Nem minden McDonald’s dolgozó örülhet a karácsonyi pihenőnek.A hazai McDonald’s étteremhálózat üzemeltetésében működő éttermek mindegyike, és a franchise partnerek egységeinek többsége december 24–25-én is zárva tart.
Hétfőn sem várható lényegi változás.A reggeli, délelőtti órákban szürke, rétegfelhős, nyirkos idő lesz jellemző szerte az országban itt-ott szitálásokkal.Jellemzően délután is megmarad a szürkeség, de javulnak a síkvidéki látási viszonyok, itt-ott vékonyodhat a rétegfelhőzet is. A Dunántúl térségében, kis körzetekben, átmenetileg el is vékonyodhat a felhőzet, így rövid, szűrt napsütés is előfordulhat, de nem lesz jellemző. Nagyjából 700-1000 méternél ingadozik a rétegfelhőzet határa, így az ilyen magasságú hegyekben több-kevesebb-szűrtebb napsütés a valószínűbb.Este, éjjel, a Dunántúl északi térségében kissé élénkülhet a D-i irányú légmozgás. Jelentős változást ez előreláthatólag nem okoz. Marad a felhős, szürke idő. A ködképződés valószínűsége csökken az északnyugati országrészben.
Izrael elégtételt vett: levadászták az 1200 áldozatot követelő támadás kitervelőjétIzrael megölt egy magas rangú Hamasz-parancsnokot, aki a Kasszám-brigádok második számú tagjaként állítólag az október 7-i támadások fő kitervelője volt – jelentették be szombat éjszaka.
Vasárnap sem történik számottevő változás az ország időjárását alakító légköri helyzetben.Napközben javul a hajnali ködhelyzet, ritkul a párásság, tisztul az idő, de ismét csak kis körzetekben tud annyira elvékonyodni a rétegfelhőzet, hogy hosszabb-rövidebb időre a nap is előbújhasson. Az ország túlnyomó részén folytatódik a szürke, nyirkos időjárás itt-ott kialakuló szitálásokkal.Síkvidéken ezeken a napokon is a nyugati határmegyékben látszik leginkább esély némi szűrt napsütésre, de ott is csak kis körzetekben, átmeneti időszakokban. A rétegfelhőzet határa várhatóan 800-1000 méter körül ingadozik, így az ennél magasabban fekvő hegyvidéken napsütéssel is lehet számolni.A nappali hőmérséklet a rétegfelhőzet alatt alig változik a hajnali értékhez képest, napsütés esetén foltokban 4-6 fokkal magasabbra emelkedhet a felhős környezeténél.Éjszaka ismét alacsonyabbra ereszkedik a ködfelhőzet, erősödik a talaj közeli párásság, sűrűsödnek a ködfoltok, melyekben elszórtan szitálás is előfordul. Hajnalban nyirkos, ködös, párás, hideg idő lesz a jellemző. A vékonyabban felhős nyugati határmegyékben, foltokban fagy is előfordulhat.
A Geminidák az év legsűrűbb meteorzápora, ami óránként akár 150 hullócsillaggal is megjutalmazhat bennünket.A meteorraj december 4-e és 20-a között aktív, de 14-én lehet a legtöbb hullócsillagot észlelni.
Őszintén szólva én meg örülök ennek a temus dolognak (mármint hogy próbáljuk visszaszorítani). Én pl. még egyszer sem rendeltem a temuról (hogy a magyar webáruház honnan szerzi be a cuccot azt persze nem tudom), és remélhetőleg eljutunk előbb-utóbb oda hogy nem érdemes majd Kínában gyártatni dolgokat, mert nem jön ki az árelőnye az európai termékekkel szemben (és igen, ez protekcionizmus, de annak is van elég sok lépcsőfoka, a teljes kiszolgáltatottságtól kezdve a teljes bezárkózásig)
Szombaton és vasárnap sem történik számottevő változás az ország időjárását alakító légköri helyzetben.Napközben javul a hajnali ködhelyzet, ritkul a párásság, tisztul az idő, de ismét csak kis körzetekben tud annyira elvékonyodni a rétegfelhőzet, hogy hosszabb-rövidebb időre a nap is előbújhasson. Az ország túlnyomó részén folytatódik a szürke, nyirkos időjárás itt-ott kialakuló szitálásokkal.Síkvidéken ezeken a napokon is a nyugati határmegyékben látszik leginkább esély némi szűrt napsütésre, de ott is csak kis körzetekben, átmeneti időszakokban. A rétegfelhőzet határa várhatóan 700-800 méter körül ingadozik, így az ennél magasabban fekvő hegyvidéken lehet tartósabb napsütéssel számolni.A nappali hőmérséklet a rétegfelhőzet alatt alig változik a hajnali értékhez képest, napsütés esetén foltokban 4-6 fokkal magasabbra emelkedhet a felhős környezeténél.Éjszaka ismét alacsonyabbra ereszkedik a ködfelhőzet, erősödik a talaj közeli párásság, sűrűsödnek a ködfoltok, melyekben elszórtan szitálás is előfordul. Hajnalban nyirkos, ködös, párás, hideg idő lesz a jellemző. A vékonyabban felhős nyugati határmegyékben, foltokban fagy is előfordulhat.
Ez eléggé bosszant, mert a temu lelkes vásárlója vagyok. Ha ezentúl egy hatezer forintos csomagnál áruféleségenként 3 EUR vámot meg még 2 EUR csomagvámot meg még magyar posta 4...5 ezer HUF vámkezelési költséget meg Isten tudja mit fizettetnek velem, akkor rá leszek kényszerülve, hogy ugyanazt a kínai gyártású székletet Unión belüli, monnyuk echte árja nyugatnémet webáruházból vegyem meg, az eredeti költséghez képest ugyancsak legalább dupla áron. Ez pontosan ugyanolyan szemérmetlen protekcionizmus és a saját vásárló lakossággal való durva kicseszés, mint amit a trump csinál amerikában. Mennyivel vagyunk mi jobbak?
3 euró (nagyjából 1200 forint) vámot vetnek ki jövőre az Európai Unióba érkező alacsony értékű csomagokra, ebben állapodtak meg az EU-s országok pénzügyminiszterei pénteken. Az intézkedéssel visszaszorítanák a főleg a Shein és a Temu oldalakról rendelt filléres áruk kereskedelmét, véget vetnének a kínai csetreszek, mütyürök, kacatok, csecsebecsék és bizbaszok beáramlásának.A vám 2026. július 1-jétől lép érvénybe, és addig marad hatályban, amíg nem találnak végleges megoldást a 150 euró alatti online vásárlásokra vonatkozó „de minimis” vámmentesség megszüntetésére – közölte Roland Lescure francia pénzügyminiszter.
Toka Club/Labanc/Laruska/Nacky/Bpali/Oldrider/Josefernando/Mcbull/Kawaszabi