Topiknyitó: Spiller 2025. 07. 26. 21:32

Állampapír, tőzsde, befektetés.  

Csak tematikus topikok vannak, görcsösen, szemellenzövel ragaszkodnak a topikinditók a témához (teljes joguk megvan hozzá). A mai világban minden mindennel összefügg. Érdemes egy szélesebb konszenzusba helyezni a dolgokat. Megnézni egy hir mire hat, hathat. Ma már sokaknak van megtakarítása vannak akiknek már jelentösebb ez az összeg, nem engedhetik meg maguknak, hogy ne alakitsanak ki egy diverzifikált portfóliót. Tehát jöhetnek a befektetéssel kapcsolatos gondolatok, konkrét történetek. Gazdasági hirek. Egy kis vérszivogatás is belefér. Jöhet egy-egy gondolatkisérlet egy tanulságos videó. A rosszinduatot a trollkodást büntetem.
Akinek kell használja és adjon hozzá ha tud.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Spiller kedd, 19:25
Előzmény: #697  Spiller
éééés már is itt van. Petrodollár
"Az Egyesült Arab Emírségek kilép a Kőolajexportáló Országok Szervezetéből (OPEC), valamint az OPEC+ -ból is - közölte kedden az emírségek energiaügyi minisztere."
Újabb súlyos csapás érte a kőolajexportot - Infostart.hu
Spiller hétfő, 16:34
Megérzésből eladtam csökkentettem pár részvényt ETF-et.  Növeltem a casht. Meglátjuk.
Ethereumot eladtam, BTC-t csökkentettem 25%-al. Réz ETF-et is 25%al.. múlt héten eladtam eutelsat 100%-át.
Goldstein17 vasárnap, 20:39
Törölt hozzászólás
Goldstein17 vasárnap, 17:53
Törölt hozzászólás
Spiller vasárnap, 17:27
Spiller szombat, 00:54
Csakhogy ertsuk mi tortenik europaban a vilagban.
- Migransok vs kalergi terv.
Nemzetalkamok eltorlese vs europai egyesult allamok.
- usa vegtelen adossaga vs petrodollar, olajelszamolas, 
- recseg ropog usa hegemonia, technikai elonye olvad, nyakan a feltorekvo fiatalok.
- ujraosztas, uj befolyasi ovezetek, gazdasagi szovetsegek kialakulasa.
- zsidok kihasznaljak kaoszt nagy israel vagyalma a kivalasztottsag rogeszmeje, pofaraeses, usat belekenyszeritik.
- kina erot fegyvereket penzt befolyast kapcsolatokat gyujt. Epiti a penzugyi rendszeret, uralja a fontos anyagokat, technologiat fejleszt. Harcmodort tanul..Mikozben ellenfelei gyengulnek fogyasztjak a fegyvereiket.
Spiller szombat, 00:38
Előzmény: #694  Spiller
Esetleg bevonják az allampapirokat es kifizetik Ftban? Mikozben kibocsatanak 5%. Ost.
Spiller szombat, 00:25
Na kezdenek belelendulni.Adoztatjak es csokkentik allamlapir kamatokat? 
https://www.facebook.com/share/r/18AUC7E4Um/
Spiller csütörtök, 11:43
Előzmény: #692  Spiller
ok a lentiek ez már egy eredmény és a korral jár. Minden 10év fontos. 20-30-40-50-60  
- 20éves korodban leszel felnőtt és kell lenni annyi eszednek érteni kezded a világot, ez a szülők felelőssége is. És itt már meg kell tapasztalnod a tudás örömét.
- 30-40éves korodig tanulsz és megéled az életet, sportolsz kisérletezel próbálod az erődet,  családot is ebben az időszakban alapítasz. Itt vagy éhes farkas ha van motivációd.   Innen kb 20-25éved van elérd vagy megalapozd a céljaid beteljesülését.
- 50. itt már egyenleget kell vonnod, már látnod kell a célt és az utat.
- 60. idáig már stabilizálnod kell amit  elértél..  amit kialakítottál. 
Az élet nagy mókamester a sors a fatal is belerajzolgat az életedbe.  
Mostanában voltam párszor rokonoknál, előkerültek a régi fényképek. Nagyon érdekes a hoszonéves képeken optimizmus, magabiztosság a szemekben. És ha belenézek a szemükbe akkor zömében nem ezt látom. Meg szoktam kérdezni mi volt akkor a vágyad mit akartál elérni... érdekesek a válaszok. 
Spiller csütörtök, 11:21
Berakom ide is.
Azért pár dolgot szerintem érdemes elemezni. Miért érzed jól magad külföldön? Mert turista vagy. Úgy kell élni mintha turista lennél. Mit csinál a turista? Nem politizál nyitott és pozitív. Mint szivacs a pozitív élményeket szívja magába. Nyitott és figyelmes, ki akar próbálni mindent.  Ha Ázsiában vagy politizálsz? érdekelnek az adózások, vagy melyik politikus lop? nem. Élvezed a tengerpartot megnézed a látványosságokat. Beszélgetsz helyiekkel akik nem öntik rád a gondjaikat pl Thaiföldön sokan napi 100thb ból élnek és az autójuk raklapján alszanak vagy a tengerparton a nyugágyon és még is pozitívak.  
Magyarország csodálatos. Legyen itt kommunizmus nácizmus tiszaizmus.. ugyanolyan szép a Balaton a táj az igazi magyar emberek. Hosszú évek óta  turistaként élek ezt pont Thaiföldön tanultam meg. Szeretem a belvárost a Dunapartot, sétálunk leülünk iszunk valamit, eszünk étteremben, megnézzük a csodás épületeket. Már az is jó ha otthon leülsz a teraszon vagy kertedben iszol egy jó kávét. Szeretem a magyar embereket is, a többség az rendes becsületes szorgalmas. Tömegben ostobák mint ahogy a világon mindenhol 80/20. Szeretem a magyar tájat az ételeket illatokat.   Persze szeretem a hazám és azt szeretném jól mennének a dolgok és a magam részét hozzáteszem. 
Tehát turistaként kell élni.  Csak példaként: Sok ismerős járt Spanyolországba, imádták, egyszer csak vettek ingatlant. Akkor már lakosok lettek a helyi problémákkal adózással. 
A magyarok egy része olyan dolgokkal foglalkozik amire nincs ráhatása. persze érteni kell a dolgokat összefüggéseket de a saját életedet kell kormányozni. Célokat kell kitűzni mert ha nincs cél akkor nem tudod elérni..ha nincs lőlap akkor hova lősz?  
Ok néha nem vagyok turista. Heti 2-3 alkalommal dolgozom a cégnél. Egyrészt a cég rendben van én raktam össze működik.  Jönnek számlák, problémák.  Ez sem egy katasztrófa. A problémákból feladatot csinálok. Sorrendezem feladatokat felírom egy lapra  és megoldom pipálgatom.  Élvezem ezt a szabadságot minden döntésem rám hat nekem keres. Nem ez az etalon mert sokan szeretik elvégzik a munkájukat leteszi a kalapácsot és éli a saját életét. Ebben is van ráció. A fostenger a médiából a fórumokból a frusztrált emberekből jön. Ezt érdemes korlátozni szűrni. Én kb napi 2 órát foglalkozom hírekkel politikával. De csak keresem az infókat ha van valami akkor abban a tárgykörben elolvasok mindent.  Persze nem örülök, egy emberileg jellemtelen képességekben korlátozott pöcs MO. miniszterelnöke. Ez van.. Volt is és majd lesz más.  Persze aggódom Magyarországért de egész európáért is látjuk a folyamatokat Azokat a törvényeket szabályokat figyelem amik engem érintenek. Meg fogom oldani ahogy általában mindent. Ha nekem kellemetlen valami akkor másoknak a húsába mar. Figyelmesen kell majd olvasni az adószabályokat mert nincs új a nap alatt mindig raknak be egérutakat a nagyfiúknak, arra kell mozogni.
Spiller csütörtök, 00:03
Jaja qrva nagy a hiany..Lakashitel tamogatast es a de qrva hideg volt tamogatast is ki kell fizetni. Aki szja visszaigenylesben van az villamgyorsan beadja a bevallast.
Varga bemondta a szamokat 110t arany es kozel 45mrd eur a tartalek es itt vannak a vagyonelemek kozmuvek repter. Ha ezek megmaradnak tolem le is huzhatjak a boret a jobbagynak...
Mistanaban hallja valaki tul olcso a forint tönkremennek az exportorok?  380 nal mar ez ment..elmult?. mindenki qrvára ért ma már mindenhez. A tények nem számitanak. Ki gondolkodik akkorát mitöl alakul ki egy hiány. Ciklikusság, adózás adók befolyása eus pályázatot előfinanszirozása.. 
- kit zavar kiderül nincs mérgezöanyag az akkugyárnál.. és ráadásul ez már  választások elött kiderült, 
mert egyáltalán minek az akku? úgy sem ez a jövő..igaz az összes kamiont ezzel akarják müködtetni és már az összes szerszámgép hobbieszköz akkuval megy már a fünyirók is. Nem mellesleg most epp az uzemanyaghiany kozeleg. 
- kit zavar hirtelen müködöképes lett a barátság vezeték, azt mondták még nincs megjavitva de már alkalmas a szállitásra..aztán ukrik megtámadják azt az orosz betáp részét a vezetéknek.
- van öröm adót csökkentenek...megmondtak. 9% nem a kutya 15%.. már csak 2 sáv hiányzik a listámból..9-18-36% ? 
Spiller csütörtök, 00:00
Előzmény: #689  Zanza2
Van egy vicc..legeny megy az erdoben, ele ugrik egy mamoka..te legeny ha szeretkezunk csodás lannya valtozom. A legény lerendezi rendesen a mamokat kerdi na mi lesz? Te legeny hany eves vagy?  22. Es meg hiszel a mesekben?
Zanza2 2026. 04. 22. 13:53
Előzmény: #687  Spiller
Megbékélés? Mindenképpen.
A független bíróságokon lefolytatott büntetőeljárások és a kiszabott büntetések letöltése után.
Akinek nincs, vagy kevesebb vaj van a füle mögött és elismert szakember, azzal akár azonnal.
(pl. Varga)
Spiller 2026. 04. 22. 01:42

Ez egy alap a vilag dolgainak megertesehez.
https://youtu.be/QsGfq4Qvvms?is=1op4wmYdwQbZXTHL
Spiller 2026. 04. 21. 11:08
Előzmény: #686  Goldstein17
vacak az alapanyag, nincs meg a kaliber.  Orbánnak egy nap több van a fejében mint a kispöcsnek egész életében. :)
HírTV-t nem engedik be a sajtótájékoztatóra, ezek erős öngólok. kisstílűség. Megbékélés, fogjunk össze? ugyan. Most lehetne megadni az alaphangot összehasonlíthatóvá tenni látjátok ilyenek vagyunk mink erre szavaztatok,  ezt ígértük európai stílus.  Ez a jövő.  Ez lesz?  persze nem. :)
Goldstein17 2026. 04. 21. 10:32
Előzmény: #682  Spiller
Eddig is Orbán kottájából játszott, csak ügyesebben, mint az utóbbi időben a mester tette, azért lett sikeres. Most már teljesen áttranszformálódhatna európai vezetővé, nem kellene egy  népírtással vádolt vezetőt meghívni, függetlenül attól hogy van-e érvényben elfogatóparancs, vagy nincs. 
Spiller 2026. 04. 21. 10:08
Előzmény: #684  Zanza2
Ervelj ne kinyilatkoztass. Szedd ossze magad es szedj fel valami normalis stilust.
Zanza2 2026. 04. 20. 23:32
Előzmény: #683  Spiller
Legalább fogalmazd meg értelmesen a zagyvaságaidat, ha már teleszemeteled velük a fórumot.
Bár tulajdonképpen mindegy...
Spiller 2026. 04. 20. 23:02
Előzmény: #680  Zanza2
ne kinlódj már. 
Spiller 2026. 04. 20. 23:01
ronaldinyo 2026. 04. 20. 12:31
lehet kamatok 4 év mulva 3% lesz?

Topik gazda

Spiller
3 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek