Ezt a fórumot azért hoztam létre hogy a régi Estmédiások tudjanak beszélgetni trollmentesen.
Nem felbeszélő fórum,de sok régi tagunk visszavonult a lebeszélő trollok miatt.
Előre szólok aki trollkodik vagy siránkozik az válasszon másik topikot.
Szvsz ne szaladjunk ismét ennyire előre, bár tény, hogy valóban jó ötlett lenne itt bármi, de hamarabb csinálnak ezek egy új céget, mint ide hozzanak bármilyen érdemi tevékenységet a mostani Deltás vezetők.... Minket egyszerű kis részvényeseket viszont jobban érdekelne, ha végre lehetne látni pár zöld napot, elfogadható forgalommal a Delta részvénytől... mivel az elmúlt időszakban ez ismét több mint szégyen, bár látom, ennek a sz@rházi saját részvényt vásárló vezetőségnek, ez így is bőven megfelel....
A Paksi Adatközpont Campusz néven hirdetett beruházás magja egy „moduláris, hiperskálázható mesterségesintelligencia-adatközpont”, kombinálva egy 530 hektáros napelemparkkal és egy nagy kapacitású energiatároló rendszerrel.
Csupa kérdőjel vagyok én is. Mondjuk a 67,5 MRD Ft szerződésállomány engem is meglepett 2024.évre. Biztos nagy lesz a helyezkedés erre a bizniszre (szuperszámítógép és adatközpont Pakson). Kérdés hogyan fekszik kedvenc cégünk, de a lista alapján TOP 10 vagyunk csak valahogy nem érezzük, nem tudunk együtt örülni a sikernek mert kézzelfogható hasznunk nincs belőle.
Csupán egy gyors kérdés a 9 órási meeting előtt.. Mi építenénk/részt vennénk benne mikor egy SRv-t nem tudnak (akarnak) normálisan levezényelni..? Legyen, csak emelkedjen a papír ára! Holnap rendkívüli kgy., névadó ülés..
„Volt egy telefonhívás, amikor miniszterelnök úr megkért, hogy a hazai mesterséges intelligencia területét erősítsük meg” – Orbán Viktor személyes utasítására gyorsult fel a program.
https://www.economx.hu/gazdasag/palkovics-laszlo-interju-mesterseges-intelligencia-ai-mi-oktatas-szuperszamitogep-technologia-beruhazasok.812649.html Ez egy óriási energiafogyasztó lenne, körülbelül 100-120 megawattot. Hogy ezt érzékeltessem: ez egy egész paksi reaktorblokk teljesítménye. Nem véletlenül gondolkodnak Paks környékén a telephelyről. Közben azonban megjelent egy bejelentés egy hárommilliárd eurós magánberuházásról is. Ez mekkora szuperszámítógépet jelentene? Kedden jelent meg ez a szándéknyilatkozat egy magyar és egy német cég részéről. Azt mondják, hogy Magyarországon építenének egy hatalmas adatközpontot hárommilliárd euróért. A gép pontos teljesítménye még több tényezőtől függ, de a befektetés nagyságából arra lehet következtetni, hogy ez körülbelül akár kétszer akkora is lehetne, mint az a német gép, amivel mi együttműködünk.
Delta Nyrt
Nem felbeszélő fórum,de sok régi tagunk visszavonult a lebeszélő trollok miatt.
Előre szólok aki trollkodik vagy siránkozik az válasszon másik topikot.