Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 02. 20. 15:09

EUR/HUF  

Sziasztok!

Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.

Szóval EUR/HUF.

308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.

Real:313 (ma volt 314,7 is)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Előzmény: #97612  bronz
Ennek megint semmi értelme... Ahelyett, hogy fix m2 áron kínálnának támogatott szigetelést régi épületeknek.
Az jó lenne a kisvállalkozóknak is, pörgetné az építőipart is, de csak úgy ha fixált áron lenne. Mert ha csak belengetik akkor 100% hogy beépítik az árba... 
Ehelyett megint más fszával veri a csalánt... hogy csapódna a nyakára  a fagyasztó ajtaja....
Haldir1 ma, 09:26
Előzmény: #97614  bronz
A fával fűtő 1.5 millió ember, akik főként a falvakban, és az ország peremvidékein élnek (nógrád,borsod, nyírség, somogy), és akik az elmúlt 1 hónapban csontig fagytak a házaikban, azok milyen rezsicsökkentést kapnak a jóságos Kádár Viktortól? 12000 erdei m3 fát hasogatnak éppen a tűzoltóink szerte az országban. Kérdezem én, 12000 m3 fa mire és mennyi családnak elég,ha minden rászoruló kb 1-1 m3-t kap, ami ilyen hidegben egy szigeteletlen házban/viskóban jó ha 1.5 hétre elég? Az éppen széthasított fának, ami belül jó vizes, annak a fűtőértékére most ne is térjünk ki inkább. Aki gázzal fűt, ahhoz nagylelkű lesz a Kárpátok Don-ja, bár azt hittem, hogy Magyarország az elmúlt 100 év legjobb 10 évében annyira előre ment és nem hátra, akkorát nőttek a fizetések, hogy a 13 éve 102 ft-ost gázt, de még a limit feletti 757ft-os árat is ki tudja fizetni a ksh-s nettó 460 ezres átlagfizetésből a jónép. Vagy mégsem előztünk a kanyarban?  
bronz ma, 09:17
Előzmény: #97613  Boby
Majd jól megment mindenkit a magas rezsiszámlától.
Kár amúgy, mert a menthetetlen réteg most szembesülne igazán a rezsiátveréssel és a piaci ár sokszorosán történő rablással.
Boby
Boby ma, 08:33
Előzmény: #97612  bronz
"Kádár Viktor a nép barátja belengette a rezsicsökkentés erősítését.."
Akkor ez valakinek fájni fog!
bronz ma, 07:57
Kádár Viktor a nép barátja belengette a rezsicsökkentés erősítését..
Talán végre abbahagyják a magyar emberek meglopását a határ feletti 747 Ft/m3-es rabló tarifával, ami a valós piaci ár sokszorosa.
Bandita ma, 07:07
Előzmény: #97610  palroland0128
Meglátjuk.
Köszi 
palroland0128 kedd, 10:52
Előzmény: #97609  Bandita
Az extrém optimizmus (ami jelenleg is van) növeli a korrekció esélyét rövid távon, így értettem a kontraindikátort. Ezt az indikátort inkább taktikai eszközallokációhoz használja a JP a feltörekvő piaci modellportfoliójában, ami (feltételezem) néhány hetes időtávot jelent. Nem tudom, hogyan van ez backtestelve, de az elérhető információ szerint spekulatív FX pozícionáltság, local ccy kötvénypiaci flow, volatilitás, call és put opciók árának relatív alakulása, illetve egyéb indikátorok is benne vannak, szóval elég komplex. Egy indikátor a sok közül, de érdemes szerintem nézni, ha piaci szentimenet akar mérni az ember, ami most kifejezetten pozitív a feltörekvő országok irányába. Ezt élvezi Magyarország is
Bandita kedd, 07:41
Előzmény: #97608  palroland0128
Kontraindi: van konkrét adatod vagy emlékezetből mondod?
Illetve milyen időtávon lett kontra és meddig pro?
Választásokig szerintem nem borul semmi. 
palroland0128 hétfő, 21:28
Előzmény: #97607  gilgalad
Carry trade ügynökök ráadásul eléggé sokan bezsúfolódtak ebbe a szobába, ahol majd nagyon kicsi ajtón lehet kimenni. https://www.reuters.com/business/finance/jp-morgan-cuts-emerging-market-fx-view-overcrowding-worries-2026-01-19/
JP kockázatkeresési indexe elég jó kontra indikátor szokott lenni az emerging FX és local currency bond piacokon. Most extrém nagy az öröm. Nagy kedvenc carry devizák között a rand, mexikói peso és brazil real mellett ott van a forintunk is. Én nem tennék nagy tétet most rövid távon a kockázatosabb országok devizáira. Persze ez nincs kőbe vésve, tévedhet az indikátor.
gilgalad hétfő, 20:41
Európai gázár dinamikus emelkedése, eladósodottsági rátánk, deviza kitettségünk mértéke, vajon mikor éri el a carry trade ügynökök ingerküszöbét?…
N0MAD vasárnap, 19:57
Előzmény: #97603  Boby
Van emögött még egy baj, nemcsak a pénztelenség és a bolt / nemzeti dohánybolt előtt ivás. Az hogy a leszakadó részeken a herbál az új alapmű, fillérekért, kínából.
És valahogy a rendőrség nem ezeket vegzálja hanem a klubokat, bárokat. Amelyiket, azt.
bronz vasárnap, 18:24
Előzmény: #97603  Boby
Ez is full kamu szerintem is.
Elég bele pillantani pl. a Profession Prémiumba. Olyan (alacsony) bérigények vannak még a multikhoz is, hogy hihetetlen.
Januári kisker amúgy is gyenge szokott lenni, de most rekord készülődik erősen eddig. Eddig piszok gyenge volt, pedig az emberek állítólag tele vannak pénzzel, nem győznek megtakarítani a fideszes propagandisták + a sok nickes Ibiza spicli szerint.
bronz vasárnap, 18:21
Gazdag ország vagyunk.
Miközben végleg elbukik Magyarország több milliárd euro ingyen EU-s pénzt, addig 1 milliárd dollárt készülnek fizetni erre a sz@rra.
https://www.economx.hu/belfold/orban-viktor-elfogadta-donald-trump-meghivas-beketanacs.822511.html
Boby
Boby vasárnap, 18:11
https://24.hu/belfold/2026/01/18/kocsma-bezaras-nagy-marton-melypont-tamogatas/
Se a reálbér növekedé🤣s,sem a kocsmaprogram nem tud megálljt parancsolni a kocsma bezárásoknak. Tényleg,van még valaki aki hisz ebben a reálbér növekedés mesében,vagy hogy jól számolják e!?
Boby
Boby vasárnap, 18:06
Előzmény: #97601  N0MAD
🤣
N0MAD vasárnap, 17:49
Előzmény: #97600  Boby
Azt se mi a különbség a jegyesével szexelés és a beborozva konyhaasztalon a "barátai" általi közt.
Boby
Boby vasárnap, 17:09
Előzmény: #97599  Boby
Mondjuk anno Ibiza sem tudta, hogy mi a különbség a tejjegy,meg a jegyes tej között.😊
Boby
Boby vasárnap, 17:04
Előzmény: #97598  Boby
Anyám,aki közelebb van a 90-hez,mint a 80-hoz,megkérdezte egy hasonszőrű ismerősét ( rezsicsökkentés volt a téma), hogy mi az a rezsi. Nem tudott neki válaszolni.
Boby
Boby vasárnap, 17:01
Előzmény: #97597  kisvasutas
Kiröhöghetem őket,sírhatok rajtuk,hibáztathatom az egyént, de igazából az az ember érdemelne büntetést ezért,aki szánt szándékkal ezt tette velük. Ezek olyanok mint a zombik.
kisvasutas
kisvasutas vasárnap, 16:26
Boby
Boby vasárnap, 11:03
Előzmény: #97594  J0hnnyEnglish
"Ez a típusú megfélemlítés nálam már a büntetőjogi kategória! "
Amit ezek kollektíven művelnek,nálam már rég az. A baj az, hogy sok közszereplést vállaló,közbeszédet,közgondolkodást befolyásolni képes személy,mondandója során meg sem említi ezt. Sőt, varga mihályt pl az infláció elleni harcosok védőszentjévé koronázzák. Tisztában vagyok vele, hogy egy esetleges rendszerváltás után is csak keveseket fognak elítélni,pedig bűncselekmény történt elég és qrva sokan voltak társtettesek,de azért szentté se avassuk már őket!
bronz vasárnap, 10:04
Előzmény: #97594  J0hnnyEnglish
Ez nálunk is megvolt, csak másképp.
A kisebbik fiam sírva jött ki, hogy nem akar meghalni.
Kérdeztem, hogy ezt meg honnan szedte, hogy meghal?
Youtube mesenézés közben bedobta reklámnak a fideszes pedofil hazaárulók háborús reklámját és ez váltotta ki benne ezt.
Na, onnantól még inkább rühellem ezt a rohadt bandát, ami arra építi 16 év után is a kampányát, hogy a félelemre építve próbálja elérni, hogy rájuk szavazzanak.
De szerencsére igen, ez már nagyon kontraproduktívvá vált és csak a menthetetlen, sík hülyék hiszik már csak el.
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish vasárnap, 09:47
Előzmény: #97591  Boby

off: Igen, és persze a háborúval fenyegetni, meg ha nem ránk szavazol akkor elvisznek a háborúba, hogy meghalj. Ez a típusú megfélemlítés nálam már a büntetőjogi kategória! Nem tudom még mit találnak ki az utolsó 90 napra, de borzalmas, fájdalmas. Ugyanakkor van egy jó hírem Boby, kellően kontraproduktív és bassza az emberek csőrét egyre jobban, akinek kicsit is van esze.
(meséltem, ingatlanos topikban, hogy nekem ott szakadt el a cérna amikor 6 és 8 éves gyerekem sírva jött haza a suliból 2-3 éve, mert a plakáton azt írták apa, hogy elvisznek a háborúba. Apa ugye nem visznek el!  - van már fogalmuk róla, mert meséltünk nekik a dédszülőkről...)
Boby
Boby vasárnap, 07:34
Amúgy,lehet hogy az lenne a legjobb az országnak,ha nem adná át egy vesztett vagy elcsalt választás után a hatalmat,hanem kiprovokálná, hogy eltakarítsa a nép. Végleg megtörne a varázsa.
Boby
Boby vasárnap, 07:28
Előzmény: #97590  bronz
Állítólag felszólította a nyugdíjasokat, hogy beszéljenek az unokáikkal, hogy szavazzanak a fideszre. Meg hogy a nyugdíj nem jár,csak adható. Nem én hallottam,csak mesélték.
bronz vasárnap, 06:53
Be vannak szarva a pedofideszesek, hogy a fiatalok nem kérnek ezekből az újkommunistákból.
https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=1296363705631673&id=100057741682114
El_Kebir
El_Kebir vasárnap, 06:47
Előzmény: #97587  bronz
Ebből is látszik, hogy O1G megépítette az időgépet, Kádár rendszer és olcsó lengyel piac (Nyíregyieknek KGST piac :D), áprilisban lehet még munkásőrség is, megvédeni a békét a háborúpártiaktól! (a következő évi terv lehet a kommunista szombat bevezetése, és a kötelezően önkéntes békekölcsön, a gazdasági helyzetre tekintettel, ugye a begyűrűzések miatt)  
Bandita vasárnap, 06:27
Na milyen a béke?
bronz szombat, 12:44
Jut eszembe, átszámítva kb. 612 Ft-ért vettem a gyerekeknek Pringlest Lengyelországból ingyen kiszállítással, miközben itthon már akciósan is kétszer annyiba kerül. A rothadó lengyelek ugye.
Azt néztem, hogy elég sok minden olcsóbb, mint otthon, úgyhogy megtámogatjuk a lengyel államot, ami hagyja élni a piacot, ami miatt verseny van, nem úgy, mint otthon a fideszes kommunizmusban.
TheSnake2020 szombat, 10:44
Előzmény: #97572  Boby
Láthatóan ezzel a riskkel nem számol senki. Pedig szerintem is valós, ráadásul egy Putyinnal es Trumppal a háta mögött.  Akár erősnek is érezheti magát bármilyen helyzetben. 
Bandita szombat, 10:43
Előzmény: #97584  Rincewind2
Megtértek, van ilyen.
Egy pillanat műve. 
Rincewind2 szombat, 10:29
Előzmény: #97580  Boby

"De hogy lesz valaki liberálisból fasiszta?"
Jó gyorsan!
N0MAD szombat, 09:44
Ezt úgy kérdezed hogy egy komplett párt is eljátszotta, tagsággal és szavazóikkal együtt, nem csak egyes személyek?
Vajon hogy....
bronz szombat, 09:11
Úgy, mint a volt MSZMP-s, KISZ-es, III/III-as spicli kommunistából fideszes demokrata.
bronz szombat, 09:10
Előzmény: #97579  Boby
Dettó.
Én már attól rosszul vagyok, ha a 135 pedofideszes pedofilmosdatóból csak egyet meglátok nyilatkozni élén a felcsúti hazaáruló ruszkibérenc kommunistával.
Azért kíváncsi lennék, hogy a jóárasított euróval mennyi vagyont menekítettek ki eddig az országból.
Boby
Boby szombat, 09:08
Előzmény: #97578  N0MAD
De hogy lesz valaki liberálisból fasiszta?
Boby
Boby szombat, 09:06
Előzmény: #97577  bronz
Egyre nehezebben tolerálom ezeket a sz@rjankókat. Csak azért néztem meg,mert a múltkor már valahol hallottam prédikálni...,de mondom, biztos nem jól értettem. Hát,de! Én nem állítom, hogy az EU-nak nincs baja,de hogy nem is egy trump vagy egy orbán rendszer az,ami elhozná a megváltást,az is biztos.
N0MAD szombat, 09:05
Előzmény: #97577  bronz
”kis ország vagyunk, egy söpredékünk van"
bronz szombat, 08:47
Igen, átívelnek nem kevesen.
Nêzd meg a ruszkibérenc komcsi Pedofideszt, még az alsóbb szinteken is MSZMP-s komcsik gyerekei vannak sok helyen.
N0MAD szombat, 08:44
Előzmény: #97575  Boby
Az öröklött iq teszi.
Boby
Boby szombat, 08:36
https://youtu.be/SllcnU6SV0s?si=cWQffWBLw5kPpvv5
Szalay-Berzeviczy Attila(volt BÉT elnök), már nem először érti meg és propagálja trumpot és orbánt.Apja a volt szdsz-es Szalay Gábor. Olyan besúgó volt 90-en előtt,aki sosem súgott be senkit.😊
 https://index.hu/belfold/szalay0906b/
Nem vagyok összeesküvés hívő,de a koromból fakadóan nem tudom nem észrevenni, hogy Magyarországon vannak családok,akik rendszereken átívelően,valahogy mindig a tűz körül vannak. Apu még a liberalizmust hirdette (volt komcsi besúgóként),a gyerek meg a liberalizmus vadhajtásaira válaszul az illiberalizmust (fasizmus,új beszélül) élteti.
bronz szombat, 05:55
Előzmény: #97572  Boby
Szerintem sem fogja átadni vagy azért ilyen biztosak abban, hogy nyernek,mert besegítenek nekik a ruszki elvtársak.
Bandita péntek, 21:53
Előzmény: #97569  kjanek
Zsuzsika a szovjetunio hőse kitüntetést kapta.
Boby
Boby péntek, 20:23
Előzmény: #97571  Boby
Amúgy továbbra sem értem. Alapkezelők,elemzők úgy elemeznek, hogy fel sem vetődik bennük, hogy orbán nem adja át a hatalmat.
Boby
Boby péntek, 20:16
Előzmény: #97568  Ishar
"Ez annak a beismerése, hogy tudják, szinte az összes tagország megveti a Fideszt meg a kormányt és a bukását kívánja."Én attól félek, hogy ez azt jelenti, hogy olyan dolgok fognak történni a választás során,amik nem nem fognak megfelelni az eu-s normáknak. 
https://telex.hu/belfold/2026/01/14/torok-gabor-reakcio-median-partpreferencia-kutatas-januar
Abban a népszerűségi helyzetben amiben jelenleg a kormánypárt van,peti gyerek nagy mellényű megszólalása csak abban az esetben értelmezhehető,ha tudja, hogy bármi lesz is a választás eredménye, a fidesz marad hatalmon. Életemben sok hasonló helyzetet éltem meg. A peti féle tacskók kiélezett helyzetben csak akkor ugatnak,ha érzik maguk mögött a nyers erőt.
bronz péntek, 14:51
Előzmény: #97566  Boby
Az MNB-t kirabló videót készít.
A Budapest-Kelebia vonalon most, hogy kész van, elkezdenek alatta aluljárókat fúrni a hírek szerint (nem ám előtte, amikor újjáépítették.)
Kretének.
kjanek
kjanek péntek, 14:46
Előzmény: #97567  Boby
"Mintha ellenségekkel beszélne." A fidesznek sikerült szinte az összes EU országgal ellenséges viszonyt kialakítania. Bezzeg Lavrov elvtárs Barátságért kitüntetést adott Szíjjártó elvtársnak. Adódik a kérdés, mi a bánatot keresünk még ezzel a kormánnyal az EU-ban? Fidesz győzelem esetén az EU megtalálja a módját hogy végleg megszabaduljon ettől a csürhétől.
Ishar
Ishar péntek, 13:51
Előzmény: #97567  Boby
Szijjártó lejött a nyugtatóról: vajon más EU-s országokban is tart a külügyminiszter ilyen kis dzsembörit a választás előtt?! Ez annak a beismerése, hogy tudják, szinte az összes tagország megveti a Fideszt meg a kormányt és a bukását kívánja. Meg is értem: köröm alatt  tüske, küllők között a bot...
Boby
Boby péntek, 13:11
Boby
Boby péntek, 12:10
Káncz Csaba facebook poszt:
Itt kell élned, hogy elhidd.
Kevesebb, mint 3 hónap van hátra a parlamenti választásokig, és a 650 ezer millió forintot elsikkasztó NER főtiszt videót tesz közzé.https://www.youtube.com/watch?v=GbpaQB5R3Iw
A pénz szerepe az amerikai kultúrában című videóban megtudhatjuk Matolcsytól, hogy „az amerikai értékrendben a siker az pénzügyi siker, és nem nagyon érdekes, hogyan érted el.Európában és Kínában viszont megkérdezik, hogy hogyan is lettél sikeres”.
EURHUF_goes_to_haven péntek, 10:53
Előzmény: #97564  Boby
pont akartam kérdezni mi ez az irkafirka... 
Boby
Boby péntek, 08:49
EURHUF_goes_to_haven péntek, 08:21
https://hvg.hu/360/20260116_koltsegvetes-atirasok-penz-kormany-modositas-2025
Képzeld el leadsz egy költségvetést amit hetente kell cicomázni... ezért máshol karóbahúznák alanyi jogon. Normális cégnél van egy 3 tervezed, aktuális, pozitív , negatív (vagy 2 negatív esetleg 2 pozitív ha jól megy) év közeben 2-3 felülvizsgálat, és egy utó értékelés... nem hetente cicomázás....
kisvasutas
kisvasutas péntek, 07:59
Előzmény: #97560  EURHUF_goes_to_haven
Igen ehhez nagyon értenek hogy miképp kell "láthatatlan" láncot verni a népre, pedig azt  is lehetne azt is  hogy legyen kedve maradni......
Rincewind2 péntek, 07:57
Előzmény: #97560  EURHUF_goes_to_haven
Én még szerencsére nem kaptam, ha kapnék olvasatlanul landolna a papírszemetesben.

Topik gazda

Karterab
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek