TheSnake2020

Regisztráció: 2020-11-19 12:37:35

Hozzászólások száma: 625

Utolsó hozzászólás: 2023-01-25 21:51


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

34 819
szerda, 12:21

utolsó 20 hozzászólás

EURHUF és minden, ami forint szerda, 21:51
Igen el lehet gondolkodni. Bár továbbra is tartom, hogy ,ja a jövő hét is fekete gyertya, akkor valami nagyon más is lehet..Nálam jövő héten mindenkép fordulnia kell, ha nem akkor akar sokkal hosszabb időre is be lehet talan rendezkedni például egy swing időszakra 350 és 400 között.
EURHUF és minden, ami forint kedd, 21:02
Általában mikor egy van, akkor van egy kis pattanás, és csak utána.
EURHUF és minden, ami forint kedd, 17:39
Szerintem, ha az USD 353 alá zár hónaposon,  akkor már egész más filmet kezdünk nézni.  Legkésőbb jövő héten fordulnia kell nálam. Ha ez a hét még jobb. Továbbra is az EUR/USD, ami nem tetszik. Hosszú távú chartokat nézve továbbra is egyet értek Goldival , hogy sokkal mélyebbre kellene mennie.
EUR/HUF kedd, 16:52
Nem teljesen értem, hogy miért lettél általam beültetve, ha csak megint nem viccelsz. Én nagyon jól értem magam a deviza kitettségemmel. Az, hogy 393 ert vettem egy adagot az nálam, annyit jelent, hogy néhány %kal növeltem a deviza kitettségemet, magasan eladott Eurót vettem vissza fele- fele arányban Euró és USD.  Különben meg azt szajkózom, hogy rövid alapok és a hozamok devizára váltása kinek-kinek ízlése szerint, hogy milyen árfolyamon. A másik topikban van néhány kolléga, akik sokkal nagyobb tapasztalattal birnak mint én. Érdemes hallgatni rájuk.  
Financial Forecasts péntek, 21:43
Ugyanezt írtam én is már jó néhány hónapja. Sajnos azóta sem változott a véleményem. Egy atom hatalom ritkán veszít háborút. Gazdaságilag egy világháború folyik már régóta.  Fegyverkezésileg szintén. Csak a szikra hiányzik. A sarokba szorított patkány pedig nagyon veszélyes. 
EURHUF és minden, ami forint péntek, 14:39
Nem tudom. A bankok jellemzően az év fordulón nagyobb kamatokat kinalnak  akciósan hogy a mérlegüket szépítsék. Utána kinek, kinek szája izé szerint.
 
EURHUF és minden, ami forint péntek, 13:23
Évvégi mérleg kozmetika.
EURHUF és minden, ami forint péntek, 11:19
Természetesen próbáló nézni azt is. A reggeli órásra nem jött megerősítés. De jól láthatóan megy a harc az indexekben és a komolyabb párokon is dollárral szemben. 3 hónapos feher gyertya az EUR USD páron elég komoly lenne. Eddig nem volt szinte semmi dollár kitettségem a deviza portfólió kb. 10%a. Most jött még 10%. Már látható rajta a biztos hozam, kb. 5%ra számítok az idén. Majd meglátjuk, hogy korai volt e. 
EURHUF és minden, ami forint péntek, 10:58
Este szokott amerikai piac zárás után.
EURHUF és minden, ami forint péntek, 10:07
Egy kicsit más megközelítésből: az amerikai indexeknel december hónapban,  ami ugye a mikulás rally ünnepe a Russell2000 és a Nasdaq az 50 hónapos mozgó átlag alá zárt. A Russell 3. alkalommal. Én ma vettem egy kis dollárt. Csak megérzés..Jel még nincs. 
EUR/HUF 2023. 01. 19. 18:27
Írtam a másikba. Nézd meg.
EURHUF és minden, ami forint 2023. 01. 19. 12:34

 Leminősítés eseten továbbra is van egy nagyon gyors scenario felfele szerintem. 
EUR/HUF 2023. 01. 19. 11:15
Szerintem ez nem így van. A piac ki fogja kényszeríteni. Nálunk már vannak termékek,  ahol nagyon figyelik egymást. Közel van egymáshoz a 4 nagy gyalog távolság, kis város. Röhögni fogsz  a sorrend, Spar, Aldi, Penny  Lidl. Bizony nem is olyan régen vettem cseh sajtót 3e alatt Sparban. 4e alatt mindig kapok valamelyikben. Spar csemege pultban mindig van 3-4 között minőségi termék. Szóval nálunk látszik a verseny.  Az persze igaz, hogy az átlagos élelmiszer infláció jóval magasabb,  de hidd el a verseny ki tudja kényszeríteni az árak más irányú változását is, csak sokkal lassabban és kisebb mértékben. Szóval csakis a piac. Ha tovább abcúg multizunk, akkor persze, tovább lassítjuk a folyamatot. Szóval jelenlegi vezetésünk csinálja a marhaságot dögivel, de a piac azért megpróbál működni.
.
EUR/HUF 2023. 01. 18. 16:43
Mire gondolsz? Mint megírtam ott vettem is. Nem is keveset. A teljes tavalyi állampapír és likviditási alap hozamomat leváltottam. Azt is leírtam, hogy forint long még mindig. Nekem elég jelentős deviza kitettségem volt eddig is...akkor most buktam? Ha kicsit visszalapozol, én mindig mind a két irányt játszottam. És igen tavaly tévedtem, mert tavaly arra gondoltam, hogy lejjebb jön. Most is látszik, lentebbi szint is. Én sávosan veszek. Lehet, hogy ismét hibázok?
EUR/HUF 2023. 01. 18. 15:11
Egy ideje már mi is megkapjuk. Azért nézd meg egy likviditási alap elmúlt 3 hónapos hozamát. Nekem van olyan ,ami pont ma 18% nal jár...evésen. negyed éves 4,5. Ha meg jókor súlyoztál át hosszú kötvénybe
 (Nézd meg az állampapír topicban mikor mondtam kb. 2,5 honapja) akkor kasza. Hogy mikor indulunk vissza,  azt valószínűleg tényleg látni fogjuk a chartokon. Az, hogy az USD/HUF pár,  illetve az EUR/USD pár hogy viselkedik jó támpontot adhat. 
EUR/HUF 2023. 01. 18. 10:37
Nalam az EUR/USD pár egy kritikus szint alá zárt tavaly. Nagyon hosszú TFn nézve. Ezért óvatos vagyok. Inkább Goldi pártján  állok még.  További dollár erő jöhet. 
EUR/HUF 2023. 01. 18. 10:31
Félre értettel, nem a pánik szerű deviza vásárlásra gondoltam, hanem arra, hogy a forinton megkeresett kamatokat devizára váltja részben felhalmozási céllal, részben külföldi fogyasztási céllal. Nem tudom megsaccolni sem, hogy ez utóbbi mennyire valós. Az, hogy a környező országokba az üzemanyag sokkal olcsóbb, biztos jelent egy elszívó erőt, illetve, ha ott vagyok akkor már be is vásárolok. Ez egy lassu folyamat, de ha rá kap a nép akkor szerintem lehet hátasa a deviza háztartásra, illetve a költségvetésre is. Nem tudom, hogy, erre értetted e a folyamat kezdetet, vagy a tudatosabb megtakarításra, mindenesetre  Zsiday után szabadon az Euró bevezeti önmagát. Lehet, hogy igy lesz.
EUR/HUF 2023. 01. 18. 10:19
Hát az vidám lenne, de szerintem lesznek még csavarok a történetben. Egy biztos, hogy nem az fog történni, amit a többség vár. Azért azt látni kell, hogy az USD/HUF pár az nagy erővel kitört a 2000es csúcs a fölé. Most megy egy visszateszt. Ha nincs behalt kitörés, akkor bizony keserves évek várnak hosszú távon a forintra....
EUR/HUF 2023. 01. 18. 09:50
Továbbra is egyszerű a képlet. Forint lakossági kötvény devizával fedezve. Kinek, kinek izése szerint. Nálam most a 30% nal alig több. Az alá sose. Kamatok átváltása devizára. Ennyi. Nem kell szerintem túl misztifikálni most. Könnyű pénz. Amíg nem csinálja ezt Mari néni is , addig lehet.  Ha elkezd a magyar tartósan külföldön bevásárolni  és megnő a Mari nenik deviza igénye akkor lehet baj. 393 nal vettem egy kicsit. Nagy kérdés, hogy mit csinál a dollár 360 körül.
EURHUF és minden, ami forint 2023. 01. 17. 15:13
Köszi a meglátásokat. Észben tartom.  Kíváncsian várom a hónap végét. 

friss hírek További hírek