vaktyuk99

Regisztráció: 2020-05-31 08:18:50

Hozzászólások száma: 55

Utolsó hozzászólás: 2021-05-02 10:02


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Állami Nyomda vasárnap, 10:02
hosszú távon stabil lesz, nekem ez a lényeg és az hogy transzparens. Valakinek ezek nem számítanak, persze.
Tőzsdei ügyletből származó jövedelem (SZJA) vasárnap, 09:56

kryptovaluták adózása:
"A hatósági felügyelet teljes hiánya miatt az Szja. tv. 67/A. § szerinti ellenőrzött tőkepiaci ügylet szabályai a bitcoin esetére nem alkalmazhatóak. Továbbá az Szja. tv.-nek az árfolyamnyereségre irányadó szabályai (67/A.§) sem alkalmazhatóak, miután az Szja. tv. alkalmazásában a bitcoin nem tekinthető értékpapírnak.Magánszemélyként vásárolt kriptovaluta esetén egyéb jövedelemként adózik. Ezek alapján 15% SZJA-t és 17,5% SZOCHO-t kell megfizetned. Mivel a szocho egyéb jövedelemnél nem számolható el költségként, ezért a bitcon adás-vételen elért nyereség 85% át kell jövedelemnek/adóalapnak tekinteniAdózás esetén a kriptopénzedet át kell váltani forintra, és abban kell megfizetned az adót. Mindenképp érdemes felkeresned egy olyan adótanácsadót, aki ebben is tud neked segíteni.Bányászat esetén az Szja tv. önálló tevékenységre vonatkozó szabályait kell alkalmazni, azaz vagy a bevétel 10%-át tekinted költségnek, vagy tételesen elszámolod. A bevélte és költségek különbözete (jövedelem) után kell 15% szja-t és 17,5% szocho-t fizetni.Cégként pedig teljesen más szabályok vonatkoznak rá: 9%-os társasági adót és esetlegesen 2%-os helyi iparűzési adót kell megfizetni. Egyéni vállalkozóként is lehet bányászni, az egyéni vállalkozókra vonatkozó adózás szerint adózik választása alapján (több választási lehetőség is van, ebbe nem megyünk bele mélyebben).Találkoztam pár olyan ajánlattal, hogy egy kisebb összegért cserébe megoldják, hogy ne kelljen adózni, „legálisan” természetesen. Szerintem inkább hagyd ki az ilyen kétes kimenetelű lehetőségeket, és inkább fizesd be az adót."
https://szendreiadam.hu/befektetes/befektetesek-adozasa/
Állami Nyomda 2021. 04. 25. 17:43
OTP is jó. Az olyan mintha a BUX-ra "fogadnál".
Akko Invest 2021. 04. 25. 17:41
Ezt az Akkot te vennéd, tartanád amúgy....? Nekem elég hervatagnak tűnik, amit két év alatt nyújtott. Hatalmas lehetőségek voltak, lettek volna pedig amikkel nem éltek, igaz ez országos jelenség. Tengerentúlon hatalmas teljesítményt tudtak kiaknázni a tőkepiacon a pandémiában. Fantasztikus ahogy a High-Tech szárnyalt meg az innováció. Ez nem is elvárható persze Magyarországtól, de az ingatlanpiachoz nem kell lenni akkora tálentumnak, de úgy tűnik ez sem megy. Maradnak a klasszik nagyok, blue-chipek meg a jól bevált hagyományos részvények és a MÁP+. Opimusomnak persze örültem pár éve, hogy bejött, de ennyi volt a kalandozás, az is kicsiben persze.
Zwack részvény 2021. 04. 25. 17:27
Legalább itt tudom, hogy meg lesz a pénzem évek múltán is. Egy két klasszikustól eltekintve ezekre az újkeletű táltos papíroknak kikiáltott  részvényekre nem esküdnék meg. Nutex, Set, Ott1, Akko, Delta, NordTelekom stb ezekre nem esküdnék meg hogy megmaradnak hosszú távon.
Állami Nyomda 2021. 04. 25. 17:22
Így-így. Nyitnék amúgy más papírok irányába, de mindig kiderül, hogy ezek az ismeretlen himi-humi cégek tiszavirágéletűek és egy jó kört biztosítanak a bennfenteseknek. Ennyi. Sajnos nincs meg sem az időm sem a lendületem arra, hogy bogozgassam mi micsoda, hisz nem vagyok részvénypiaci kereskedő. Elvagyok ezekkel a klasszikusokkal.
Akko Invest 2021. 04. 25. 17:07
Üdv! 
Zwack és ÁNY mellé majdnem ezt vettem tovább. Maradt inkább a MÁP+, azonban ugy latom nem vesztettem sokat és jobb döntés volt. Nem csak a forum halt ki itt, de a papír kilátásai sem ígérnek sok jót. Azért hátha valakinek hasznos mégis:
https://bet.hu/oldalak/ceg_adatlap/$security/AKKO
Közzétételek fül alatt átnéztem a közleményeket ma, azonban ez egy nagy nulla. Pangás.
Azert azt hittem nagyobb durranás lesz a cég, lehet annak is szánták régen, de mára szinte biztos, hogy nem jön ide nagy hal, ez is zombie cég lesz hosszú-hosszú ideig. Max a bennfenteseknek fogja megérni. Sajnálatos.
Állami Nyomda 2021. 04. 25. 16:56
Ideje lenne: nekem is van. Zwack és ÁNY. Ezek legalább stabilak és korrektek még ha nem is lesz eget verő hozam.
Zwack részvény 2021. 04. 01. 11:52
ja nem, betes szabál, protokol
Zwack részvény 2021. 04. 01. 09:42
elöször én is megijedtem, hogy mi van a Zwackommal
Tőzsdei ügyletből származó jövedelem (SZJA) 2021. 03. 18. 17:53
ha benne van a listban ETU (ami gyakorlatilag EGT-s penzugyi szlgaltato leegyszerustve),ha nincs benne akk arflyamnyereseget kell fizetni (15%+Szocho minimalber 24X-ig) es nincs adokiegyenlites 0+2 evig.
https://intezmenykereso.mnb.hu/
ha nincs benne a listaban (azaz nem EGT-s ETU) es ott veszel magyar reszvenyt azaz ami nem ETU kompatibilis broker vagy bank (stb), konnyen lehet szocho kotelezettség,el tudom zt kepzelni
Tőzsdei ügyletből származó jövedelem (SZJA) 2021. 03. 18. 17:35
tevedes, hogy csak akkor kell adozni ha kiveszed, ezt szepen taglalja:
https://ado.hu/ado/adomentes-e-a-kulfoldi-tozsdezes/
"Gyakori tévhit továbbá, hogy csak akkor keletkezik adókötelezettség, ha a pénzt kivesszük a szolgáltatótól, on-line platformról. Valójában azonban, ha az ügyleten nyereség vagy veszteség realizálódik, akkor az a hozam keletkezésének az évben képez adóalapot, nem pedig a pénz „kivonásakor”. Ugyancsak fontos tudni, hogy az ügyleti bevételeket, veszteségeket napi árfolyamokon kell átszámolni forintra az adóalap meghatározásához, nem pedig évvégi árfolyamon kalkulálva."
At tudod vltani BTC/USD/HUF kereszttel a realizalt eredmenyt forintra.Fuggetelnul attol kiveszed,atutalod v sem.Rad az arfolyamnyereseg sor vonatkozik, mert nem ETU (lasd tablazat) orszagban van a tokebefed:
https://adozasrolerthetoen.blog.hu/2021/03/02/tokejovedelmek_adozasa
https://m.blog.hu/ad/adozasrolerthetoen/image/tokejovedelmek_1.JPG
Állami Nyomda 2021. 01. 04. 13:04
Mint irtam, eldöntöttük, hogy  mit veszünk.
Állami Nyomda 2021. 01. 04. 12:57
Udv! Mi ugy dontottunk a felesegemmel, nyitunk egy TBSZszamlat és ebben az evben atlagolva veszunkra Zwack-ot es ANY-t, szerintetek meddig terjedjen idoben az atlagolas? Nyarig,oszig? Egyelore ebben a ket reszvenyben tervezzuk. Koszonom
Akko Invest 2020. 08. 06. 13:43
Valoszinü a fü nyer....
Akko Invest 2020. 08. 06. 09:19
Az irany eddig sem volt rossz.A kivitelezes mikentje lesz izgi.Azt hiszem erre meg elmegy 1 ev.Legalabb is remelem,akkor többet tudnank többen rendesen bevasarolni.Idenre semmi lenyegeset nem varok,nem arra mutatnak a dolgok,de nem is baj.
Akko Invest 2020. 08. 04. 07:30
Üdvözletem Mindenkinek! Sajnos nem tudok mindenre valaszolni ami az elmúlt idöben történt, bar jó részt kivesézték a forumtagok. Kár elveszni a reszletekben. Tovabbra is  1) veteli ajanlatot varok egy nagyobb tözsden kivüli nagyvalalattol (majd valamikor, megtippelni sem merem mikor), 2) az akvi utani vegleges jegyzett töke pontos nagysagat (ebböl kiderül mennyi is lesz reszvenyösszdarabszam), es 3) az apport nagysagat. 
Sokan biztosra veszik a max sajat töke keret osztva a 180 napos atlagarral törtenö tökeemeles nagysagat. Nincs köbe vesve, hogy nem emelhet magasabb aron töket mint a 180/360 napos atlagar. Azaz a tökeemeles lehet 1 500 forinton is, annak ellenere hogy a piaci vagy atlagar ez alatt van. Es az sincs köbe vesve, hogy ez mind a jegyzett töket emeli. Itt egy aktualis, Akko-tol elvonatkoztatott pelda ennek megertesere: https://mfor.hu/cikkek/vallalatok/meglepo-bejelentest-tett-a-gyori-audi--6-milliard-eurot-sorsa-valt-kerdesesse.html
Tehat meg a sajat töken belül is atcsoportsithatja a töket az egyes tetelek között. Persze lehet ugy lesz ahogy sokan varjak,de elmeletileg barmi lehet. Nem gondolom,Pedro,hogy idöt huznak,egyszerüen lehet az Akko es a tözsdere jönni kivano ceg lehet nincs meg szinkronba. Szerintem minel nagyobb es szerteagazobb aki jön, annal nehezebb  tözsdekompatibilissé tenni, a bürökraciarol nem is beszelve. Ezzel együtt tovabbra is remelem az akvi utan nem arasztanak el bennünket sokmillio uj reszvennyel, hanem a meglevöekre törtenik egy bearazas és ha ez megtörtenik azutan törtenik a fizikai reszvenykeletkeztetes hónapokkal. Itt ez a lenyeg. Ez mindenkinek win-win lenne.Nem csak nekünk, hanem erdemes a többsegi tulajok fejevel is gondolkodni. Diplomaticoval egyetértek: AW-bol sokat tanultak es iskolapelda miert is fölösleges az eszetlen nyomda a startnal, amit most biztos nem tud eladni, azaz a reszvenymennyiseget mindig a piaci kereslet-kinalathoz kell alakitani, es manapság ha valami nem amerikai vagy kinai tech-ceg, hát azt nem viszik. Magyar tözsden is OTP,Opus nem veletlenül veszik a sajat reszvenyeket. Inkabb most a reszveny sajatreszveny vasarlasoknak van ideje, nem a masodlagos kibocsatasoknak (alias jegyzett töke emeles). Kitartast Mindenkinek!
Raiffeisen 2020. 06. 05. 09:06
#45
ok. telefonon valtottam eur-t forintra segitettek rendszerhiba volt. semmi.
Raiffeisen 2020. 06. 05. 08:53
#44
van aki vasarol ertekpapirt raiffeisennel? Devizat valtanek at forintra de nem mukodik a rendszer. bet reszvenyt vennek de ehhez forintra kell valtani. latom kevesen tozsdeznek itt, de a kisalföldön nekem ez esik utba. most reggel mintha behalt volna a rendszer. tapasztalt valaki hasonlot.

friss hírek További hírek