HerrLudwig

Regisztráció: 2020-08-27 17:32:42

Hozzászólások száma: 818

Utolsó hozzászólás: 2022-06-16 22:06


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 3
Népszerűség: 4

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2020-09-07 08:46-ig (3 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
finomabban
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2021-04-01 09:52-ig (9 nap, 23 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
személyeskedés
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2022-01-25 07:08-ig (8 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
személyeskedés

utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 06. 16. 22:06
Figyi, Pfannkuchen, azért mert egy országon belül a különböző tartományok/megyék/államok... ugyanazt a pénzt használják, attól még különböző országok gazdasági társulásának nem kell ugyanazt a pénzt használnia.
Segítek egy pár példával: az USA egy ország, Kína is egy ország. Országon belül nyilván ugyanaz a pénz van, de a különböző országok különböző pénzeket használnak.
Németország egy ország. Olaszország is egy ország (nem azonos Németországgal). Akkor miért kéne ugyanazt a pénzt használniuk? Érted? Ja, nem.
Azt meg még mindig nem válaszoltad meg, hogy a saját pénzt használó Svájc, Svédország, Norvégia, Dánia, UK, Kanada, Újzéland, Ausztrália hogyan versenyeznek kínával meg az usával?
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 06. 16. 18:06
Bocs, de te is csak annyit írtál le, hogy "az euró jó", kicsit bő lére eresztve. Ez a "versenyezni amerikával meg kínával" meg ordas bullshitek. Ehhez nem kell euró. Svédország hogy versenyzik kínával? Vagy Norvégia, Svájc? Újzéland, Kanada, Délkorea? Egyikük sem használ sem eurót, sem más közös pénzt valamilyen "gazdasági övezettel". Ez pontosan az a Spiegel-faszság, ami jól hangzik, de semmi értelme igazából.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 06. 16. 11:08

