EURHUF_goes_to_haven

Regisztráció: 2022-10-11 21:10:33

Hozzászólások száma: 4 454

Utolsó hozzászólás: 2024-06-14 11:31


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 1
Népszerűség: 5

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

107 921
ma, 05:57
20
2023. 02. 15. 14:02
20 924
csütörtök, 21:43
222 667
ma, 06:50
138 087
ma, 06:51
10 485
2024. 05. 14. 18:32
32 211
csütörtök, 21:09
73 090
ma, 04:48
3 282
csütörtök, 18:54
398
2024. 02. 28. 16:55
801
2024. 04. 24. 23:24

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2023-04-26 14:37-ig (5 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
Ezzel a férgezős szöveggel légy szíves vonulj el egy másik fórumra, vagy erőltess magadra egy kis kulturáltságot.

utolsó 20 hozzászólás

EUR/HUF ma, 11:31
Szóval arra tippelsz, hogyha nem módosítanak (feladtam a reményt hogy megértsem miért.) akkor holnap jön a Ft erő ?
Valahogy nem hiszem hogy leminősítés lenne. Általában mindíg az S&P kezdi és utána a Fitch. Grafikon alapján 1x volt hogy a Fitch előbb minősített le, most nem keresem elő az okot akkor. 
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20180808/tenyleg-megerett-a-felminositesre-magyarorszag-294064
EUR/HUF ma, 10:49
Nem akarásnak, nyögés a vége... 
Akarja nem akarja, szokásos, hogy csak sodródunk a szélben, és az elmúlt pár hónap pozitív kilátásai is romlottak. (német gazdaság, stb stb).
Nem tudom meddig tudják még elhitetni, hogy van ráhatásuk a zárfolyamra, amiben biztos vagyok, hogyha Mato leköszön és átveszi Marcika, akkor őrá rá fognak próbálni, hogy mit enged. És az szerintem nagy vízválasztó lesz.
EUR/HUF ma, 10:15
Igen jelenleg minden kompromisszum. 
Az én felhasználásom tudom, hogy csücskös magyar szemmel, én ezt optimalizáltam fenntartási költségre. Amiatt vettem ezt az autót ezt a márkát mert ehhez van típus ismerő szerelőm + hozzá alkatrészlánc. 
Van/volt egy régebbi mitsu space starom is motorikussan gyenge, de hibamentes, de pl egy fékrásegítő nincs hozzá csak a japán import... (hivatalossan fék alkatrészt nem adhat el bontó.)
Így én EUrópában innen származó autót hajtanék, mert ebből van sok,ezt hajtják , ehhez van szerelő és alaktrész. 
A jövő meg meglátjuk mit hoz. Lehet a németek átmennek mezőgazdászba, ha rottyra rakták az autóiparukat :D Az egy érdekes helyzet lenne
EUR/HUF ma, 10:11
Volvo V60 D4
EUR/HUF ma, 10:10
Munkatársam klíma kompresszora mondott csütörtököt 2000€ , féktárcsák csere 1500€. Nekem ez nem férne bele . Skodámat hordon magyarországra egy VAG os szerelőhöz, jóval barátibb áron. Mindig mikor haza megyek 1 olajcsere. Nagyobb dolgokat előre szervezem. Ugyanez menne itt is picit drágábban pl lengyel szerelővel, de ott megkapom a szaktudást "olcsóbban". Otthoni toyota maszekről nincs infóm. Nekem most volt klíma kompresszor 3 hónapja, szakszervízben számlával volt 240e. az mégse 780.... (toyotában az hűti az aksi pakkot is)
EUR/HUF ma, 10:02
Toyota nekem kettős, van egy legendás jó minősége, de ismerősi körben druván drága szervzíz cechek jöttek amire legtöbbször hamar csere lett. 
A hibridek nálam egy szürke ló. 
Ötvözik a 2 technológiát annak minden hátrányával. Nehezek mint a sár mivel aksi is kell bele + villany motor is, bonyolultabb tehcnika is.
Fogyasztásban meg nem hozza amit kéne. az hogy robbanó motoros üzemben tud 5l es fogyasztást az szerintem nagyon rossz, mikor egy dízel simán bemegy 4,5 , egyeseknek 4 l alá is. Nekem 5-5,5 l es a dízel octavia pálya tempónál is, télen is plafonig pakolva is. 
Ehhez képest egy bonyolultabb technika, drágább szervízzel számomra nem rentábilis . (Évi 35-40k kmnél!). A lágy hibrid totál zsákutca, ami nem tud tisztán elektromossan menni szerintem (főleg szíjj hajtással aminek a hatásfoka borzalmas). 
Amire kíváncsi lennék az a BYD PHEV például (minőségéről rosszat hallok, de számokban jók). Villany autóknak 1 dolog hatalmas előny az pedig a hatékonyság. Ha utána számolsz, hogy egy dízel 50l tankkal elmegy 1000 km-t (egyszerűség kedvéért) és a dízel ~10kWh/l akkor 1000km hez kell neki 500kWh. (50kWh/100km)
Egy tesla 80kWh aksiból 5-600km eket, de nagy átlagban 20-25kWh  fölé nem nagyon mennek, csak pálya használat mellett. 
Ha lenne egy olyan technológia, hogy a hajtáslánc elektromos, de a energiatároló hatékonyabb (akár üzemanyag cella) az lenne a tökéletes kombó. Hogy erre mennyit kell várni az egy jó kérdés. De hibridet csak akkor vennék ha vagy a fogyasztása lenne annyival kedvezőbb,hogy megérje, vagy a szerzízelése. jelenleg mind a kettő rosszabb mint egy modern dízel. (nagy futás mellet, ez az én felhasználásom)
Lakás/Ingatlan árak topik ma, 09:17
De hisz most emelték... És még ez is felfelé fogja nyomni az árakat... Pumpálják csak a feszültséget a rendszerben, de ha már a környező országokban olcsóbb a lakhatás és magasabb a fizetés azért az majd ne lepje meg őket, hogy az idegen nyelven motyogó emberektől felfelé mindenki dobbant... 
EUR/HUF ma, 07:28
Én már csak 1 belépési pontot keresek majd, hogy a végtörlesztésre mikor váltsak, ha jók a számítások akkor Juliusban meglesz, de Augban kis tartalékkal is az összeg, így év végét célzom (banki átfutások miatt nagy kell időzíteni, hogy az igényléstől ~2 hétre otthon legyünk). 
Az számoltam, hogy minden 20Ft romlással 1 további évvel tudom ezt kitolni, addig meg csöpögnek a kamatok másutt. :)
EUR/HUF ma, 07:24
"Hidrogén még JÓÓÓval odébb, van de te egy is kiszáltad már egy szalvéta sarkán . 
Tuti valami mérnök lehetsz, a jobbik fajtából.Németországban most amire én a legnagyobb lehetőséget látom az a 
https://www.adac.de/verkehr/tanken-kraftstoff-antrieb/alternative-antriebe/tankstelle-alternative-kraftstoffe/
Alternatív anyag, bár nekem kicsit a sütőolaja mercire emlékeztet, csak ennek nem lesz palacsinta meg hal szaga. De cserébe legalább drága..még...
Rádióban azt mondták, hogy ezeknek a karbon lábnyoma 90százalékkal kisebb (ne kérdezd hogy hogyan, de kiszámolták). Merci is kezi feladni a akkumulátorost, a VW meg egy talcsika pénzt tol még a robbanómotorosba. BMW nél Müchenben van kiállítva Hidrogén koncepció. De messze még a sorozatgyártás, és legfőképp messze van az olcsó hidrogén... (legfőképp a zöld)
EUR/HUF ma, 07:12
Nekem valami 300 alatti kéne, olyanod is van még (évjáratra megyek!) ?? Senkit nem érdekel a trollkodásod ...
EUR/HUF ma, 07:09
Komolyan mondom a pofám leszakad... Ez biztos, hogy megint valamelyik sajátlábnak nem jött össze az időre ellés, és emiatt megint azok miatt szopatunk meg MINDENKIT!!! 
Gyerekes vagy, te is fizetsz, gyerektelen ? TE IS! elmennek ezek ám a jó büdös .............
Kb 1 éve mondtam, hogy az volt a hülye aki nem vette fel, mert akkor volt az, hogy majd a büntető kamat olyan magas lesz, hogy senki nem tudja kifizetni. Erre maximalizálták 5% ban ami a piaci kamatok ALATT volt... És ezek után bárki is csodálkozik, hogy az elmúlt 100 év legjobb 10 éve után, fél lábbal kint az EU ból fél lábbal kint a NATO ból, a V4 ek ből meg szinte már telejsen , totál legatyásodva egy feketlyuk költségvetéssel, egy kettős könyveléses jegybankkal, mi majd megbszunk mindenkit... Hát ilyenkor szokott az élet embereket úgy pofon vágni, hogy a fal adja a másikat, a padló meg a harmadikat... Én azt mondom szakadjon a Ft, bukjon a rendszer, legyenek keresztre feszítve a 133 bölcs, meg a NER aztán el lehet gondolkodni a romok újra építésén..... Vagy további 10 évi lecsúszás , közben szinte biztos,hogy lesz valamilyen válság (madárinfluenza helllóóó!!, BYD sicc!!!). Nosztalgikus lesz ha még a 100 éves évforduló előtt (2045) sikerül megint összehozni egy hiper inflát... hiába ügyesek a fiúk
EUR/HUF ma, 06:57
Mondtam már korábban, hogy fél szemmel az M0-M1-M2 t figyeljétek . Ha tavasszal PMÁP egy része is kimegy (Legyünk optimisták, hogy sokak vagy nem törődnek vele vagy megelégszenek az 1-2% os kamattal infla felett). 
Mert ha ott megint egy korábbihoz hasonló szintugrás lesz akkor az az államadósságon is látszani fog (további hitelek felvétele) illetve előre vetíti a Ft pályát. Én erősödést nem várok, hacsak valami nagyon nagy változás nem lesz . Németország felől is aggasztó adatok jönnek az összeszerelő üzemeknek...
EUR/HUF csütörtök, 11:49
Köszi, most az irónia detektorom kiakadt és tönkre is ment... 
Ezeknek semmi se drága... Legalábbis a magyarok élete nem. 
Kell a magyaroknak is egy kis holodomor, igaz ezt nem Sztálin fogja előidézni, hanem a magyarok miniszterelnöke... Nem tudja valaki, hogy hol találok "gyere haza fiata" intézményt ? Valamikor promozták, hogy külön VIP sorokat nyitnak, hogy tájékoztassanak, hogy tudok anyaföldem csecsire visszakuporodni. 
Az EUR-t leválthatom én vagy kötelező az MNB nél ?
EUR/HUF szerda, 11:20
Mikor lesz ? Este 22?
EUR/HUF szerda, 08:58
Mai nap FED kamat döntésre milyen mozgásokat vártok ? Ft erőt hoz ?
EUR/HUF kedd, 16:09
Kínában tudják mitől döglik a légy...
https://444.hu/2024/06/11/pompomlanyokat-alkalmaznak-a-programozok-motivalasara-kinai-techcegek
Béren kívüli juttatás egy pompom lány ?? :O Ki is nézegette a Fillipinákat a csoportból  ? Esetleg egy kínai IT állás ? ;) 
EUR/HUF kedd, 16:06
Igen, érinteni szerintem is előbb fogja, az az amikor az emelkedő csatorna közepe metszi. Pillanatnyilag lehet alatta, de átlagban valamikor ott kellene átmenni rajta. De ahogy írtam lent funda alapon lehet az több is.
EUR/HUF kedd, 15:46
Közben bele nyalt a 395 be... 
23 áprilistól lehet egy emelkedő trendet indítani. Ez Októberre mutatja a 400 at. De szerintem addig még lesznek olyan történések amik nem segítik a HUF erőt. PL kamat csökkentés (össze hasonlítva az EKB és a FED kamataival), költsévetési költekezés (ok hogy volt 1 hónap amikor nem költöttek sokat, de örökké ez sem megy, lesznek további hitelminősítések, A háboró se akar véget érni, a Németgazadság is betegeskedik -- ami nagy kihatással lehet a magyarra, de baráti kína majd megelőlegezi azt amit a németek nem adnak oda... csak győttük a kamatot fizetni. Lassan megjelennek a kínai rendőrök és előbb utóbb lesz majd pontrendszer is. Így a magyar nép digitalizációja is végbe megy, habár nem úgy ahogy azt elképzeltük.
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 15:05
Nem szóltam, utána nyitottam meg a linket 
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 15:03
Szabad megkérdeznem, hogy miért támadjátok meg ? Testvérek közötti osztozkodás alapja lenne az érték becslés? vagy miért ? 

friss hírek További hírek