Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 02. 20. 15:09

EUR/HUF  

Sziasztok!

Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.

Szóval EUR/HUF.

308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.

Real:313 (ma volt 314,7 is)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
EURHUF500 ma, 00:07
Előzmény: #99931  Boby
Nem vagyok benne biztos, hogy ez az egész nem-e MP habitusából meg abból ered hogy erre készültek 2 éve.
Egy úthenger a csávó. Ott folytatja ahol az országjárást abbahagyta. Minden is legyen meg azonnal.
Reméljük az egészsége bírja.
Meg rövid a határidő ami alatt teljesíteni kell a feltételeket. 
FR73 csütörtök, 22:17
Előzmény: #99931  Boby
A HUF és a BÉT a választás előtt már  kormányváltást árazott.
A 2/3 szerintem mindenkit meglepett, engem is.
FR73 csütörtök, 22:14
Előzmény: #99928  Spiller
Euronews = Fidesz. Mindegy, mit írnak.
Lou70
Lou70 csütörtök, 21:51
Előzmény: #99925  Boby
Igyekszik a zunijó gyorsan eloszlatni a jogállamisági aggályokat. :)
Boby
Boby csütörtök, 21:28
Előzmény: #99930  EURHUF500
Nincs konkrétum,csak nem értem. 2026-ra a költségvetésben beterjesztett hiánycél 3,7% volt,amit később 5%-ra módosítottak. Ha az AI nem hazudik ez nominálisan 5445 millárd. Ehhez kapunk most (várhatóan) még 4000 milliárdot. Gondolom azért,hogy az 5% számottevően ne emelkedjen. Igen ám,de ha tovább megyek ezen a gondolatmeneten,az azt jelenti, hogy az idei éves hiány eu-s pénz nélkül, már 9%!!! körül alakulna. Nyilván,ha az EU ilyen gyorsan reagál, hogy még a napokban, szinte a választas után egyből ide jönnek,ez a szám belső,szakmai körökben már ismert volt. De ha a szakértők ismerték ezt a qrva sz@r számot, akkor milyen alapon ajánlgatták már jóval,egy bizonytalan kimenetelű választás előtt vételre a magyar eszközöket? 
EURHUF500 csütörtök, 19:56
Előzmény: #99926  Boby
mire gondolsz? engem érdekelne
Capi
Capi csütörtök, 16:00
Akkor itt jó nagy szar van a palacsintában....akarom mondani egy nagy csontváz fog kiesni.
Spiller csütörtök, 15:58
lett volna mód megszivatni fideszt, rájuk kellett volna szavazni.. államcsőd 500Ft eur..és elkullognak..
Ja a mai euronews on hallottam nem kellene odaadni magyaroknak a pénzt... jujuj. 
Spiller csütörtök, 15:46
Előzmény: #99919  Fsociety
Szanalom amikor spiller szalloigeit poenjait tudjatok csak elovenni. 
Mondtam kapjak meg a jobbagyok mptol ami nekik jar. :)
Boby
Boby csütörtök, 10:24
Ha viszont ez igaz,újabb erkölcsi aggályaim merülnek fel,de nem akarok negatív lenni.
Boby
Boby csütörtök, 10:18
Boby
Boby csütörtök, 10:14
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20260416/matolcsy-gyorgy-uj-vilag-jon-a-korlatlan-penz-vilaga-830892
Ez is beszél mindenről,csak arról nem, hogy hol az ellopott 650 milliárd.
Capi
Capi csütörtök, 06:33
Előzmény: #99910  new1
Azt is nezd meg h miert valasztottak ezt.
N0MAD szerda, 23:00
Előzmény: #99921  Fsociety
Azzal együtt hogy mp nem az akivel szivesen haverkodnék, embertelen munkát beletett és ahogy elnézem elég gátlástalan is ahhoz hogy irtózatos dúlást vigyen végbe a nerben.
Ha véghezviszi saját lapot kap a történelemkönyvekben.
Aztán lehet érdemes lesz váltani mint a britek Churchillről, békeidők más hozzáállást igényelnek. 
De ha két ciklusban maximalizálunk már jó. Nagyon várom már a forgószelet, egyelőre nagy hiányérzetem van, ez még nem katarzis csak a lehetősége. Azt hiszem vezetőszáron levő élboly látványa nélkül sose lesz az. De jövő sem, akkor marad a következmények nélküli ország.
Ennyi bűn nem maradhat megtorlatlanul. egyszer el végre példát kell statuálni, előző rendszerváltst is elalibiztük, maradtak is a komcsik még évtizedekig. Drága árat fizetttünk. Meglátjuk tanultunk e belőle.
Fsociety
Fsociety szerda, 22:44
Előzmény: #99920  N0MAD
Egy ember,egy sors. Nem kell vele foglalkozni. Itt most figyelni kell nagyon, nem lesz holnap Kánaán,de irányba kell állni. Megszavaztuk többséggel, akkor nyomni kell. 16 év lószart kell eltakarítani. 
N0MAD szerda, 22:39
Előzmény: #99919  Fsociety
eskü magához mérten is kirívóan gusztustalant alkotott.
dörzsöli a tenyerét mikor lesz végre ismét szarosmocsár minden, biztos ami biztos már két kézzel szórja a fekáliát hogy otthonosabb legyen a környezete.
Nem tudom van e még innen morálisan lefele.
Hogy a példképei perverzek és árvagyerekeket erőszakolnak egy dolog, de hogy ne is tudja másképp elképzelni a világot számomra felfoghatatlan. Mert mocsokban kell fetrengenie mindenkinek hogy ne érezze magát kirívónak. A morál gondolatára is mocskolódási rohamban tör ki.
Mocskosabb mint a bálványai. Förtelem.
(és nem, nem mondtam hogy grál lovagokból állna ami nem ner. Mielőttmég)
Fsociety
Fsociety szerda, 22:16
Előzmény: #99916  N0MAD
Pár helyre bedobta ezt a kommentet,dehát most kesergés van és csalódottság,mert nem megy tovább az együttlopás rendszere. persze amikor pl. a tehetségetelen tothgabi kapta az 1.3-at nettóba napi 6 óra mélytorkozásért, akkor az nem volt baj.  Ibiza nudli zajec nem tud elülni maga mellől :) 
Spiller szerda, 22:06
Vannak emberek akik nem tudják még saját jellegtelenségüket sem átlépni. Van élet az aljnövényzetben. 
bronz szerda, 21:26
Szereti a fideszes pedókat és retteg, hogy nem mehet tovább a szabadrablás.
Jó vergődést sok nickes! :)
Öröm nézni, ahogy erőlködsz és vergődsz te is. :))
N0MAD szerda, 21:13
Előzmény: #99915  Spiller
Nagyon vágysz rá hogy féreg világban élehes újra gerinctelen pedofil rablók közt hogy újra otthonosan érezd magad ugye?
Nagyon riaszt a javulás gondolata és hogy nem mindenki féreg esetleg?
Hánynom kell. 
Spiller szerda, 20:10
most tombolnak a hormonok. Barnaingesek mennek az intézményekbe, fenyegetőznek arcoskodnak. Aztán szép csendben benyújtják a számlát a "segítők" a láttátok mekkorát beszóltam galadférgek akik most gyorsan gazdaállatot cserélnek. A tiszta forradalom egyszer csak azt látja tele vannak koloncokkal. és akik nem akarják pénzre váltani a lelkesedésüket azok helyére becsúsznak a férgek. Épül az új TNER. Ott kezdődik amikor az alkesz nagyervín "színművész" szerű lény el kezd fontos beosztást kapni. 
Boby
Boby szerda, 16:22
https://youtu.be/F1rYY0zBGUU?is=tu_B41FIvNK49c5T
Hogyan lehet szép a magyar jövő a választási eredmény tükrében? Jaksity György, Concorde. 
Boby
Boby szerda, 12:45
"Eur huf teljesen rendben"
Nem tudom ezen mit értesz? Hogy jó e az eurhuf árfolyam az önmagában nem értelmezhető,csak a gazdasági szerkezet egészének tükrében. A Videotonnál már 400 körül úgy érezték meg kell szólalni,a kínaik csak hatalmas támogatások árán hoztak ide bármit is,a magyar kicsik meg szomjan döglenek a sivatagban.
TheSnake2020 szerda, 12:12
Előzmény: #99902  Boby
Ez bizony így van. Hiába minuszol a jó ember, lassan Ausztria olcsóbb szintén . Nem minden, persze, de a minőség eg és föld. 
TheSnake2020 szerda, 12:08
Most Ausztria 1 kg eper 3,58. Euro. Akciós. 
new1 szerda, 12:04
Előzmény: #99902  Boby
27 % áfa + egyéb adók hatása.. Orban bölcs találmánya a fogyasztást adóztatása
Csok és egyéb támogatások ide vezetnek ...
..
A bér jelentős részét nem Magyarországon költik el ...
....
Eur huf teljesen rendben ... Eur Pln .. Eur Czk ugyanott mint 10 éve ... lengyelek mégis növekednek....
....
 Csempegyár van ? - nincs 
Radiátor.. kazan .. épületgépészet. . szerelvény  gyártás.??.-- nincs 
Sajt olasz .ír lengyel német holland .. ....
....
Egyik szerelő ismerős havonta jár Mallorcára ...
1 kg eper spanyoloknal 1000 Ft/ kg ...tavaly itt szezonban 3000 / kg ... mivel tud többet a helyi szabadföldi eper háromszoros áron ..??
N0MAD szerda, 11:36
Előzmény: #99908  Boby
Most az ugye aljas kérdés hogy csak én hallom beléd, majd idézlek akkor tényleg úgy gondolod közt feszül e némi logikai buborék?
De ne érts félre, mindenben is igazad lehet, annyit akartam mondani, magamat ismételve, hogy érzek némi indulati megközelítést az arolyam és az azzal kapcsolatos ellenvélemények kapcsán.
AZt meg hogy politikus kampányban mit mond azt lehet elemezgetni csak felesleges. Ha minimálbért csak a hetven év feletti féllábú fejőnők kapnak majd mindenki másnál meg "elvárt bérminimum" vagy egyéb szómágia lesz akkor teljesítette az igéretét vagy nem?
Azt kell nézni mit csinál majd. Az árfolyam meg annyi amennyi a piacnak mindig igaza van (és most nem is mondhatjuk ő manipulálja, még hatalmon sincs, ez a várakozások eredúje és pont) . Mi meg igazodunk nem pedig összeesküvést kiáltunk.
Szerintem.
Boby
Boby szerda, 11:10
Előzmény: #99906  N0MAD
Megmondom őszintén a barnabás interjú óta,cannak ilyen érzéseim.
Boby
Boby szerda, 11:07
Előzmény: #99904  N0MAD
Amúgy tegnap meg eddig amúgy is,még a Hold is átsiklott felette,van aki el tud képzelni Magyarországon 1 milliós minimálbért 365 forintos euróval? Ez fizikailag kivitelezhető?
N0MAD szerda, 11:05
Előzmény: #99445  Boby
"oby 2026. 03. 21. 14:52Előzmény: #99444  N0MAD#99445
Felsejlik előttem egy kép. Kint vagyok a barikádon,küzdök a tekkel. A helyzet következtében a forint összeomlott a költségvetés nem talál finanszírozót. Pénz hiányában éppen elapadna a tek utánpótlása. Úgy tűnik bukik a rezsim.Aztán egyszer csak hallom,hogy valaki a távolban  Holdblogt hallgat.A beszélgetők a forint és a hosszú magyar kötvények mellett érvelnek, gyakorlatilag vételre buzdítanak. Annyira jól sikerül a műsor , hogy másnap az akk sikeres kötvénykibocsátást hajt végre.Pénzhez jut a költségvetés,azon keresztül meg utánpótláshoz a tek.A forint is erősödik.Orbán megmenekül.A szabadságharcot leverik,engem kivégeznek, a holdosok meg jól megszedik magukat,a saját maguk által generált forint és kötvény longokon. 
Ha már a szándékos és jelzett "kb" túlzáson akadsz fent akkor tessék, átbaszták a népeket a forint erősödés és forint kötvény  gondolatával hogy megszedjék magukat amíg te utcai harcolsz.
AKA jéghideg logikai következtetések.
Boby
Boby szerda, 10:52
Előzmény: #99904  N0MAD
"De értelmezésedben már a ner szekerét tolták"
Gondolom,ezt hívod te belehallásnak, pontosabban belémhallásnak😊
N0MAD szerda, 10:43
Előzmény: #99903  Boby
Ezt te akarod belehallani, holdosok amit én hallgattam masszív válvonogatásban voltak hogy mi lesz, max az eddigi ugrásokhoz találtak indokokat. És azt mondták nem gondolják változtatni a deviza/forint arányt.
De értelmezésedben már a ner szekerét tolták most meg isten tudja min áskálódnak.
Minden bántás nélkül, azt hiszem nem hűvös logikával közelítesz a kérdéshez, aki csak megpendíti hogy lehet nem várható forint gyengülés az a pokol ügynöke lesz azonnal.
De persze, lehet neked lesz igazad. Csak az indulat része amit jeleznék.
Boby
Boby szerda, 10:29
Előzmény: #99901  N0MAD
Nem a jelenlegi árfolyam erősödés az érthetetlen,hanem mikor egyesek azt állítják, hogy a magyar gazdaságnak további forint erősödésre van szüksége.
Boby
Boby szerda, 10:26
Előzmény: #99889  Freszelés
Így igaz!:-) Amúgy jegyezzük meg, hogy 400-as euró árfolyam mellett annyira "alulértékelt" volt a forint,hogy a magyar nyugdíjasok elkezdték a pesti panellakásaikat spanyol apartmanokra cserélni. 375 körül meg megrohamozták a magyar vásárlók horvát határmenti Lidlt.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20260330/menekulnek-at-a-magyar-vasarlok-a-horvat-boltokba-annyival-olcsobb-sok-termek-827480?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator
N0MAD szerda, 10:16
Azért ez durva hogy nem csak az árfolyam de az elemzők is szembemennek néhányak várakozásaival valami titkos agenda miatt... 
gyula1971
gyula1971 szerda, 10:13
-Private Banking friss:EUR/HUF.-A választás utáni első kereskedési nap letörte a görbe a 375-ös szintet, ezzel további trenderősítő mintát alakított ki, amelyből a számított szint a 355 és 351,5-re jött ki. A 375-ös fontos szint már ellenállás lett, így egyelőre semmi sem utal a jelentős emelkedési lehetőségre. Vételekkel kivárni érdemes.
Ellenállások: 398,4; 406,25; 410,1; 414,06.
Támaszok: 375; 371,8; 367,2.
Zanza2 szerda, 09:19
Előzmény: #99891  Boby
Rosszul fogalmaztam. Úgy értettem, hogy talán rövidtávon nem lesz sikertörténet, hosszú távon annak kell lennie. A folyamat viszont nem lesz könnyű.
bizz szerda, 09:00
Előzmény: #99897  bronz
egyelőre csak a bébi egyedek... -majd ha kinyitják a rengeteg kétezres meg háromezres titkosított kormányhatározatot, akkor halljuk szűkölni az ősapa meg ősanya kártevőket is
bronz szerda, 08:35
Láva a kommenteket, egy fidesz szopodár még nyomta a provokációt a Kossuthon, majd meghallgatom.
Öröm nézni, ahogy vergődnek, köztük a helló csajozós Ibiza Nudli zajec Spiller. :)))
bizz szerda, 08:28
Előzmény: #99894  bronz
így van. A patkány akkor is kártékony rágcsáló marad, ha közben pitizik
bronz szerda, 08:26
Előzmény: #99886  Spiller
Köszönjük Ibiza Nudli zajec Spiller a szokásos nagyképű hozzászólást, gyere máskor is. :))
Lassan megtudod, hogy milyen az élet NER cicik nélkül.
bronz szerda, 08:25
Már olyan a sok nickes megmondó NER cici szopodár,  mint az MTVA dolgozók. 
16 évig tolták a hazug fidesz propagandát, hétfő óta pedig napraforgóként átfordultak, miután Magyar belengette nagyon helyesen, hogy átmenetileg leállítják a hírszolgáltatást és most mindenki elkezdte nyalni a seggét, hogy ne rúgják majd ki az MTVA-tól.
N0MAD szerda, 08:21
“ Na mi van csajok 365 alatt az eur. :) “
Mint már mindtam a tisza hatás. Csak a választás előtt hátperszéztél meg idiótán rötyögtél, most meg naugyezel. 
Tudod, “schwartz, maga akkor a leggusztustalanabb amikor kedves próbál lenni”
Boby
Boby szerda, 08:19
A görög euró csatlakozás felértékelődő árfolyam mellett akkora siker volt, hogy a csatlakozás után kb 10 évvel,csődbement Görögország. És még ha szoros ok okozati összefüggés a csatlakozás és a csődbemenetel között nem is mutatható ki,az tagadhatatlan, hogy a csőd utáni megoldást sokkal könnyebbé,kevésbé traumatikussá tette volna a saját deviza.
Boby
Boby szerda, 08:00
Előzmény: #99879  Zanza2
"Lehet, hogy az euró bevezetése nem lesz egy sikertörténet, főleg nem rövidtávon"Vagy sikertörténet lesz vagy nincs rá szükség. Ha nem akarunk sikertörténetet csinálni, akkor miért vezetnénk be? Csak? Egy jó euró bevezetés a társadalom és a gazdaság érdekeit kell, hogy szolgálja. Ezért nem mindegy az árfolyam! Ha olyan árfolyam mellett csatlakozunk ami mellett nem tud organikus módon fejlődni az ország,annak a gazdaság, végső soron a magyar társadalom látja majd a kárát....és nem rövid ideig . A GKI elemzése azzal számol, hogy egy 2028-as 1000 eurós minimálbér (gyakorlatilag pipa),500 forintos euró mellett lenne versenyképes a nemzetközi piacon. Na most tegyük fel, hogy az 500 túlzó szám,de ha bármekkora hitelt is adunk a GKI szavainak, akkor azért lássuk be, hogy ez qrva messze van a Hold csapat további forint erősödést szükségesnek tartó elképzeléseitől!
https://telex.hu/gazdasag/2024/10/24/gki-ahhoz-hogy-a-regios-atlagbol-ne-logjunk-ki-nagyon-legalabb-500-forintos-euro-arfolyam-lenne-idealis-2028-ra
Boby
Boby szerda, 07:26
https://youtu.be/SpdThU534VY?is=uj2VOdWAd9dFk9XN
Nem lesz egy egyszerű és rövid folyamat a gazdaság ner-telenítése. Pogi nem lenne annak a helyében,akinek ezt le kell majd vezényelnie.Pogi Podcast.
Freszelés szerda, 07:22
Előzmény: #99888  Spiller
akkor miert nem 300 ha az meg jobb lenne a kisembernek? vagy 100? vagy 1:1? 
Spiller szerda, 01:17
Előzmény: #99882  TozsdeMagus
Igen sved, lengyel, cseh, magyar tengely. A sajat valuta mozgasteret ad a jegybanknak de egyben könnyebben befolyasolhato az arfolyam a nyomasgyakorlas egyik eszkoze lehet es celpontja a spekaknak ahogy pl soros 2x is próbálkozott. A forint ereje a mogotte levo munka  szolgaltatas es ertek. A kulfoldinek 380on is megerte atvaltani eurjat mert többet  kapott mint sajat orszagaban. A 400as arfolyam indokolatlan premiumot ad a kulfoldinek. Ha 400on vagy felette vezetnek be eurt az hazaarulas. Vegleg leertekeli a nemzeti vagyont es elonyt kapnak a kulfoldiek a magyarokkal szemben. Amugy be lehet egyoldaluan is vezetni eurt akar 1 ejszaka alatt is. 320as atvaltasnal a magyarok visszakapnanak valamit az atallas viszontagsagaibol. 
Spiller szerda, 01:02
talan ki kellene mondani a legjobb befektetes az allampapirok voltak. Jo kamat es olcso valutara valthato penz. Az itteniek semmilyen joslata nem jott be. Az elmult 3-4 evben jelentos penztol estetek el. Nem boldogit de vissza kell vegye az arcokat. Szerenyebben erdemes mert az elet nagy mokamester. Elment a gaz orban rendszer itt a messias. Egyik szemem sir a masik uveg. Usa mondas a malacokat idonkent levagjak.. En jobban szeretem a birkakat idonkent lenyirjak..format. Kifejezobb. Amikor a nepek vagy egy orszag osszeszedi magat, utana jon a gazda es elveszi a jussat.
Spiller szerda, 00:47
Na mi van csajok 365 alatt az eur. :) 
Zanza2 szerda, 00:11
Előzmény: #99884  kkv14
Bevallom, fogalmam sincs, erről valami komoly szakértőt kellene megkérdezni. Sokváltozós egyenlet (gazdaság állapota, annak időbeni változása stb.)
Zsigerből azt nondanám, minél erősebb (azaz minél alacsonyabb eur/huf), de az meg mintha a versenyképességre lenne rossz hatással...
kkv14 kedd, 23:31
Előzmény: #99881  Zanza2
Milyen árfolyam lenne jó nekünk?
Zanza2 kedd, 23:04
Előzmény: #99882  TozsdeMagus
Már elmeséltem, csak olvasd el újra, figyelmesen, amit írtam.
(második bekezdés)
TozsdeMagus kedd, 22:19
Meseld mar el akkor nekem miert vannak megis olyan europai orszagok akik nem vezetik be a fantasztikus Eurot, pedig megtehetnek?????
Zanza2 kedd, 21:33
Előzmény: #99880  kkv14
Nyilván. Az árfolyam a gazdaság állapotától függ. Az átmeneti időszakban fell kell túningolni, stabilizálni.
kkv14 kedd, 21:25
Attól függ , milyen árfolyamon!!!!
Zanza2 kedd, 21:20
Előzmény: #99875  stolz
Lehet, hogy az euró bevezetése nem lesz egy sikertörténet, főleg nem rövidtávon. Továbbra is kimaradni belőle viszont egyértelműen kudarc lenne.
Cseheknél, lengyeleknél évtizedek alatt kiépült egy stabil bizalom a saját valuta iránt, így érvényesülni tud az önálló monetáris politika. Nálunk nincs ilyesmi, nem is tudott soha érvényesülni az önálló monetáris politika előnye, ehelyett az árfolyamkockázat kiszámíthatatlanná és instabillá tette a gazdaságot, sok más tényezővel együtt. A stabilitás, bizalom kiépítése több évtized lenne - erre most már nincs idő, nincs hozzá elegendő tartalék a gazdaságban. Így az euró mielőbbi bevezetése kiiktatna egy hatalmas kockázatot, egyfajta gazdasági kényszer, mégha nem is lesz sétagalopp.
bizz kedd, 20:54
Előzmény: #99877  Boby
ideiglenesen ellopott tízezer milliárdok ... A rejtőző tartalék, például
Boby
Boby kedd, 20:48
Előzmény: #99876  Boby
Valaki hazudik,vagy valami olyan rejtett tartalékokkal rendelkezik az ország,amiről nem tudunk.
Boby
Boby kedd, 20:36
A meglátasom a választással kapcsolatban eddig annyi, hogy amíg éveken át ( az elmúlt évet kivéve) egy kör a forint gyengülésén akart hasznot húzni, most egy másik kör került képbe,akik a forint erősödésén akarnak gazdagodni. Hogy mi az ország valós gazdasági érdeke,mi a reálgazdasági problémák megoldása,arról nem beszél senki. Az euró bevezetése nem a problémák megoldása, hanem egy cél. A kormány terveiről konkrétumukat egyelőre nem tudni ( ez szerintem, érthető okokból még nem is várható) Szerintem legalábbis nem tekinthető reális célnak,hogy  miközben „A TISZA-kormány 2027-től duplájára emeli a jelenleg 266 800 forintos minimálbért és azért fogunk dolgozni, hogy a kormányzati ciklus végére egymillió forint lehessen a minimálbér összege Magyarországon” ( https://nepszava.hu/3249447_magyar-peter-tisza-part-egymillio-forintos-minimalber ) aközben Zsiday és a Hold meg forint erősödésre uszít ( direkt nem buzdítot írtam). De gondolom majd feloldják az ezügyben felmerülő ellentmondásokat.
stolz
stolz kedd, 18:45
Előzmény: #99870  Boby
Persze, hogy nem tekinthető sikertörténetnek. Ilyen kis és nyitott gazdaságok, ha feladják az önálló monetáris politikát, ami egyben az önálló árfolyampolitika feladását is jelenti, akkor alkalmazkodni a külpiaci sokkok esetén csak a fiskális restrikcióval lehet. Én ezért sem támogatom a magyar euró bevezetést.
Bandita kedd, 18:35
Előzmény: #99838  geza77
Ott van a csárton!
Mindig is ott volt.
Nekem nem igazam van, hanem igazam lesz:DdD
bizz kedd, 18:35
Előzmény: #99869  Boby
minden szó igaz. Elmúltak, van esély a Ft erősödésére. De a háttérből még megpróbálnak biztosan keresztbe tenni Putyin hazai bábjai, ez valós veszély, még övék az üres kassza kulcsa, a zsé meg Dubaiban, magántőke-alapokban, yachtokban, elsikkasztott ingatlanokban, mára már zebramentes orbánpusztán meg talán Moszkvában van, ezeket a közpénzeket vissza kell szerezni. A gazdaságot nerteleníteni, uta,bátyámokat szakemberekre cserélni, hatékonyságot növelni.Na majd utána lesz erős a Forint.
minort kedd, 18:01
Na,hogy minden ilyen fasza akkor esetleg lehetne erőteljesebben kamatot csökkenteni.Célirány 2% körül! Kiváncsi leszek Vargára mit fog lépni. 
Boby
Boby kedd, 18:00
Ezek remek elképzelések,egyelőre csak azt a vállalkozói réteget nem látom Magyarországon,akik ezt a 6  százalék feletti eurós kamatot képesek lennének kitermelni.Kiadó üzlettel van dugig az ország,pedig sok esetben a bérleti díjaik alacsonyabbak mint egy panellakásé.
Boby
Boby kedd, 17:47
https://hvg.hu/gazdasag/20260414_euro-bevezetese-zsiday-viktor-forint-kivezetese-gazdasaga forint most "ha elhisszük, hogy belépünk az euróövezetbe, akkor a forint mostantól euró.Olyan euró, aminek nem 2 százalék, hanem több mint 6 százalék a kamata. Emlékeztetett, hogy a korábbi csatlakozások során is stabil volt vagy felértékelődött az érintett deviza, mint például a görög drachma vagy a szlovák korona. "
Az euró bevezetés vitán felüli,de annak körülményei nem. Ha eddig jól hallottam,sem a görög,sem a szlovák euró bevezetés nem tekinthető sem a gazdaság, sem a lakosság szempontjából egy sikertörténetnek.
Boby
Boby kedd, 17:32
Előzmény: #99865  kkv14
Továbbra sem tartom a nemzeti oldalnak a fideszt. Semmivel nem nemzetibbek mint a többiek. Egy bűnbandának tartom őket,akik arra szövetkeztek,hogy kirabolják Magyarországot. Ezt meg is tették. Ezentúl semmilyen magasztos cselekedetük nem volt. AZ hogy voltak társadalmi csoportok akik jól tudtak járni a fidesszel,az semmi másnak nem tekinthető,mint szavazatvásárlásnak.Semmi olyan mögöttes szándék nem volt ebben,mint hogy felemelni a magyar társadalom széles rétegeit. 
bizz kedd, 17:14
Előzmény: #99864  Boby
az idő sem nekik dolgozik, elfogynak majd a rájuk szavazó nyugdíjasok, a kétbites krumpliszsák-szavazóknak meg el kell magyarázni hogy át lettek szva
andras-80 kedd, 17:12
Előzmény: #99865  kkv14
Ha a fidesz akar valamit a jövőben, orbán az első, akit ki kell vágni abból a testből.
Boby
Boby kedd, 16:17
https://444.hu/2026/04/14/bayer-zsoltot-okolja-a-fidesz-veresegeert-korabbi-musorvezetotarsa
Közben megkezdődött a civakodás. Ha orbán nagyon rövid időn belül nem áll talpra,szétszéled a tábor és a fidesz is az mszp,az szdsz és a többi rendszerváltó párt sorsára jut.
Boby
Boby kedd, 15:26
Előzmény: #99861  Boby
Már maga az az elképzelés rossz volt, hogy az árfolyamon keresztül fogják meg az inflációt. Mivel kb. 2022 óta, az árfolyam nem is mutat szignifikáns leértékelődést. Az infláció egyik alapvető problémája az állami túlköltekezés,ezt kellene megszüntetni,de ez nem lesz egyszerű. Hiába mondják, hogy orbánék egy csomó felesleges dologra költöttek. Ez igaz, ugyanakkor a másik oldalon meg egy csomó szükséges dologra alig alig költöttek. Úgyhogy szerintem a kiadási oldalon számottevő spórolásra nem nagyon van lehetőség,max a kiadási célok változhatnak.
kkv14 kedd, 15:17
Előzmény: #99861  Boby
Ok.  Valóban.
Boby
Boby kedd, 15:15
Előzmény: #99860  kkv14
"Aki a fosrint ellen szólt az minimum birka, vagy csicska volt."
Szerintem nem sokan gondolták, hogy orbán politikai népszerűsége miatt hajlandók beáldozni a gazdasági növekedést. Nem is értem teljesen a mögöttes gondolatokat. Talán,hogy aki időt nyer,az életet nyer. Csakhogy közben a gazdaság alapjait élte fel az ország. Ez orbánnak épp olyan rosszul jött volna,ahogy most a Tiszának is rossz lesz.
kkv14 kedd, 14:58
Előzmény: #99859  Boby
Aki a fosrint ellen szólt az minimum birka, vagy csicska volt. Jelenleg igazad van, egyetértek . A HUF nem erősödhet a versenyképesség javulása nélkül!  Ez is túlzás , és még mindig elsősorban a  magas kamatnak köszönhető. 
Boby
Boby kedd, 14:36
Előzmény: #99858  kkv14
Egyrészt,én sosem fosrintoztam. Másrészt,orbánék 15 éven át értéktelenítették el a forintot, ezért aztán a fosrint megnevezés nem olyan meglepő. Harmadrészt,a forint ára most sem az ország gazdasági erejét tükrözi,hanem a politikai okból az orbán ellenni bizalmatlanságból következően magas kamat eredménye,amit megfejelt még az, hogy most orbán elbukott a választáson.
kkv14 kedd, 14:01
Előzmény: #99849  Boby
Tökéletes , de te Gézával folyamatosan fosrintoztál.... Bravó!
FR73 kedd, 12:12
Előzmény: #99855  Boby
Numbeo felhasználói kérdőívek alapján számol. Hibahatár az általad említett országok.
Mögöttünk csak RO, BG, GR.
SK a jó referencia szerintem, kb ott a helyünk.
Boby
Boby kedd, 12:04
Előzmény: #99854  FR73
Az elmúlt években (4év) kb 40%-ot emelkedtek a bérek, miközben a gazdaság nem nőtt semmit. Mondj valami nem fájó megoldást! Vagy a bérek vagy a forint,nuncs az a termelékenység növekesés,ami ezt kimozogja.
Boby
Boby kedd, 12:01
Előzmény: #99854  FR73
"Kezdjük egy szándékosan bulváros kijelentéssel: alighogy Magyar Péter pártja, a Tisza Párt megnyerte a választást, azonnal három uniós országot megelőztünk az átlagos fizetések tekintetében. Természetesen április 13-án nem emelkedtek nálunk azonnal a bérek és a lehagyott Lettországban, Portugáliában és Szlovákiában sem csökkentek, csak éppen annyit erősödött hirtelen a forint, hogy a forintban megadott magyar átlagbérek az összehasonlításképpen megadott euróban már magasabbak lettek, mint az említett három országban."
FR73 kedd, 11:58
Előzmény: #99850  Boby
Szerinted csökkenteni kellene az EU legalacsonyabb bérszínvonalát?
Ha a lengyel példát követjük a HUF alakulásban, akkor valahol itt 360 környékén leszünk az elkövetkező években 
N0MAD kedd, 11:48
"végre"
ez azért úgy hangzik mintha nem évtizede tudatosan gyengítették hanem erősítették volna...
Boby
Boby kedd, 11:36
Most beszéltem egy tirpákkal. A választás eredményére dühösen reflektálva azt mondja nekem, hogy na fasza,mehetünk Ukrajnába. A haverom már meg is kapta a behívót. Mondom ha kapott,akkor azt még csak orbán küldhette,mert a Tisza kormány még meg sem alakult. Erre elkezdi felolvasni a haverjától kapott behívón lévő szöveget. Azt mondja Magyar Néphadsereg.....Mondom ez meg már rég megszűnt. És ez egy idősnek nem nevezhető 40 éves gyökér.
kkv14 kedd, 11:36
Géza ezt sajnos nem akarta érteni...
Boby
Boby kedd, 11:31
Vajon mit lép majd a gazdaság politika? Nominálisan csökkentik a béreket vagy végre hagyják elgyengülni a forintot?
Boby
Boby kedd, 11:16
Előzmény: #99847  Rincewind2
"Móró Tamás egy érdekes rekordra is rávilágított a Telexnek, mint mondtaa forint még soha nem volt ennyire erős reálértéken.Azaz nem nominálisan, hiszen például a Fidesz 2010-es hatalomra kerülése idején csak 270 forint volt az euró, de ha inflációval korrigáljuk a mindenkori árfolyamot, akkor az derül ki, hogy reálértéken most a legerősebb a forint. Nálunk ugyanis érdemben magasabb volt az infláció, mint az euróövezetben"
gyula1971
gyula1971 kedd, 11:15
Előzmény: #99838  geza77
Köszönöm a névnapi köszöntést!-2-éve már kiírtam, hogy az EUR-elérheti a 350-355-ös szint később.
De utána nem mertem mindig kiírni, mert az embert hülyének nézték sokan.
De benne van 2-3 hónapon belül,ha jön haza EU-pénz!
Rincewind2 kedd, 10:52
Előzmény: #99845  EURHUF500

Remélem 250-re....
kkv14 kedd, 10:40
Előzmény: #99845  EURHUF500
Akkor mi lesz az 500-zal a nevedben?
EURHUF500 kedd, 08:50
Rég írtam, azt hiszem módosítanom kell a nickem 300-ra.
:)
Az kéne még, hogy a főni visszatérjen! 
Akkor leszek teljesen nyugodt, ha beleírják az alkotmányba, hogy max. 8 évig lehet valaki PM, visszamenőlegesen is.
N0MAD kedd, 08:42
Előzmény: #99839  tibbi60
Várják hogy főnixként visszatér.
Pedig főni.X
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish kedd, 08:40
Előzmény: #99841  geza77
Gáza szerintem 2 év alatt simán lemehetünk a Lengyel szintre, ha jól csinálják!
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish kedd, 08:39
Előzmény: #99841  geza77

1500 milliárd forint a pedagógusok 1 éves bérkerete...
(Csak ezen)
geza77
geza77 kedd, 08:22
Mi van, ha nincs pedofidesz?
Mennyi % volt az orvbán és politikája az alapkamatban? Hová lehet majd engedni az alapkamatot a stabil forinthoz? 4 vagy 4,5% környékére?
Ez mennyi pénzt jelent éves szinten kamatkiadás csökkentésben?  
1000-1500 milliárd forintot?  Tehát ez volt az elmúlt években az orvbán felárunk?   És ugye ez sokkal több volt a 18%os egynaposnál...
Orvbán velér mennyi lehetett 6-8000 milliárd? Ezt ki fizette ki? 
https://www.facebook.com/photo/?fbid=26471478099129109&set=gm.26524319560581601&idorvanity=1971567019616863
kisvasutas
kisvasutas kedd, 08:20
Előzmény: #99803  kisvasutas
Az alvás még csak csak, de azt a rengeteg savanyú narancspofát nehéz volt látni. Ráadásul megkérdeztem hogy van e ünnepi sütemény. -Az meg mi kérdezték. Hát narancsos bukta ! Volt aki egyből a levegőért kapkodott, de megnyugtattam hogy elég sok lélegeztető gép maradt még raktáron......... 
tibbi60
tibbi60 kedd, 07:59
Előzmény: #99837  geza77
De még mindig megosztó a dumája
Menjen nyugdijba
geza77
geza77 kedd, 07:43
Előzmény: #99822  gyula1971
Látod Gyula!  Bandita mindig mondta, hogy írd oda a 350et.  Látod! Ez benne volt! Rajta volt a csárton :)  
Boldog névnapot! 
geza77
geza77 kedd, 07:40
Előzmény: #99826  Spiller
Az ereszes jóska jó példát mutatott! Nem  a saját farkát kergette, hogy el/be kapja :)  forgott, morgott dorombolt és vonyított is??? 
Bandita kedd, 00:14
Rottyon van az öreg?
Szerintem eléggé:
https://444.hu/2026/04/13/orban-viktor-megszolalt
Ody_Mnadrell hétfő, 23:12
Előzmény: #99833  Bandita
Ja, mert eltakarodott végre. :)
N0MAD hétfő, 22:46
Előzmény: #99833  Bandita
igen, a tisza 2/3 is.
Bandita hétfő, 22:29
Előzmény: #99831  N0MAD
Ez még a vajda érdeme, csaxolok. 
N0MAD hétfő, 22:04
Előzmény: #99829  bronz
már belefutottam, a fullservice hanggal kiváló :D
N0MAD hétfő, 21:38
eurhuf 362, ha a világ véleménye érdekel a rendszerváltásról.
N0MAD hétfő, 21:36
Előzmény: #99826  Spiller
ezt a fidesz berkekből lehetett hallani hogykörbe-körbe kergették egymásét.
Mondjuk engem nem zavar, inkább mint a kdnp-sek akik kisfiúkét.
bronz hétfő, 20:39
bronz hétfő, 20:33

Lefagytál te is, mint a megafonos pajtásaid. 
További jó vergődést Ibiza Nudli zajec Spiller! :)
Ne felejtsd el tele sírni az összes topicot! :) 
Spiller hétfő, 20:31
Előzmény: #99817  N0MAD
kinek mennyi van. 
Spiller hétfő, 20:30
Előzmény: #99825  bronz
kutyáknál van ilyen betegség, kergeti a farkát és körbe körbe forog és morog. 
bronz hétfő, 20:25
Előzmény: #99814  Spiller
Szegény sok nickes, most itt fogsz hetekig picsogni, mert nem kért a nép az általad szeretett ruszkibérenc hazaáruló kommunistából?
Lépj rajta túl vagy költözz Moszkvába, ha hiányoznak a komcsik.
gyula1971
gyula1971 hétfő, 20:19
Előzmény: #99822  gyula1971
-Havi gyertyákon egy erős forint erősödő jelzés.-https://kepkuldes.com/images/956e06ede449e89635d956019240f79d.jpg
TheSnake2020 hétfő, 19:26
Előzmény: #99809  gyula1971
Nem mehet le oda szerintem.  Nem bírja el a magyar gazdaság . Valahol az elmúlt evek Uniós országok inflációs rátaja és a magyar inflációs rata között különbséggel korrigáltan kell meghatarozni az egyensúlyi árfolyamot. Oda szépen visszamegyunk. Most nyilván a kamatpolitika és az eufória segíthet még lentebb,  de hosszabb távon semmi keresni valója ott a forintnak. Ráadásul ha belegondolsz az utóbbi honapokban azért az Euro oldalán folyamatosan növekvő 10 éves hozamokat látunk,  a reál gazdaságrol nem is beszélve.  

Topik gazda

Karterab
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek