pickpepe

Regisztráció: 2008-10-15 09:41:02

Hozzászólások száma: 1 052

Utolsó hozzászólás: 2021-04-12 18:08


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 04. 12. 18:08
Ha nem vagyok indiszkrét mibe fekteted a pénzt?
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 04. 12. 18:05
Kb reális a 37 m.
GSPARK 2021. 03. 22. 20:08
Ott a pont.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 03. 15. 21:25
ezzel speciel egyetértek
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 03. 15. 21:23
Szerintem elbeszéltek egymás mellett.  Én sokáig nem fektettem ingatlanba (kb. 10 éve kezdtem),ami hiba volt (azóta igencsak aktív vagyok). Amire szerintem Tihamér is gondol az az, ha lesz egy komoly összeomlás jön akkor csak a "két kézzel fogott" reál javak érnek majd valamit. Amiben azért van valami. 
A családunknak a II. vh után csak a II. kerületi ház és a Bah csomópontnál szétlőtt családi ház maradt meg (márami abból megmaradt). Volt nem kevés külföldi német/svájci részvénye nagyapámnak  (természetesen akkor még papír formátumban) de a háború után egyik sem ért többet mint a wc papír.
Sajnos a termőföldeket, gyárat elvették és az ingatlanba is beköltöztek, de azt 30 évvel később - szerencsésen - legalább sikerült visszaszerezni, így legalább a vagyon töredéke megmaradt. Ami maradt az  ingatlan volt és még némi arany ékszer, minden más oda lett, készpénz értékpapírok, minden így vagy úgy nullázott, nem elértéktelenedett, hanem nullázott. 
Az áldásos 20-i történelemnek köszönhetően így én 0-ról indultam az életben (persze a szülői gondoskodást, rendes neveltetést iskoláztatást (két diploma) megkaptam, így egy szavam se lehet.
Gondolj bele, hogy van mondjuk egy ép. számlád, amit online megnézel és látod, hogy van x db részvényed, meg kötvényed stb, de ha holnap valami brutál káosz miatt az összes ép számlán lévő vagyon eltűnik (mindenkinél) - nem nehéz eltüntetni ezek egyszerű  digitális jelek - akkor oda az életed munkája. 
Nem mondom, hogy ez lesz, de szerintem egy lóra tenni nagyon nagy felelőtlenség. 
 
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 03. 03. 22:02
Milyen területen dolgozol, ha nem titok, hogy bérből veszel ingatlanokat? Én azt hittem csak vállalkozóként lehet annyit keresni,hogy ingatlanokat vegyen az ember.    
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 02. 28. 09:37
Szerintem nem, a te oktatási költségeidet, ha kitelepültél, akkor utólag meg kellene térítened Magyarországnak, a gyerekeidnek meg a német költségvetésbe kellene majd megfizetniük az oktatási költségeiket utólag, ha a hazatelepülnének Magyarországa. Persze, ha maradnak ott ahol éltek és majd ott adóznak és élnek, akkor majd részletekben kiegyenlítik a számlát. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 02. 28. 09:29
Ebben nem értünk egyet, mert akkor a szüleid oktatását nem fizette senki, illetve a logikád  szerint azt a nagyszüleid fizették és így tovább, de akkor meg az "első ősöd" oktatásával  tartoztok, mert azt nem fizette ki senki.
Ezzel a logikával nekem meg nem  kellene TB-t fizetni, meg az oktatásom is ingyen volt, mert azt a szüleim egy életen át tartó munkával már megfizették, de az egészségügyi ellátást azért kérem, persze ingyen. 
Nem véletlenül az USA-ban is meg itthon is, ha van tandíj, akkor azt a szolgáltatást igénybe vevője fizeti meg. A diákhitel is a tanulásban résztvevő veszi fel, nem a szülei. Helyetted ezt az állam fizette (megelőlegezte), de nem abból az adóból, amit a szüleid befizettek, hanem kaptál egy ingyenes oktatást, aminek a díjat ma fizetnéd meg részletekben az adódon keresztül, ha nem léptél volna le. 
De te úgy döntöttél, hogy a német GDP-t növeled és kint adózol, az oktatási számlád meg itt maradt kifizetés nélkül, azt mi álljuk helyetted.
Azt a részét hagyjuk, hogy hazajössz és itthon vásárolsz ezzel adózol, mert én meg szoktam hozzátok menni és ott is rendesen költeni, én meg akkor ott adózok. 
Az EU transzferekbe meg szerintem ne menjünk bele, mert az eu projektek/ beruházások jelentős része során nyugati eszköz/szolgáltatás/építőanyag beszerzésre kerül sor, német és más eu ország eszközeit importáljuk ezzel is megtámogatva a te munkaadódat. Közel sem biztos, hogy a végső egyenleg pozitív nemzetgazdasági szenten. 
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 02. 28. 09:13
Te Lala,
látom nem sikerült értelmezni a leírtakat. Az első részben arra próbáltam meg rávilágítani, hogy itthon sem ördögtől való ennyi pénzt megkeresni, még, ha azt két emberre is vetítem, de az ingatlan árak is nagyjából a fele a kintinek. Igaz vállalkozásokkal dolgozom, de évi 40 mihályt sok háztartás meg tud keresni, tudom nem ez az átlag, de meglepődnétek, hogy milyen sokan vannak. 
A második felvetésedre, természetesen nem katázhat mindenki, ha hangyányit értenél a gazdasághoz és a piaci folyamatokhoz,  akkor lenne erről némi fogalmad, pl. egy kereskedő cég soha nem fog katázni és hidd el ők is jól keresnek, ha nem jobban mint a katások. Építőipari generál cégek dettó és még lehetne hosszasan sorolni.
Aztán meg nem számolsz olyan apróságokkal, hogy, ha valakinek volt mondjuk bruttó 1 m a bére, ami nettó mondjuk 650, de átmegy katas vállalkozóba, akkor nem csak 50 e adót fog fizetni, hanem a fogyasztása is megnő, mert 0 költséget feltételezve (szolgáltató a katás vállalkozónk) lesz közel 300e "béremelése" amit el fog költeni és mint végfogyasztó annak az ÁFA-ja szépen az államkasszába vándorol. A többlet költése további fogyasztást és beruházást generál a gazdaságban. Ezt hívják multiplikátor hatásnak, nem mellesleg lehet, hogy nem megy ki nettó 1500 eur-ért Ausztriába vakolni, mert itthon többet keres, azaz egyáltalán bármit is itthon állít elő, adót fizet a magyar költségvetésbe.
Közép, hosszú távon a jövedelmeknek zárkóznia kell a nyugati bérekhez a kata ebben segít, mert nem lehet azonnal mindenkinek a bérét 2-3 ezer eur-ra emelni.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 02. 28. 09:02
Ok, rendben, nálatok akkor jobbak az arányok (pl.: bérek/ingatlan). Azt gondolom, hogy nálatok valóban megérte kimenni, főleg, ha jól is érzitek kint magatokat. Sok más esetben ugyanakkor ezt nem  így látom.
Azt megkérdezhetem, hogy az iskoláidat hol végezted? Ha itthon, akkor fizettél érte? Csak kíváncsiság, illetve mi a véleményed arról, hogy az itthoni ingyenes iskoláztatás "költségeit" a külföldön letelepedő magyaroknak "vissza kellene fizetniük"?
Őszintén érdekelne a véleményed. Te személyesen mit gondolsz erről a kérdésről? Erkölcsileg ez rendben van?
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 02. 28. 00:30
Érdekes, ennyiből lehet kint rendesen előre jutni?
Azért kérdem mert családtagom is  külföldön él (skandináv ország), a ffi kb ennyit keres, de a nő momentán munkanélküli kb. 1.200 eur havi juttatással.
Én amennyire belelátok, ennyiből nem tudnak igazán előre lépni kint, albérletben élnek most is (szeretnének saját házat). Egy normális ház a környékükön 800-1,2 m EUR.
Persze az oktatás és az eü. színvonala sokkal magasabb, ha valamiért talán ezért éri meg külföldre menni, de csak, ha kvalifikált munkád van.
Ha jól számolom a béred kb. 2 m Ft/hó, azért ez messze nem elérhetetlen kategória itthon sem. Csak, ha anya és apa is KATA-s vállalkozó a maga területén, már megkeresték ezt a pénzt, igaz ketten, nem egyedül, de sokakat ismerek, akik két kata ev mellett még több vállalkozást visznek (kft). Persze ez sok melóval jár, míg lehet, hogy te lájtosan 5-6 órákkal elvagy, kapod a bért és slussz. 
Szerencsére mindenki szabadon dönthet, kimegy vagy marad, ugyanakkor azt látom, hogy a többség kint is magyar marad, ha hazajön "pörköltet eszik lángossal", túró rudit vesz, meg sportszeletet, mert ezek nehezen vagy egyáltalán nem elérhetők, ott ahol most él.
Egyik rokonom, aki kiment és kint él már vagy 7 éve folyton Magyarországot szidja, hogy milyen hülyék a magyarok, meg ez egy szar ország, utálja az itt élő embereket. Na ezektől vagyok teljesen kész, persze havonta kell küldeni neki a magyar kolbászt, meg szotyit(!), ha hazajön látogatóba, akkor itthon javíttatja az autóját, a fél plázát felvásárolja, mert olcsó és az összes itthoni barátját meglátogatja abban a  két hétben amikor itthon van (szerintem két okból: mert kint nincs egy barátja sem, nem tud beintegrálódni igazándiból a társadalomba, mindig egy "auslander" marad, illetve szeret itthon frankizni, hogy ő ilyen okra vitte, míg az itthon maradt átlag persze messze van tőle). Persze a fodrász is kihagyhatatlan itthon, mert még mindig töredék áron van a kinti árakhoz képest.
Ezek az emberek itthon - a lesajnált - oktatási rendszerben szerezték nagy többségében ingyen a képzettségüket, az persze nem problémás. Én is több vállalkozásomon keresztül nem kevés adót fizetek be, részben abból is képzik a mostani fiatalokat, akik aztán nagy számban szépen megpattanak, mert kint még most is többet keresnek, mint kőműves, vagy orvos, vagy esetleg mint programozó. 
Akkor hogy is van ez? 
Mindent ingyen igénybe veszünk itthon (persze nem ingyen mert a most adót fizetők állják a számlát), aztán tipli és irány külföld. 
Én meg, aki részben az ő oktatásukat is fizetem minden hónapban, meg 10-20-30-50,  ki tudja hány százalékkal többet kell, hogy fizessek itthon az igénybe vett szolgáltatásokért, például a kőművesnek, mert a kőműves tanulók fele lelépett és a kőműves kereset-kínálat miatt a munkadíjak folyamatosan nőnek (kínálat elszívása miatt, közben a kereslet is nő a támogatások miatt,de ez most nem érdekes).
Ez persze normális és rendben van így. Szerintem meg nem. 
Azt gondolom, hogy aki akar az  menjen ki 1-2-3 évre dolgozni, tapasztalatot gyűjteni, de aki végleg kint marad az igenis fizesse ki az itthon igénybe vett "ingyenes" oktatás költségét. Ez alsó hangon 10 m ft lehet/ fő. Ha jól emlékszem csak Angliában 130 e magyar dolgozik kint, a logikám alapján ők együttesen vagy 1300 mrd ft-ot vittek ki a repülőn a "fejükben". 
Őrült összeg, fizettük taníttattuk őket és most építik Londont, meg Angliát, mindegy, hogy fodrász vagy agysebész, kint dolgozik és fizet adót.
 Mi a megoldás? 
Itthon kellene maradni (mint említettem ebbe nem értem bele a pár éves külfödi munkavégzést tapasztalatszerzést, ami kifejezetten előnyös dolog) és dolgozni tenni azért, hogy ez az ország jobb legyen, nem elfutni, megfutamodni. Ha mindannyian csak egy kicsivel többet teszünk a soron következő napon, akkor már előre tudnánk jutni.   
   
  
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 02. 25. 12:02
Ny dunántúlon 50 m2 lakás mjv ben érdekekne 12 m ft ért..
Linket dobsz?
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 02. 12. 11:36
Nézd meg az ingatlanállományt és rájössz.
A lakásállomány gyorsabban rohad le (a fenntartáshoz szükséges mennyiség fele haramada épül itthon )mint ahogy a lakosság csökken. Ezért egyre inkább keresleti a piac.
Az ingatlan  statisztikában a falusi kidőlt falú vályog épület is benne van, meg a 100 éves nagyvárosi bérházban a még soha fel nem újított 25 éve üres lakások is. Mjv ben jó helyen 2 lakást vettem az elmúlt években 60-70 es években épült társasházban, szó szerint lakhatatlanok voltak, ha nem tolok be 10 milla feletti összeget akkor azok csak papiron lakások, de lakni nem lehet bennük.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 01. 12. 18:49
Van mjv ahol szigorítottak pár éve.
4 helyett max 2 lakás / telek belvárisban pedig kevesebb lakás telkenként.
Nem olyan biztos, hogy nem lesz szigorítás.
A megosztás meg nehéz, ha ép. Szabályzatnak nem felelsz meg nem tudsz telket osztani.
Pl. Hiába van 5000 m2 es telked ha a minimum telekméret azon a területen 2501 m2 már nem tudod megosztani. Van még egy rakat építési szabály ami keresztbe tehet, pl minimum utcafront és a többi.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 01. 11. 16:38
Ezt nagyon támogatnám!
Mi minden kiadást szerződéssel, számlával csinálunk, remélem ezt mielőbb bevezetik!
A sok feketézőt ki kellene vezetni a piacról. Valamiért az állam ezt még nem lépte meg, nem tudom mi lehet az oka.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 01. 08. 09:03
Korrekt.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 01. 07. 10:46
Én itt kersek emeleti lakást, azok közül is a jobbakat, ha lehet 2 szobásat. Élég gyér a kínálat, volt egy jó vétel a ii ker. Pár hete, de azt elvitték mire felhívtam
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 01. 07. 10:42
Nem, tudok ezzel vitatkozni, pontosan így látom én is.
Lakás/Ingatlan árak topik 2021. 01. 07. 09:35
Lajos! Fel nem foghatom, hogy kint élsz Némto.ban messze a német életszínvonal felett, csupa boldogság az életed, akkor miért egy magyar forumon osztod az észt? De ez még nem is érdekes, semmi sem tiltja, és az épító hozzászólásaidat örömmel.olvasom, de minek kell embereknek beszólogatni meg megalázni őket?
Gondolok itt Buyandhold kollégára, bár nem tisztem őt megvédeni, de semmi semi indokolta a beírásodat, ami szerintem mélyen lenéző és megalázó volt.
Sajnálom, ha Te ettől érzed jól magad és nem attól amit a leírtak alapján elértél Németországban.
Mindennek ellenére, a legjobbakat kívánom Neked!

friss hírek További hírek