de 24 ig nem. Ha a hónapos fekete, mert.most az 50 napos leuti, akkor további erőlködés. Most van 2 gap alattunk. En adtam egy kicsit és remélem, hogy betolti ezt a mai rést megtartva a hetes fehér gyertyát. Ma rés aljára beallok vissza. Ha nem jön, akkor annak is örülök.
Van hova hasítania. A jelenlegi 10 eves német kamat alapján már 26-27 között kéne állnia. Ha úgy árazná a piac ahogy tette 2-3 héttel ezelőttig. Uszinyatosan túl van feszítve a rugó az árfolyam manipulációkkal. Ennek valamikor szakadnia kell!
Zalando - Aktieselskabet vásárolja, nem tud megállni az emelkedésben, nincs pullback, nincs piros gyertya UBM Development, Lenzing, Zumtobel - ezeket megvettem, felrakétáztak és visszaestek, Lenzinget a Berenberg felminősítette és 4 nap alatt visszaadta az egészet Hellofresh soha nem is ment fel, csak a lefelét ismeri Suedzucker lehet talán jó hamarosan, július 9, jelent Stellantisnál a holnapi zárást kell megnézni, egyelőre nincs alsó kanóc a heti gyertyán Lanxesst veszik a bennfentesek, de 30 alatt folyamatosan vették és most 16. Adidas teljesít nagyon jól
Ugyanakkor a heti RSI alapján amikor ennyire túladott volt, mindig felment. A 30 alá esett P/E alacsony, mert tud 60 is lenni ennél a cégnél. Július 21. jelentés. Mit gondoltok?
Technikailag nem a BofA elemző fogta meg, hanem a 100 havi mozgóátlag. Viszont a havin majdnem 20 éve emelkedik, és az 50 havit sose vesztette el, most meg igen. De az 50es közel van, szóval kicsi a reward. Kihagynám.
Kedden a BofA kitalálta, hogy az amerikai bevételek jók lesznek a Lindtnél, és ettől pattant egy nagyot, az 50MA fölé és azóta is ott van. Trendforduló?
Az elmúlt napokban gondolkodtam egy HelloFriss eladáson és abból Vonovia vételen, de úgy tűnik, hogy erről lecsúsztam. Ez a HelloFriss nagyon nem akar életre kelni, pedig ennyire - talán - nem lehet rossz a cég.
Nincs túl erős meggyőződésem az Eutelsattal kapcsolatban, ha csak egy dolgot vennék figyelembe, akkor azok a hatalmas zöld gyertyák, amik trendfordulót ígérnek. De kb lehetetlen megmondani mikor és honnan. Ha akarsz még venni, vegyél és csukd be a szemed.
Lefordítva: Nem kell hitelből költekezni. És akkor a kamatok is lejjebb mennek és akkor a magánberuházások fellendülhetnek. Herr Merz, remélem ön is olvasta!
Eurós részvények vitasarok