Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Nincs olyan szabály náluk hogy maximum 4 alakalom tarthatnak negatív vagy pozitív kilátást, és utána valamerre mozdulni kell? Valami rémlik, de lehet hogy csak álmodtam.
Ez csak egy hitelminősítői döntés volt, még csak nem is múlt rajta az, hogy befektetésre ajánlott kategóriában maradunk, vagy sem. Lehet egy kis csapkodás, azután ahogy közeledik Varga, úgy gyengül vissza a forint, és nem is lesz erősebb.
Meglepődtem, meg nem is a Fitchen. Stabilak a kilátások, stabilan szar. Mondjuk azt gondoltam, hogy legalább a lefelé mutató jel marad, de biztos gyorsan kiosztottak pár milliárd forintnyi kenőpénzt a háttérben, és rögtön stabil lett minden. Én erre tippelek.
Ha lecsatoltad az ernyőt onnantól kezdve biztos, hogy meghalsz (stabil kilátás, a halál állapotnál semmi sem stabilabb), míg égő ejtőernyőnél, lehet, hogy meghalsz lehet, hogy nyomorékon megúszod (negatív kilátások).
Ez egy érdekes kérdés, ha lángoló ejtőernyővel ugrasz ki a zuhanó repülőből és negatív a kilátásod azt értem. De ha lecsatolod az ernyőt mitől változik stabilra?
Hát edddig BBB volt negatív kilátással, most lett BBB stabil kilátással már nem azért.. A BBB- negatív kilátással nem egyenlő a BBB negatív kilátással az eggyel lejjebbi lépcsőfok.. csak görgesd vissza az előzményeket a fitchnél azt láthatod.. Szerintem nem sokan gondolták hogy ez jön...
De a viccet félretéve, ahogy látom a közlemény alapján ez Matolcsy búcsúajándéka, leginkább a jegybankot dicsérik, amiért nem rohan a lazítással. Az érdekes, hogy az infláció mérséklődését is pozitívként rakják az asztalra, bár tényleg magasról jöttünk le, de az utolsó két jelentés a 9%-os gázárcsökkenéssel a meleg idő miatt, meg a Telekom akcióval azért elfedte a valós képet. Az, hogy a TISZA erősödést kiemelik szerintem szintén elég fontos, tippre azt mondanám, hogy egy Zloty2.0-át várnak 26-ra, ha győz az ellenzék (van is alapja).
“ Az irányadó kamatlábat 2024 októberéig összesen 650 bázisponttal 6,5%-ra csökkentette, miközben a kamatcsökkentések üteme 2024 második félévében a romló piaci hangulat miatt lelassult" - írták. A Fitch várakozásai szerint az MNB a nemrég kinevezett Varga Mihály pénzügyminiszter vezetésével - a belföldi árdinamika és a megnövekedett külső bizonytalanság miatt - 25. negyedév után folytatja az óvatos monetáris lazítást, és 2025 végére 5,25%-ra csökkenő irányadó kamatlábat feltételez.” Na ha ettöl a várt kamatcsökkenéstöl nem szál el az árfolyam akkor semmitöl.
A korábbi BBB- minősítésnél ezeket sorolták fel, mint lehetséges okokat a minősítés későbbi pozitív változásához: Factors that Could, Individually or Collectively, Lead to Positive Rating Action/Upgrade
- Structural, Macro: An
improvement in governance and economic policy, likely reflecting a
combination of rule of law enhancements and a policy mix enhancing the
credibility of macroeconomic policy. -Public Finance: Greater confidence that the government will put public debt/GDP on a firm downward trajectory. Ezekből szerintük vajon mi valósult meg?
Hát lesz leminősítés szerintem bbb- negativ kilátással. Még nem kaptunk a Fitch-től akkora leminősítést hogy több lépcsőt egyszerre még 2011-2012 ben sem.. azért gondolnám. Akkor sem volt rózsás a helyzet bár most még annyira sem fényévekkel rosszabb csak hát ugye a hazudgálás.... Hát meglátjuk.. Jövőre tuti bóvliba leszünk év végére... Már jóelőre mondják a forintgyengülés évét.. Mert ugye innentől kezdve akárki minősít le minket az egyenlő a bóvli kategóriával..
az nem 400 volt? 440nél már az egyik bukóba fordul :) Az 5 4 3 2 1 % al több FO$rint is jobb, mint a 0 % al több, az mindegy is, hogy amiből most vehetsz egy új kerékpárt mondjuk, abból jövőre, lehet már csak 1 gombóc fagyit. ( a leírtak a képzeletem szüleménye, nem minősül befektetési tanácsadásnak! Befektetési tanácsokért kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét)
Özönlenek a "jó" hírek. Szerencse hogy legalább kormányozni tudnak, nem tudom mi lenne velünk ha nem tudnának. :) IMF hitel mikor érkezik? Persze az IMF-től csak kemény feltételek mellett érkezhet pénz, talán még fejek is hullanak majd a porba, de lassan nem lesz más választása a dicsőségeseknek.
Ppnt most amikor a fitch ia vért izzadva keresi a pozitív jeleket és az unioós pénzekre utalo háttérinfókat! Hogy sújt minket ez a gyönyörű.... Lehet ezek nem is szeretik tiszta szvükből a mi nagy vezérünket?
Azért az szép, hogy a sosem hazudó felcsúti kommunista teljesen egyetért a legalja színvonalú Menczer féle kirohanással. Következő ki lesz, akit rászabadítanak? Kossuth-díjas Feró? Egyre jobban látszik szerintem, hogy a felcsúti főkommunista nem fogja csak úgy átadni a hatalmat, ha bukik 2026-ban.
Kispál prózai sorait idézem: Úgyse hiszi senki el magának Hogy amit lát az tényleg van Ha nem várja, hogy a valódi látványt Jelzõ kürtszó felharsan Szól a kürt, ellibben a függöny Amit most látsz az tényleg van Kár, hogy mikor körbenéznél A szélben a mécsesed ellobban És támad akkor olyan sötét Amiben az élõk kezét többet nem találod És ami elér azt ütöd-vágod Zsákmányállat máját mosod Egy névtelen patakban körülötted olajfoltok Mézeskalács szívalakban És úgy nézed az arcod benne Mint régen a céllövöldében Az a lány akinek lõttél egyet Finom utalásféleképpen Biztos helyrõl, régrõl tudom Hogy a Föld egy tányér és hogy azon Az emberek és a kövek Lesznek a mannához a köret
Vajon mérsékelt (mér sékelt) az optimizmus a fitch derülátásáról azért az árfolyam, vagy épphogy de és hagyják a rallyt? Homályos az üveggömböm, meg torz is némileg.
A paraszt kirakta a pisztolyt az asztalra.Kötelezettségszegési eljárás keretében felfüggesztik a magyar szavazati jogot, ezek után kilépteti az országot. Nincs pénze otthon sem, nem hogy netto befizetöje legyen az eunak.
Tisztán látszik,hogy besz@rt a halott (gazdaság) Most látszik tisztán,hogy esze ágában sincs demokratikus úton átadni a hatalmat a Fidesz. Nem Trump lesz itt a megfejtés Orbánnak hanem a BRICS meg Putin. Ma bóvliba rakja a fo$t a Fitch, hétfötöl meg elszabadul a propaganda,minden brüsszel hibája, Magyar áruló és fullba nyomják az eddigi hisztit ezerszeres erövel. A nép meg majd eljátsza újra 1957 május elsejét. Huxit lesz srácok a vége.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)