AZ 5% sztem nem lesz elfogadva! Nincs pénz, hitelt nem akarnak felvenni a tagállamok. A mostani 2 felmegy 3 ra. Az 5% ajánlás lesz, hogy 10 éven belül el kell érni. Az EU hadiipar szárnyalásba kezd, most kell vásárolni hadiiipari részvényeket.
Usa nyitáskor komoly csapkodás volt a bányászokban és a techben, szerintem mindkét etf toppi, mindkettő kilépett felfele az emelkedő az csatornából de egyikben sincs több erő, jöhet a korrekció, utána szinteket figyelni, lesz még jó beszálló.
Én is örülök ennek. Amikor Musk az ominózus kijelentést tette, utána nyilatkozta az Eutelsat, hogy több európai és nem európai szerv, cég is megkereste őket. Számítok arra, hogy lesznek még hasonló bejelentések.
Annak ellenére, hogy ezzel is hosszútávra tervezek, ki kell jelenteni, hogy nagyon gyengén és erőtlenül viselkedő papír. A maihoz hasonló +15%-os emelkedésekkel szemben áll hónapokig tartó érdektelen lejtmenet.
Háát, ezt Nedden tudná megmondani, de ő sajnos nincs most. Esetleg majd megkérdezem. NUKE, mi a véleményed a mostani emelkedés után? Oldalazás van az ETF-ekben: URA, URNU. Mi a várakozásod?
"Az Európai Unió berkein belül is nagyban készülnek a tagállamok a közelgő NATO-csúcsra, ahol akár a védelmi költségvetés egységes, 5%-os szintre emeléséről is születhet döntés. Bár néhány szereplő továbbra is megkérdőjelezi az elköteleződés mértékét, az európai fősodor ezzel nemcsak a kontinens védelmét akarja garantálni, hanem rövid távon Donald Trump amerikai elnök lenyűgözése is fontos cél lehet, akinek a találkozó utáni kommunikációja azt is elhozhatja, hogy az oroszok próbára teszik a szövetség összetartását". Hát azért ez döbbenetes. Megszavazzuk, most, hogy privatizálták a 4ig-t, de ebbe mi bele fogunk dögleni. Úgy tűnik túl jó a világ az EU-ban, és kevés a növekedés, fel kell valamivel pörgetni a gazdaságot. Teljes cikk: https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/20250618/a-nato-boviteset-pedzegeti-a-neppart-de-nem-ukrajnaval-768883#
A tavaszi ralliban 11.2€-ig szúrt fel pár másodpercre, csak a napos grafikonok az ilyen tüskéket már nem jelzik ki. Nincs mit, remélem senki nem fog szidni, ha nem jön be a várakozásom. :)
Hadiipar-nukleáris-urán és minden ami hozzá kapcsolódik