Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
lohran 2021. 02. 28. 10:47
Előzmény: #109018  lohran
#109020
Az igazságérzet az nem itt kezdődik.
Hanem a finesz kedvezményeivel főleg a jómóduaknak nyújtott adó és családi kedvezményeivel.
Te befizeted az adót,járulékot 33,5%
Ők meg csak a babaváróra kiosztottak eddig 1200 milliárdot az emberek többi család pénzéből.
A gazdagok adó,családi,lakás,felújítási meg adómentessé tétele ennek az országnak már több 10 ezer milliárdba került a regnálásuk alatt.
A kimondott lopás ebben nincs benne.
Szűk réteg vette fel ezeket a zsózsókat.
Szóval lehet dolgozni a többinek 33,5% levonással
johai 2021. 02. 28. 10:42
Előzmény: #109017  SteveBux
#109019
Kormanyzat tamogatja ezeket.
Ezek hasznos emberek szerintuk,ezert adozni se kell nekik,adozzanak a haszontalanok.
lohran 2021. 02. 28. 10:38
Előzmény: #109017  SteveBux
#109018
Ne idegeskedj !
Amiket itt írkálnak 2 millás nettókról meg a mesés Katáról fele sem igaz.
2 millió nettó az kb bruttó 3 millió
Ennyit komoly leányvállalati középvállalatok igazgatói sem mindig kapnak.
A kata pedig számos veszéllyel jár épp most szigorították.
Magyarországon 167 ezer ft a minimálbér bruttó.
SteveBux 2021. 02. 28. 10:24
#109017
Sziasztok! 
Elolvastam par hozzászolast es kicsit bantja az igazsagerzetem némelyik... 
Katas vallalkozok megkeresnek 2milliot havonta?? 
Es kerdore merik vonni az embert hogy miert megy ki? 
Havi 80 befizetessel mar ugy gondolja a vallalkozo hogy rendben is vagyunk??
O kifizetett mindent? 
Aki itthon bejelentett munkahelyen dolgozik
Brutto 500bol tobb mint a duplajat fizeti be a kasszaba
Hat akkor vallalkozo ne akarjon palcat torni es 10 milliokat szamonkerni valakin aki kiment! 
Azon kellene mindenkinek elgondolkozni hogy hogy a fenebe lehetett ugy elbaxni ezt az orszagot, hogy ennyien "vilagot akarnak latni"?? 
Biztos vannak itthon vallalkozok akik sokat dolgoznak, de nagyon sok ügyeskedo is van, akik nem biztos hogy befizettek annyit mint amennyit kivettek a rendszerből... 
Es fullos auto es fullos haz.... 
Hat erdekelne hogy minden jarulek befizetese utan mi ez a vallalkozas amibol 20 30 millas autokat lehet venni 30 evesen.
ncseed!
ncseed! 2021. 02. 28. 09:57
Előzmény: #108998  pickpepe
#109016
Minden országban vannak jól és rosszul keresők. Kiragadni akár saját akár más példájával egy jóval átlag felettit (főleg Lajosunk self made milliárdosait) és bezzegezni vele butaság. A német 2500 eurós átlagbér is kijött valahogy és nem úgy hogy mindenki 5-6-8 ezer eurót keres... Ha tízből csak egy keres 6000 eurót akkor a maradék kilenc átlagban 2.111-et keres, ha a kilencedik 5000-et keres akkor a maradék nyolc már csak 1.750-et.... na azzal sokra lehet menni kint! 
Ugyanúgy mint nálunk a 2500-nak köze nincs a mediánhoz, talán még nagyobb a különbség ott negatív irányban mint nálunk tekintve hogy szép számmal vannak csilliárdokat keresők. Ámerika detto.
***
Nyilván nagy átlagban jobb az élet egy olyan országban ami nem volt évtizedekig elnyomva külső hatalom által és nem a kommunizmus igájában élt. 
***
Szerinted Lajcsinak hogy megy a beilleszkedés ha ide írogat mikor ingatlant se akar venni Mo-on? Na ugye...
Mindent nem lehet pénzel megvenni.
Neki még mondvacsinált jogalapja sincs még csak kritizálni sem az itthoni bármilyen döntést tekintve hogy semmivel nem járul hozzá az ország költségvetéséhez.
HerrLudwig 2021. 02. 28. 09:38
Előzmény: #109012  pickpepe
#109015
Az "első ősöm" az pontosan mikor volt? 😃
Bizonyosan régebben, mint ahogy az állami oktatást bevezették. Na, amikor bevezették az állami oktatást, akkor az a generáció, akik először használták, az ő szüleik fizették, akik meg nem használták, lévén előtte nem volt. Azt meg gondolom te sem vitatod, hogy állami oktatás nem előbb lett, mint emberiség.
