Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szieszta 2025. 02. 09. 13:38
Előzmény: #239577  Placi82

Nincs itt semmi látnivaló. Egyszerűen az elismerés hiánya miatt írogatott ilyen hangnemben. Ahogy nálad is észrevettem, mikor magadat dicséred, hogy ezt már réges régen láttad és mondtad, de senki nem figyelt.
Ez az embernél teljesen érthető, mikor valamit letesz az asztalra, amit úgy érez, hogy nagy tett és senki nem becsüli. Nem kap pozitív visszajelzést, természetesnek veszik, vagy még támadják is érte.
A kutyát is dicsérettel kell idomítani és nem veréssel.
Az ember környezete élvezi amit az egyén összehozott és megszokta, természetessé válik, hogy van. Nincs dicséret, ez a megszokott.
Ez van. Csak az tudja értékelni a jólétet, akinek alapból nem adatott meg.
Ez olyan, mint mikor az édesanyám az egyik barátnőjétől ("nagy tapintattal")megkérdezte, hogy ugyanúgy tudja szeretni az örökbe fogadott gyermekeiket, mintha sajátja lenne. Hát persze.....de hát honnan is tudná, hogyan szeretné a saját "vérét", ha soha nem tapasztalhatta meg?
szieszta 2025. 02. 09. 13:23
Előzmény: #239575  N0MAD

Ezt én is tapasztaltam a decathlonos áruról, hogy egyre gyatrább és drágább. Ráadásul Győrben egyre többször alig van választék, gyorsan elfogynak az átlagos méretek.
Nekem még a quechua sportcipő is tetszett, persze nem a gazdaságos, de az is egyre gyatrább, pedig ugyanazt a bevált fajtát vettem 3x egymás után.
Én most a DM-es gélbetétet rakom mindenbe, nekem az vált be. Nem tűnik csodának, de hosszabb használat után beigazolódott, hogy ér valamit. Picit megemeli a sarkat, jobb tartást is biztosít.
slash
slash 2025. 02. 09. 12:55
Előzmény: #239555  Placi82
1: Amennyi papíron jár : 25%. Rengeteg gesztust tettem feléjük, lementem kutyába kb. Amikor a múltkor azt írtad hogy "baszhatod, birtokon belül vannak" Akkor nagyon megijedtem.. aztán erőt vettem magamon és úgy voltam vele. Üssetek, de csináljuk! 
Placi82 2025. 02. 09. 12:42
Előzmény: #239576  N0MAD
Sajnos messze nem tartok ezen a szinten és Nobel díj is esélytelen 😀. De ha az élet futóversenyen azt nézzük, honnan indultam, hogy apám a helyi "TSZ" ben dolgozott, de privatizaltak Pestről a privatizatorok   90'es évek közepén és kirugtak, ahhoz képest, nem rossz.
Engem is az zavart hogy így osztja itt az ismeretlen embereket, mint egy főnemes a jobbagyokat. No azért álljon elég a faklyas menet. Honnan tudja hogy akár a  forum felé nincs-e felette statusszilag?? Ha ötleteket ad azzal nincs baj, mert a bölcs ember mindenkitől tanul, és figyel.  Avval van baj hogy már  nem is  magas lóról osztja az észt, hanem kb az Eiffel torony tetejéről, és ezt nem érti hogy ez zavarja itt a "jobbagysagot" :)) 
N0MAD 2025. 02. 09. 12:16
Előzmény: #239574  Placi82
Hát, már páran jelezték hogy nem annyira a lesajnált szinten vannak, de ha a karibi magánszigetedre tartasz a privátjeteddel yachtozni egyet miután megkaptad szimultán a közgazdasági es a fizikai nobelt akkor is pocsojában(sic) dagonyázó senki vagy a szemében törődj bele. ;)
N0MAD 2025. 02. 09. 12:11
Előzmény: #239573  szieszta
Nem is a kényelm/praktikum ellen szóltam volna hanem a miert fehér/miért edzőcipő ellen.
Amúgy nekem  volt (illetve még mindig megvan) decathlonból columbia túracipőm, egy álom volt, kényelmes, iszonyat tartós, goretex, szuper.
Aztán az ugyanonnan ugyanolyanok egyre gyengebbek és elérték a kritikán aluli színvonalat. Fém cimke nem goretex hanem outdry, ha valaki böngészi és nem tapasztalati úton veszi rutinból. Sima lehúzás.
Most az említett sketchers-el barátkozom bakancs és edzőcipő tekintetben is, pozitív. Tartósságit nem tudom, nem is nagyon hiszem.
Placi82 2025. 02. 09. 11:54
Előzmény: #239564  Törölt felhasználó
?? 🤣. 2 kis gyerekem van, 2 ingatlanom Budán és egyik se lakás,😉 egyetemen osztondijbol éltem, párhuzamosan végeztem több karon (apámek semmivel se tudtak támogatni szó szerint zero) (most is élnek  Borsodi kistelepules szélén hál istennek). Cégek ( nem külföldi multi) termelést vezettem, 29 - 30 évesen már, anno!. Így tudtam már 2011 ben  nagy méretű panelt venni 11 kerületben igen fiatalon, igen olcsón . Sajnálom hogy itt tartok, hozzád képest mester!! De luzernek is kell lenni.  Mérnöki tudományok mellett, kozgaz, tőzsde, történelem OKTV top 3 kozépsuliban és filozófia is érdekel. Bármiről beszélgettünk, Schopenhauertol kezdve Nero inflációs gazdasag politikajatol, Traianus Dákok elleni  hadjaratatol Kelet indiai társaság Brit birodalom an betoltott szerepeig, az Kínai  Opium háborúk gazdasági hátteretol,   Hernando Cortez által Aztekok (Tenochtichlan) aranya által okozott monetáris infláció hatása  Spanyolországban és Európában továbbá statikatol  dinamikaig, valoszinusegszamitasig, Ábrázolo geometriatol a  vektor.algebraig, matixokig, Analizisig,  Makro és mikrökonomaig, és a Japán felé Nyugati gazdaságban alkalmazott Modern Monetáris Theory elmélet rol. Is. Folytassam? Sajnálom hogy nem vagyok a te szinteden. 😀.( De én azért 3-4%os kamatok al fixaltam volna végig a hiteleimet,). Nem akartam arcoskodni de azért, "nem fogsz semmire se jutni" kijelentés az igen erős volt a szadbol 😀,. Muszáj volt egy kicsit " felvilagositani"😉
szieszta 2025. 02. 09. 11:48
Előzmény: #239557  N0MAD

Hát ez van, mikor az embernek már minden sínen van és ilyen faladatokat kell csak megoldani. Például  kényelmes cipő, vagy kutyaólfűtés. 
Fiatalon teljesen más volt a fontos, meg időm sem volt rá.
Az is igaz, ötven körül már a kopás jelei is jelentkeznek.
Ha már cipő, kilencvenes évek elején édesanyám vett egy szuper cipőt. A neve Aclidas volt. Egy kicsit kényelmetlen volt, a talpa nem nagyon volt rugalmas, de az hamar megoldódott, mikor 2 nap használat után elrepedt. :-) Persze Adidas-ként  árulták, még hasonlított is az eredetire.
FR73 2025. 02. 09. 11:30
Előzmény: #239555  Placi82
Ha lehet szavazni.
Garmont túracipő, Meindl bakancs.
Arról ismerszik meg a jó lábbeli, hogy amikor belelépsz, az első pillanatban már érzed, hogy ergonómiailag tökéletes.
Mondom úgy, hogy most egy Columbia van nekem, de a Garmont jobb volt.
N0MAD 2025. 02. 09. 11:29
Előzmény: #239568  DavidCamp
“ hiteltelen lettél. ”
Az még jópár év, már ha nem bővíti a portfóliót.
DavidCamp 2025. 02. 09. 11:27
Előzmény: #239567  Törölt felhasználó
Vééégre.
N0MAD 2025. 02. 09. 11:27
“ Ezt egyenlíti ki az adórendszer a családi adókedvezmény és az összes család barát támogatás.”
Ezt módositom ha nem haragszol
Ezt egyenlíti ki az adórendszer és az összes csaláRd barát támogatás.
Azért az oligarchák/zsebek csak több támogatást kaptak, talán jobban is gyarapodtak. De biztos ingatlanoztak is, azt nem tudom.
DavidCamp 2025. 02. 09. 11:27
Előzmény: #239565  Törölt felhasználó
Jesszus f@sza mennyi   ,de mennyi  utálkozó\ írígy ember van itt .. semmi keresni valóm köztetek elnézést, hogy írtam valaha is ide ( kár bármilyen befektetési tanácsot is megosztani veletek semmi értelme ilyen embereknek segíteni tippeket adni?  máskor soha látom a mínuszokból a számokat ) 
lehet kitörlöm az egészet nehogy visszakereshető legyen ezennel befejeztem a fórumozást .
Látom teljesen ráfüggtél az önigazolásra.......ennyit ér a szavad is....hiteltelen lettél. 
Törölt felhasználó 2025. 02. 09. 11:25
Előzmény: #239566  DavidCamp

ÉN csak válaszoltam a rosszindulatú valótlan megjegyzésekre az anyagi helyzetemmel ti foglalkoztok írjátok be mim van és mit meddig fogok fizetni.
persze hogy reagálok rá ha "tárgyi tévedésben vagytok"
Majd szó nélkül kell tűrnöm a bunkóságot?
Persze de tényleg léptem mára
DavidCamp 2025. 02. 09. 11:23
Előzmény: #239490  Törölt felhasználó
"Frászt nincs igazad , de nem akarok ezzel vitázni.. Illetve csináltam egy másik accountot,  ami méltóbb hozzám :)) Amit meg eddig írtam úgyse érdekel senkit minek is.. Fatfire
Köszi a segítséget, de megoldom  nem gond én is látom mi a helyzet a szerződésemben a bank tévesen tájékoztatott most reklamálok ennyi majd kiderül,
de most kicsit a fórumot hanyagolom..."
panelbaro...na ez tényleg méltó hozzád...csak panel van.....csinálj magadnak egy külön topicot és irkálj magadnak...láthatod, hogy az itteni közönséget 1. nem érdekli, 2. nem reális amiket beirsz, 3. osztod az észt feleslegesen. Itt nem dicsekszünk, hogy kinek mije van. Te meg tolod a kretént.  
Törölt felhasználó 2025. 02. 09. 11:22
Előzmény: #239559  DavidCamp

15 év? :)) sokkal gyorsabban gyűjtöm a casht álmodozol 1,5 2 év alatt a cib hitelem letudom ha dolgozok még
Ha nem akkor 4 kemény év FIRE ként számoltam.
Nudli de inkább átváltom majd alacsonyabb kamaton ha kell de egyenlőre stoppolva van a kamat szerintem jövő nyárig biztos.
Törölt felhasználó 2025. 02. 09. 11:19
Előzmény: #239558  Placi82

Levonhatsz nyugodtan 1 lakást megint ferdítesz nem figyelsz.
20 évvel ezelőtt 2 lakást örököltem két Miskolcit , de 1 et eltőzsdéztem a 2009 es válságban.
Nekem 18 évesen az apám halt meg ő ennyivel támogatott mást meg egész életében anyagilag patronál az apja és egyengeti az útját melyik jobb?
Ha azt a sok energiát amit itt mások gyalázására fordítasz csak  a felét is a saját anyagi gyarapodásodra fordítanál már nem itt tartanál, de komment huszárkodni kioktatni és írígykedni azt tudsz tényleg ebből lesz a pénz.
Csak sajnálni tudlak erre vesztegeted el a fiatalságod és az energiád így nem fogsz semmire sem jutni.
"mindenki a saját szerencséjének a kovácsa"  mondta  régi főnököm mikor otthagytam őket egy jobb helyért egy magasabb fizetésért. Hogy ilyen a politikai rendszer ilyen. ÉN megláttam benne lehetőséget és éltem vele mindenkinek ott volt a lehetőség most is ott van tripla  támogatás jár  mint most... Dumálni könnyű 3 gyereket bevállalni annál nehezebb  én legalább felelősség teljesen vállaltam őket volt pénzügyi tervem már akkor is az életemben mit fogok megvalósítani, hogy ne legyen teljesen kudarc a 3 gyerek felnevelése.
A jelenlegi rendszer csak annyit tesz , hogy kiegyenlíti a különbségeket  anyagilag . Ne legyen 3 gyerekkel nehezebb életed mint 3 gyerek nélkül  is  singliknek akinek se kutyája se macskája csak magára kell költenie.
Ezt egyenlíti ki az adórendszer a családi adókedvezmény és az összes család barát támogatás.
De anyázni mindig könnyebb engedjük be a sok migrancsot akkor adjuk nekik a bérlakásokat támogassuk őket oktatásban  segélyekkel abból lesz valami aztán ne csodálkozzunk ha felrobbantja magát egyszer valamelyik vagy lövöldözik késel Pest utcáin.!
Peti84
Peti84 2025. 02. 09. 11:17
Előzmény: #239559  DavidCamp
Errol az "aprosagrol" megfeledkezik....
DavidCamp 2025. 02. 09. 11:16
Előzmény: #239509  J0hnnyEnglish
350ezer...na az vicc, innen látszik hogy kamu az egyész embör. röhögök a beírásain....kamukérós
N0MAD 2025. 02. 09. 11:14
Előzmény: #239560  DavidCamp
Ne légy kegyetlen vele!
Szerintem egy saját topikot megérne a világlátása, uppoljon aki olvasná, hátha!

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek