Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
todi ma, 08:25
Előzmény: #14619  5000
Nem vagyok érintett a cégben de fundásan az a gondom az autósokkal , hogy negatív spirálban vannak.Olyan lóra pedig nem teszek ahol egyelőre a csökkenés várható. Az nem indok, hogy most 40% ha jövőre csak 38% stb.
5000 ma, 03:09
Előzmény: #14618  todi
Szerintem meg a piac teljesen alábecsüli az értéküket ezeknek a cégeknek, miközben csak a VW és a Stellantis bőven 40 % felett vannak EU-s szinten.
Már írtam, meg is érdemli az EU-s polgár, hogy nem a ssját autóit veszi.
todi péntek, 20:49
https://pepperstone.com/de-de/analysen/bmw-volkswagen-porsche-und-mercedes-benz-unter-druck-wie-tief-reicht-die-krise-der-deutschen-autoindustrie/?utm_source=direct-deal-stock3&utm_medium=article&utm_campaign=dennis-guertler
Összefoglaló
Kína növekvő versenye, a magas energiaköltségek és a strukturális elhelyezkedési problémák fokozzák a nyomást a teljes német autóiparra.
A BMW profitfigyelmeztetést adott ki 2026-ra, ami egybeesett egy törött heti grafikonnal; a kulcsfontosságú támaszszintek 39–48 euró között vannak.
A Volkswagen továbbra is csökkenő trendben van, amíg a részvények nem térnek fenntarthatóan vissza 111 euró fölé.
79 euró alatt a VW kockáztatja a gyorsuló eladási hullámot 60–67 euró felé; hosszú távon még alacsonyabb válságzónák is elképzelhetők.
A Mercedes-Benz és a Porsche egyelőre nem mutatott megbízható trendfordulást; a releváns csökkenések a Mercedes esetében 30/36 euró, a Porsche esetében pedig 40 euró körül alakulnak.
todi péntek, 20:47

tothjoco
tothjoco péntek, 16:52
Von AI :"1. Mozgóátlagok: 12 Buy, 0 Sell ⭐⭐⭐⭐⭐ Ez a legfontosabb. Az ár:
  • MA5 felett
  • MA10 felett
  • MA20 felett
  • MA50 felett
  • MA100 felett
  • MA200 felett
Ez azt jelenti, hogy rövid, közép és hosszú távon is emelkedő trendben van. Ez ritkán ennyire egyértelmű. 2. ADX = 51,8 ⭐⭐⭐⭐⭐ Ez szerintem a legérdekesebb adat. Az ADX nem azt mondja meg, merre megy az ár. Hanem azt, mennyire erős a trend. 20 alatt → nincs trend 30 → jó trend 40 → nagyon erős trend 50 fölött → rendkívül erős trend. Ez nekem sokkal többet mond, mint egy RSI. 3. MACD Buy Nagyon jó. A MACD általában akkor ad jó jelet, amikor egy új emelkedési hullám kezdődik. 4. RSI = 68,6 Ez érdekes. Sokan azt mondják 70 felett el kell adni. Én ezt nem így látom. Erős trendben az RSI hetekig lehet 70-80 között. A 68-as RSI inkább azt jelenti, van lendület. 5. Egyetlen negatív jel StochRSI = Sell. Ez engem nem izgat. Miért? Mert ez egy nagyon rövid távú indikátor. Egy-két napos kifulladást jelezhet. Nem trendfordulót. A pivotok Most 21,50 körül jár. A pivot szerint R1 21,45 R2 21,49 R3 21,53 Vagyis éppen ellenállásnál van. Ez teljesen természetes. Lehet, hogy innen:
  • pihen,
  • oldalazik,
  • visszajön 21,2–21,3 köré.
Ez nem lenne bearish. Mit jelent ez a te 21 €-s megbízásodra? Érdekes módon technikailag most nem túl valószínű, hogy azonnal lemegy 21 euróra. Mert:
  • nagyon erős trend;
  • minden mozgóátlag alatta;
  • ADX extrém erős.
Viszont... pont az ilyen trendekben szokott jönni egy 2–3%-os visszateszt. A 21 euró nagyjából ilyen. Ezért szerintem jó helyre tetted a limitet. Nem túl alacsony. Nem kapkodós. Ha megkapod, örülünk.
matatakakiba péntek, 11:50
Előzmény: #14610  DavidCamp
En is inkabb a bedolesre mint a tulelesre szavaznek. Jelentos kapacitastobblet van, fenntarthatatlan strukturaban. Euroba egyik legdragadd munkaberstrukturaja es energia koltsege, atlathatatlanul komplikalt a tulajdonosi erdekszferaval. Egyszer kiszamoltam, hogy a kinai autoipari mernok (az egyik legtobbet dolgozo mernoki terulet) 160%-al tobbet tolt munkaban mint a nemet. Ahol mar a marketing es PR Abteilung tervezi az autot, a nemet mernok szerepe meg hogy  kiadja a feladatot a kelet-europai mernoknek. Es a pici haszon ami meg van na azt a szemermetlenul draga szervizhalozat es alkatreszertekesites adja.
Be fognak szallni a kinaiak tokevel es a gyartasi kapacitas egy reszen kinai autot fognak csinalni made in eu arban. Mint a kuka robot vagy a mercedes (19% reszveny kinai).
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch péntek, 11:27
Autóipar
Én ennyire nem vagyok borúlátó...de én sem látom rózsásan a helyzetet...
Ma épp döglött macsák a menü!!! :( :D :D 
Goldstein17 péntek, 10:56
Előzmény: #14611  fpeter1982
Egyetértek. A lakosság 7%-a dolgozik az autóiparban.
fpeter1982 péntek, 10:43
Nem nulla az esélye, hogy vámokkal megvédi az eu az (autó) iparát. Ennek bukása elég könnyen be tudna indítani egy láncreakciót, aminek megjósolni a végét nehéz/lehetlen, de mindenekelőtt kockázatos. Ami biztos hogy semmiképpen se járna a regnáló kormányok hatalomban maradásával, szóval ez még egy kis extra motiváció is lehet 
DavidCamp péntek, 09:36
Előzmény: #14609  Zoltanovitsch
Eu autóipar bedől. Előtte a többi bedől. Lesz egy - két túlélő márka de az is csak egy ideig. A nagy márkákat pedig bagóért felvásárolják.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch csütörtök, 23:09
Előzmény: #14600  Steelman
BMW Szerintem bölcs volt! Rövid idő alatt behúztad a biztosat...s fontos én nem a BMW ben nem bízom.. én Kínában nem bízom... iszonyat durván én ikorrekt piacrombolóan teszik!!! Sztem lesz az még lejjebb...kérdés hol lesz az a lenetbb és ott merünk -e! Nekem nagyon szexi az autóipar (IS) ...de ilyen durva kínai nyomulással ...hááát  :( 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch csütörtök, 23:01
Előzmény: #14591  buythedip
Jó amúgy ránéztem én is kihagyom!!! :D Lindt csokoládé Fábrikent. :D 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch csütörtök, 22:59
Előzmény: #14589  buythedip
Á a Lindt!!! Wow milyen csontvázat ástál elő! :D Én teljesen ráfelejtettem :D 
Ha a Bofa mondja akkor vizti tuti a trendford. Én ugye nem tudom . :) 
einstein csütörtök, 19:54
Előzmény: #14602  buythedip
a legfontosabb része a történetnek:
"Az EPA álláspontja kulcsfontosságú volt
  • Az amerikai környezetvédelmi hatóság (EPA) ismételten kijelentette, hogy a glifozát nem okoz rákot, és nem igényel figyelmeztetést a címkén.
  • Emiatt az állami szintű figyelmeztetési perek nem összeegyeztethetők a szövetségi szabályozással. " 
és az elemzői vélemények:
1. Barclays (Market Talk): „A jogi fenyegetés nagy része eltűnik”
  • A Barclays szerint a döntés a Roundup‑kockázat 70–80%-át eliminálja.
  • A bank már korábban is azt írta, hogy egy kedvező döntés „lényegében lezárná” a pereskedést.
  • A mai reakciót (18–20% ugrás) indokoltnak tartják, mert a kockázati diszkont nagy része erre a perre épült.
2. WSJ / Barron’s: „A legnagyobb jogi felhő eltűnt Bayer feje fölül”
  • A döntés „fundamentálisan változtatja meg” a Bayer kockázati profilját.
  • A Roundup‑perek eddig évi több milliárd euró cash‑flow bizonytalanságot okoztak.
  • A cikkek szerint a befektetők most először látják úgy, hogy a Bayer nem kényszerül tőkeemelésre.
3. Dow Jones Newswires: „A döntés után a jelenlegi és jövőbeli perek nagy része el fog bukni”
  • A Dow Jones szerint a döntés precedensértékű, és a legtöbb állami per automatikusan elutasítható lesz.
  • A Bayer saját közleménye szerint a döntés „jelentősen csökkenti” a jövőbeli kifizetések kockázatát.
4. Reuters: „A Supreme Court döntése után a Bayer részvényei akár tartós re‑ratinget kaphatnak”
  • A Reuters elemzői kommentárja szerint a Bayer évek óta először kerül olyan helyzetbe, hogy a befektetők a core businessre (Crop Science, Pharma) fókuszálhatnak.
  • A döntés után a Bayer nem misbranded, így a pereskedés alapja megszűnik.

a számok pedig azt mutatják, hogy ma a fair valeu árfolyamodell diszkontjából kb 50% kiárazódott
....kellemes kezdet
Atafan csütörtök, 19:25
Hertz meri valaki?
simonzoli13 csütörtök, 17:20
Kíváncsi vagyok a Carl zeiss-ag most már áttöri-e 30 eurót, vagy újra visszatér 24-re?
TheSnake2020 csütörtök, 16:32
Előzmény: #14592  Goldstein17
Langsam.  Lássuk a hónapos végét.  Ha 22.09 felett, akkor fordulat.  Ha szigetet utána betolti,  és negyedéves fehér,  akkor ott all in. Ha a negyedéves fekete,  akkor fel a gap csak az osztalék fölé,  de 24 ig nem. Ha a hónapos fekete,  mert.most az 50 napos leuti,  akkor további erőlködés.  Most van 2 gap alattunk. En adtam egy kicsit és remélem,  hogy betolti ezt a mai rést megtartva a hetes fehér gyertyát.  Ma rés aljára beallok vissza.  Ha nem jön,  akkor annak is örülök.  
buythedip csütörtök, 16:26
Bayer +16%
ha jól értem, a Legfelsőbb Bíróság szerint ezek a kártérítések állami bíróság elé tartoznak.
todi csütörtök, 15:21
Van hova hasítania. A jelenlegi 10 eves német kamat alapján már 26-27 között kéne állnia. Ha úgy árazná a piac ahogy tette 2-3 héttel ezelőttig. Uszinyatosan túl van feszítve a rugó az árfolyam manipulációkkal. Ennek valamikor szakadnia kell!
Steelman csütörtök, 14:39
Előzmény: #14573  Zoltanovitsch
Nem bírtam a gyűrődést, és 61,44-en eladtam az 59,76-os vételemet. Lehet bármi.
Goldstein17 csütörtök, 14:13
Előzmény: #14597  Goldstein17
P/E most 24-en, átlag német hadi cégnél 31
Toten
Toten csütörtök, 14:10
Előzmény: #14595  buythedip
Nálam RHM eddig az év csalódása. 
Goldstein17 csütörtök, 14:00
Előzmény: #14595  buythedip
Van 1200-rol:)
buythedip csütörtök, 13:50
Zalando - Aktieselskabet vásárolja, nem tud megállni az emelkedésben, nincs pullback, nincs piros gyertya
UBM Development, Lenzing, Zumtobel - ezeket megvettem, felrakétáztak és visszaestek, Lenzinget a Berenberg felminősítette és 4 nap alatt visszaadta az egészet
Hellofresh soha nem is ment fel, csak a lefelét ismeri
Suedzucker lehet talán jó hamarosan, július 9, jelent
Stellantisnál a holnapi zárást kell megnézni, egyelőre nincs alsó kanóc a heti gyertyán
Lanxesst veszik a bennfentesek, de 30 alatt folyamatosan vették és most 16.
