Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Ez csak egy hitel és nem az egyetlen. Ugye ezek olyan "veszélyes" devizahitelek, amiket a magyar állam vett fel, de a nép kontójára... Azzal tudnak játszani itthun, hogy mit érjen az alompapírkamat, ha itthun akarod elkölteni. Egy kis nem valós infla, néhány mindenféle különadó... De aki mentesülni akar ezektől,( nem akarja megfizetni az idiot tax-ot) az nem itthun költi el. Az itthunit megmatekozzák és aki itt él, keres, költ, hát az megfizeti. De a kinti zsénél nincs játék. Ott akkor járnánk jól, ha 395 milliárdot vettünk fel és 350 milliárdot kell visszafizetni.. Az angol nyelvű verziója is jó: https://www.youtube.com/watch?v=0ixwUmwpncM
Ezt a kínai hitelt 2027.04.19 ig kell visszacsekkolni kamatostúl! Minden egyes FO$rintegység elmászásával 1 000 000 000 azaz egymilliárd FO$rinttal többet kell visszafizetni az államnak+ a nagyobb számoknak nagyobbak lesznek a kamatai. De a költségvetés tuti elbírja. Majd a nép beköhögi a hiányt. Idén ápr 19.-én 395,6on zárt az árfolyam és lehet ennek az összegnek köszönhetően lecsurgott érintve 382-őt. Vajon ez idő alatt FO$rintosították?? váltották le a NEResek pénzeiket erre az euróra? Ha felvettük 395 ön azon az árfolyamon 395 000 000 000 kaptunk érte. Ha csak 410 lenne az árfolyam 27ig akkor 410 000 000 000 kell visszatolni + kamat. Az csak 15 000 000 000 árfolyambukó. Simán megérte, hogy most ne boruljunk fel. Lesz zsé a költségvetésben erre tuti. https://www.portfolio.hu/gazdasag/20240725/kiderult-szep-csendben-gigaosszegu-devizahitelt-vett-fel-kinatol-a-magyar-allam-700357
Hogyan fogja megadóztatni a külföldi webshopokat? Bekopogtat Prágába, hogy elnézést jöttem az adóért? Ha nincs Magyarországi telephelye akkor almás. Ha meg szomszédos országba rendelem csomag automatába akkor külföldi vásárlás....
És mire mennek a gyengítéssel???? Elvesznek a néptől még egy darabkát. De továbbra is kint fognak vásárolni. Annyi, hogy a piros ar@ny az olaszoknál a 0,99 eur árral 393 x 0,99= 389 400 x 0,99= 396 lesz 420 x 0,99 = 415 itthun meg 659 a magyar törmék!!! 659/0,99= 665,65 ezen az árfolyamon kéne ugyanannyit adnunk érte, mint ott a kb 60%al többet kereső átlagbéres digóknak. jól ki vagyunk zsigerelve
Pedofidesz levesz kapásból 0,9%-ot. Retek banda. Magyar webshopokat se úgy akarná az idióta versenyképessé tenni, hogy csökkentik az adókat vagy a világrekord magyar Áfát, nem. Meg kellene adóztatni a külföldi webshopokat, ez az új nagy probléma megoldó ötlet. Azt, a jó édes anyátokat...
Minden pénzváltás brutálisan megdrágul, ha a kormány átnyomja az új szabályokat
2024. 09. 09. 15:02
"Emelkedett a valutaváltás tranzakciós illetéke, ha pedig októbertől
bevezetik az új, kiegészítő illetéket is, akkor a pénzváltókat dupla
sarccal sújthatja az állam. Az új adónem érkezése azonban nem csak a
magyarok nyaralását drágíthatja meg, komolyabb veszélyt rejt, hogy a
háromszorosára növekvő adóteher az összes hazai vállalat
devizatranzakcióira is vonatkozna. Emiatt az érintettek a céges
pénzmozgásokat külföldre menekíthetik, Magyarország pedig egyre kisebb
kontrollt gyakorolhat a devizás ügyletekhez kötődő forintforgalom
fölött.
" https://24.hu/fn/gazdasag/2024/09/09/penzvaltas-valuta-deviza-kiegeszito-tranzakcios-illetek-forint-arfolyam-bank-konverzio-euro/
én már kiköltekeztem, még pmap az érdekes kérdés, a januári lejárattal év végéig terveztem, hátha addig a kamata nagyobb lesz az idei forintgyengülésnél
azért már megvárom a vétellel hogy átmegy-e. ha esetleg nem engedik át, akkor lentebb veszek, és akkor megint szűkül a háromszög tovább, de nagy %-ban trendirányban törik az ilyen alakzat.
"Jelentős gyengülést szenvedett el hétfőn a forint a vezető devizákkal
szemben, amellyel kilógott a régiós mezőnyből, így magyarspecifikus okok
állhatnak a mozgás mögött. A forint este egyhavi mélypontra bukott az
euróval szemben 397,3-nél, majd kedden reggel 397 körül kezdett, de a
várt alatti magyar inflációs adat hatására tovább esett, így újabb
egyhavi forintmélypontot látunk.
" * "magyarspecifikus " --> sz@rtolvajurambátyámkormányzás--> sz@rgazdaság --> sz@r gyengülő FO$rint *
tögnap a dodó nyomta a csüngőhasú devizát! Máma már levetettük az usdeur iránnyal történő mozgást... még jó, mert akkor korrigálnánk kicsit... az nem lenne siker helló 397,5 https://imgur.com/a/BNQLZl4
Vicc infla adat , csak 1 példa: a LőLő bank MBH jelentett be kb 10% emelést saját szememmel láttam 2 hete azt ne gondoljuk hogy nem fogja tovább hárítani más ágazat a lakkosságra.
"Már nem vagyunk adósrabszolga helyzetben, de folyamatos finanszírozási kényszerben vagyunk" Mondta a felcsúti sosem hazudó kommunista. Dehogynem vagyunk és rengeteget tettek azért, hogy még inkább adósrabszolgák legyünk. Jövő év elején megmutathatják, hogy mekkora zsenik, amikor néhány ezer milliárd Ft megindulhat a PMÁP-ból és pótolniuk kellene, amikor az MNB 2000 milliárd Ft-os hiánypótlására sincs pénz és törvénymódosítási trükkökkel húzzák az időt, hogy ne kelljen kifizetni most, hanem majd egyszer valamikor a távoli jövőben.
Neked jó vastag bőr van a képeden jelentgető Ibiza zajec Nudli, hogy azok után, hogy a PF modi megírta, hogy jelentgettél mindenkit, még van képed visszajönni bárkinek is észt osztani. "Jelentgeted fel a fórumozókat tizedannyiért, amit te minden nap leosztasz. Ha nem sikerül barátságosabban, végleg kitiltunk."
Ráhúzták. A f@szért ment oda? Ő csak komolyan vette a narratívát, amit az itteni fórumtársunk is terjesztett!! Az élet szép, tanuljuk meg élvezni! egy jó vacsora, egy jó bor, egy szeretkezés a vacsoraasztalon a barátnőkkel/barátokkal!! carpe diem! szép az élet! mindegy mennyi az árfolyam, csak meg köll hágni ami elénk kerül.. legyen jány, fiú, nyerítsen , mekegjen, ugasson vagy nyávogjon...
Már idén van és már ősz is van. Ilyen lendülettel holnap meglehet a néccá, hacsaknem akarják visszafogni holnap valamivel. Ezeket csak a picsipacsi érdekli, meg az urizálás.. ahhoz meg kell buggantani rendesen . https://imgur.com/a/iJftC8r
Hát, ha 420, akkor az 5% bukta, d idén még hoz vagy 6%ot kamatban. Január végéig mondjuk hetet. Cipőkanállal és évi 3,5% emap eurohozammal kalkulálva lehet tartani. Jelenlegi tippem szerint én decemberben elkezdek kiszállni, pemap még jövőre mardhat, a 6%közeli eurokamat likvid számlán egynek jó.
Az is érdekes, hogy több évnyi kóma után hirtelen fontosak lettek a KKV-k a pedofilmosdató Fidesznek, most hirtelen támogatni akarják őket, eddig meg végig nézték, hogy rengetegen tönkre mentek.
Meglesz a 400 még ősszel. Nagy segítség lesz ez a magyar családoknak. A felcsúti kommunista másodszor is neki futna a forintban tartott vagyon elinflálásának. Ezekre akar még osztogatni választás előtt ez a kretén és jön az MNB elnökváltás grátiszként. Semmi jót nem várok forint fronton a következő bő 1 évben.
Üdv! A forint árfolyam kapcsán lenne egy észrevételem. A KSH adataira támaszkodva az elmúlt 5 évben nagyjából 50% infláció volt Magyarországon. Ezalatt az idő alatt a forint hozzávetőlegesen 20%-ot gyengült az euróhoz képest. Ezáltal paradox módon a forint erősnek tekinthető. Én személy szerint a forint ütemesebb gyengülését már korábbra vártam, de ami késik az nem múlik. Ha a mellékelt képen a forintnak az inflációhoz viszonyított reáleffektíve árfolyamára vettek egy pillantást, akkor az könnyen belelátható egy kis fantáziával, hogy egy 10 % körüli forint leértékelésre bőséggel van tér/lehetőség a következő 2 évben. https://imgur.com/a/mSyXbcj
koronavírus kitört és jött is a cikk: https://www.borsonline.hu/aktualis/2020/04/soros-gyorgy-es-csapata-elszantan-tamadja-a-forintot majd októberben egy másik hír: "Első
ránézésre azt gondolhatnánk, hogy megtalálták a bölcsek kövét a
Szabadság téren, azonban tüzetesebben megvizsgálva szinte kizárólag a
rekord gyenge forinton kaszált hatalmasat a jegybank, ami a profitot
megdobta. " https://www.portfolio.hu/gazdasag/20201006/kiderult-ki-a-rekordgyenge-forint-egyik-nagy-nyertese-most-meg-zsonglorkodnie-sem-kellett-az-mnb-nek-451570 *-* SEGÍTSETEK LÉGYSZI NEM ÉRTEM!?!? 1) TEHÁT HA SOROS TÁMADTA A FO$RINTOT, AKKOR, HOGY LEHET, HOGY AZ MNB KERESETT RAJTA ??? 2)
HA AZ MNB B@SZTA EL A FO$RINT ÁRFOLYAMÁT ÉS EZZEL ÉRTÉKÉT, AKKOR MIÉRT
BÜSZKÉLKEDIK VELE??? HISZ NEKI AZ LENNE A CÉLJA HOGY MEGVÉDJE!!! 3)
Én úgy tudom, ha az MNB-nél keletkezik a FO$rint gyengülésből egy x
nyereség akkor az államháztartásban egy ugyanakkora -x veszteség
keletkezik!!! Tehát nincsen nyereség!!!! Akkor ezzel csak a birkákat
szeretnék megetetni és propagandát csinálni, vagy a közpénz mnb-n
keresztül az alapítványokba való kilopása volt a cél, vagy most mi is??? 4)
Ha soros támadta a FO$rintot és az mnb nyert rajta, akkor soros
vesztett rajta, vagy ő is nyert rajta? Akkor Soros összedolgozik az mnb
vel és feleztek? vagy SOROS=MNB
MA 200 napos ~389,5 200 hetes ~378 a 200 hetest 2018 óta nem érintette az árfolyam szuverén népNEMZETTHY belső hatások gyötrik a FO$rintot... A hibátlan jó gazdaságpolitika , erős gazdaság jellemzője az erős valuta! 0,99eur az olaszoknál a piros @rany, ami itthun 650 kell egy kis segítség megint az exportőrüknek, hogy megérje külföldre eladni nyereségesen???
A büszke és erős ország , aki az egyik legnagyobb gdp%os növekedést tudta a leghosszabb időn át, a fizetőeszköze 1 nap alatt semmiféle külső hatásra , csak úgy magában összerogyta magát. 1 nap alatt 21,5 nap erőlködését - erősödni próbálását kukázta... 397.145 +3.070 +0.78% https://imgur.com/a/8WELYnk
ez már lassan szabadesés 396.940 +2.865(+0.73% népNEMZETTHY büszkéket várja Bese atya a mikrofonjánál! Hangosan beszéljenek bele! https://imgur.com/a/PioyIHa
ahogy gyengül a FO$rint, annál nagyobb az államadósság... hiszen gondolom nem hortobágyi pengőben tartják számon és akarják megkapni a pénzüket kamatostúl...
Úgy mint a költségvetési hiány. Minél jobban kapálóznak annál jobban merülnek el a s.arban. - De majd a mesterséges intelligencia megoldja a gazdasági problémákat ha már a valódi szaknarancsok nem tudták. Legalább is most Navra szerint. Most ez a következő széna az egyre hosszabb rúdon a szekér előtt :)
Jól megrakták a FO$rintot, mint Bese bráNER atyát a popijánál fogva... vagy, mint ő másokat, ugyanígy! Jó frusztrált a FO$rint! https://imgur.com/a/zODdalw
Aztámn van aki ipari méretben jelenti a hozzászólókat, mikozben naponta tol le tizszer annyit. És közben másokra mutogat hogy feljelentgetők. Nyomorult egy élete lehet az ilyennek, abban biztos vagyok, trele frusztrációval és kissenbrendűséggel.
népNEMZETTHY BÜSZKÉKET VÁRJUK A HANGOSBEMONDÓNÁL! HELLÓ 396! Máma csak 1 legény nincs talpon a vidéken,... közel és távol sem. usd 358.61 +3.10 +0.87% ma sem megy a FO$rintnak FO$rint 396.025 +1.950 +0.49% zlotyi 4.2820 +0.0039 +0.09% korona 25.0525 +0.0240 +0.10% román lej 4.9743 +0.0012 +0.02% szerb dínár 117.010 -0.010 -0.01% dél afrikai rand 19.7741 -0.0091 -0.05% a ZAR nem sZ@R, szemben a pöngőnkkel indiai rúpia 92.7170 -0.3840 -0.41% szomáliai shilling 630.90 -3.90 -0.61% török líra 37.6057 -0.0962 -0.26% a szomáliai shilling betűkódja SOS nem kéne lecserélnünk a huf ra? ezzel megkezdhetnénk a vészjelzés leadását??
Hallotta, már kisebb összegektől is befagyasztásról és jövedelem /forrásigazoláskérésről. Valamikor tízmilliós tételt pörgettem át, lakáseladás egy részét váltottam euróra és utaltam is államkincstárba pemap vásárlásra. Akkor nekem is behisztiztek, de jövedelemigazolást elfogadták, szerintem lakáseladási szerződést nem lobogtattam. Azóta nem piszkálnak semmiért.
358.22 +2.71 +0.76% ERŐ van a FO$rintban, ugye megmondták madeinék, hogy irány 350 tessék!!! ja ez az usdhuf Nem baj, akkor sincs még 400 EUR/HUF 395.524 +1.448 +0.37% nagyon jó erős a FO$rint
Máma nagyon nyomja a zöldhasú a csüngőhasút, de csak a csüngőhasút!! https://imgur.com/a/s1jEoip Év eleje óta sajnos nem voltunk ekkora összhangban az eurusd-vel, amivel sokszor "együtt mozgunk" Különben most -0,96 % erősödésben lenne pöngőnk, nem pedig +4,81% gyengülésben.... Az árfolyam meg 373,3 és nem 393,3 lenne! Előre a népKÖZtrágyaság kínkeserves kikövezett útján. bráNER gergőatya mögé állt a FO$rintnak és most megvesszőzi éppen?? vagy mitűl ugrott ekkorát? https://imgur.com/a/F6WszyV
Varga költségvetése zsinórban 5. éve bukik meg látványosan sokezer milliárd Ft-os hiánnyal. Idén beleférünk a 7000 milliárd Ft hiányba? Nagyot fog ugrani ismét az államadósság, ha ez így megy tovább, márpedig így fog. Első hét nálunk továbbra is rosszabb a korábbi évekhez viszonyítva.
usdeur fordult? Érdekes nyomást tud gyakorolni népNEMZETHHY betyárkörténkre! De csak, ha gyengíteni tudja. Augusztus eleje óta szépet mehettünk volna vele, de akkor nem akaródzott. Most, hogy gyengíthet minket , repülünk vele. Sőt, mint megszokhattuk felette!! https://imgur.com/a/uGkldEM
Szerintem az a politikai vezető aki csak a folyamatos, széleskörű, nagymértékű minimálbér emelésben látja az átlagos bérszint és általános jólét emelkedés zálogát, az a saját sz@r munkájáról állít ki bizonyítványt. Mert egy jól működő gazdaságban az élő munkaerő ugyanolyan árucikk, mint bármi más áru ami a boltban vagy a piacon kapható, és ha ugyanolyan áru, akkor hasonló törvényszerűségeknek is kell rá vonatkozni,mint a többi árucikkre.Ami jó,amiből kevés van, amire szükség van,annak fel kell, hogy menjen az ára. Magyarországon immár 35 éve, mégsem ez tötrténik. Miért? Hát azért,mert a munkabérre rengeteg adó rakódik,mint a bolti árucikkekre az áfa,és így összességében már nagyon drágává, a világpiacon eladhatatlanná válik a magyar munkás bére. Ha az ország vezetői jól dolgoznának ,jóval kevesebbet lopnának,akkor csökkenteni lehetne az adók számát,az adók mértékét és több bért lehetne fizetni.
Ha irsz egy nyilvanos firumba az cseresznyezes egy talbol. Ha allitasz valamit es lathatoan nem erted az okat akkor segit a sok kedves forumtars. Szivesen. A felutes egy idezet, nem magyarazom el.
"- Ne mondjon ennyit, drága martalóc! ...Ne mondja azt, hogy egymillió! Maga rosszul hallotta! Annyi forint csak számtanpéldában létezik! De kétszázezer, az van, vagy háromszázezer is lehet! Annyit már láttam!... " ;-)
Sztem varga megy az mnb-be. Ez 1 igazan jo valasztas. O 1 igazi csinovnyik, szorgalmasan csinalja amit mondanak neki. Neki nem lesznek vizioi, es jelenlegi munkaja konnyen nelkulozheto.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)