Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 02. 20. 15:09

EUR/HUF  

Sziasztok!

Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.

Szóval EUR/HUF.

308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.

Real:313 (ma volt 314,7 is)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
N0MAD 2025. 12. 21. 22:13
Előzmény: #97212  slash
Amúgy azért jó egy ilyen fórumon beszélgetni mert eloszlat félreértéseket.
Azt gondoltam volna hogy még egy esetleges kormányváltástól és az ellenpropagandájában terjedő ingatlanadótól is megijedsz, aztán kiderül ilyen beválallós venezuelai típusú államosító komcsi forradakmat támogató srác vagy. Ez már derék!
A saját lakott ingatlanon felüliek elkobzását támogatod csak, vagy ha már lúd legyen kövér alapon vigyék mindet és utaljanak ki államilag lakóhelyeket?
Mennyire viváljon a revolució, venezuelai vagy kubai szintre gondolnál? 
N0MAD 2025. 12. 21. 21:04
Előzmény: #97217  N0MAD
de mondjuk usákok meg footballnak hívják azt a jétékot amit kézben vitt nemgömbbel játszanak. Valami baj lehet azzal a kontinenssel.
N0MAD 2025. 12. 21. 21:02
Előzmény: #97216  Bandita
gólBallista, hülye délamerikaiak arra játszák a focit nem közpénzre.
Bandita 2025. 12. 21. 20:57
Előzmény: #97215  N0MAD
Az a globalisták műve lesz csakis.
N0MAD 2025. 12. 21. 20:17
Előzmény: #97214  Bandita
Nyitva hagytálegy kiskaput, mi van ha nem derül ki, vagy nem hisszük el ami kiderül?
Bandita 2025. 12. 21. 20:15
Előzmény: #97213  N0MAD
Ez lehet egy nagyobb alku eredménye.
Majd utólag kiderül, de akárhogy is, nekem igazam lesz, írjatok fel.
N0MAD 2025. 12. 21. 17:52
Előzmény: #97212  slash
Szerintem kb esélytelen, plusz irak eléggé felszerelt volt, harci gyakorlattal.
Venezuela meg amennyire szereti a vezetést és az áktaluk okozott nyomort lehet hamarabb elűzné őket mint az amcsik körbeérjenek.
Hatalmas olaj meg ásványvagyonon ülnek, de annyira bejött az államosítás hogy importra szorulnak. Az azért nem semmi.
slash
slash 2025. 12. 21. 16:25
Előzmény: #97211  N0MAD
Venezuela több mint kétszer nagyobb ország mint Irak. Ha Trump megtámadja lehet a többi dél amerikai ország is mellé áll. Nem is bánnám! Viva la Revolucion! 
N0MAD 2025. 12. 21. 10:37
Előzmény: #97210  Boby
https://kiszamolo.hu/ez-tortent-a-heten-12-21/
Az egész olvasandó de:
Teljes tengeri blokádot vontak Venezuela köré az amerikai hadihajók, könnyen lehet, hogy hamarosan indul a háború Venezuela ellen. Kísérteties a hasonlóság az iraki háborúval, ott is meg voltak győződve az amerikaiak, hogy gyorsan megbuktatják a rendszert és győztesen távoznak. Helyette lett egy húszéves kaland belőle, ami összességében kétezer milliárd dollárjába került az Egyesült Államoknak és gyakorlatilag nem értek el vele semmit. Könnyen lehet, hogy Venezuelával is ez lesz a helyzet.
Illetve:
Trump újra gondoskodott róla, hogy a mentális állapotáért aggódóknak legyen miért újra aggódnia. Egy hétfői karácsonyi (!!) beszédében, miután össze-vissza csapongott különböző témák között, előállt egy közel tízperces okfejtéssel "a fizikai teremtményekről", a perui kígyókról, "amik a legveszélyesebbek a világon", ezért Peruban évente 28 ezer ember hal meg kígyómarás miatt, nem is csoda, mert Peru tele van fekete és barna mambával és viperával. A mamba Afrikában él, az igazi vipera Európában és Ázsiában, Peruban pedig 15 év alatt 10 ember halt meg kígyómarásban. Ha nagyon ráérsz, érdemes megnézni, mit hordott össze az Egyesült Államok jelenlegi elnöke egy karácsonyi(!) beszédben. Ja, és megemlítette azt is újra, amit már hetek óta hajtogat, hogy a vámok miatt 18 ezer milliárd dollár folyt be, a valóság természetesen két nagyságrenddel kisebb, lévén a teljes import ennek a hatoda évente. S nincs senki körülötte, aki merne neki szólni, hogy mekkora őrültségeket beszél.
Boby
Boby 2025. 12. 21. 10:07
Magyarországra hasonlító kormányzás Venezuelában. Alapvető különbség, hogy az orbán maffiát egyelőre nem akarja megbuktatni trump.
https://hold.hu/holdblog/fogadjunk-arra-hogy-trump-megdonti-madurot/
Boby
Boby 2025. 12. 21. 10:01
Káncz Csabi, facebook poszt:
"Napi diktátor
1989-ben ezen a napon Romániában felkelés tört ki, miután egy bukaresti tömeg nyíltan kigúnyolta Nicolae Ceaușescu despotát egy országosan közvetített televíziós beszédében. A felkelés, amely napokkal korábban kezdődött Temesváron, gyorsan megdönti a rezsimet, és a diktátort december 25-én kivégzik.
Kevéssé ismert, hogy Ceausescu december 18-20-án Teheránban tárgyalt és iráni vendéglátói felajánlották, hogy a biztonság kedvéért inkább maradjon ott.De a ’Kondukátor’ akkor is mindent jobban tudott mindenkinél és hazatért. "
N0MAD 2025. 12. 21. 09:49
Előzmény: #97206  N0MAD
Szerintem ideillik, ha már 36 év. Ha nem is mind a 36ban de túlnyomó részében benne voltam melóval és adófizetőként (jórészt szerintem többet fizetve mint pár zsákfalu összesen) úgyhogy a szponzorukként talán tehetek egy összehasonlítást.
Melósként végeztem, elkezdtem dolgozni, rájöttem nem annyira pálya, meló mellett érettségi, IT diploma, nyelv a diplomához, aztán felsőfokú vizsga mert miért ne, már felsőoktatás mellett rendszergizdulás alsópolcon bagóért, aztán specializálódás, előrelépés, gyüjtögetés, vagyonka. 
Namost nem fair összehasonlítás bp és zsákfalu/vidék közt nyilván, de azért na. Biztos sehogy se lehet előrelépni? Nem emlegetem az építőipari napidíjakat meg a buszsofőrre vadászatokat, se a külföldi meló lehetőségét jó?
(fun fact: soknickes takonygerincú felpattanónak annó amikor lehazugozott felajánlottam hogy fogadjunk, összeg ügyvédi letétbe és összeszedem a papírokat igaz e. Ebből lett az olvasatában  hogy a mekiben egy sajburger tétje mellett akarok összehasonlítgatni. Kinek mi a nagy tét ugye. )
Van egy tippem, meglátjuk bejön e.
Rincewind2 2025. 12. 21. 09:48
Előzmény: #97205  Boby
Moldova meggyőződéses kommunista volt (lehet, hogy az egyetlen az országban) nagyon jó humoros írásai vannak és a riport kötetei is fantasztikusak. A MÁV-ról, egészségügyről, vidék, nagy ipari vállalatokról stb. szóló írásai mutatják semmi sem változott azóta, legfeljebb a díszletek.
N0MAD 2025. 12. 21. 08:58
Előzmény: #97201  Boby
"Ezeken kívül viszont ez a 36 év nem sok vívmányt hozott a magyarok nagy részének. "
egyrészt igaz, a zsákfalusi élet rosszabb lett, meg a nógrádi, keleti régió pl.
másrészt meg vagyok annyira technokrata szemléletű hogy azt hogy a világ tudása ott lapul mindenki zsebében javulásnak gondoljam. Ingyen lehet nyelvet vagy sokmindent tanulni, nem kevesen nézik meg hogy kell lakásfelujítani, burkolni, festeni. minden információ ottvan, aztán hogy tiktok seggreesős videókat meg onlyfant néznek?
Mintha említette volna valaki ez egyéni igyekezet és önképzés szerepét. De lehet várni is a nyugati szintű életre. Csak sok türelem kell hozzá.
Boby
Boby 2025. 12. 21. 08:42
Előzmény: #97203  Bandita
Mi a bűne Moldovának!? Hogy a dolgozó kisemeberekről írt,értük a többségért aggódott? Bár minden magyar politikus ennyire igaz ember lenne! Arról írt amit látott és nem közpénzből élt,mint feró vagy győzike. Az egyik,ha nem a legolvasottabb mai magyar író Több mint száz kötet, és közel 15 milliós összpéldányszám.
Bandita 2025. 12. 21. 08:00
Boby
Boby 2025. 12. 21. 07:25
https://youtu.be/PnGTxqPKY4Y?si=e8bHfSErChK_nvHu
Gazdasági, politikai,társadalmi helyzetértékelés. Pogi-Scheiring. Jó világ van,na. Meg mi vagyunk a lehetőségek tárháza....,ja nem! 
Boby
Boby 2025. 12. 21. 06:02
Előzmény: #97196  N0MAD
"ezért még mindig sok lehetőség van egyénileg, ez lett volna a lényeg, "
Persze értem amit mondasz, el lehet menni Magyarországról,meg aki azt mondja, hogy a románok jobban élnek,az költözzön oda! Ezeken kívül viszont ez a 36 év nem sok vívmányt hozott a magyarok nagy részének. 

Topik gazda

Karterab
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek