the_outsider

Regisztráció: 2023-03-22 18:13:49

Hozzászólások száma: 85

Utolsó hozzászólás: 2024-04-10 02:37


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

OROSZ-UKRÁN háború szerda, 02:37

Nem semmi egy tudathasadásos putyinista álláspont. Támogatni a putyinista mészárlást, és közben meghatóan sajnálni a lemészárolt áldozatokat.    
Különösebb elemzésre sincs szükség ezeket a megnyilvánulásokat látván, hisz értelmes párbeszédnek esélye is reménytelen.
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik szombat, 10:15
"Aki nem hajlandó kételkedni, bigott, aki nem képes rá, ostoba, aki nem mer, az rabszolga"    
Lord Byron    
      
"A meritokrácia egy olyan társadalmi forma, amelyben az egyén társadalmi pozíciója nem a társadalmi származásától, hanem tehetségétől, tudásától, szorgalmától és teljesítményétől, egyszóval „érdemeitől” függ. A szó eredete: „meritum” (lat.) tett, teljesítmény, „kratosz” (gör.), uralom vagy erő."     
      
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0oX3UiqYoRDoVAErZPagTq1QAAfZz14Lzr9zsgK8PcvDbJigFJkfovmddxdCWRH6ql&id=878298435615165
OROSZ-UKRÁN háború 2024. 04. 01. 16:13

Igen, akár ezekből is becsülhető az orosz veszteség, amit az oroszok köszönhetnek a tömeggyilkos putyin lázálmának.     
A háborút pártoló, a háborút kirobbantót éljenző, magukat békepárinak hazudókkal meg nem kell különösebben foglalkozni, mivel tisztán láthatóan nácik.     
És a veszteségek becsléséhez:     
2022 : "... legalább 300 ezer ..."      
2023 tavasz: "... 147 ezer főt tervezett Oroszország besorozni ..."     
2023 ősz: "...130 ezer ember..."     
2024 tavasz: "... 150 ezer állampolgár ..."      
     
ld.:        
https://www.portfolio.hu/global/20240331/vlagyimir-putyin-alairta-a-parancsot-150-ezer-oroszt-soroznak-be-sokan-ki-fognak-akadni-677881
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik 2024. 03. 26. 01:21

"... ehhez mindenkit meg a saját választóit is hülyének nézi európában egyedülálló. ..."  
   
Talán ez nem teljesen alaptalan megközelítés a részükről. Ilyen átlátszó, aszimmetrikus és primitív propagandát amit az M1-en is nyomnak, nem tudom milyen értelmi színvonalon lehet fenntartás nélkül benyelni. Sokszor én szégyellem magam, hogy ennyire lealacsonyító szinten "hipnotizálják" a nézőket kényük-kedvük szerint. A legsajnálatosabb ebben pedig számomra az, hogy ezt az igénytelenséget évek óta nem hogy kinőni szándékoznák, hanem támogatandó hozzáállásnak és üdvözlendőnek tekintik a maguk irányából.   
A politikai és közéleti témák megbeszélésére rászabadították ezt a fideszes, felületesen jól hangzó stílust (: tömegek ezzel könnyen megvehetők), amit észrevétlenül az egész társadalom már alap vita- és érvelési megközelítésnek kezd érezni (ld. akár pl. Kocsis Máté megnyilvánulásai, részemről döbbenet).
OROSZ-UKRÁN háború 2024. 03. 24. 01:35
Egyetértve, de mégis kiemelve a honi putyinista propagandát, és amire részben próbáltam utalni:   
https://www.origo.hu/nagyvilag/2024/3/biden-reakcio-moszkvai-terror
    
"Biden szégyenletesen reagált a moszkvai terrortámadásra"   
"Nem tervezi Joe Biden amerikai elnök, hogy felhívja orosz hivatali kollégáját, Vlagyimir Putyint a krasznogorszki terrortámadás ügyében"   
    
Azaz a honi propagandának nem azzal van gondja, hogy az orosz nép felé nem történik részvétnyilvánítás, hanem hogy sem putyinnal (érthetőbben: egy pöffeszkedő és atommal fenyegető tömeggyilkossal), sem a Kremllel (ld. #56358 bejegyzés) nem tervez kapcsolatot felvenni jelenleg Biden. Az ilyen jellegű megkeresés hiányát is fideszes propagandista eszközökkel nem a "reagálás hiányának" hanem "reagálásnak" nevezi már a címben.   
   
Ennek ellenére az amerikai kormány (ami kétségtelenül nem személyesen Biden) már kinyilvánította a részvétét:   
https://www.portfolio.hu/global/20240323/az-usa-is-megszolalt-az-oroszorszagi-merenyletrol-676591
OROSZ-UKRÁN háború 2024. 03. 23. 21:55
Egyelőre Kreml nem az orosz nép érdekeit képviseli, hanem csak putyinét és a rendszere érdekeit. Miért is kellene felvenni a kapcsolatot egy jelenleg is terrorista cselekedeteket elkövető, folyamatosan fenyegetőző terrorista rendszerrel(?). Ha lenne olyan szervezet ami az orosz népet reprezentálja, akkor abba az irányba inkább elvárható lenne egy részvétnyilvánítás, de nem a Kreml irányába. Persze a putyinista magyarnemzet.hu-tól más megnyilvánulás nem volt várható.
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik 2024. 03. 23. 15:19
Schiffer átalakulása(?) főleg azoknak egyre zavaróbb negatív meglepetés, akiknek valamikor még volt affinitásuk Schiffer véleményei iránt, és így nekem is az. Mindig egyre jobban megdöbbenek a megnyilatkozásain. Egyre kevésbé érzem, hogy komolyan vegyem, azaz mérvadónak tekintsem amit mond.
Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik 2024. 03. 20. 01:03
Nem értem amit írsz.    
        
" "Szerintem nem a legelőnyösebb ez az "oroszok" elleni narratíva."  
Nem a legelőnyösebb, de ez a valóság."    
   
Mi a valóság, hogy ez a narratíva? Én is ezt írtam. Vagy hogy kinek a döntése volt a háború? Mert tudtommal egy ember döntése volt, akárki más nem volt döntési helyzetben. Vagy mire gondolsz? Nem vagyok rejtvényfejtő.   
     
"Miért kéne? Putyinokat ölnek meg a fronton vagy orosz katonákat?"     
    
Mi az, hogy kiket ölnek meg? Nem értem. Egy orosz katona (aki még mindig nem az orosz nép reprezentatív eleme) akit megölnek az hogyan kerül itt a médiumokban megjelenő megnyilatkozásokba (amikre utaltam), ahol Oroszország elleni nyugati fenyegetésekről van szó? Eleve putyin döntése volt, hogy háború legyen, persze lehet itt most Patrushev-et meg egyebeket említeni, de nem ez a lényeg abban amit írtam. Egyébként az ellenfél(ek) megosztása szempontjából is hasznosabb lenne amit írtam.    
     
"Egy átlagos orosz lakosnak nem lenne jobb érzés, úgyis csak az orosz M1-t...."    
    
Ha igaz is lenne, akkor is azért vannak bőven, akik nem tartoznak ebbe az "Egy átlagos orosz" kategóriába, arról nem is beszélve, hogy az információk is kis adagokban terjednek általában a társadalomban, és az, hogy a "Nyugat" nem az orosz lakosságot támadja a megszólalásaiban, hanem a háborút kirobbantó és folytató rendszert, az az információk terjedésének perifériáján keresztül akár még be is szivároghatnak abba a rétegbe, ahová közvetlenül nem.   
    
Másrészt azt sem értem, hogy ennek a mostani verbális fenyegetéseknek így mi értelme van, mert semmilyen módon nem segít, inkább csak árt. És mint már próbáltam jelezni, az ellenfél megosztása is egy lehetőség, legalább a próba szintjén.   
    
De hosszabban itt sem kívánok vitatkozni, ugyanúgy mint a putyinista topikban sem. A véleményemet leírtam, ha valaki érti, akkor érti, ha nem, nem. Ha egyetért vele vagy ellenzi, sokat nem feltétlen számít. De esetleg legalább gondolkozzon el rajta.
Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik 2024. 03. 19. 18:21

Szerintem nem a legelőnyösebb ez az "oroszok" elleni narratíva, és ahol lehet, inkább a "putyini háború" elleni narratíva lenne jobb. Mert (többek között) egy orosz lakosnak is jobb érzés lenne valamivel, ha nem közvetlenül őt támadnák kívülről a szavakkal, hanem a háborús putyini rendszert. Persze nem ismerem milyen szövegek hangzanak el a különféle politikai vitákban, és a különböző országok helyi tájékoztatásaiban, de én leginkább valami orosz(ok) ellenes megnyilatkozásokkal találkozom, miközben szerintem inkább a putyini háborút és az azt támogató rendszert kellene azokban a helyzetekben is támadni, semmiképpen nem Oroszországot így egyben, vagy az oroszokat. Mármint ahol ez lehetséges.   
Az M1-es híradásokban is folyamatosan Oroszország elleni nyugati szóbeli támadásokról beszélnek, és itt nem tudom, hogy ténylegesen mi is hangzik el az elsődleges forrásokban, de jobbnak tűnne a putyini háború elleni lépéseknek nevezni a lépéseket, mármint ahol ezek elsődlegesen elhangzanak és itt nyilván nem az M1-re gondolok.   
És másrészt: szerintem.
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik 2024. 03. 19. 16:19

Egyelőre a pufidesz nem az agyonhallgatás taktikáját alkalmazza, hanem a karaktergyilkosságét.   
A mai M1-es déli híradóban már 3 és fél percet szántak erre a célra a többi hír mellett. Ráadásul a pufidesz által 2023-ban a Jótollú Magyar Újságíró díjjal kitüntetett suttyó paraszt Császár Attila szerkesztette ezt a híradást is (előző évben meg a még címeresebb suttyó bayer zsolt kapta a díjat, de ez már egy másik téma).   
A 2024.03.19.-e 12 órai Híradó videójában a 16:22 - 19:49 intervallumú részben található Császár híradása:   
https://www.youtube.com/watch?v=aAu64y59CTE
OROSZ-UKRÁN háború 2024. 03. 18. 03:49

Mindenki láthatja, hogy az itteni stílusnak megfelelően írtam azt a bejegyzést, és a komolysága is annak megfelelő (hiszen amiket itt belterjesen írogattok, azok sem komolyabb írások).    
De ha már mégis arra akartál reagálni, akkor Te is tudod (ha nem, akkor nagyon elvakult vagy), hogy lehet, hogy nem kell csalnia a putyini rendszernek de mégis megteszi. Ha szerinted nem nyomja el az ellenzékét erkölcstelen eszközökkel, akkor nincs morális(!) alapod itt őt védeni, de nyilván egyébként (nem morális alapon) könnyedén megteheted.    
Az érveid sem különösebben relevánsak, mert a kritika nem azzal kapcsolatos, hogy szeretik-e őt az emberek, hanem azzal, hogy ő egy tömeggyilkos. Erre semmilyen egyéb cáfolat nem hangzott még el, csak egy rakás terelés. Tömeggyilkosokat is volt, hogy tömegek szerettek, de itt, mint írtam nem ez volt a kérdés, de gyengébb objektivitásigénnyel rendelkezőknek a terelés valószínűleg észre sem vehető.     
A putyinizmus fennmaradása már ilyen alapon sem lenne lényeges, arról nem is beszélve, hogy a fasizmus ugyancsak elterjedt a világban Hitler idejében, és a halálával sem szűnt meg, de ez most valóban egy putyin melletti érv?     
De most komolyan?
A kormánymédia hazugságai, csúsztatásai, mantrázásai (2024 -) 2024. 03. 17. 21:24
#5

A 18 órás Híradó nem biztos, hogy felkerül a YT-re, de a 12 órás nagyjából  hasonló:   
00:56 -től: "Franciaország kész megtámadni Oroszországot, erről a "Le Parisien" című napilapnak beszélt a francia elnök. Emanuel Macron egyenesen úgy fogalmazott: 'Valamikor szükség lehet szárazföldi hadműveletekre Ukrajnában' ..."   
Tehát óh, mily meglepő és hihetetlen, de egyenesen(!!) úgy fogalmazott: "valamikor szükség lehet szárazföldi hadműveletekre Ukrajnában(!)", az azt jelenti, hogy kész megtámadni Oroszországot(!).    
Ez csak is valami nagyon objektív közmédia lehet, amelyik csakis teljesen tárgyilagosan próbál tudósítani.    
Kb. mint amikor valaki önvédelmi spray-t is magával visz késő este, és azt is úgy konferáljuk fel, hogy kész megtámadni(!) az utcán áldozatukra váró visszaeső bűnözőket (netán még azért is megy arra, hogy megtámadja őket).    
Ez is feltehetőleg az objektív tájékoztatás címszója alatt.    
"M1 Híradó 2024.03.17. 12:00":    
https://www.youtube.com/watch?v=dcpQ_vLxFJM
OROSZ-UKRÁN háború 2024. 03. 17. 20:31
Azért a tömeggyilkos cáratyuska jelöltnek van még mit tanulnia a mesterétől:   
https://mandiner.hu/kulfold/2023/11/politikai-foldrenges-tortent-eszak-koreaban   ;
Ez az "Észak-Korea vs. Ukrajna" proxy is kicsit sokáig tart már. Jah, hogy (terelésben és csúsztatásban) most túl mandineres voltam? De hát az illik ebbe a fórumba, nem?
A kormánymédia hazugságai, csúsztatásai, mantrázásai (2024 -) 2024. 03. 17. 18:05
#4

Ma megint hazudnak a 18 órás Híradóban. Ha lesz YT-s link, majd beteszem. Szándékosan összekeverik a francia csapatok Ukrajnában lehetséges megjelenését Oroszország megtámadásával.   
Nyilván, mert hazudni jó ....
ORBÁN TAKARODJ !!! 2024. 03. 17. 13:54
Nekem a nepszava.us ugyanolyan elvakult mint a kormánymédia csak a másik irányban. Persze ettől még írhatnak néha megfontolandó dolgokat.
OROSZ-UKRÁN háború 2024. 03. 16. 20:48

A keresztes háborúkat mikor fogod már terelés szándékával idehozni?  
Na jó, ennyi baromság már nem nekem való ...
OROSZ-UKRÁN háború 2024. 03. 16. 20:08

"A nacionalizmus egy ösztön."   
Hát nem. Ösztön az amit nem tanultál és mégis benned van.   
Ha valaki a határ mellett lakik, akkor az miféle ösztön, hogy aki 5 km-re lakik tőle, az ellenség, aki meg mondjuk 200 km-re, és nem is ismeri, az meg barát, csak azért mert az utóbbi azonos néphez tartozónak vallja magát, az előbbi meg nem. Ezt az emberek mind csak tanulják.   
Azért nem kellene ennyire evidensnek és magától értetődőnek tekinteni a "csak mert" alapon történő ellenségkeresést.
A kormánymédia hazugságai, csúsztatásai, mantrázásai (2024 -) 2024. 03. 16. 19:39
#3
Az előbb elfelejtettem kitenni, hogy a link az "M1 - Híradó 2024.03.16. 12:00".
OROSZ-UKRÁN háború 2024. 03. 16. 19:07
Valahogyan a nacionalizmus mintha kimaradt volna, mint a népek közötti feszültség hajtóereje ..
A kormánymédia hazugságai, csúsztatásai, mantrázásai (2024 -) 2024. 03. 16. 18:58
#2
https://www.youtube.com/watch?v=hyJr6vlXT1s  ;
05:23 : (Macronról:) "... Az elmúlt hetekben folyamatosan Oroszországot fenyegeti ..."    
Nem rémlik, hogy mikor fenyegette Macron Oroszországot. Gondolom, ez is valami Császár Attila szerkesztés.

friss hírek További hírek