Nedden

Regisztráció: 2022-02-26 19:14:13

Hozzászólások száma: 230

Utolsó hozzászólás: 2022-10-26 04:39


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 1
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

ORBÁN TAKARODJ !!! 2022. 10. 26. 04:39
A NER szociális érzékenysége konvergál a nullához. Napokban volt egy salátatörvénykezés amiben képesek voltak arra külön törvényt alkotni, hogy az állam nem felelős a rászorultak megsegítésében! Sőt az előterjesztő ha jól tudom nem is fideszes volt hanem “keresztény demokrata”. Nem véletlenül foglalták ezt törvénybe, szerintem ez a felkészülés a szociális katasztrófára. Ez lehet saját “keresztény” lelkiismeretük megnyugtatása. 
Afrikai szintű 28500 Ft nyugdíjminimum, amit  nem hajlandóak megemelni már olyan borzalom ami miatt én szégyellem magam, ha egy külföldivel beszélve szóba kerül. 
ORBÁN TAKARODJ !!! 2022. 10. 26. 04:20
A megújulóba fektetni jó. De nem feltétlenül az anyagi haszon miatt. A szigetelőanyag, korszerű nyílászáró, napelem, hőszivattyú ára jelenleg elszállt. Sokan most verik magukat óriási költségekbe, ami megtérülését nagyban rontja a magas kivitelezési ár. Érdekes jelenség, hogy a vizes, villamos boltokban már heti árak vannak, de láttam már napi árat is. Tiszta árutőzsdévé váltak ezek a boltok. A buta, kidolgozatlan napelempolitikánk miatt pedig felvásárlási láz tört ki. Egekbe emelve az árakat. Így egy esetleges energiahelyzet normalizálódás elégetheti sok ember pénzét. Persze messze vagyunk még ettől, hiszen pont az Orbán kormány hajlandó bármi áron beszerezni a gázt. 
ORBÁN TAKARODJ !!! 2022. 10. 26. 03:54
Sokan jöttek ide lakni mert a kinti nyugdíjak, segélyek itt jobb megélhetést nyújtanak. Tudok olyan falvakat ahol már több a holland mint a magyar. A kempingekben évek óta itt vannak azok akik hónapokat életvitelszerűen töltenek el. De ha a megélhetés költségei nálunk is elérik a nyugati szintet, akkor nem jön ide senki. Bizony már az élelmiszer, energia nálunk se sokkal olcsóbb.
ORBÁN TAKARODJ !!! 2022. 10. 25. 20:20
Ha nem bukik bele Orbán az energiaárak növekedésébe, belebukhat az árak csökkenésébe. Idén kitört a rezsipánik. Az ország jelentős része elköltötte előre a pénzét szigetelésre, napelemre, hőszivattyúra vagy csak háromszoros áron vehető jancsi kályhára. Sokan ingatlanjukat adták el nyomott áron. A gyermekeinknek szánt erdőket kivágtuk. Sorolhatnám az idei év kárait. De! Egész EU behúzta a fogyasztási féket. Szokatlan időben tél előtt esik a gázár, jelentősen csökken a villamos áram import és a fogyasztás. Globális szinten jönnek az intézkedések az elszabadult árakra. Tehát jó esély van egy energiaár konszolidációra. Hogyan fognak a választók elszámolni magukban ha rövidtávon feleslegesen költötték el vagyonukat a rezsipánik miatt? Mi lesz ha leesik a rezsi költség és polgártársunk kivágta az erdejét,  elköltötte pénzét 20 év alatt megtérülő technológiákra?! Szerintem csalódott lesz, haragos arra aki miatt így járt. 
ORBÁN TAKARODJ !!! 2022. 10. 24. 18:11
Miért csökkentene a kormány a gáz árán? Orbán győzelmet aratott Brüsszelben és megengedik, hogy drágábban vegyük a gázt. Mi nem akarunk csatlakozni az EU gázbeszerzéshez, mi fizetni akarunk annyit amennyit kér az eladó. Putyin így bolond lenne olcsóbban adni a Magyaroknak bármit is. Nagyon rossz oldalon állunk ismét, mint többször a történelemben.
ORBÁN TAKARODJ !!! 2022. 10. 24. 13:13
 Nemzeti Tőkeholding =Mészáros nyugdíjba mehet?! Ennek be fog dőlni az EU?
ORBÁN TAKARODJ !!! 2022. 10. 23. 14:33
Nagyon szomorú, hogy olyan vezetője van az országnak akiből dől az uszítás, gyülőlet folyamatos ellenség kreálása. Végtelenül unalmas is már. De mindig vannak akiknek ez jön be. Azt gondolom OV. annyira megváltozott, hogy ez ellen már korábbi önmaga is harcolna ha egymással szemben állnának. Teljesen elment a valóságot jól megítélő-képessége. Ha egyszer lesz egy kormányváltás, remélem az első lesz, hogy maximálják 2 ciklusban a kormányfői választhatóságot. 
ORBÁN TAKARODJ !!! 2022. 10. 22. 21:17
A szociális katasztrófa nagyon érik. El sem tudom képzelni a nyugdíjminimumosok, minimálbéresek, kisnyugdíjasok stb. hogyan vészelik át ezt az időszakot. Csodálom, hogy még nem jönnek a hírek az éhezésről, nyomorról.
De apró változás, hogy OV. talán kezd félni. Lezáratta fél Zalaegerszeget a látogatására.  Hol van már a farmerdzsekis 1989-es tüntetések sztárja… 
ORBÁN TAKARODJ !!! 2022. 10. 22. 21:01
Rendkívül alacsony a Magyarok egymással szembeni tolerancia szintje. Orbán ezt jól ismerte fel, és a megosztottságot az egymással szembeni gyűlöletet használta kii, hogy bebetonozza kormányzását. Regnálása sajnos stabil alapokon nyugszik.
ORBÁN TAKARODJ !!! 2022. 10. 21. 15:49
A rendszer bedarálta a szakértőket. Teljesen érthetetlen, külön úton jár az orbáni kormányzás. Már egyszemélyben kinevezett minisztere sincs az egész energetikának, így nem csoda, hogy jobb kéz nem tudja mit csinál a bal.  Érdekes olvasmány és a Napi íróját megilleti a dicséret mert szépen összefoglalta ezt a káoszt. 
ORBÁN TAKARODJ !!! 2022. 10. 21. 13:36
Amikor kiállt Orbán Putyinnal a kamerák, mikrofonok előtt hazudni a gázárakról, az felejthetetlen volt. Persze később kiderült, hogy drágábban vesszük a gázt. Magyarázatot máig nem kaptunk erre a “kis” csúsztatásra. 
Elképzelem a tegnapi EU tanácskozást. Miként Orbán köti az ebet a karóhoz, hogy mi márpedig nem akarunk ársapkát. Mi drágábban akarjuk venni a gázt! Istennek se tudták meggyőzni, hogy jobb Magyarországnak az olcsóbb energia is. De nem baj, éljen győztünk a vitában!
ORBÁN TAKARODJ !!! 2022. 10. 21. 12:37
A legviccesebb, hogy pont Orbán hivatkozik arra, hogy a piaci verseny tudja leszorítani az árakat. Ha Magyarország mindenféle titkos, kusza szerződésekkel csak az Oroszoktól hajlandó és akár emelt áron vásárolni akkor milyen piaci versenyről beszél? Majd versenyezhet Fehéroroszország és Oroszország. És bizony egy EU összefogás lehet csak kényszerítő erő a piacra, nem egy a térképen csak nagyítóval látható Magyarország. 
ORBÁN TAKARODJ !!! 2022. 10. 21. 12:24
Színt kell vallania a kormánynak! Szovjetunió vagy Európa Unió tagja szeretnénk lenni. Igen van egy 15 vagy hosszabb "bérletünk" az Oroszokkal. De ne higgye Orbán, hogy a háború alatt és után minden úgy megy tovább mint előtte. Ez a háború nem olyan mint véletlenül valakinek a lábára rálépni,  hogy bocsi és el van intézve. 
Komoly szankciók, szerződés felmondások, kivonulások vannak és lesznek. Az orosz zsarolástól, agressziótól távolodni kell! A másik, hogy miért adná Putyin csak nekünk olcsóbban a gázt mint a világpiaci ár, ha nincs rákényszerülve?  Sajnos tényleg megint a rossz oldalra álltunk mint a történelemben többször.
ORBÁN TAKARODJ !!! 2022. 10. 21. 08:50
Megszűnni a nyugdíj? Még mindig 28500 a nyugdíjminimum!  2008 óta nem emelték és több ellátásnak is ez az alapja. Ilyen vagy ennél rosszabb szerintem csak Afrikában van. 
ORBÁN TAKARODJ !!! 2022. 10. 21. 06:31
Dehogynem lehet az EU támogatásból lopni. Pl. egy “haver” átalakítja az egyik erdélyi újság szerkesztőségi épületét “ energiatakarékosra”. A stadionok energiatakarékossága sem tudom mennyire megoldott? Főleg a fedetlen pályáké… :). Szóval bőven van ok a pénzek haveri szétosztásának. Ja, hogy nem lehet egyindulós pályázat, ez sem gond, majd lesz 3-4 Mészáros féle “ vállalkozó”. 
ORBÁN TAKARODJ !!! 2022. 10. 21. 06:17
Idézem Orbánt: gázárplafon olyan, „mintha bemennél egy bárba, és azt mondanád a csaposnak, hogy féláron szeretnéd megvenni a sört”
No, az EU majd veszi féláron, mi meg külön úton járva teljes áron? Miért is nem jó nekünk a félár és az EU gáz?  Mi akár dupla áron is de ragaszkodunk az orosz gázhoz? Valaki magyarázza el, ez miért jó a Magyaroknak! 
EUR/HUF 2022. 10. 13. 17:27
"Vajon a Románok mit csinálnak (jobban) ? volt idő amikor semmit, de mostanra szinte mindent.  
EUR/HUF 2022. 10. 13. 13:21
Igen szerintem is túltolták a szekeret.  

friss hírek További hírek