Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
Mint írtam, Biatorbágyon szuper házrészt találtam 80-ért. Az, hogy nem családi ház, az nekünk nem kompromisszum, az ár miatt jobb is. Családi házat én nem is nézek.
Beszéltem egy profi marketingessel, de azt mondta, hogy most nem tud bevállalni, mert épp neked csinál kampányt azért, hogy ne köpjenek le a nők.
Törölt felhasználó2023. 10. 12. 15:46
"US inflation was higher than forecast in September, raising the prospect that the Federal Reserve may raise interest rates following similarly robust recent data on the strength of the jobs market.
The consumer price index rose 3.7 per cent year on year, according to the Bureau of Labor Statistics, the same pace as the previous month. Economists had expected a slight decline."
sufnituning barkács, butusan hagyott okos kazán, 100km-es leírások, ömlengés, sajnáltatás, hányás, macskaszőr, "budai" aglo, szerethető tulaj\marketinges\ingatlanos aki benne lakik, roma telep széle, csillagászati árazás, érdeklődők elküldése... te én nem is értem, miért nem ment el még 🙂 Az egyetlen amire gondolni tudok az talán a marketing hiánya, próbáltál esetleg egy profi marketingest megbízni vele, hogy hajtsa fel az érdeklődést? Mármint, úgy értem, hogy aki ért is hozzá, szerintem sokat segítene egy profi marketing kampány az eladás sikerességén! 😉
Akkor nincs gond, mert nekem nincs méhem és vérmérgezést is csak egyszer kaptam tőle, amit simán kihevertem 2 sebészeti látogatással meg egy hét antibiotikum kúrával.
szakadok a humorodon, de a legdurvább, hogy a fórum fele fel sem ismeri 😂
Törölt felhasználó2023. 10. 12. 15:15
Sziasztok, Szombathelyen kellene esetleg valakinek jó ár, érték arányú ingatlan? Segítek nekik az eladásban, önzetlenül, ha valakit érdekel, adjon emailt és írok neki telefonszámot. Szombathelyen a Szelestey László utcábán, Gyöngyös-patak közelében,megvételre kínálok egy 3. emeleti, 76 nm-es, 2 szobás, felújított, kellemes hangulatú lakást.
Felújítás során a régi fa nyílászárókat , modern hő és hangszigetelt műanyag ablakokra cserélték, melyeket redőnyőkkel szereltek fel.
Fűtésrendszer is teljesen megújult , cirkó fűtés került kialakításra.
Fürdőbe sarokkád került beépítésre. Szobák laminált parketta borítást kaptak. A többi helyiség járólappal burkolt. Konyha is teljesen megújult, modern bútor került beépítsére.
Befektetőknek is remek lehetőség. Remek ár-érték arányú ingatlan! 31 millió 200 ezer az irányár, pesti bérházhoz hasonló, külön zárható gangos, amin csak a lakás van.
amint jön EU-s pénz, abban biztosak lehetünk, hogy az eddigi béka segge hatásfoknak a töredékét fogja érni, mert a kifizetőhelyek az összes elmúlt pénzt kamatostúl és inflációval növelve fogják magukhoz ragadni számítva arra is, hogy az azt követő nem fog hamar jönni. A lopás itt csak fokozódni fog egy ilyen csökkentett ellopható időszak után! 1MRD EUR-ból jó lesz ha a 1-2% a helyére fog kerülni!
És mi a túrót csinálnak a németek Wekerlén? Élvezik hogy a szomszéd nem Szálem Alejkum-mal köszön? A nyugdíj megjön a kispesti postára és ennyi. Ezen kívül mi a jó? Menjenek a Balatonhoz.
Rossz helyen tapogatóznak az okokat illetően. A németek is látják, hogy most ingatlanba fektetni kizárólag Magyarországon éri meg, mert ez az egyetlen hely, ahol nincs lufi. Ahogy sokan megjósolták tavaly, átjöttek ide a külföldi befektetők, és mindent felvásárolnak. Nem hittem, hogy igazuk lesz, de tévedtem. Emiatt tűnt el a kereslet Németországban, és a forint kereslet miatt erősödött a forint 1 év alatt 430-as EUR szintről 386-ra. Nem kell ezt túlbonyolítani, hogy magas kamatok, meg gazdaság, meg mit tudom én...
Budapest táblán belül a határ még csak nem is a 100M, hanem inkább 150M, amikor már jobb ingatlanok is bejönnek a képbe. 80M-s kerettel marad a kompromisszum, és még csak nem is a 8 nm-es gyerekszoba a legrosszabb, a zajos főút mellett lakni például sokkal kellemetlenebb. A Bp táblát elhagyva is messzi kell menni, mire kompromisszummentes lesz az a 80M.
A Péter-Pál utcai lakás még mindig megvan. Igaz nincsen kertje, mert 1. emeleti, de van kert csak nem kizárólagos használatú.Ezt bátraknak ajánlom: https://ingatlan.com/xi-ker/elado+lakas/tegla-epitesu-lakas/33567428 Végül is a 128 nm terasz olyan, mintha kerted lenne. Ez a lakópark egyébként igazi katasztrófa: már 4 éve kellett volna átadni, de a mai napig nincsen használatbavételi engedélye. Viszont kényszerű beköltözők már vannak egy ideje. Lehet, hogy egy elkeseredett vásárló árulja, mert ezek a lakások nagyon nem ennyiért voltak hirdetve. Lehet, hogy elsétálok és kíváncsiságból én magam is megkukkantom...
IMF kimondta, hogy magyarországon GDP negatív lezs, recesszió van, német ország még mindíg lassít, ez a kettő neked nem elég ? Értem én, hogy te hurráoptimista vagy, hogy jönnek az EU pénzek és azok "jó helyre kerülnek", de a valóság az, hogy HA jönnek is Eu-s pénzek azok ugyanúgy el lesznek kótyavezsélve, és a hasznolulás hatásfoka nagyon alacsony marad, erre a fidesz és a NER + klientúra a biztosíték , gyakorlatilag kezelhetjük tényként, leszámítva azt a HA-t hogy ténylegesssen jönnek- e és ha igen, mikor és mennyi. Az, hogy az alapkamat továbra is magas még segít, de de nem tart örökké. A hitalkamatok túl magassak, és a foglalkoztatási statisztikák, hogy is mondjam "szabadon vannak értelmezve" , 5 fő alatti nem volt benne, ahogy az se aki 3 hónapnál tovább keres munkát. Kicsit emlékeztet, a nyúl és a teknős versenyére, ahol a feltételek úgy voltak meghatározva, hogy a nyúl "nem nyerhetett"... Na most ugyanez van és az emberek azt várják, hogy most máshogy ér véget a mese...
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link