Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
A buborékot úgy értem, hogy nem tudom mennyire vágod, hogy a német leépítések jövőre begyűrűznek hoznánk is. Nagyobb cégeknél most inkább létszám stop van, ugrálni akkor lehet, ha van biztos. Hurráoptimizmus van egy kicsit a köröttünk lévő világban ingatlanok, eszközárak, tőzsde az egekben... de közben mindenhonnan dől a szar teljesítmény, AI hype... Itthon lassan a 9,5 milliós adókedvezményezett országa leszünk, szerinted büntetlenül? Érdemi kamatcsökkentés és normális forintárfolyam csak piacbarát és józan gazdasági irányítás mellett lehetséges... a narancsosok már bebizonyították, hogy ők nem így gondolkodnak...
Tele vannak a bótók Hajrá plázastop! Íme a legfrissebb (2025-ös) adatok alapján az Aldi-üzletek száma Németországban és Magyarországon, valamint hány emberre jut egy Aldi-üzlet hozzávetőlegesen:
📊 Aldi üzletek száma
🇩🇪 Németországban:
Különböző adatforrások szerint több ezer Aldi üzlet van, mivel Németország mindkét Aldi-láncnak (Nord és Süd) az otthona. Például egy adatforrás szerint kb. 6 730 Aldi-helyszín található Németországban (kombinálva Aldi Nord és Aldi Süd áruházakat). Franchise Data
🇭🇺 Magyarországon:
A legfrissebb cégadatok szerint 182 Aldi-üzlet működik Magyarországon 2025-ben. Aldi Sustainability
👥 Népességi adatok (2025 körül)
Németország lakossága kb. 84 075 000 fő. Worldometer
Magyarország lakossága kb. 9 640 000 – 9 850 000 fő (Eurostat/UN becslések alapján ~9,7 millió). Trading Economics+1
📍 Aldi-üzletek aránya a lakossághoz viszonyítva
🇩🇪 Németországban:
~6 730 Aldi / ~84 075 000 fő
👉 Ez azt jelenti, hogy kb. 1 Aldi-üzlet jut nagyjából 12 500 emberre.
🇭🇺 Magyarországon:
182 Aldi / ~9 700 000 fő
👉 Ez azt jelenti, hogy kb. 1 Aldi-üzlet jut kb. 53 000 emberre.
"
388 felett a forint árfolyama
Ez ma nem a forint napja, már
0,4%-ot gyengül azeuróval szemben. A gyengülés nem csak
magyarspecifikus, ugyanis a lengyel zloty 0,2%-ot gyengült ma az euróval
szemben." Nem csak magyar specifikus!! A zlotyi is gyengült 0,2% ot, még mi a dupláját! Amúgy az elmúlt 2 hétben a zlotyi erősödött, még mi gyengültünk, de mind1is! FO$rint +2,07% SIKEEEEERRRR! korona +0,87% zlotyi -0,3% usdeur -0,94% https://imgur.com/a/ymEtlQg
Amúgy én tudod mit nem értek benned slash? Horvát apartman tulajdonos vagy,de bárhol vásárolsz,szolgáltatást rendelsz meg,drágállod. Most akkor hogy van ez? Gondolom az vitán felüli, hogy a magyar állampolgárok csak kishányadának van horvát ingatlana. Tehát te a jómódúak közé tartozol és folyton sírsz. Akkor szerinted mennyire fájhat egy bevásárlás, a megélhetés azoknak akik 3-400 nettó között keresnek,esetleg egyedülállóak és nem rendelkeznek saját ingatlannal!?
"A Kalászi Auchanból nem lehet egy órája autóval kihajtani a szegénységbe! :-)" --- Ez igen, ez már siker: karácsony és az ünnepi leállások előtt az embereknek még van pénze ennivalóra az Európai Unióban. Mi ez, ha nem a magyar kormány elmúlt 15 éves regnálása alatt nyújtott kitűnő teljesítményének a bizonyítéka?!
A kulso korumenyek valtozasa nem fundamentumalis erv a forintarfolyam tekinteteben fordulat jutott eszembe errol. - Lehet, ha nem ide irtam volna, hanem egy kulon blogba, akkor konnyebben elfogadhato lett volna barmilyen fundamentalis vagy technikai erv. - (Konkretan ez volt: “ez nem érv a jelen HAZAI gazdasági környezetben”)
Ha mára hó nem esik, legalább a FO$rint esik! Elmúlt héte elején a cseh korona esett, a zlotyi usdeur nem, így a koronával estünk, majd az usd eur felett szálltunk, most hogy ezek aránylag nyugalomban vannak és a zlotyi nem fényes ma így az felett repülünk! https://imgur.com/a/AYPhMSQ Szenzációs teljesítmény! https://imgur.com/a/Z1IX9YE
Köszi a válaszokat! Én nem mindent olvastam el. Mikorra lehet várni kamatcsökkentést? Legutóbb volt valami nyugtatás, hogy nem lesz mostanában, nem? Plusz nem tudom, mire gondolsz, milyen buborékban vagyok. Plusz azt se tudom, milyen hurráoptimizmusról beszélsz. Mármint komolyan, higgadtan mondom, hogy nem tudom, én nem észlelek ilyet.
Szerintem ha és amennyiben 400 alatt tudunk maradni az nagyon jó lenne, de a jelenlegi regnálás mellett, kamatcsökkentéssel kétlem. Talán itt írtam arról, kormányváltás és gazdasági személetváltás mellett csökkenő kamatkiadás (4% alapkamat) is 400 alatt maradhat. Viszont, nem tudom mennyire vagy kiszakadva a buborékodból én most azt érzékelem, hogy valami lefelé tartó spirálba megyünk bele hurráoptimizmus mellett.
Valakinek van kedve a témáról beszélni? A nagy ijedtség után végül is visszatértünk a csatornába, vagy legalábbis a határára. Vártok mostanában még romlást, vagy megyünk tovább lefele, vissza a 380-hoz?
Kívülről, távolról figyelem ezt a manapság népszerű sportot. Mármint azt, hogy emberek teljesen másra reagálnak, mint amire szerettek volna. A szabályokat annyira még nem ismerem, de majd az ünnepi időszakban jobban megértem.
Trumpból mondjuk trumpon kívül kb mindenkinek elege van szerintem. Mondjuk venezuelában nagyobbat szívtak a népek mint az usa polgárai a bezuhant dollárral plusz a nyakukba kapott vámokkal meg a szétütütt iparágakkal és teljes kiszámíthatatlansággal. De még van út lefele.
Elnézést néha tetszenek a dolgok. tegnap televertem benzinnel két autót, majd 100 liter az Auchanban 535ért. De majd a kedvedért várom a 700 ftos benzint. Hogy neked jó legyen.
Nem támogatom a kommunizmust de a Trumpból totál elegem van. De ahogy elnézem 5 majom már szeretné hogy elvigyék a "demokráciát" Venezuelába. Akkor legyen úgy. Amit leírtál arról is van véleményem de senkit nem érdekel így minek írjam le? Én is szarok másra, rám is szarik mindenki. Akkor meg?
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)