Szerintem lesz az iden még , illetve usd arfolyamot ha megnezed januarban nagyjabol ezen a szinten volt szoval ott senkit se erdekelt . De mashogy nezve lassan mar el kene fogyni a felesleges pakkoknak. Azt mondom irani beke eseten , minosites maradt …. Ha jonne egy jelentes akkor bizony megindulnank. Ha akvizicio az meg meg egy raadas
Biztosan nem adnak el mindent, csak portfóliót rendezett át pár nyugati és Usa alap ... de a többiek akik nem euro és dollár érdekeltek ezen szinten felszívják .... mert hát az 50000 valahol realitás ha nem is év végére de jövő tavaszra...
A lényeg is benne van, hogy miért nem bírt még elindulni ,mint ahogy mondtuk is itt páran.... "Ennek hátterében az áll, hogy a külföldi befektetők – akik dollárban vagy euróban mérik a hozamukat – a forint erősödése miatt sokat nyertek az OTP-pozíciókon. " ...ők euróban 46000-s dollárban 48000-es Otp-t látnak...persze hogy eladnak.... de úgy gondolom a határ valahol 40000 környéke....amikor nem lesznek már nagy záró lekötések fordulhat....
Na megvolt a 3. hitelninősítő bizonyítványa is, a Fitch sem változtatott, egy teherrel kevesebb😀. Sőt a végén egy kis reménysugár: " ....az adósságráta tartós mérséklődése akár felminősítést is eredményezhet..." hajrá!!!!
Ezek ilyen rovid eletu korrekciok , kb ugy szokott lenni hogy hir hijjan gyorsan gondolnak egyet a befektetok realizalnak , majd tulhuzzak …. Aztan masnap vagy ket napra ra zoldul nem kicsit. Amugy is az amerikaiakrol tudni kell hogy tul optimistak . Altalaban ezert mukodik igy naluk a tozsde is. Mindennek tetejebe lenne valami beke esetleg olajar esik tovabb siman jo ! Tegyuk hozza hogy osztival korrigalva 42 nel lennenk. Ha nem jovoheten hanem csak ev vegere lesz 50 k nekem az is jo. De csupan realizalas miatt nem esunk hatalmasat. (Usa vankok raadasul vegyesen zartak voltak zoldek is) ha lemenne kicsit veszek certit joaron. Meg vagy 200 darabot bezsakolnek
59100 volt kb napon belül az alja , 10 napja még 78k volt a múltkor is itt fordult szerintem is fordulhat most ,na még kérdés mit csinál hétvégén megveszik vagy adják tovább.
Btc vissza fel. 59 et láttam ma az aljának, stopok aktiválódhattak. Azóta vissza 61 fölé. Aki 70 körül kiszállt most olcsónak láthatja. Visszatáraznak. Kérdés hogy mikor ér végleg véget a kripto varázs
Az erős forint annak a hatása, hogy most a piac elkezdte venni, mert a befektetők a választások után látnak fantáziát a magyar tőzsdében. Szerintem ez fontosabb most, egy 420as eurónál, ha nem várnának piacbarát fordulatot, akkor szerinted jobban vennék? Nem hiszem... Amúgy ha rendeződik az iráni helyzet szerintem az MNB elkezd kamatot csökkenteni, már jelezték, hogy túl erős a forint. Szóval szerintem az erős forint üzenete most sokkal inkább pozitív egy befektetőnek.
ebben a pillanatban a margin fedezetre csoportositanak szerintem... meg akarom várni a heti zárást hogy frissüljön pl a rotácios grafikon is... vannak érdekes meglátásaim... hétvégi videoban ki fejtem, igyekszem elkésziteni... BTC-vel kapcsolatban ha esetleg nem láttad 1-2 napja raktam ki egy elég hosszu levezetést: https://youtu.be/QHBv83vIR_4?si=C3IpP7eNgUaDe_rF A Bitcoin összeomlás magyarázatára és miért volt ez a preferencia novemberben is már... Ami zavart keltett bennem utobbi idökben hogy a usát fel a btc-t maszsivan lefele látom továbbra is... és a korábbi mitázatok eltérnek... ami vagy azt jelenti hogy egyik eszközben tévedek vagy valami más moszgatja itt a szálakat... erre is probáltam magyarázatot keresni a videoban ami a piaci szélességgel esetleg magyarázható és a likviditás csökennéssel aminek az oka a AI hájp elszivja a pénzt, nincs QE, és ami a kripto áramlik töke az is 100 tözsdén 3 ezer szemét token között oszlik el... A piaci rotálással kapcsolatban egy ki igazito meglátást fogok magyarázni hétvégi anyagban
Ilyen korrekciok csak atmenetiek az usaban , megjegyeznem tegnaphoz kepest meg igy is pluszban vannak. Pl tegnap egyik bank csinalt 5% pluszt most -3…. Hetfon mar zoldek lesznek , remelem mi is
Arany csökken, btc 6 százalék minusszal már a 60 000 t nyaldossa. Dniel, mi a véleményed rotációsan ezekről? Hová csoportosítják ezeket a pénzeket? Reméljük hétfőtől kezdve magyar bluekba
Ha Usa nem korrigál van esély egy napi min. lekötésnek...de addig menni fog ez a sávozás 40-42000 között amíg a dollár ilyen gyenge és a forint ennyire erős ......
Én tartok tőle, hogy zárásban beverik. Annyira alacsony ma a forgalom, ha hétvégére kitáraznak az meg fogja tudni ütni az árfolyamot :( Nem akar ez valamiért semmi áron megindulni. :(
R. 40980 ... Usa szép kis réssel le nyitás vix is húz felfelé + 3,5% ... ha nem zár mínuszban az már biztató ....bár ezt kizárnám ,mert Eu. bankszektor ma szépen menetel....
hát van pletyka, sőt Sanyibá be is lengette idénre ! eddig voltak kisebb szöszmöszök, de az nem tétel, szóval még várat magára. Pletyka ami erős az egy kazah bank lenne vagy 800 milliárd forintért. De más pletykát is olvastam másik topicban, ki tudja mi lesz....
Ha növekszik a munkaerő, akkor nő az infláció valószínűleg (többen tudnak vásárolni) ha nő az infláció, akkor maradnak vagy növekednek a kamatok, ha ez történik, akkor a tőzsdéről kifelé áramlik a pénz, következésképp esik.
"Szörnyen tévedsz ha azt hiszed, hogy a bonyolult matek által messzebbre jutsz: nemcsak hogy nem szükséges értened hozzá, hanem akár totálisan be is vihet az erdőbe."
Macus írta: Sracok en csak annyit mondok egyelore hozza a vartat ;) Én meg írom, hogy nekem is hozza a vártat. OTP zöldül, Macus boldog DAX esik, én is boldog vagyok. zotlan te meg longoljad USA-t, szerinted úgyis birka az, aki nem longol.
"Semmi probléma az olyan befektetővel, aki tudatlan és ezzel tisztában is van. A probléma ott kezdődik, amikor tudatlan vagy, de mégis úgy gondolod, hogy tudsz valamit."
A nagyok. Ha olvasod a híreket, a modern világ long fedezése a shortolás. Vagyis nem adnak el rv-t, hanem nyitogatják a nagy pack shortokat. Amint jön a vételi erő, saját magukat segítek (A short stoppokkal - vételek), + még a shorton is nyernek + átsegítik magukat a nehéz pillanatokon (ellenállásokon) Külföld: jó USA adat jött tőzsdék? + 50- 80 valamelyik +50-100 +70 Erre is van magyarázatom. Ha jó az adat, akkor miért esnek? Mert ha délután öröm és boldogság jön a tőzsdékre, akkor a maradék shorttól meg kell szabadulni. kicsit realizálok, kicsit úgy logikázok, mintha esés jönne, aztán egy pillanatban megfordítom a pumpát, pirosról zöldbe, a shortjaimat lent kidobtam, üres a puttyony, szaladhat a long legény, már puttony nélkül. vagy pont az ellenkezője, kihasználom a lehetőség, ha már úgyis borítani akartam, jönnek befele a longos paripák, longot mutatok, de közben "óvatosan" elkezdek önteni realizálni, hátha nem veszik észre :D A fenti logika az én spekulációm. Tehát néha pont a jó hírnél kell shortolni.
Portfóliós cikk,ha még nem tette be valaki..."Van egy hazai blue chip, amiért megőrülnek most a profi befektetők, a hazai alapkezelők kedvenc részvénye a blue chipek közül magasan az OTP"...érdekes, azért kíváncsi lennék, hogy hetek óta ki shortolja nagyban, arról is jöhetne egy cikk, statisztika...