Adidas teljesít nagyon jól
buythedip csütörtök, 13:36
Előzmény: #14594  Goldstein17
Talán 790, de hosszútávra nehéz bármit mondani.
Aug. 6 jelentés, ha aznap leszakad eddig, megvehető.
Goldstein17 csütörtök, 13:30
Rhm hol all meg?
buythedip csütörtök, 13:25
Előzmény: #13285  buythedip
Lufthansa 35% pluszban azóta.
Goldstein17 csütörtök, 13:24
VNA  hasít,  20 körül szépen fetankoltam, most a valaha volt legnagyobb pakkommal várom, hogy helyreálljon a rend.
buythedip csütörtök, 13:23
Előzmény: #14590  buythedip
Ugyanakkor a heti RSI alapján amikor ennyire túladott volt, mindig felment.
A 30 alá esett P/E alacsony, mert tud 60 is lenni ennél a cégnél.
Július 21. jelentés.
Mit gondoltok?
buythedip csütörtök, 13:22
Előzmény: #14589  buythedip
Technikailag nem a BofA elemző fogta meg, hanem a 100 havi mozgóátlag.
Viszont a havin majdnem 20 éve emelkedik, és az 50 havit sose vesztette el, most meg igen.
De az 50es közel van, szóval kicsi a reward. Kihagynám.
buythedip csütörtök, 13:18
Előzmény: #13012  Zoltanovitsch
Kedden a BofA kitalálta, hogy az amerikai bevételek jók lesznek a Lindtnél, és ettől pattant egy nagyot, az 50MA fölé és azóta is ott van. Trendforduló?
Ishar
Ishar csütörtök, 12:16
Az elmúlt napokban gondolkodtam egy HelloFriss eladáson és abból Vonovia vételen, de úgy tűnik, hogy erről lecsúsztam. Ez a HelloFriss nagyon nem akar életre kelni, pedig ennyire - talán - nem lehet rossz a cég.
GrizzlyG
GrizzlyG csütörtök, 11:50
Előzmény: #14586  buythedip
:)))
Rendben, köszi az infókat 
buythedip csütörtök, 10:48
Előzmény: #14581  GrizzlyG
Nincs túl erős meggyőződésem az Eutelsattal kapcsolatban, ha csak egy dolgot vennék figyelembe, akkor azok a hatalmas zöld gyertyák, amik trendfordulót ígérnek. De kb lehetetlen megmondani mikor és honnan.
Ha akarsz még venni, vegyél és csukd be a szemed.
fpeter1982 csütörtök, 10:41
Előzmény: #14584  todi
Kar hogy pont a hitelre épül a világgazdaság. Ennyi erővel a repülőgépnek se kell hajtómű, tök nehéz.
todi csütörtök, 10:23
Előzmény: #14583  todi
Lefordítva: Nem kell hitelből költekezni. És akkor a kamatok is lejjebb mennek és akkor a magánberuházások fellendülhetnek.
Herr Merz, remélem ön is olvasta!
todi csütörtök, 10:18
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20260625/komoly-veszelyre-figyelmeztet-az-ismert-szakerto-a-kormany-miatt-szenved-europa-legerosebb-gazdasaga-845552
NÉMETORSZÁGBAN HALADÉKTALANUL SZŰKÍTENI KELL A VISSZAESŐ MAGÁNBERUHÁZÁSOK ÉS A DUZZADÓ ÁLLAMI KIADÁSOK KÖZÖTTI OLLÓT.Ehhez a gazdaságpolitikai döntéshozóknak mérsékelniük kell az állami fogyasztást, és olyan strukturális reformokat kell végrehajtaniuk, amelyek képesek tartós növekedési pályára állítani a gazdaságot.
todi csütörtök, 10:17

GrizzlyG
GrizzlyG csütörtök, 10:13
Előzmény: #14579  buythedip
Köszi 🙋 

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek