Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
lngnl 2026. 05. 11. 09:47
Előzmény: #138736  Boole
Ez az elemzes AI al keszult mert ha igen tuti Reddit volt az alapja. Mintha csak a Reddit walstreetbets topicot olvasnam :)
vvince
vvince 2026. 05. 11. 09:33
Előzmény: #138755  Freeshark
RG EUR-ban riportál (vezeti a könyveit), ergo HUF kapcsán FX benefite fog származni a magyar piacon, Export perdig N/A.
lngnl 2026. 05. 11. 09:07
Előzmény: #138757  FeherTibi
En intelt es amdt en most nem vennek. Google-t igen, Amazont nem kovetem. Persze lehet Intel megy meg innen egy duplat manapsag nem lehet tudni :D
FeherTibi 2026. 05. 11. 08:33
Előzmény: #138756  Boole
A nadsdaq Intel, Amd, Google, Amazon, stb. részvények vételét kérdezem, az nem S&P
Boole 2026. 05. 11. 08:27
Előzmény: #138754  FeherTibi

SP500 - most nem vennék semmit egyelőre. Kivárás és shortolom az indexet rövidre. 
https://www.tradingview.com/x/lYTsHHVy/
Freeshark 2026. 05. 11. 07:38
A Richter jövőképét h látjátok, export cég és a kedvezőtlen devizahatás mennyire lesz rá hatással lehet emiatt van veszélyben az árfolyam hosszú távú növekedése?
FeherTibi 2026. 05. 10. 23:42
Érdekes hozzászólás !
Te most vennél az amerikai AI informatikai óriáscégek részvényeiből ? Pl. AMD, Intel. Oracle, Amazon, Google, stb. ? Ha igen, melyiket vennéd ?
MrSomm 2026. 05. 10. 22:55
President Trump said Iran’s response to the U.S. proposal to end the war was unacceptable. “I have just read the response from Iran’s so-called ‘Representatives.’ I don’t like it — Totally unacceptable!” he wrote on social media Sunday.
Moka_Brikka
Moka_Brikka 2026. 05. 10. 15:08
Előzmény: #138747  Bodegue
Köszi! Örülök, hogy tetszett. 
Kíváncsi leszek, hogy a kapcsolódó klasszikus TA minták vajon élesednek-e. 
Boole 2026. 05. 10. 15:03
Előzmény: #138741  stolz
Pontosan így van, a hosszú chartokon az OBV-n már látszik, hogy az intézményiek már könnyítenek.
Moka_Brikka
Moka_Brikka 2026. 05. 10. 14:56
Előzmény: #138749  MrSomm
Ez szuper hasznos volt, nagyon szépen köszönöm, hogy rám szántál ennyi időt. 
Átgondolom majd ezeket alaposan, mert nagyon jó dolgokat vetettél fel! Ezer köszönet érte!
MrSomm 2026. 05. 10. 13:38
Előzmény: #138705  Moka_Brikka
Nehany kerdes amire szerintem neked kell tudni valaszolni. Es erdemes szem elott tartani a jovoben es feltenni magadnak, hogy a szerint haladsz-e tovabb amit szeretnel, vagy a kozonseg szeretne.
Ki a celkozonseg?
Mivel tobb ez a video, mintha egy X posztban leirod? 
Mi a celja az egyes videoknak?
Mi a celja a csatornanak? 
Erdemes lehet kielemezni olyanokat, akiknek a videoi tetszenek es mar sikeresek. MIt csinalnak maskepp, mint Te es mit csinalnak maskepp, mint a hasonlo tartalmat keszitok. Ird le ezeket es hatarozd meg magadnak, hogy mit szeretnel jobban es maskepp csinalni.
Talan erdemes lenne arccal csinalnod, hogy ne legyen olyan, mint egy AI video. Nem veletlenul rakjak a legtobben az arcukat a videok thumbnail-jebe. Ha nem is arccal, de valami logoval szerintem erdemes keszulnod, amirol messzirol megismerik a videoidat. Egyebkent is szerintem az emberek meg mindig szeretik, ha egy hus-ver embert hallgatnak es latnak. Es segit kitunni a thumbnail-ek kozott is a YT oldalan es az ajanloban. 
Nekem sok a felirat. Tul szines, elvonja a figyelmem. De minden feliratozott videoval ez a bajom, nem tudom nem olvasni a feliratot. Viszont ez tok jo mondjuk a FB es Insta reel-ek eseteben, hogy hang nelkul is megnezheted. 
MInden videoban kotelezo elmondani, hogy like and subscribe. Talalj ki valami allando szoveget ra es vagd bele, kis grafika is lehet, hogy felugrik a like gomb, ilyesmi. Most latom, hogy ott van a vegen, talan probald elorebb hozni, az elso erdekes pont utan. Hosszabb videok eseten akar tobbszor is elmondhatod. 
En hianyolok hatas szunetet neha. Meg 2:33 perces videoban is. (Zeneszerzesben is legalabb akkora ereje van a csendnek, mint a hangjegyeknek.) Foleg ha sok informacio van beletolva. Akar rovid recap is mehet, hogy ennyi volt az RSI-rol, most jojjon a breakout elemzes...
A sebesseg tok jo, lehet kovetni, talan egy kicsit lassu is. De kell neha egy lelegzetvetelnyi ido, hogy az agyam felfogja mi tortenik. De ha tul sok a szunet, akkor emg vontatotta valik a video...
A video elejen csinalj tartalom ismertetest hoszzabban, pontosan mond el, hogy mirol fog szolni, pontokba szedve. Segit megerteni. A vegen ismeteld el, hogy mi a "key takeaway" es mi a mondani valoja a videonak. Segit, hogy emlekezzenek a hallgatok, foleg, ha sok uj informacio van benne. 
Figyeld majd, hogy melyik reszeknel esnek ki a nezok, hogy tudd, hova kell tenni vmi vicces bevagast, vagy meddig tartjak erdekesnek. Mert kellene egy kis ivet adni neki. Fennt kell tartani az erdeklodest. A facebook hirdesnel lehet nezni a statisztikat, gondolom a Youtube is ad vmi hasonlo adatot a videokrol.
A vegere talalj ki vmi outro szerut, amivel kitunsz a tomegbol. A legtobben az elejere es a vegere fognak csak emlekezni. Fontos, hogy ki tudj tunni. A tartalom is fontos, de meg fontossabb a brand recognition. Szerintem erre az elejetol figyelni kell. Tetszik a logo, ahogyan mozog a Circle video vegen, az egeszen jo. 
Zene nem rossz, de nagyon ovatosan vele, mert ha tul sok, rosszul van mixelve, akkor elnyomhatja a beszedet. Csak beszed meg nagyon lapossa tud valni. Nehez kerdes ez. En sokat nezem Preston Stewart elemzeseit. O nem hasznal zenet ala, ha jol emlekszem. Szerintem erdemes lehet valaki hozzaerto segitseget kerni ezzel kapcsolatban. Mivel a hang legalabb olyan fontos, mint ami a kepen van, ezert fontos ezzel is foglalkozni. Es a hangtechnika es hangmernokseg nem veletlenul lett kulon szakma. En nagyon sokszor van, hogy csak hallgatom a videokat. Podcast formaban nem mindenki posztolja a hanganyagot. Lehet erdemes vegig gondolnod, hatalmasat nohet vele az eleresed. Akkor viszont s szoveget ugy kell megirni, hogy a  podcast hallgato is ertse mirol van szo. Chart elemzesnel nehez, de nem lehetetlen.
Probalj a hangerore a jovoben is figyelni, szerintem utalatos, hogy nemelyik video annyira halk, hogy az autoban hallgatva full hangeron sem hallom. 
Sok sikert es kitartast! 
MrSomm 2026. 05. 10. 12:55
Előzmény: #138682  pomperj
Tartasz rez benyaszt?
Bodegue 2026. 05. 10. 12:42
Előzmény: #138739  Moka_Brikka
Az ETH kisvideó a potential bullflag témában az X en viszont modern és tetszetős, erre a műfajra is szükség van szerintem, persze mindig a tartalom a lényeg.
ASR 2026. 05. 10. 12:38
Ezeket a "fázisokat" mi alapján határoztad meg?  Mi támasztja alá? Mi ez az egész?
MrSomm 2026. 05. 10. 12:31
Errol nem lattam, hogy lett volna szo itt. Vegul is, ha az inflaciot maskepp mered el is tunik, lehet kamatot vagni :)
Warsh’s inflation idea is basically: don’t rely only on headline PCE or core PCE; look more at trimmed-mean inflation, which strips out the biggest price spikes and biggest price drops to estimate the broader inflation trend. Reuters and Brookings both make the same key point: this sounds technical, but it matters because the trimmed calculation is currently showing less inflation than the Fed’s usual PCE measures. Reuters reported that Dallas Fed trimmed-mean PCE was around 2.3% in February, while the Fed’s main PCE measure was nearly a full percentage point above the 2% target. Brookings gives a similar comparison: for the year ending February 2026, headline PCE was 2.8%, core PCE was 3.0%, and trimmed-mean PCE was 2.3%. 

So the difference is roughly: 
Headline PCE vs trimmed mean: 2.8% - 2.3% = 0.5 percentage points lower
Core PCE vs trimmed mean: 3.0% - 2.3% = 0.7 percentage points lower 

The debate is whether Warsh is trying to get a cleaner read on underlying inflation, or whether using trimmed mean would make inflation look closer to target and justify easier policy sooner. Brookings’ caveat is that trimmed measures can understate inflation when big price moves, like tariffs or energy shocks, are exactly what households are feeling. Reuters also notes that Fed officials already look at many inflation measures, but formally leaning on the lower trimmed number would be controversial.
Firekiller
Firekiller 2026. 05. 10. 09:25
Előzmény: #138743  Firekiller
ha esik akkor az vmi hátsó összefüggésrendszer szerint a magyar tőzsdére szerinted miként hathat? otp mol richter
Firekiller
Firekiller 2026. 05. 10. 09:21
es az sp500 - on kivül mi fog még esni? litium, réz?
stolz
stolz 2026. 05. 10. 09:12
A nagyok keresnek vevőt a részvénykre, amikor a kicsik lehívják a call opciót, a nagyok meg leszállítják a részvényt. Igazából tőzsdén kívül eladnak, máshogy ekkora volumenbe nem lehet úgy kiszállni, hogy ne szakadjon be a piac.
stolz
stolz 2026. 05. 10. 09:10
Előzmény: #138735  Boole
Ezeket a call-okat ki is írja valaki. Jellemzően nagy intézményi befektetők. A java része így igazából covered call és a részükről ez már ütemezett eladásokat készít elő, tehát a nagyok már nem vesznek, hanem eladásra készülnek vagyis esésre számítanak. Az emelkedés vége felé járhatunk, ilyenkor már csak a kicsik hiszik, hogy minden megy tovább és ész nélkül vásárolnak, ezt látjuk most sztem.

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek