Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Kérdés,hogy a lengyel vagy a román helyzetet gondoljuk közelebb állónak hozzánk. A magyar 10 évesben egy hét után azt árazzák, hogy csupán a kormányváltás okán,már mindjárt be is érjük Lengyelországot. Legyen így,de én ezt kétlem. Nincs tudományos alapja a megállapításomnak,de szerintem legalább 10 évvel előttünk járnak.
A túlértékeltséget én is így látom, viszont az alapkamat régiós szinten nem magas, hanem extrém magas. Csökkenő kamatpályán (kiszámítható és világos gazdpol mellett) ahogy többen is írták, le lehet menni ~4 százalék régiós szintre, igen valahol 380-390 környékén.
Amúgy ezek az elemzők ugyanazok,akik az elmúlt két három évben folyamatosan az óriási reálbér emelkedést mantrázták, az orbán kormány bukásának okát meg megtalálták a fogyasztók nehéz gazdasági körülményeiben.
Teljesen egyetértek. Azok az elemzők akik már most,még sem az orbán rendszer örökségével,sem a Magyar kormány konkrét intézkedéseivel nincsenek tisztában,csak a még méget szajkózzák,azok nem az ország valós problémáira keresnek megoldásokat,hanem rövid távú saját hasznukat tartják szemelőtt. Amivel amúgy nem is lenne probléma,ha ez a buzdítás nem lenne visszaélés a ismertségükből eredő befolyásukkal és nem veszélyeztetné a szavuk,az ország gazdaságának hosszú távú jövőjét.
Nekik ez a dolguk. A kérdés az, hogy kincstári e az optimizmus. Erre csak egy válasz lehet. A forint minimálisan 10% kal túl értékelt jelenleg. Hosszútávon nagy a probléma.
https://telex.hu/belfold/2026/04/20/kover-laszlo-bayer-zsolt-fidesz-vereseg-okok-valasztas Sokáig azt hittem,hogy az Ibiza félék, legyen szó hivatali vagy hétköznapi emberekről,az elmúlt 16 évben csak eljátszották a nyilvánosságnak, hogy ők elmebetegek....,de az elmúlt egy hét arra döbbentett rá, hogy nem,ezek tényleg és gyógyíthatatlanul elmebetegek. Ezeknek nem vitapartnerre van szükségük,hanem gyógyszerre. „Lehet, hogy a sátán most csatát nyert, de Jézus Krisztusé a győzelem” – mondta Kövér, amit meg is tapsolt a Bayer Show közönsége."
Volt egy Haider nevű osztrák fazon . Már nem él..Meglehetősen merev gondolatai voltak a magyarokról....Amennyiben nem tudnád,, .jelenleg Orbán osztrák társpártja az EP. ben .. ..... Tulajdonképp lényegtelen :: a jelenlegi EU vezetéssel lenne célszerű megallapodni ... 9, 5 million vagyunk nagy politika nem mi asztalunk.. Jövőre nézve célszerű legalább két potens vezetőt kitermelni ... fontos döntéseknél a ..nagyobb mozgástér érdekében..... ....
Nekem volt ilyen ügyem ,kizárólag a kijelolt Eu- s ellenőrrel tudtam zöld ágra vergődni saját vagyonelemem védelme érdekében , amire hivatalból még meghivót se kaptam szóval így működik ez....most is van folyamatban ...
Szánalmas mártírkodás a jogos elszámoltatást "vérgőzös lincselésnek" beállítani, de ez a szándékos relativizálás csak menekülés a felelősség elől. Senki nem akar vért, csupán törvény előtti egyenlőséget: azt a minimumot, hogy a szabályok végre mindenkire egyformán vonatkozzanak. Az, hogy belföldön "jogilag rendben vannak" a dolgok, csak annyit jelent, hogy a jogszabályokat a lopáshoz szabták - de az Európai Ügyészségnél ez a kártya már nem játszik, ott a tények és nem a fabrikált szabályok döntenek. Egy vas sem érkezik felelősségre vonás nélkül. Sajnos sokan megússzák majd, de rengetegen nem. Ha pedig választani kell, hogy ki vigye el a balhét a megszorítások miatt, akkor jobb, ha a felelősöket állítják a reflektorfénybe.
nem túl elegáns kiragadni egy mondatból egy neked tetsző részt amitől megváltozik az értelme.... ha már ezt teszed akkor helyesen. " azért elég elfogultnak kell lenni ahhoz, hogy lássuk a kettős mércét........"
"azért elég elfogultnak kell lenni ahhoz, hogy lássuk a kettős mércét" ... Teljesen igazad van!!! Elfogultnak kell lenni, hogy valaki kettős mércét lásson ott, ahol nincs.
akkor mond meg szerinted mi lesz az elszámoltatás sorsa? sikeres lesz? ömlik vissza a "lopott" pénz? Csányi is azt mondta ok fizet vagyonadót de az elkövetkező vagyonelemekre. Visszaható törvénykezés nem lehetséges. Ez talán még az euban sem menne át. Ha van pályázat van szerződés van eus ellenörzés (mert volt minden eu pénzes beruházásnál) teljesítés igazolás és van számlázás és az árképzésnél az ágazati átlagárat használták akkor? Nem tudom hány évesek vagytok milyen a memóriátok.. hogy is voltak a dolgok? a komcsik rendszerváltás előtt privatizáták azokat a nagy cégeket amikkel utat hidat lehet építeni amivel betont aszfaltot lehet építeni. Egy ilyen cég ez qrva költséges. sok ember technológia, gépek szakértelem. Ez többet ér egyben mint részenként eladva. Amikor kormányváltás volt akkor ezeket a cégeket eladták az új kormány kedvenceinek majd a következő kormányváltáskor ugyanennek a reciproka (persze van benne minden pannonplaszt, taxis gyuszi..) . Most is a kormánynak kedves cégeknél vannak ezek a cégek. Csak ezek tudják megcsinálni a beruházásokat. Amúgy ez külföldön sincs másképp lásd strabag osztrák és német botrányokat. Ez egy nagy kérdés mi lesz ezekkel? eladják? Pályáznak? Elzavarják embereket?
azért elég elfogultnak kell lenni ahhoz, hogy lássuk a kettős mércét és ne vegyük észre az eu nyílt beavatkozását a választásokba. Talán egyszerűbb embereknek is látszik az euban két irány van. az egyik a szélsőballiberális áramlat ami az európai egyesült államok létrehozásán dolgozik.. a másik az az eu alapgondolatának a képviselői akik azt mondják az eu a független államok szoros szövetsége. Alapból gazdasági de később védelmi is lehet. Talán azt sem bonyolult átlatni az eu jelenlegi vezetése nem az EU érdekeit képviseli, nem álltak ki érdekeiért és nem törekedtek arra, hogy a világ új átrendeződésében a 4. erő legyenek miközben erre minden lehetőség adott lett volna. Usa parancsára eu elvesztette a piacának a felét az oroszt és kínait miközben bepucsított usának és 25% sarcot fizet neki vám formájában és dupla árat az energiáért. Védelmi fegyvereinek a vásárlásával usának segít nem az eus cégeknek. Ráadásul a németek még véglegesen bezárták a tiszta atomerőműveket és szénnel próbálkoznak. Tehén ne legyen de a füstölő szénerőművek kellenek. Álságos nem? Németek mondják legyenek megújuló zöld energiatermelések de ami hiányzik azt megvesszük a franciáktól amit atomerőművekkel állítanak elő. A nyugatott elöntötték a migránsok akinek a 90%-a nem tagozódik be nincs gazdasági haszna, terhelik az adófizetők szociális rendszerét és az "őslakosok" biztonságát konformérzetét veszélyeztetik. Ezek a napnál világosabb tények. Ha összehozzák az európai egyesült államokat akkor lesz közös költségvetés közös beruházás közös hitelek amiről a 2-3 nagy ország dönt. Hol lennénk ebben a játékban? Milyen üzleti modell az, hogy EU felvesz hitelt odaadja ukránoknak akik soha nem adják vissza. Ugyanez: eu vásárol drágán usától fegyvereket és odaajándékozza ukránoknak. Ha felveszik minden szabály nélkül ukrikat euba akkor eu mezőgazdasága lehúzhatja a rolót. Nem mellesleg eu belekerül az ukrán orosz konfliktusba. Szóval ha gondolkodik az ember és próbálja elhelyezni magát az országát a világban akkor észrevehet dolgokat. Most lett egy választási eredmény. Ok ez már adott. Innen már csak az a kérdés mit adsz fel mit kapsz és amit kaptál az mennyibe kerül mi az ára.
Nem a csőcselék..hanem az EP állítja ezt ... Nincs kifizetés többek között ilyen ügyek miatt . 1 / Lemond Magyarorszag ezekről a támogatásokról.....megteheti. vagy 2/ Vagy lesznek ügyek. vagy 3/ Ep visszavonja a saját állítását ..
A gazdatestet kereső galandféreg tisztánlátásáról sokat elmond ez a jogilag rendben van dolog. Megjegyezném hogy pl minisztereknek nem lehet üzleti vállalkozása. Pont azért hogy vagyonosodási vizsgálatnál tiszta helyzet legyen. Akkor lehet megmagyrázni kizárólag állami fizetésből hogyan sikerült multimilliárdossá válni úgy hogy pl csak a gyerekek tandíja meghaladta a fizetést. Vicces lesz. És itt biza fordított helyzet van, a vizsgált bizonyítja hogy tiszta.
Csőcseléket kihagynám a vizsgálatból. Az elszámoltatásról nem a csőcselék dönt. Viszont szerintem rávilágítottál a legfőbb kérdésre, azt modod, jogilag rendben vannak. Valóban, ezt ők nyilván így élték meg, hiszen minden gondosan meg lett törvényesítve és le lett papírozva. De ennek elismerése majd a győztesen fog múlni. Mondhatja, hogy az illegitim célokért, illegitim módon létrehozott jogszabályok semmisek. Bár szerencsére fajsúlyában alapvetően más, de pusztán a fenti érvelési mód alátámasztására én utalnék a Nürnbergi Perre. Szóval várjuk ki, lássuk meg! Amúgy én is nagyobb esélyt adok annak, hogy végül szabadon elvonulhatnak minden csúnyán szerzett vagyonukkal együtt. De ez esetben politikai feltételként legalább az elvonulást kikötném, akár geográfiai értelemben is, de legalábbis abban az értelemben, hogy a magyar közéletben többé semmilyen módon nem vesznek részt.
Még hetekig itt fog vergődni, mert a szeretett Orbánja és a NER lapátra került, nem fog jönni már a tej számára a NER cickókból, amit sokan, túl sokáig fejtek.
Nagy lesz a pofaraeses..most a vérgözös csőcselék azt akarja latni a fideszeseket rablancon vezetik at a varoson es a sajnalatosan eltorolt halalbuntetes hijan évtizedes bortonbuntetest kapnak kenyeren es vizen. Persze teljes vagyonelkobzás es mellett. Haaaat ez nem lesz. Par ok miatt 1. Jogilag rendben vannak.. 2. Ellenzeki oldalon nem volt stikli? Eleg idealista kep lenne es egyik oldal a lopok masik oldal a szentlelkek. Esetleg sokan kapnak dossziet a dolgaikrol. 3. A kovetkezo kormanyvaltaskor nekik sem esne jol egy elszamoltatas. Mert az orszag vaszontarisznyajara nem fognak lakatot tétetni ahogy Bendeguz mondta.
Alapbol ez egy gazdadagi forum lenne, erteni kellene folyamatokat..Levaltottak nagy aranyban a fideszt, fieszta a csurhe tombor vert akar latni. Valtozott ez valamit is az elmult 4k evben? A galandfergek nagyuzemben keresik az uj gazdaallatot. Persze mindenki pontosan latta mi lesz. Mindenki jol megmondta. 3osztalyu ripacsok szologatnak be nagy kalibereknek probalnak felkapaszkodni a szerelvenyre.. Ez egy ilyen idoszak. Meg meg sem alakult az uj kormany..7lakat alatt voltak vannak a terveik. Majd eljatszak huh ezt nem gondoltak. Mikozben a koltsegvetest targyalta a parlament. Barmelyik part megtehette volna osszerak egy sajat koltsegvetest. Egyik sem vette a faradsagot. Rendszervaltas lesz? Remeljuk hiszen remenykedni jo? De talan tul sok ember fogja benyujtani a szamlat. Kiderul. Ha nem adjak el aranyat kozmuveket es nemzeti vagyont nem jatszsk at akkor azt mondom csinaljak. En megoldom ahogy mindig. En Magyarorszagnak szurkolok. Ha visszanyomjak a gyarmati sorba akkor majd rajonnek emberek..aaa dehogy jonnek..nem is ertik..szoval nyugtaval a napot.
Azért ez megalol. Nem a fidesz a fő ellenfél, mert dobrev azt mondta hogy. Egy épphogy 1%os parlamenten kívüli párt lemondott vezetője, lol. En tök eldogadom másként látjuk a világot de akinek az 1% fő erő azzal azért kár vitába bonylódni. Abból előbbutóbb laposföld mgasságü érvelés lesz.
Tévedsz. Amíg nincs minden 2/3-dal bebetonozott emberük eltakarítva mindenhonnan és amíg nincs a bíróság előtt a NER (kishalaktól nagyhalakig), addig igen. Rákay már remegő hangon, beszarva retteg a NERhírtévén. Érezzék csak a törődést, már nem lesz ott Polt és utódja, hogy elsikáljon mindent.
Ha már libsizel,jó ha tudod ,innentől már nem a Fidesz a fő ellenfél. Csak idő kérdése, mikor engedik el , Most még elnézik neki a Koronát is , pedig ez sem volt mindig így... Dobrev lemondó két mondata közül az egyik, ne viselje a Bocskay-t... Csak figyelni kell...
Mert ha kihuznak egy bábut az borit mindent...vagy a következő 3ból vmelyik. Ezért van itt most egy jó lehetőség. Nézed meg a tyisza képvislők átlagéletkorát. Ezt most kell megcsinálni. Meglehet nyitni az ügynökaktákat és visszaszerezni az ellopott vagyont. Történelmi lehetőség előtt a tyisza és az ország.
Az általad linkelt devizák általános válsághelyzetben (2008, 2020) gyengülnek, majd utána visszakorrigálnak. A CZK pedig folyamatosan trendszerűen erősödött. A HUF viszont trendszerűen gyengült hosszútávon, a gyengülést maga a gazdaságpolitika szándékosan idézte elő, mindenféle sokktól függetlenül is. A sokkok csak a trendben okoztak kiugrásokat, de a trend még mindig a gyengülés A lakosság és a piaci szereplők pedig ehhez alkalmazkodva nekiláttak az euronizációnak, melynek szintje már számottevő, ennek fényében is kell nézni.
Nagy felelősség lesz a Tiszán. Ha nem számoltatja el a közpénz szopodárokat, akkor a támogatottsága gyorsan le fog csökkenni. Szerintem MP érzi ennek a súlyát. De az már látszik, hogy tökös, neki meg a Fidesz alapítványoknak, elapad a manna és valószínűleg felkínáltak Hernádinak egy többéves horvát kirándulást, ha esetleg kifizeti az osztalékot az MCC-nek.
Tényleg. Jól jellemzi az elmúlt éveket ebben a topicban, de folytatni fogja a nyafogást ez a Stocklandyardról is kitiltott sok nickes, aki visszasírta magát az új tulajdonosnál.
Óriási tévedés, nem lesz attól győztes valaki hogy eltalálja a szavazólapon a nyertes pártot. Mint azt a fideszre zsinórban szavazó mélyszegénységben élők példája is mutatja.
Nem tudom,hogy jövök én a képbe? Szinte meg sem szólaltam a témában. De ha már...,én egyelőre annyit látok, hogy orbán vesztett,Magyar győzött a magyar nép akaratából, hogy mi lesz a folytatás, arról egyelőre lövésem sincs. Szerintem másnak sincs.
https://youtu.be/N7qkfW9ixvo?is=rL9oTUJxx_o7RePl Kell e nekünk magyar euró,kb 49:20-tól. Pogátsa Zoltán. Zsiday elképzelései is szóba kerültek,egy későbbi lehetséges vita sincs kizárva a témában. Remélem létrejön!
Írd a baromságaid a szutyok kis topicodba Ibiza Nudli zajec Spiller. Évek óta ugyanazt a maszalgot nyomod újra és újra, a bolhás kutyát nem érdekli, hidd el! :) Szegény meg nem értett lélek bizonyítási vággyal. Nem akarod véletlenül megint más betegsége mögé bújva mentegetni magad újra, mint 2024 novemberében ebben a topicban? Jó vergődést! :)
Nincs beke a lelkekben..mondjuk az eldobalt 18% os allampapirokon vett 420as eur sokakat megvisel mostansag..megertem. A kozeletben koztunk jarnak a kadarfiokak es azok fiokai is. A Kertesz fele genetikusan alavalo eros meghatarozassal jellemezhetoen?
Meglatod. Fidesz is raugrott elszamoltatasra...nem tudom mar hogy hivtak aki ezen dolgozott de rament az egeszsege is 0 eredmennyel. Ugyanez ugynokaktak. Eltuntek es hozzátettek aktakat. Akkor ez milyen? Azt mondtak gyurcsanye is eltunt. Nagyon csodalkoznek lenne belole valami.
Amugy nem tudok szabadulni s gondolattol mp a fidesz embere. Ujjongva tapsikolt orbannak.kikovetelte elso sorban ulhessen...agyon dicsérte. Csak el kell hoznia az eus penzt? Fidesz villamgyorsan elfogadta a valasztasok eredmenyet.szinte meg tartott a feldolgozas...mikozben volt par fura mozzanat.
Fogadunk? Nagy lesz a fustje de elszamolas nem lesz. Van palyazat, van szerzodes, van teljesites, eus ellenorzes es szamlazas. A strabag is nyert pályázatot tehat van versenx csak szarul teljesitett.. Joarasitani akart nem engedtek.ha a ner oldal az agazati arakat hasznalta akkor nincs mirol beszelni. A föld egyetlen birosaga nem iteli el. Vagyonado? Csanyi mondta ok s kovetkezo vagyonelemekre fizeti. Visszamenoleges hatallyal jogtalan. Ezt tudhatna a nagy ember is hiszen jogasz es eros pal unokaja.
Orbanek azt mondtak addig nincs ertelme bevezetni eurt amíg nem vagyunk az eu átlag. Svedek danok norvegok lengyelek csehek sem torekednek bevezetni.. Eu es eur jovoje sem biztos. Foleg nem kellene eroltetni ha eu jelentos adossagot halmoz fel.ugy is egy kripto elszamolo deviza lesz a jovo, mint anno az ecu csak kriptoban. Talan reszben aranyfedezete lesz mint a brics unitja. Ezert nem szabad meg a nemzeti aranyat eladni.
A reálitás, hogy bíróság lesz , de annak a a kifutása sok sok év. Irdatlan mennyiségű paksaméták , és ügyvédek sokasága. Sajnos vagy nem, akár 10 év is lehet ítéletig.
Ha nem egy kartonpapírból összehajtogatott ügyészségünk lesz szerintem nincs miért aggódni. Na meg az EPPO-t is érdekli, hogy pl az EU pénzeket mire is költöttük.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)