Nedden

Regisztráció: 2022-02-26 19:14:13

Hozzászólások száma: 1 640

Utolsó hozzászólás: 2024-06-17 08:46


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Ezüst ma, 08:46
29.278 áttöréséig nem lehet megerősített bikára számítani.  Úgy látom megint a  29 támasztja.  Újra  izgalmas!
Ezüst ma, 06:09
Megkaptam brókerem mai második TA elemzését. Mindkettő bika, de az utolsó elemzés a kínai adatközlés idejére esik. Így a 29.278 értéket mindenképpen megvárnám, hogy alulról felfelé átlépje. 
 .
"A piac emelkedő trendet mutat, és mi egy belépési szignálra várunk azért, hogy HOSSZÚRA tehessünk 29.565 ellenállás szint felett. A bika forgatókönyvet csak a 29.278 lefelé irányuló áttörése szüntetné meg."
.
https://ibb.co/6s3FgGz
Ezüst ma, 05:52
Megjöttek a kínai termelési adatok. Sajnos esett. Ezzel a kőolaj, ipari fémek is esésben vannak. Arany ügy ahogy tartja magát. Lehet jó beszálló lehetőségek nyíltak?! Apránkent stoppal kiderül.
Ezüst ma, 03:51
Mai napra a legjellemzőbb, hogy az is hír ha nincs hír. Kimondottan kevés fémpiacot befolyásoló hír fog érkezni. 
Az ázsiai nyitás érdekes mert a mai főműsor hajnalban a kínai termelési adatok lesznek.
Jó lenne egy bővülés!
.
Ma elő lehet venni a TA eszközöket. Szerintem ajánlott “araszolgatni” ha van rá lehetőség. Inkább több apró sávos vétel rövid időre mint egy nagy.
Sajnos a múlt heti nagy és váratlan dollár erősödések veszélye még mindig megvan, de ma (hajnalban) kellően erős az USD, hogy ne akarják felnyomni az dollár indexet. Bár ez lassítja a fémpiaci árfolyamokat.
.
Geopolitikai helyzet úgy látom a hétvégi béketárgyalással nem sokat javult. Egyelőre nem félek, hogy váratlanul kitörne a világbéke. Az Orosz és Kína elleni szankciók visznt továbbra is aggasztanak érdemes figyelni a fejleményekre!
OTP részvényesek ide! szombat, 06:35
Érdekes fogadás!  Win-win?! A konklúziót olvasva újra felmerül bennem a kerdés : 
Miért ülnek egyesek hónapokig egy rövidtávú spekulatív eszközben? Nem hiányzik nekik ez a tőke, ennyi ideig? Vagy más a cél azzal, hogy felvásárolják a tl88, tl89 … certifikátokat? Ki nyer ezen? 
Érthető lehetne ha olyan dinamikusan növekedne az OTP mint tette a múlt évi nagy ralliban. De ezzel csak a válságot dolgozta le. Idén már más a helyzet és amikor idei csúcs volt akkor se szabadult fel certifikát. Sőt a tl91- be átfogatás se akkor  vagy 18k fölött történt, hanem mostanában volt erre utaló jel. Tehát a befektető se nyert igazán. Sőt a korrekció idejére átrakhatta volna más eszközbe a pénzt fialni, ha nem is vált shortra.
A Erste nem nyer csak a görgetésen, de elmarad a forgalomból adódó haszon. OTP se igazán nyer mert hiányzik a forgalomból adódó felhajtóerő. Más spekulánsok se nyernek mert nem férnek hozzá a jobb papírokhoz.
Nem igazán értem. Ezért számomra gyanús ez az egész. 
Ezüst szombat, 04:07
BTC - ben benne vagyok tavasz óta. De persze azóta hullámzik nem tudja elhagyni tartósan a 70k szintet. Csökkenő USA kamat kilátása oda is be fog árazódni mint a nemesfémekbe.  Van korreláció is.
Euro bundba is beszálltam mert látok még emelkedési lehetőséget. Amíg a DAX és német ,francia , EU gazdaságpolitikai célok nem erősödnek. Szerintem így kapós lehet a német kötvény a biztonságot kedvelőknek. Főleg EKB kamatcsökkentés miatt itt a másodpiacon.
.
Ráadásul elég elegáns beszállás jött létre! Tanulságos is lehet mások számára.
Beléptem a TL pozícióba. Gondoltam adok neki pár órát. Pár óra alatt picit még emelkedett 1660- ról 1705-re. Nosza nem zártam, hanem rávágtam egy stop limit megbízást 1675-ös árra. Így eshet egy picit nem vág ki. Ha nagyot esik nyerek pár forintot ami fedezi a banki és esetleges következő belépés költségét is.  Ha tovább emelkedik akkor tiszta nyereség. Magyarul a belépési ár fölé sikerült bevernem a biztosítást. Az ilyen “csúszóstopot” szeretem. Ajánlom volatilis eszközöknél pl. fémeknél, devizánál csak azoknál a gond certfikát esetén , a BÉT 17:00 órás zárása, így napon belül lehet jól használni.
Ezüst szombat, 03:36
A 29.2 reggeli cél simán meglett. Hosszabb tartásra sajnos még nem ajánlott a TL29. Ehhez 29.9 minimum árat látok de inkább 30 felettit biztonságosnak. Láttunk már karón varjút. A TL28 viszont szépen szilárdult.
Hétfő hajnalban jönnek Kínai adatok amik befolyásolják az ázsiai kedvet. Így jobb biztonságban kivárni. Viszont utána nem lesz nagy jelentőségű hír. 
-
BÉT pocsékul zárt. Ebben benne lehet a magyar szankció, a minősítési félelem és szerintem a magyarországi Orosz kitettségű vállaltoknak se jó az Oroszok elleni deviza szankció. OTP is azóta esik jobban úgy, hogy volt talán kettő srv is + új certi. Ha ezek nem lettek volna OTP TL91 veszélyben lenne. Richtert meg verbálisan próbálják erősíteni, MOL meg olyan sokat esett, hogy már alig van hova.
Ezüst péntek, 12:39
Hű ez kapitális fogás! Gratulálok!
Sejtettem jó lesz ez az Euro bund de ennyire!
Paradoxon miért megy fel az ára amikor kamatcsökkentés van?
Mert mindenki a régi magasabb kamatozásút akarja megvenni másodpiacon.
Ezüst péntek, 12:13
Néztem én is az Euro Bundot, de kicsit tartok most a rejtélyes mozgásoktól.  Euro Bund ma long, de elég halványan én legalábbis úgy látom. +0,68%
Mi a pontos eszköznév? XETRA vagy BÉT- en jegyzett Erste? 
Ezüst péntek, 12:06
Brókerem aktuális TA elemzése:
.
Egy low valószínűségű belépési szignál érkezik HOSSZÚRA fogadáshoz 29.036 felfelé irányuló áttörésével, miután a piac támaszt talált 28.925 szinten. Csak a 28.925 lefelé irányuló áttörése szüntetné meg a bika forgatókönyvet, és juttatna el bennünket a RÖVIDRE eladáshoz.
.
29.219-et még nem értük el de a belépési értékhez képes a 29.111 ellenállást tesztelhetjük. Ez megerősíti a bika jelzését. Így én már nem low-ként veszem a szignált.
.
https://ibb.co/9NrvQk3
Ezüst péntek, 09:17
Reuters jun.14. 
“Az e heti inflációs adatok és az amerikai munkanélküli segélykérelmek adatai az árnyomások némi gyengülését mutatták, és arra utaltak, hogy a munkaerőpiac veszít lendületéből, életben tartva a Federal Reserve szeptemberi kamatcsökkentési reményét.A kereskedők jelenleg 67%-os valószínűséggel látják a szeptemberi csökkentést a CME csoport FedWatch eszköze szerint .”
Ezüst péntek, 08:43
Tl29 ezen a szinten nagy lutri ehhez már acélsodrony idegek kellenek.
Ez a péntek abban tér el az előzőektől, hogy csendes. TA  működhet. 
Sőt jövő hét eleje sem zsúfolt.
Ezüst péntek, 08:00
Erősödik a dollár és mellette a fémek is. Ez remélem eltántorítja ezt a nagyhatalmi erőt a mai dollár bevásárlástól.
Ha erősödő USD mellett nő a nemesfém az azert csak-csak azt mutatja elég erős az arany, ezüst.
Ezüst péntek, 06:47
Azt hiszem találtam megerősítést az elméletemre. Az oroszok szerintem megijedtek nem lesz euro és dollár így bevásároltak. 
“Sok orosz dollárban vagy euróban tart megtakarítást, figyelembe véve az elmúlt évtizedek időszakos válságait, amikor a rubel értéke összeomlott. A jegybank megnyugtatta az embereket, hogy ezek a betétek biztonságosak.”.
.
https://edition.cnn.com/2024/06/13/investing/us-russia-sanctions-dollar-euro-trading/index.html
.
“A dollár árfolyam megugrott” 
Ezüst péntek, 05:45
Kína reméli az EU felülvizsgálja a  szankciós döntését és ezzel elkerülhetőek a “bajok”.
.
https://www.marketscreener.com/quote/stock/SAIC-MOTOR-CORPORATION-LI-6495767/news/China-hopes-EU-will-reconsider-EV-tariffs-state-media-reports-46961821/
Ezüst péntek, 05:36
Nyugi, én is benne vagyok az MTel- ben. Elárulom viszont volt OPUS -om csak korán zártam, nem gondoltam majd 3%-ot megy tegnap. Én meg 2% alatt eldobtam. 
Már az OTP- ből is ki akartam jönni erre látom új certifikátok jönnek. Így adok még neki egy kis időt. 
Richtert is dobi szerettem volna, de megláttam, hogy átadták az új székházukat és gondoltam - na majd ez felviszi az árát ha a gazdasági és tudományos sikerük erre nem képes :)) - Így tartom. Szerintem ATH akkor lesz ha lefestik a gyár kerítését! :)
Ezüst péntek, 05:24
Ma péntek van. Zsinórban volt már kettő fekete péntekünk reméljük ez más lesz! Alapjaiban nem hoz sorsdöntő adatokat a mai nap.
.
A tegnapi jelenség oka még nem oldódott meg. Vizsgálom, de én valami geopolitikai okot  feltételezek, mert minden rossz hír nélkül sőt jó hírre történt két óriási pénzt megmozgató dolog. Furcsa, hogy a hírekben sehol erről semmi említés vagy magyarázat. Külföldi fórumokon annál több a furcsálló kollega. Én nem zárom ki az Orosz-Kínai szankciók válaszát. 
Egyelőre a piac nyugodt.
Ázsia:
Japán a főszereplő kamat határozattal és ipari adatokkal. - a kamat nem változik bár érdekes mert  felemelték 0.1%-ra. Náluk volt negatív a kamat sokáig! Hihetetlen.
12:00 India export-import
12:30 India deviza tartalékok ez a tegnapi eset matt nekem érdekes
.
Európa:
Lényegében csendes,.
.
USA
16:00 Michigan egyetem kutatását ismerhetjük meg. Ez előre jelezheti a trendeket az USA gazdasággal kapcsolatban. -  nincs nagy mozgató hatása de érdemes tanulmányozni.
.
17:00 talán a nap főműsora a FED monetáris jelentése
.
Este a szokásos COT számokkal zárul a hét. Erre majd vissza fogok térni. 
.
Dollár index most nyugodt, de magas. Olyan mintha tegnap valaki bevásárolt volna több lépcsőben dollárból. De az eurós eszközök is gyanús mozgást mutatnak.
.
USA tőzsde azért tudta tükrözni a tegnapi jó hírek hatását, nem zártak rosszul.
.
Amíg nem tudjuk a nagy mozgások okát addig én kivárnék. Aki nyit annak feltétlenül stop szűken és próbáljon hamar zárni. Aki pozíciót tart annak türelem és biztonságos certifikát vétele lehet ajánlott. 
Ezüst csütörtök, 19:16
De. Sőt a vártnál is messze jobb eredményt kaptunk és sehol semmi indok és indoklás arra amit látunk.
Most néztem a kriptó se maradt ki az osztásból.BTC is esett egyet. Ha áll még a világ holnap talán többet tudunk meg. 
Ezüst csütörtök, 19:00
Beáll az egál annak komoly következménye lesz!
Nem is tudom ez az orosz szankció OTP-Richter-MOL triót hogyan fogja érinteni?
Bízom benne felkészültek! 
NZD/JPY párt nézem. Az aztán tényleg jó messze van es nem USD vagy EUR alapú. Ott is abnormális a kép. 
Ezüst csütörtök, 18:30
Romokban vagy össze-vissza az egész devizapiac! 
Nézzétek meg az EUR/USD grafikont de még az EUR/HUF mai gyertyája sem normális.

friss hírek További hírek