Az amerikai tandíjakat felesleges idekeverni, az azért van, mert nem adóból tartják fent, szóval az egyetem szedi be, de neki mindegy, hogy a tanuló fizeti-e vagy más: ott is fizetheti a szülő, gyakran szokták is.
pickpepe
pickpepe 2021. 02. 28. 09:37
Előzmény: #109009  Benzedrine
#109014
Szerintem nem, a te oktatási költségeidet, ha kitelepültél, akkor utólag meg kellene térítened Magyarországnak, a gyerekeidnek meg a német költségvetésbe kellene majd megfizetniük az oktatási költségeiket utólag, ha a hazatelepülnének Magyarországa. Persze, ha maradnak ott ahol éltek és majd ott adóznak és élnek, akkor majd részletekben kiegyenlítik a számlát. 
HerrLudwig 2021. 02. 28. 09:29
Előzmény: #109008  pickpepe
#109013
Katázva nem lenne se nyugdíjam, se évente 30 nap szabadságom. Nyilván lehet az ember vállalkozó és akkor elvileg a határ a csillagos ég, csak épp a vállalkozások 80%a az első 5 évben csődbe megy és a maradék jórésze is csak elvegetál olyan színvonalon, hogy a tulaj nem él jobban belőle, mintha alkalmazott lenne. Szabadság ott se nagyon van, főleg az elején, csak rengeteg túlóra és brutál sok stressz. Ettől még jó, hogy vannak, akik vállalkoznak (különben nekem sem lenne munkám), de nem hinném, hogy mindenkinek erőltetni kéne, sokaknak nem is való. Meg alkalmazottként is elég jól lehet meg lehet élni, az meg nem érdekel, hogy tudok-e venni házat München közepén vagy magánrepülőgépet, mert ezekre pont nincs szükségem.
pickpepe
pickpepe 2021. 02. 28. 09:29
Előzmény: #109007  HerrLudwig
#109012
Ebben nem értünk egyet, mert akkor a szüleid oktatását nem fizette senki, illetve a logikád  szerint azt a nagyszüleid fizették és így tovább, de akkor meg az "első ősöd" oktatásával  tartoztok, mert azt nem fizette ki senki.
Ezzel a logikával nekem meg nem  kellene TB-t fizetni, meg az oktatásom is ingyen volt, mert azt a szüleim egy életen át tartó munkával már megfizették, de az egészségügyi ellátást azért kérem, persze ingyen. 
Nem véletlenül az USA-ban is meg itthon is, ha van tandíj, akkor azt a szolgáltatást igénybe vevője fizeti meg. A diákhitel is a tanulásban résztvevő veszi fel, nem a szülei. Helyetted ezt az állam fizette (megelőlegezte), de nem abból az adóból, amit a szüleid befizettek, hanem kaptál egy ingyenes oktatást, aminek a díjat ma fizetnéd meg részletekben az adódon keresztül, ha nem léptél volna le. 
De te úgy döntöttél, hogy a német GDP-t növeled és kint adózol, az oktatási számlád meg itt maradt kifizetés nélkül, azt mi álljuk helyetted.
Azt a részét hagyjuk, hogy hazajössz és itthon vásárolsz ezzel adózol, mert én meg szoktam hozzátok menni és ott is rendesen költeni, én meg akkor ott adózok. 
Az EU transzferekbe meg szerintem ne menjünk bele, mert az eu projektek/ beruházások jelentős része során nyugati eszköz/szolgáltatás/építőanyag beszerzésre kerül sor, német és más eu ország eszközeit importáljuk ezzel is megtámogatva a te munkaadódat. Közel sem biztos, hogy a végső egyenleg pozitív nemzetgazdasági szenten. 
Törölt felhasználó 2021. 02. 28. 09:25
Előzmény: #109008  pickpepe
#109011

Nyilván sarkítottam azzal, hogy mindenki KATA-zzon.
Tehát én, aki kifizetem, a 35% adót és egyéb járulékokat még tapsoljak is a KATA-soknak, hogy azok velem ellentétben mennyire jól pörgetik a gazdaságot, én inkább csak viszem a pénzt mint hozom.
De egyébként mi a garancia arra, hogy valaha lesz belőle szemmel látható többletfogyasztás?
Ha itthon vesz belőle ingatlant, bumm 4%-ot még lehúz róla állambácsi.
Ha az Adrián, akkor már 0%-t...
CyrusTheGreat 2021. 02. 28. 09:17
Előzmény: #109008  pickpepe
#109010
A KATA kapcsan mintha egy kicsit lemaradtal volna tavaly ev vege ota erzesem szerint.
Benzedrine