Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
N0MAD 2025. 02. 10. 08:11
Előzmény: #239693  FatFIRE
Már nem sértésként, de be lehet dobni számokat, aztán “nézz utána ha nem hiszed”
Egyedul én néztem utána és hoztam linkeket (minden tévedés lehetősége mellett), erre jön a “nem hiszem”
Ok. Akkor nem.
De jóhetnek a más aneszteziológus fizetési linkek, vagy más konkrét szakterületek a newyorki ellenpárjával együtt. 
Freszelés 2025. 02. 10. 07:45
Előzmény: #239676  Törölt felhasználó
minek tartod magad? kutyanak?
oxylant
oxylant 2025. 02. 10. 07:25
Előzmény: #239696  FatFIRE
Köszi, jól esett!!
Moka_Brikka
Moka_Brikka 2025. 02. 10. 07:18
Előzmény: #239688  N0MAD
Aki így tolja a kényszeres szófosást, annak sajnos  bele kell kalkulálni azt is, hogy a humorizálás célkeresztjébe kerül.
-
Nem volt ebben semmi bántó szerintem, a stílus maga az ember. Az ő stílusának az felel meg, amit te is írtál…
-
Ha bejön a 18 éves ciklus, akkor még kb 1,5-2 évig nagyon boldog lesz. De szerintem azután sem kell ingatlanügyileg szomorkodnia. Ha jönne majd egy GFC 2.0 szerű dolog, de előtte még tényleg 1,5-2 év emelkedés benne van a piacban, akkor kb ide, vagy ez alá egy kicsivel fog visszaesni a piac szvsz. Sajnos nincs mindent látó gömböm, úgyhogy majd meglátjuk mi lesz…
FatFIRE 2025. 02. 10. 07:17
Előzmény: #239692  oxylant
"Szerintem mindegy, h.mit, CSAK MOZOGNI KELL!
Én pl.tekerek, hidegben is. Tegnap is 25 km-t, de ha jönnek az ideális 13-18 fokos plusszok, keró csere, fel az Alurexre, s irány 40-45 km/2--3 naponta."
Teljesen jó, ennyivel nagyon sokat teszel az egészségedért! 😊
FatFIRE 2025. 02. 10. 07:14
Előzmény: #239689  Pistike12
"Ha igy is marad az azt jelenti h a liberalis piacgazdasagnak sutty. Na ezt kovetoen nezz a vagyonodra, ami epp eme rendszer miatt keletkezett."
Nálad azért komoly bajok vannak a fogalmak értelmezésével kapcsolatban... Ma a nemzetközi szinten megerősödő jobboldalnak nem a piacgazdasággal van baja, sőt, a ballib kormányok rengeteg piacellenes intézkedését szüntetnék meg.
De nézzük csak, mit hozott Amerikának a liberális oldal kormányzása, miből lett elege a normális emberek millióinak! Black Lives Matter tüntetések, ahol rendszeressé vált a fehérek elleni uszítás. A demokraták egy sor városban büntették a rendőrséget, csonkították meg a költségvetését, majd értetlen pofával nézték, hogy autonóm zóna jön létre a város közepén, nőket erőszakolnak meg és embereket ölnek. Az egyetemeken, munkahelyeken, vezető beosztásoknál a tehetség helyett az egyenlőségi irányelvek miatt kerültek előnybe a fekete és mindenféle LMBTQ-kisebbségek, ami a kultúrára és a vállalatok magatartására is rányomta a bélyegét. Gyerekek kedvenc filmhősei váltak homokossá a következő részben, a nyugati országok pedig elkezdtek mindenkit kioktatni és szankcionálni, aki ezt az életellenes gondolkodást nem volt hajlandó a magáévá tenni. Ennek a szartengernek lett vége, remélem mindörökre.
DavidCamp 2025. 02. 10. 06:54
Előzmény: #239683  Törölt felhasználó
Ez most hogy jon ide? Politikat ne itt turaztasd.
FatFIRE 2025. 02. 10. 06:14
Előzmény: #239621  N0MAD
Nem szabad minden statisztikát elhinni, amit a neten találsz, a link tartalma hatalmas marhaság. Nézd meg az orvosi bértáblát, már az állami alkalmazásban is többet keres egy aneszteziológus, a szakorvosi átlagbér már két évvel ezelőtt is br. 2,2 millió volt, jelenleg 2.5 felett van.
oxylant
oxylant 2025. 02. 10. 06:09
Előzmény: #239690  FatFIRE

+
Nagyon szépen összefoglaltad!😁
Szerintem mindegy, h.mit, CSAK MOZOGNI KELL!
Én pl.tekerek, hidegben is. Tegnap is 25 km-t, de ha jönnek az ideális 13-18 fokos plusszok, keró csere, fel az Alurexre, s irány 40-45 km/2--3 naponta.
[Kiviből elmentem 2 cardiologus által végzett Card.UH-ra, és terheléses tekerésre, jobban kifáradok az általam megtett km után. Ők nagyon elvannak szomorodva a 15- 30- 45 éves punnyadt korosztályon😭😔]
Szép napot!
FatFIRE 2025. 02. 10. 06:03
Előzmény: #239574  Placi82
Manapság ritka kincs a sokoldalú tájékozottsággal rendelkező ember, a legtöbben teljesen elutasítóak a "másféle" ismeretekkel szemben. Ha például egy bölcsésznek megemlíted a fizikát, vagy a matekot azonnal bezárkózik és közli, hogy ő alapból hülye hozzá, pedig nem feltétlenül kellene így lennie. De ugyanígy a mérnökök széles köre is fájóan műveletlen, a könyvélménye általában megreked a tévésorozatok könyvváltozatainál (vagy valami gyenge disztópiánál). Inkább a "rákeresek a neten" és az "elolvasom a Wikipedia szócikkét" típusú megoldások kedveltek. 😂 Ha valaki tényleg művelt, ezt azonnal észreveszi, de az érintettek ezt nem tudják, mert a saját közegükben már ennyi is bőven elég...
Az említett Schopenhauer, vagy Nietzsche gondolatait ma már csak nagyon kevesen képesek értelmezni, a II. világháború által összezúzott német kultúra egyetlen nemzetközileg széles körben ismert alkotója a Rammstein (aminek az akkori megfelelője Wagner volt). Ez azért elég sokat elmond a kultúra leépüléséről. Vagy említhetném a Puzsér Róbert vs. René Guénon összehasonlítást is, magamban elnézést kérve az utóbbitól, amiért az előbbi nevét egy mondatban mertem említeni az övével.
FatFIRE 2025. 02. 10. 05:49
Előzmény: #239643  szieszta
Az ülő életmód, a mozgáshiány általánosnak számít, amit a rossz minőségű étkezés és bizonyos tápanyagok hiánya tovább súlyosbít. A mozgással nagyon jót teszel magadnak, te is tapasztalod, hogy az egy órás sétáid szó szerint gyógyhatásúak. De a pulzus felpörgetését sem szabad megspórolni, jót teszel vele a szervezetednek (pl. a szívednek).
Említés szintjén írtam már a sportot, ami a FIRE életünknek is ad egy rendszerességet. Ennek alapján mondom, hogy egy jól karbantartott 50-es bőven jobb állóképességgel, erőnléttel rendelkezik, mint ma egy aktívan nem sportoló húszas éveiben járó fiatal. A fizikai leépülés sokkal lassabban következik be annál, amit az átlagember fizikai, egészségügyi állapota mutat.
https://top4running.hu/pg/cooper-teszt-teszteld-a-fizikai-allapotodat-12-perc-alatt
Ha valaki nem szeret futni, vagy izületkímélőbb kardiózást választana, ott az elliptikus tréner, a kisebb súlyok, szalagok használata, vagy a különböző saját súlyos gyakorlatok. Ha ma egy átlagos húszonéves fiatalt nézel, számára nem az lesz a kérdés, hogy hány perc alatt fut le egy Sziget-kört (5,3 km), mert ennyit képtelen futni, annyira lepukkant a szervezete. Sok ülő munkát végző, keveset mozgó embernél a 2 perces plank állás (vagy egy oldalsó plank) könnyen és gyorsan végrehajtható alapgyakorlat a core izmok karbantartására, de aki 20 éve alig mozog, annak már ez is kihívás. Pedig ezt egy 70+ éves simán ember is megcsinálja, csak karban kell tartania magát. 💪
Pistike12 2025. 02. 10. 04:35
Huh. Ertem en az oromkodest, hogy az uj usa elnok belenyult az eddigi liberalis globalizmust tamogato eszkozbe, de azert egy picit gondolj csak bele. Ha igy is marad az azt jelenti h a liberalis piacgazdasagnak sutty. Na ezt kovetoen nezz a vagyonodra, ami epp eme rendszer miatt keletkezett. Es szepen tedd fel magadnak a kerdest, hogy a csunya liberális vilag valojaban mennyire is rontotta el az eleted... Es ha ennek vege, akkor megmarade... 
Csak jelzem, OV is csak a liberalizmus miatt van eletben. Egy ilyen formatumu embert mind kinaban, mind oroszoknal, mind afrikaban, mind del amerikaban mar a masvilagra vagy atnevelobe tettek volna az ellenfelei... 
N0MAD 2025. 02. 09. 22:28
Előzmény: #239687  Moka_Brikka
Ez nem volt szép izomemberrel szemben.
Moka_Brikka
Moka_Brikka 2025. 02. 09. 22:19
Előzmény: #239686  N0MAD
Kicsit kanyarodjunk vissza a topikohoz:
18 éves ciklussal kapocslatban ez volt a mai feedben. 
https://x.com/geophilos/status/1888433471334265006
N0MAD 2025. 02. 09. 21:46
Előzmény: #239684  Moka_Brikka
Én úgy képzeltem a következő üzenetek iterálódnának:
Menő vagyok
Egymillió dollár bébi yeeee
Irigykedtek pocsojalakók
Éljen a csok
Éljen orbán aki etet minket
Na mentem sziasztok
Még annyit akarok mondani rohadt ellenzék többkulcsos adó
Sziasztok
És amerikában csok sincs 
Sziasztok
Migráncsok
Iscso ráz.
N0MAD 2025. 02. 09. 21:43
“Magyar demokrációt magyar ember és magyar vállalkozók fogják eldönteni nem külföldről kapott pénzből élő bértollnokok.!”
Ismét apró módosítást javaslok:
Magyar KORMÁNYT magyar ember és magyar vállalkozók fogják MEGdönteni nem külföldről kapott pénzből élő bértRollnokok.!
Szerintem sokkal találóbb.
Moka_Brikka
Moka_Brikka 2025. 02. 09. 21:35
Előzmény: #239681  J0hnnyEnglish
Én most azért elgondolkoztam, hogy milyen is lenne ez :)
-
A bennem megbújó kisördörg szerint:
Izombáró & Panelman lenne a topik neve, és Ai generált képillusztrációkkal lennének szemléltetve a régi-új hozzászólásai :D
-
Na jó, én a kisördögöt most visszazárom, és maradok az átgörgetős technikánál. Nekem ez vált be…
Törölt felhasználó 2025. 02. 09. 21:31
Előzmény: #239678  Bandita

Hát akik amcsiból kapták a lovét bértolnokok azok most megszívták kikerült a lista mennyit kaptak az USAID től... Most lesz egy két kellemetlen percük számon fogja Orbán kérni őket :P
Magyar demokrációt magyar ember és magyar vállalkozók fogják eldönteni nem külföldről kapott pénzből élő bértollnokok.!
DaGi 2025. 02. 09. 21:24
Ezek lennének a sikeres emberek? :D Akik annyit tudnak felmutatni, hogy egy olyan pártra szavaznak, ami elszívja a tehetségesektől amijük van és a talpnyalóknak adja? Sajnos ezeket a dolgokat egyébként a Tisza is meg akarja tartani.
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish 2025. 02. 09. 21:14
Én fokoznám a téteket helyedben! A saját topik valóban célravezető lenne.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek