EURHUF_goes_to_haven

Regisztráció: 2022-10-11 21:10:33

Hozzászólások száma: 949

Utolsó hozzászólás: 2023-02-08 16:24


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

84 967
2023. 01. 25. 04:43
34 772
2023. 01. 24. 23:02

utolsó 20 hozzászólás

EUR/HUF szerda, 16:24
Ez inkább attól függ az infla mennyi lesz. Illetve a külker hiány. Ha infla hatalmas akkor a GDP növekedés csak névleges, szintén a külkerhiány is el tudja vinni.
EUR/HUF szerda, 16:01
Én is pont emiatt gondolom azt, hogy jelenleg 1 nem a mi döntésünk az hogy "hova tesszük az árfolyamot", befolyásolni is csak minimális szinten tudjuk. Ha Eu-s pénzek elmaradnak vagy jövő évre csúsznak , a gáz kamatait is fizetni kell + idei betárolás is lesz, a külker hiány jobb ennél szerintem nem lesz, hacsak nem inflálják el, de az meg ugye megint az hogy árak + bérek spirál , hiányt behazudják a feszültség az árfolyamon keresztül fog távozni (mert máshol nem tud). Ez akkor fog bekövetkezni, ha a piac is rájön, hogy itt mekkora a szar. Pl Moody leminősít, EU ad 1-2 olyan nyilatkozatot, hogy ugyanaz a pálya mint a lengyeleknél. Gazdaságot épp 2 kézzel folytják meg .. 10% nál a hitelek csak az fogja felvenni aki uzsorástól is felveszi. megnéztem ami én felvettem anno a felvett összeg 128% a lesz a teljes fizitetett összeg (előtörlesztéseket nem számolva) most ugyanez a hitel 213% lenne... Ilyen hitelt már tényleg csak az vesz fel akinek nincs más megoldás. 
Lehet leszúrás 380 ig, de hogy tartósan bázist építsen ott az kb kizárt. Olyan stabil a  Ft mint a hashajtóra az altató....
EUR/HUF szerda, 15:25
Akkor már én is... 500 :D
EUR/HUF szerda, 15:12
Ez akkor lesz mikor orbán lemond és utódjaként Márky Z-t jelöli meg ? Beszántja a teljes NER-t és a kleptokrácát, és önként börtönbe vonul ugye ? Jelenleg ilyen infláció mellett és ilyen gazdasági teljesítmény,  és környezetben a Ft túlértékelt.
EUR/HUF szerda, 14:30
Azért nem eszik azt olyan forrón... Van egy olyan érzésem HA esetleg erősödésnek indulunk és csökken az infla akkor 375 körül első körben vissza tesztik 13% re és akkor hipp hopp megint 400 on leszünk. De ezek megint csak sejtségek. 
EUR/HUF szerda, 13:57
21% os inflát vársz és erre erősödjön a Ft ? Azt mégis hogy ?
EUR/HUF szerda, 13:45

Off:Jól értem, ez alapján, hogy a kincstárnál éri meg legjobban értékpapír számlát nyitni ?
https://szendreiadam.hu/wp-content/uploads/2022/04/ertekpapirszamla-osszehasonlitas-2022-09-01-e1666190572262.jpg
Mivel nincs se számlavezetési, se más költség ? Eddig OTP-n gondolkodtam mivel ott bankolok, illetve MKB, ahol a hitelem van, de mind a kettő elég gyenge értékelést kapott.
Első sorban DKJ érdekelne 3-6 hónapos
ON:  Ki mit tippel januári inflációs adatra ? Mikor kihozza a megállmodott számot milyen mozgást vártok EURHUFon? 
EUR/HUF szerda, 11:48
Személyes véleményem!!, hogy ő se való már oda... Nem tudom mennyire van tudatában annak amit beszél. Annyira az USA híreket nem figyelem, csak 1-1 amit elcsípek. Racionálisabb mint Trump. És ez jó. Hogy bábu e az egy jó kérdés. 
.
Ha amiatt mondod, mert dollár mozgatja a HUF ot, az meg inkább FED és Powell, illetve ahogy azt lereagálják a piacok. 
De mint egy fék mechanizmus pszichikai vigyálat, itélőképesség elfogultság stb minden felsővezetői pozícióhoz szükséges lenne SZERINTEM. 1 nagy ember könnyen okoz zavart, de egy csoport is ha a meghozott ítéleteit elfogult, vagy nem valós számításokon alapozza. (tételezzük fel, hogy nem a direkt károkozás a cél, vagy lopás, sikkasztás, hatalommal való visszaélés amit a valóságban kizárni nem lehet)
EUR/HUF szerda, 11:09
Egy hosszú távu felemelkedéshez, az kéne, hogy a magyar rájöjjön lehetőleg magától, hogy a tudás érték, nincsenek előjogok. Az idős generáció egy nagyon nehéz kérdés. Ők azok akiket szerintem sem lehet már megváltozatatni nagyrészt. Én bonyolultabbá tennék a szavazást, mint ahogy egy kérdőívben is van ellenőrző kontroll kérdés ami alapján ki lehet szűrni az X előket. Ez nagyon nem demokratikus, de az alul képzett, vagy rosszul tájékoztatott vagy abszolút nem informált szavazót mégis kiszűrné. Ez kemény dió. Nem lehet elvenni a szavazástól a jogát, de az sem fair, hogy aki valóban tenni akar valamit tájékozódik, fejleszt, ugynannyit ér mint egy zsák krumplis szavazó. Hasonló a helyzet a jogosítvánnyal. Mindenképp pszichikai alkamassághoz kötném, se a túl fiatalok, se a túl idősek ne veszélyeztessenek másokat. 
Ami biztos, a tudás és érték centrikus társadalom nélkül itt felemelkedés nem lesz, csak uram bátyám rendszer.
EUR/HUF szerda, 10:57
Én is ezt remélem. 
Azért abben azt hiszem egyetértünk, hogy a Forintot nem a magyarok tetti irányítják inkább csak sodródik az árrak jelenleg. Ahogy látom, most nagyrészt a dollár mozgatja így azt mondani, hogy TARTJÁK, minden áron eléggé fura. Jeleneg az 1 dolog amit a központi bank tett, hogy 18% ra emelték a kamatot. Sajnos es se fedi az inflációt így befektetésnek, csak kár minimalizálás. Viszont az hiányt kéne megfogni , mert anélkül az infláció veszett fejsze nyele. És ez szerintem nem akaródzik, tudás, vagy akarat hiányában. --> Amiatt az 1-2 éves EURHUF kilátásban én erősen pesszimista vagyok a heti mozgásoktól függetlenül
EUR/HUF szerda, 10:51
Ezt a rendszert külső hatás nem foglya megdönteni. Belülről kell . Én személy szerint sokat utaztam azért, hogy szavazhassak és egyre több csoport van akinek a tyúkszemére lépnek. Őket kéne összefogni. Ez egy hatalmas nagy feladat és sajnos még nem látom, hogy erre a feladatra ki lenne alkalmas, de az biztos, hogy előbb utóbb a szükség ki fogja termelni. Gyurcsánynak és Dobreznek , és a veszett kutya Jakab féléknek el kell tűnnie a politikából, hogy legyen hitele. Enélkül az ellenzék halálra van ítélve (szerintem)
EUR/HUF szerda, 10:44
Na látod kedves barátom EZ a személyeskedés ;).
Magyarországon is mérnökként dolgoztam nem pakoltam zöldséget, de igazad van 15 évesen dolgoztam én is gyárban. Octavia, nem golf és a havi megtakaríásom is durván alul becsülted. 
Való igaz, hogy jelenleg nem élek életvitel szerűen ott, de család, és barátok miatt, a hitel kifizetése után egy kis tökével gondolkodunk jelenleg feleségemmel a haza költözésen, így engedd meg nekem, hogy nem egy lerúgott kirabolt országba szeretnék haza menni. 
EUR/HUF szerda, 10:41
Igen valahogy így kellene kezdeni, el kell zavarni a fideszt, az összes képviselőt átvilágítani , Hadházyt tenni a korrupció ellenes hivatal élére olyan emberekkel mint Juhász Zoli, vagy Juhász Péter. A NAV-ot és a NER-t teljesen átvilágítani és utána a megtisztítottan folytathatná a munkáját. Az egyetemek autónomiáját alkotmányban rögzíteni, felszámolni minden polittikai csápot. Nagy hozzáadott értékű oktatást, egészségügyet szervezni, lépésről lépésre. A mezőgazdaságok támogatását újraszervezni, úgy hogy ne a nagytőkés vegye meg a 25. JohnDeer-t. Kötelezni az áramszolgátatókat, hogy napelemigénylések számától függően tervet készítsen a hálózat fejlesztésére, és ott ahol már most van rá lehetőség rákapcsolni. A többlet energiát eladni külföldre, illetve több egyetemi projektet kiírni, hogyan lehetne ezt haszonítani. Reklámkampány építeni arra, hogy a tudás hatalom, a nyelvtudás "szexy". Lenne lehetőség 1000. A korrupciós eljárások büntetési plafonját RADIKÁLISSAN megemelni, teljes életre közügyektől eltiltani mindnekit akinek volt ilyen ügye. Bíróságok függetlenségét visszaállíani és alkotmányban rögzíteni. Többkulcsos adót vezetni be, az elavult épületek energetiakai korszerűsítésének támogatását fokozni. 
EUR/HUF szerda, 10:29
Már megtettem.(német) vagy hova kellene ? Kérlek adj tanácsot, de csak olyasmit amit meg tudok engedni magamnak. Tudod hitel + albérlet fizetés mellett is tudok félretenni, előtörlesztés is volt, meg autót is vettem, de ha tudsz még tutibbat szívesen meghallgatom.
EUR/HUF szerda, 10:27
Irigylem a veszett optimizmusod. A fizika, gazadaságban sajnos nincs happy end, mert előbb utóbb kiderülnek a dolgok. Értén én, hogy pillanatnyilat örülsz, hogy egy hangya fülényit erősödött a Ft, de te is pontosan tudod, hogy ez csak időszakos. Ha pár hónap múlva kiderül, hogy nem jön EU-s pénz, vagy még többet csúszik, esetleg megbirizgálják a sámlit (18%) mert kezd szorítani akkor is legyél majd optimista....
Nem tőzsdézek így érzelmeimnek nincs kihatása a befektetéseimre. 
EUR/HUF szerda, 10:24
Ezt most komolyan mondod ? nagyon kedves. A személyeskedésben sajnos nem tudok felérni hozzád, de köszönöm, azt fogom csinálni amit akarok , egy szabad, demokratikus (nem létező) országban... 
EUR/HUF szerda, 10:21
KÖZÉPHATALOM!!!
https://hvg.hu/gazdasag/20230208_gki_elemzes_regionalis_kozephatalmi_statusz_gdp_extenziv_intenziv_novekedes_Orbankormany
Kanyarban előzzük ausztriát, mint a kender futó gyalog kakukkot a préri farkas. Sajnos mi alattunk sincsen már talaj, így csak a levegőben kapálózunk a kérdés már csak az mikor nézünk le. Mert mint tudjuk, csak akkor esik le a farkas... GDP növekedés eddig az nagyban az Eu-s pénzeknek, az ingyen pénz osztásnak, a céltalan építkezéseknek,(amit ugye most már fenn is kellene tartani) meg a foglalkoztatotság is teljes. Hozzáadott érték az nem igen van, de elvett az már dögivel. 
EUR/HUF szerda, 10:11

Bár én lennék ilyen sikeres... arany tömböket sz@rnék kb.... De nyugi Gaguese, csak idő kérdése, hogy kiderüljön mekkora is a gáz az országban. Ne aggódj, fájni, na azt fog, a kamukázásra meg nyugi mi se hisszük el hogy 120 Millkán ülsz  (hacsak nem a lilafehér még a béke időkből) és mégis itt szívod az emberek vérét ahelyett, hogy mexikóban szürcsölnék a koktélt... Sivár életed lehet... gazdagon, de mégis szegényen. Remélem sikerül álompapíból legalább az inflát összhozni... ;)
https://hvg.hu/gazdasag/20230208_kozbeszerzes_korrupcio_fidesz_elemzes
EUR/HUF kedd, 16:43
Azért a Buderlandi német mikor telefonon próbál telefonszámot diktálni 2 megyével odébb lévőnek és már mind a kettő üvölt mert nem érti, az valami csodálatos. És csak számokról beszélek Gö...
Angol nálam a kínai viszi a prímet... Azoknál volt már hogy feladtam és mondtam hogy pajti inkább írjál mailt, mert most nem tudom hogy az anyámat adtad e el áron alul vagy megdícsérted a termékedet ... :D Nyelvvizsgák eltörlése nyíltan azellen van,hogy a nép kivándolroljon.... szégyen...
EUR/HUF kedd, 14:25
Mielőtt bárki azzal vádolna, minden tiszteletem a fent említett szakembereké, aki valós hozzáadott értéket termel, meg is érdemli az 500 at, de ahhoz minimum egy jó szakma kell. Tény hogy bolti árufeltöltésből nincs 500e.. 

friss hírek További hírek