4h-n visszajött a közép fölé. 1h simán zöldül a közép fölé napos közép fölé kukucskál. Hiányzik az a momentum, ami a 90 és 60MRD-os napnál jött, a masszív long. Amíg ez nincs, addig csorog.
OFF TOPIC: LOU megint le fog baszni érte: https://www.investing.com/indices/germany-30-chart https://kephost.net/p/MjQyOTE1Nw.png Rohadtul tartani akarta a longot, bármi áron püfölés, felmenni a "pöcc" tető csúcsáig, bármi áron tartva az m5-öt, majd gondol egyet és -70. És így longoljak? csak azért lemegy 24950-ig, hogy újra a 25000-at csapassa. Jönnek a zsiráfnyakak egy mélyebb aljakról, no de meddig? Brent ismét longba állt, majd visszapofozták, valójában ez okozta a beszakadást, meg a kilövést Valaki hülyét csinál a világból + ez a nagyok játéka, ide -oda pakolgatják a zsetont, ahogy kedvük tartja. olaj realizálás, megy az indexekbe, én ezt látom bele. Olaj longot tartani kellene, mert tele vannak longgal Arany longot tartani kellene, mert tele vannak longgal OTP és X-Y index longot tartani kellene, mert tele vannak longgal.
Egyelőre nekem is hozza a vártat. Az előbb írtam egy litániát a long robotkáról. Miképp működik. de kitöröltem. A lényeg,h robotka longra van programozva, m5 püföli, amíg van likdivitása, ha már nincs, csökkenő aljakról ugyanúgy megtámadja a tetőt szüntelenül. És amikor már annyi likviditása sincs,h csökkenő aljakból a tetőt pöckölgesse, akkor szintet lép lefele, vagyis berottyant a gatyába. De így újra van likviditása, és jön újra az m5 zöldülés, bármi áron, csupa zöld, ha nem jött ki új tetőre, újabb rotty, addig addig amíg nincs meg a megfelelő likviditás ahhoz,h longba álljon. És mondhantám,h a DAX mozgása tankönyvi, de akkor jöttök azzal,h "OFF topic", az.
En meg azt hogy holnap nyerek a lotton de tudom hogy nem igy lesz mert lottom sincs. Ertsd az kb ures fenyegetes … egy tamadassal kb maga alatt vagja a fat trump …. Mit tud lebombazni ami fajna irannak? De forditva iran mit tud tenni ami faj az usanak?
Olaj longot mutat, innentől én nem várnék boldogságot, csak ha be nem szakad, a valós békétől, nem egy befingástól! Olaj: 1H középnél erőlködik. 4H SMA50-en ücsörög. Napos SMA-en ücsörög szintén. Emelkedő bázison ül a napos, tehát naposon Longos, még Leírhatnám, hogy mi az én spekulációm, de sokaknak nem tetszene. Szerintem támadás lesz, Trump csak hűti a kedélyeket, készíti a shortjait Mit is mondott pár napja? 2 nap ultimátumot ad, ha nem lesz béke, könyörtelen lesz. Ezt legalább már 5x hangoztatta. A kongresszus fogja, pedig Trump már rég támadna. Az érem másik oldala: USA fegyverarzenálja úgy meggyengült ebben az "óriási" háborúban", hogy több időbe tellik a regenerálódik, mint Iránnak. Gyakorlatilag lassan USA akar majd békét kötni, nem is Irán.
Hétvégére hetes csárt való. :) https://invst.ly/1hwyd9 Kicsit vegyes, az indikátorok nem igazán támogatják az emelkedést. Eladni sem akarják, tartás van. Baja még nincs, de nem túl acélos.
Esés jön . . . . . Bikacsapda. . . . . , na meg a Dax A 12 perces nem ezt mutatta . . . . . . Amúgy én már megszoktam, néha jó látni, hogy mi lenne HA neki lenne igaza
OFF: https://www.investing.com/indices/germany-30-chart 11:13-kor pattanás jött. Amit láttam, Olaj CFD 1h duplakalapács felállt az 1h közép fölé, de leborították, kicsit túlment az ellenálláson. Viszont újra támasztják, jön fel az olaj. Már nagyon ki akarnak szállni az olaj longokból, kb. ezt látom bele, hogy béke jön "sajnos", nektek persze ez pozitívum. Ettől függetlenül én elcsíptem a felszúrást, én nem longba álltam... Trump mit böföghetett? Visszavonja a be se vezetett új vámokat, mert ismét eltiporták az ötletét? Szerinte már megint béke? OFF vége.
Olaj CFD a napos SMA50-et üti felülről másodjára A kisebb tf-ek longot mutatnak, a napos shortot. Pedig mint tudjuk, Irán küldi a rakétákat ide/oda. Kicsit "túlzott optimizmust" áraszt a VIX.
átsúlyozás később.... rosszul néztem, mindenesetre minősítés van ez meg mindig kivárást hoz. Habár megjegyezném nem fognak változtatni. Mondom akár megindulhatna ma is , ez lutri, a cél mára a tartás kb. Hétfői cél megindulás és gázt ! ha hétvégét kibírná trump jó lenne.... esetleg egy békét összehoznak még jobb :D
https://www.tradingview.com/x/AUJngro6 Ha a tukorkepet nezem nagyjabol a sarga resznel tartunk most. 42500 ig ment es most is minden adott hozza de szerintem hetfon indulunk max , minosites van ma is (meg atsulyozas?)
CFD olaj bírkózik az aljakkal. Itt csak tudod azzal van gond, ha Trump 97.-jére is beböfögi, hogy "szerintem béke", annyira megvan az összhang, aztán közben az igazság, h bombázzák egymást folyamatosan. tehát ilyen humbukk hírkeltéseket nem igaz,h megengedik neki. Iráni ajatollah a béke zászlajával pont péntek 10 órakor félúton van bindizstánba. Aztán szombaton bejelentik,h elrontotta a gyomrát, nem ért oda a találkozóra, de félúton talált 2db AK47-est, leigázott vele 1-2 olajtankerhajót + kihelyezett tutajon 135 tengeri aknát, miközben az egész szoros blokád alatt van. Búvár Kund segítségét hívta.
hozzátenném a robotot nem állították még át vételre..... valaki nagy eladó lehet, vagy nem tudom, de egy biztos 250 es tételekkel van tele az eladói oldal
nem mondom hogy ma, amúgy is péntek van , de mondjuk jövőhéten jó lenne 42 fölé menni. Persze ahhoz az kell hogy elvegyék trump elől a telefonját. És ne jelentse be hogy a béke nevében bombáz..... apropó béke, egyre nyilvánvalóbb, hogy Trump nem fog újból támadni, vagyis az esély erre elég kicsi . A szenátusban vagy hol is ellene szavaztak, a saját pártjában is elégedetlenkednek ellene..... infláció nő, ami fontosabb üzemanyag ár nő.... választások közelegnek.... igazából nehéz lenne eladni hogy miért is bombáznának megint.... azért bombázok mert nem írnak alá rögtön megállapodást.... na ez hülyén hangzik :D azt megértem hogy atombomba meg miegymás.... de szimplán mert a vén trottyos nem enged semmit meg türelmetlen nehéz..... Másrészt viszont.... a gond majd inkább izrael lesz akinek szinte már jó a háború. Közben nyomulnak libanonban, a N meg elvan .... sőt jó kifogás neki stb..... amikor közelednének a felek akkor izrael csinál valamit ami megakasztja a folyamatot. (szóval ha világgazdasági válság lesz szabad őket okolni ;)) Remélhetőleg trump elküldte a pibe Nt az kicsit meghúzza magát legalább addig amig békét nem kötnek.... kezd egyre laposabbá válni a történet.... bár állítólag a színfalak mögött megy a tárgyalás , illetve szépen csendben megjegyzem egyre több hajó megy át a szoroson.
Én továbbra is sávban gondolkodom, ez az én 1h-som: https://kephost.net/p/MjQyODg3MQ.png Ezen az látható, hogy a korábbi 2 aljról húzott zöld vonalt teszteli. Ha az emelkedő logikát vesszük alapul, és trendvonalat, ideálisan már nem nagyon mehetne ez alá. Ha mégis, akkor a közeli kis tf-es támaszok :40400/40100/40000/39600. Ha meg mégis borul, enyhe csökkenő aljakban gondolkodva 39600 után -300 = 39300, tehát 1 szinttel lentebb esik.
OTP részvényesek ide!