Az EZB-nak csak az árstabilitás fenntartása kellene legyen a célja, mint minden jegybanknak, ha ezt nem képes tartani, akkor feleslegesen vannak, meg is lehetne őket szüntetni. Azaz be kéne látni, hogy az euró nem működik és visszatérni - szabályozottan - a nemzeti valutákhoz. 2000 előtt sem volt euró és jól megvoltak nélküle akkor is az érintett országok.
Sajnos akkora az euró melletti agymosás a nyugati médiában, hogy erre kevés az esély. A Spiegel megírja, hogy az euró jó, durchschnittjürgen meg elhiszi, annak ellenére, hogy évek óta negatív kamatot kap a "biztonságos" nyugdíj és egyéb megtakarításaira, 8% infla mellett.
Ráadásul politikusok közül is nagyon kevesen merik ezt a nézetet felvállalni (ami nem csoda, hiszen rögtön "náci" lesz, aki nem akar eurót - lásd afd), holott teljesen nyilvánvaló, hogy az eurozóna működésképtelen. Az ember csak a fejét fogja, mikor pár éve merkel kiállt és mondta, hogy ha az euró elbukik, akkor Európa is elbukik - szerinte ezek szerint nem létezett Európa (vagy az EU) 2000 előtt.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 06. 12. 16:41
Úgy látom, érkezett egy Gernegroß a fórumra, aki azt hiszi, többet ér, mint aki takarít. Ahelyett, hogy hálás lenne, hogy a bizonyára nagyon fancy irodájában nincs összeszarva a klotyó, amire rá szeretne ülni. Amikor meg teljesen jogosan szó szerint elküldik ezzel a hozzáállással az anyjába, nem érti, mi a gond.
Ahogy errefele mondják, nem a legfényesebb gyertya a tortán.
Mondjuk aki egy NER-cég fanja, ott nincs min csodálkozni, ezt a szintet tudja csak hozni.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 05. 26. 07:32
Rezsiről meg inflációról volt szó Nyugateurópában, te meg jössz az élelmiszerárakkal Bulgáriában. Legalábbis a "kint" nyugateurópát szokta jelenteni, nem litvániát vagy pakisztánt.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 05. 26. 06:03
Hol "kint"? Milyen 10% feletti? Eurozona 7,5%
A rezsim nem nőtt egy centtel sem, mivel éves szerződésem van (mint mindenkinek), ami jövő januárban jár le.
Az "alig tudják kiköhögni" részhez meg annyit, hogy eddig sem néztem a boltban az árakat, ezután sem fogom. Mióta jó idő van, tele vannak folyton az éttermek, kávézók is. Bár autóval ritkán kell mennem bárhová, dugók is bőven vannak a 2+ eurós benzinár ellenére.
Nem csak fidesz-sajtót kéne olvasni...
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 05. 24. 04:22
Dehogynem. Az érvelésed, ha megtisztítjuk a Geschwafeltől, akkor ennyi:
Építkezni egyre drágább -> az ingatlanár nő
QED.
Persze azt nem vitatom, hogy az implikáció baloldalán álló faktornak van szerepe az ingatlanárak alakulásában, de akkor is csak egyetlen faktor a sok közül és még csak nem is a legfontosabb.
A jelzáloghitelkamatok alakulása sokkal meghatározóbb például. Ha növekszik, az ingatlanárak csökkennek és fordítva. Ez utóbbit meg is figyelhettük az utóbbi években, előbbit meg a 2008as amerikai jelzáloghitel-válságkor.
Tökmindegy, mennyibe kerül építkezni, ha egyre drágább a hitel, az ingatlanárak csökkenni fognak.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 05. 23. 22:21
Már épp akartam írni, hogy berlini már a kiszámolón is megjelent felbeszélni az árakat - mint anno ncseed, realestate álnéven -, de ezek szerint nem ő volt, csak valaki visszaél a nevével.
Bár ettől függetlenül a tartalmi részét tekintve ugyanaz a szöveg, mint itt...
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 05. 13. 11:46
"Iszom, eszem, beteszem a dákeszem"
                                  Steve Stifler
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 05. 10. 21:05
Hali gaylord, mesélj, milyen volt tegnap a pride moszkvában? Játszottál putin hangszerén?
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 05. 04. 10:44
Talán mert putin a befolyó pénzből hadsereget épít és Európát támadja vele...
Szóval az "olcsóbb" gáz valójában sokkal drágább, mint a "drága". Ha csak a védelmi kiadásokat veszed, amit emiatt pluszban ki kell adni, már nem éri meg. A többi kiadásról (ukrán menekütek ellátása stb) nem is beszélve.
Meg oké, hogy te örülnél, ha az oroszok megszállnák Európát, de az elsöprő többség nem kér az általuk hozott erőszakból, nyomorból és halálból. Mert ahol csak megjelennek, ott ezek vannak.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 04. 30. 20:09
Jajj, el ne hidd már a meséjét! Mármint az ő fejében ez biztos így néz ki, a valóság meg az, hogy csak valami öreg hirdeti a garázsát. IQ fighter barátunk mindig játsza itt a nagy "kapitalista tőkést" (persze azért egy kis árszabályozás simán belefér neki, leszavaz azért a fideszre), közben meg egy sima kamatos kamat számítással felsült múltkor 🤣
De nézheted a másik oldalról: te árulsz egy akármit és nyilván az egészségügyi problémáiddal fogod terhelni a vadidegen érdeklődőt. Életszerű, nem?
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 04. 28. 16:38
Abba kötök bele, aki faszságot ír, akárki is az.
Bár ncseedben azért több méltóság volt, mint benned. Nem rohant egyből a modikhoz sírni, ha veszített a vitában.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 04. 28. 14:09
Szánalmas a vergődésed. Get a life 😉
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 04. 28. 07:15
Figyu, hány katonai akciója volt különböző NATO országoknak az elmúlt időszakban? Afganisztán, Irak, Líbia, Mali stb. Besoroztak bárkit? Na ugye. Nem is lenne értelme, lévén modern haditechnika használatát nem tudod laikusoknak megtanítani pár nap alatt. Józsi bácsi nem fog drónokat irányítani, de nincs is rá szükség, mert van aki harci drónokat irányítson hivatásszerűen. Erről szól a profi hadsereg.
Sorozás pl még Izraelben van, de ott 3 évig képzik őket, annak van értelme, ennyi idő alatt el lehet sajátítani a modern haditechnika használatát.
A párhónapos bohohóckodásnak meg semmi értelme, be is látták ezt már rég a politikusok, többek között a kedvenc miniszterelnököd is.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 04. 28. 06:05
Ennek a lengyel-bolgár dolognak kicsit olvass utána. Ők épp most függetlenednek putlertől és térnek át más beszállítóra.
Orbánc meg hívei továbbra is benne vannak putler seggében.
Melyik ország küldött katonákat ukrajnába? Mármint az oroszokon kívül. Ja, hogy semelyik. Tényleg nagy teljesítmény a doktorminiszterelnökúrtól, hogy ő sem.
Néha levehetnéd a narancsos szemüveget lol
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 04. 28. 05:16
Ilyen cikkek folyamatosan születnek, függetlenül attól, hogy háború-e van. Csak máskor a covidra fogják vagy a szar termésre. Főleg, hogy a cikket egy segélyszervezet írta. Olvastál már segélyszervezettől olyat, hogy nem lesz éhezés? Ugye, hogy nem. A volkswagen sem fog olyan cikket írni, hogy nem lesz szükség autóra....
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 04. 28. 05:11
Én is megadtam. A te forrásod meg nyilvánvalóan szar.
Pl. Franciaország 30 millió tonnát termelt 2020ban, 2021re 37et vártak.
https://knoema.de/atlas/Frankreich/topics/Landwirtschaft/Ackerbauliche-Erzeugnisse-Quantit%c3%a4t-Tonnen/Weizen
https://www.reuters.com/article/france-grains-ministry-idAFL8N2OO1PC
Ehhez képest a te listádban Franciaország nem is szerepel, de az alig 16 millió tonnát termelő Irán meg de.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 04. 27. 20:50
Megveszik mástól. Egyedül Indiának több búzája van raktáron, mint ami Ukrajna egész éves termelése.
És az ukrán termelés is bőven nem 0 lesz azért.
Azt nem állítom, hogy nem lesz drágább, mint eddig, de lesz búza.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 04. 27. 20:41
Nem tudom, honnan van ez az adat, amit írtál, de csak simán gugliba beírva, hogy "wheat producers" kirakja neked a top10-et, amiben 6. France, Ukrajna meg a 8., 9. Németország. Itt a forrás is, amit használ: https://worldpopulationreview.com/country-rankings/wheat-production-by-country
Érdemes ezt is elolvasni: 
"However, the European Union, if it were counted as a single country, its wheat production would exceed that of any country except China."
Szóval nyugi, zabálhatsz annyi fehérkenyeret, amennyi belédfér.

friss hírek További hírek