Topiknyitó: user01 hétfő, 09:30

2026-os Országgyűlési választás  

Beindult a kampány
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
user01
user01 ma, 11:14

https://telex.hu/video/2024/12/01/az-elet-hozta-igy-dokumentumfilm-tiszavasvari-szentpeteri-aron

Egy jó kis kordokumentum, a 2024-es választás előtti egy év Tiszavasváriban.

Ami érdekes, és az elmúlt hónapok Tisza szárnyalásának, Fidesz borulásának magyarázatot adhat, az az önkormányzati és EP választási eredményekben már bele lehetett kódolva.
A Fidesz az EP választáson még 49%-ot (2.700 szavazat) össze tudott magának lapátolni, de a polgármesteri székért induló regnáló fideszes jelölt már csak a szavazatok 28%-át (1.800 szavazat) tudta begyűjteni. A kettő között van egy nagyon jelentős különbség, ezek a szavazók azok, akik ugyan már szabadulnának a fidesztől, és helyben, ahol volt tényleges alternatíva, ott már azt választották, de a Tiszát még nem támogatták. Ők azok, akik abban az esetben, ha volt érdemi ellenjelölt, már le tudtak válni az állampártról, de ehhez kell nekik egy olyan valaki/valami, amit akkor még nem láttak a Tiszában. Szerintem kb. szeptember-októberig jórészt ez érett be, az ilyenek pártolhattak végleg el a fidesztől. De még ez se magyarázat arra, ami az elmúlt 1 hónapban történt, az már szerintem túlmutat ezen, ott már azok kezdték otthagyni a fideszt, akik Tiszavasváriban júniusban még mindkét választáson a fideszre voksoltak.

A kórkép meg kifejezetten érdekes. Hajrá fideszezik az a bácsi, meg a nyugdíjasok megmentőjét látja Orbánban, aki már oda jutott, hogy ha fűteni akar, akkor ki kell vágnia a cseresznyefáját. Aki teljesen lecsúszott az elmúlt években, és csak panaszkodik, panaszkodik. Az ilyen emberek miatt lesz nagy jelentősége a helyi közösségeknek, oda kell menni az ilyen emberekhez, és felnyitni a szemüket, hogy ami velük történik, az a fidesz miatt van. Nagy meló, de erről szól a politika.
FeherTibi szerda, 23:35
Előzmény: #99  hekki
Trump won because people believed that people eat cats and dogs:
 https://m.youtube.com/watch?v=3BrCvZmSnKA&pp=ygUadHJ1bXAgZWF0aW5nIHRoZSBjYXRzIHNvbmc%3D
hekki
hekki szerda, 21:58
https://www.vadhajtasok.hu/2024/11/27/elismerte-a-harris-kampany-a-manipulaciot
Kamala Harris amerikai alelnök, a Demokrata Párt elbukott elnökjelöltjének vezető kampánytanácsadói elismerték, hogy a belső felmérések szerint Harris valójában sosem vezetett Donald Trump ellen a kampány során. Ráadásul nem is nagyon tudtak szembeszállni a Trump-kampány érvelésével.
Kb ez van nálunk is magyarpéter ügyben. Megy a hülyités, aztán 26ban jön a valóság az újabb 2/3 fidesz. 
Mississippi
Mississippi szerda, 16:28
Előzmény: #97  Mississippi
Mármint Karácsony alporgármester jelöltjét...nem szavazza meg.
Mississippi
Mississippi szerda, 16:27
Előzmény: #86  Dehogynincs
Az ellenzéki szavazók számára tudott volt hogy Vitézi a fidesz embere, tehát az ellenzéki szavazók a Tiszára és Karácsonyra szavaztak. És nem hinném hogy arra számítottak, hogy a Tisza Vitézit megszavazná, Karácsonyt nem.
Egyébként szavazatszámlaló voltam, 1000 fős mintán a fidesz bőven nyert, a Momentum hozta az elvártat, Dk gyengébb volt, a Tisza magában talán a fidesz felét érte el. 
euler szerda, 16:00
Előzmény: #95  euler
egyéni
(-5 :)
euler szerda, 15:08
Előzmény: #94  euler
18 ból 17
euler szerda, 15:06
Előzmény: #92  user01
Nem szükséges, mert egyiben is el lehet indulni és győzni.
Honnan veszed, hogy a 17 Bp-i választókerületből bejutott 16 ellenzéki csak azért jutott be mert a pártlogók ott voltak mellettük? Egyik sem listáról került be, mert egyéniben is győzött. (És még egy páran az országban).
Innen tájékozódhatsz: "Egyéni választókerületek eredményei"
https://vtr.valasztas.hu/ogy2022
user01
user01 szerda, 14:59

https://telex.hu/belfold/2024/11/27/nagy-istvan-agrarminiszter-nemzeti-konzultacio-forum-ruzsa-homokhatsag-vizutanpotlas-haboru-migracio-tisza-part-magyar-peter

Á, dehogy is indult be a 2026-os kampány. Még 1,5 évig megy majd a háborúval riogatás. Kérdés, hogy a földönkívüliek nem akarnak-e beszállni. Pataki Attila tudna erről mesélni :-)
user01
user01 szerda, 14:56
Előzmény: #74  euler

Hadházy? Hogy jött most ide a volt fideszes képviselő?
Ha indulni fog 2026-ban, akkor kinek a színeiben? DK-Jobbik-LMP-Párbeszéd-MM-Együtt-MSZP-Ésatöbbi jelöltje lesz? Megegyetek már róla a jelölő pártok szakbizottságai?
user01
user01 szerda, 14:53
Előzmény: #76  hekki
Hogy is áll nálad most a közvélemény-kutatásokon a fidesz?
user01
user01 szerda, 14:51
Előzmény: #85  signal2

Neked értelmetlen.
Ezzel szemben egy nagyon erős üzenet azoknak, akikre nem szavaztak ezek az emberek.
user01
user01 szerda, 14:50
Előzmény: #87  signal2

Esetleg nem az volt a választók üzenete, hogy elegük van abból, ami eddig ment, és a totál ismeretlenbe is szívesebben mennek, mint azok kezét fogják, akik eddig nem képviselték őket?

Ezek a korábbi "jól dolgozó, nem lejáratott" politikusok hogy kerültek oda? Van köztük olyan csoportosulás, esetleg párt, amelyik korábban nem volt ott, azaz ugyanúgy a semmire választották meg őket az előző választáson? Mint tették most a választók a tiszásokkal? Az MSZP-sek már korábban is bejáratottak voltak? A DK-sok is? Kik voltak még az előző közgyűlésben? Voltak közöttük olyanok, akik a semmi korábbi politikai teljesítményük ellenére jutottak be? Kik?
Dehogynincs
Dehogynincs szerda, 14:48
Előzmény: #85  signal2
Igen, ilyen hülyének nézem őket (én sem tudom pontosan, utánaolvasás nélkül).
A választási rendszer a hatalom (vélt) javára lejt.
Soproni (2017): "Nem akarjuk összegyurcsányozni magunkat."
Úgy gyurcsányozták össze magukat, hogy nem akarták?
Milyen lenne a közgyűlés, ha nem barmolják el a választási törvényt?
signal2
signal2 szerda, 14:42
Előzmény: #84  user01
àtjött: a válsztók azt üzenték, hogy hiába dolgozol szakmai szemmel is jól és sokat, nem számít.
Igen, fenntartom, hogy a választók a hülyék. Ugyanis a fövárosi közgyülésben messze nem állt fenn, hogy nem dolgozó, lejáratódott politikusok ülnének, ennek épp az ellenkezüje volt igaz. Ha tetszik neked, ha nem. 
Dehogynincs
Dehogynincs szerda, 14:40
Előzmény: #82  Shortelek
Hajszálon múlt, hogy nem Vitézy mellé szavazták be a tiszát, bár akkor is ilyen szopás lenne, de nem a szavazók miatt, hanem a választási törvény átgondolatlan elbarmolása miatt.
signal2
signal2 szerda, 14:40
Előzmény: #83  Dehogynincs
"Milyen közgyűlés állt volna föl, ha nem módosítja a hatalom a választási törvényt?" -
Olyan hülyének nézed az embereket, hogy a sok tájékoztatás ellenére nem tudják a válaztás napján, hogy a szavaztukból hogyan lesz mandátum? Teljesen mindegy, milyen a választási rendszer. Olyanra listára szavazni, amelyröl nem is tudjuk teljeskörüen, hogy kik alkotják, és nincs programja minden körülmények között értelmetlen. 
"Túl sok programot láttam már, aminek a szöges ellentétét valósították meg," - szociktól, fidesztöl biztos (már amikor volt). Ellenben Karácsony vagy Sopropni a lehetöségekhez képest azt a programot viszi, amit meghirdetett. Mindössze ennek kellett volna utána nézned.
"nemcsak azt nem tudom, ki hogy dolgozott, hanem azt sem nagyon, hogy kik ültek egyáltalán a fővárosi közgyűlésben" - nem tudom, miért kommentelsz egyáltalán, ha könnyen beszerezhetö információknak nem nézel utána? A kerületek polgármesterei alkották a közgyülést. Ha eddig nem tetted, nézd meg, hogy müküdik a 6., 8. és 9. kerület, föleg a korábbiakhoz képest. Magyar mércével mérve mintaszerüen. 
Ehelyett sodortáka tisza-szuavazó a müködésképtelenség szélére a várost. Budapestnek már biztosan nagy károkat okoztak, de szerintem a Tiszának is. 
user01
user01 szerda, 14:35
Előzmény: #79  signal2

Ha egy fakockára többen szavaznak, mint a te jelöltedre, akkor miért is a választó a hülye? Nem megy át a választók üzenete?
Dehogynincs
Dehogynincs szerda, 14:31
Előzmény: #79  signal2
Kizárólag?
Milyen közgyűlés állt volna föl, ha nem módosítja a hatalom a választási törvényt?
Túl sok programot láttam már, aminek a szöges ellentétét valósították meg, nemcsak azt nem tudom, ki hogy dolgozott, hanem azt sem nagyon, hogy kik ültek egyáltalán a fővárosi közgyűlésben, de az valóban számít, hogy (politikailag) ne működjék együtt a dk-val és az mszp-vel.
Igazából azt sem értem igazán, hogy mit keresnek az önkormányzatokban a pártok.
Egy csomó (egykor párthoz kötődő) polgármester már le is szakadt a hajdani pártjáról (Botka, Örsi Gergely, ...)
Shortelek szerda, 14:29
Előzmény: #81  euler
A sok hūlye kari mellé beszavazta a tiszát most meg szopás van a tisza miatt is.
euler szerda, 14:25
Előzmény: #78  signal2
Egy új választás lesz a vége, ahol a korábban Karácsonyra szavazó tiszások simán leszavaznak Vitézyre. Ha MP ezt mondja nekik, de elég lesz csak sugallnia.
.
A közüzemi- és közszolgáltató cégek attól még nem állnak le, hogy nincs főpolgármester vagy szmsz. Még a pénzhiány sem annyira veszélyes, mint az ha az értelmesebb vezetői megúnják ezt a politikai cirkuszt és otthagyják őket. 

Topik gazda

user01
user01
2 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek