Na igen, pont ezaz, hogy ha ott nem egyeznek meg ezekben mi lesz Irán első lépése? A szoros lezárása... Márpedig Irán kijelentette, hogy a nukleáris programjáról nem hajlandó lemondani. Trump minden nap azt szajkózza, hogy majd megsemmisítik a nukleáris port. Na de meglátjuk mi lesz, egyelőre derüljön ki, hogy holnap lesz-e aláírás, mert Trump szerint igen, Irán szerint meg nem.
Így van. Az eddigi infók alapján a megállapodás szerint Hormuz megnyílik, az iráni befagyasztott számlákat feloldják. Az uránért a jelenlegi narratíva alapján az USA 'majd később' elmegy Iránba, ha megnyugszanak a kedélyek. Izraelről és Libanonról a megállapodásban elvileg nincs szó. Többet nem is nagyon várhatunk, de ez lenne a szükséges minimum a piacnak.
Nem gond, hogy csak tűzszünet. A gazdaság leszarja, hogy lövik-e egymást (értsd béke van vagy háború). Ne értsd rosszul, de a wallstreet nagy ívben tesz arra, hogy pár turbános él-e, hal-e. Az érdekli, hogy mi van a szorossal és az olajjal. Szerintem az uránért megy majd egy kommandó jövőre, ha nem sikerül usa barát vezetést az ország élére ültetni. Most kell valami színházi megállapodás. Irán már közölte, hogy győztek, a legjobb helyzetben vannak a tárgyalásokhoz. Már csak egy olyan látszat kell, amit Trump is el tud adni győzelemként. És persze még mindig ott van Izrael, aki nem akar leállni.
Meg ugye alapból is, még szó sincs békéről, csak egy 60 napos tűzszünetről. És pont ott jönnének a legkritikusabb kérdések, urán, befagyasztott pénzek, Libanon, szoros-használati díj... Nem tudom ezekben hogy fognak megegyezni, ha már hónapokig abban sem tudtak, hogy legyen tűzszünet, ami alatt beszélhetnek ezekről. Pedig akkor még közelebb lesz a novemberi félidős, szóval akkor sem jönne jól Trumpnak az elszabadult olajár. Az iszlám kutyáknak meg igazából mindegy, sok mindent kibírnak... Nehéz elképzelni mivel lenne mindkét fél elégedett.
Aljazeera-t követem fél szemmel. Zanzásítva: a pakisztániak szerint kész a megállapodás, csak alá kell írni. Az irániak tagadják, hogy holnap, vagy két napon belül elmennének bárhova aláírni (bár az első állítást nem tagadják). Közben Izrael egész nap látványosan támadja Libanonban a Hezbollah-ot, illetve már Gázát is. Szóval a pezső még lehet, hogy hűtve marad egy darabig.
Én is csak most kezdtem, egy kezdő/próba 200 darab tl121 et tudtam venni, meg egy kevés 114 est, gyakorlásnak. Én igy olvastam utána, amikor kibocsátották akkor x8 tőkeáttéttel volt, a részvény nyolcadát kifizeted a többi hitel, és vettek 1 részvényt a piacon. Logikusan ha kiütik a longot akkor eladják a részvényt és kapsz valami maradványértéket. Ha shortos a certi akkor forditva, vesznek egyet.
A 45 környékét én is belelátom a mostani hírekkel, de az 50-hez szerintem kellene egy felvásárlási pletyka vagy forint gyengülés. A pletykát könnyen eltudnák indítani. . . . ha az az érdekük
Ooo dehogynem ! Foleg ha beut a fomo ! Viszont utana lesz egy nagyobb realizalas ismet szerintem . Ezert most esetleg felhuz valameddig es jon a visszateszt korrekcio realizalas nevezzuk barhogy. Az elemzok juniusra 50kt is josoltak tessek itt a trigger ! 45 ig a valasztasok hirere ment fel , azota jonnek a penzek , kamatstop , most olajar normalizalodik …. Beindul a fomo .
Az OTP most már így is 42 ezer fölött jár, és a piac napok óta optimistább forgatókönyvet áraz. Ha hétfőn tényleg jönne az aláírás, elképzelhető egy újabb felkör, de szerintem nem az a kategória, hogy emiatt hirtelen 45-46 ezerre ugrik, vagy akár 50k jönne.
Részvénynél úgy kezdődik a történet, hogy az Erstének már VAN (az egyszerűség kedvéért 1 db) részvénye. Mondjuk te shortot nyitsz, veszel 1 db TS83-at 2159 Ft-os áron, 23x-os tőkeáttéttel. Az Erste kölcsön adja neked az 1 db OTP részvényét, ami 42000 Ft-ot ér, és ez a részvény megjelenik a piacon, mint eladás. Ha úgy döntesz, hogy visszaadod a TS83-at az Estének, vagy netán eléri a korlát árat (43.344), akkor neked venned kell egy részvényt az adott piaci áron, és visszaadnod neki a részvényét. Az ERSTE fedezete az, hogy van korlát ár, tehát csak annyit enged neked bukni, amiből még ki tudod fizetni a neki visszaadandó OTP részvény árát. Indexnél ilyen machina nincs, ott közvetlenül az odaadott tőkéd a fedezet.
normális kereskedési felületen nem tudok shortolni... Pl nem tudok OTP-t shortolni... Egy 30x tőkeáttételes Estre OTP shortot viszont tudok "venni".. Az Erste nem fogja a 30x tökével "megshortolni" az OTP-t. (vagy igen?) Lefeledkezi valódi hedging ügylettel? De pl 3x tökeáttéellel S&P500 indexet is lehet shortolni az ersténél... Ott mit "shortol"...?
De igen. Elemzésközpont.hu: "Mi az a short, rövidre eladás?A short pozíció, short ügylet, de szokták még rövidre eladásnak is nevezni, egy olyan technika, melyben a kereskedő árfolyamesésre spekulál, azaz abban az esetben érünk el árfolyamnyereséget, ha a kiválasztott termék árfolyama a pozíció nyitását követően esik. A short pozíció nyitása a brókercégtől kölcsönkapott részvény eladását jelenti. Ezeket az eladott részvényeket később azonban vissza kell vásárolnunk, hogy vissza tudjuk adni a kölcsönadónak. Ahogy a fenti magyarázatból már kiderült, a short pozíció egy eladási megbízással indul, ez technikailag egy fontos feltétele a short pozíció nyitásának. A short pozíció zárása pedig vételi megbízás, tehát vissza kell vásárolnunk a kölcsönkapott részvényeket. Ha a korábbi eladási árnál drágábban tudjuk visszavásárolni a részvényeket, akkor veszteséget realizálunk. Ha azonban a korábbi eladási árnál alacsonyabb áron vesszük vissza a részvényeket, akkor profitra teszünk szert. A shortolás, azaz a short pozíció nyitása így minden esetben eladással kezdődik, a short zárás pedig a részvények visszavásárlásával megy végbe."
Ja es igen … az egy dolog hogy beszelunk rola meg hogy tenyleg le van irva jovahagyva stb … szoval ez hetfon nagy loket lesz es a stoppok na ott fognak csattanni. Short ko varhato ? Gondolkozok adjak e el :D
Èn a 35.435.- átlagommal mèg iráni háború kezdetèn vasároltam be otp. Megèrte csücsülni rajta. Space x mèg 135 dollárèrt is durván túl van árazva. Állítólag vesztesèges mèg. Èn megvárom a hidegzuhanyt amikor vège hype-nak akkor talán veszek
Igen. Reggel raktam be vételt a meghirdetett 135 dollaros áron, gondoltam jol jön egy kis potya pénz mert ugyis felhuzzák vagy 200-ig első nap de végül 150-en indult.
Bátor vagy .... gondolkodtam még záró előtt vételeken, de elengedtem...Trampli tudja hogy szárazföldi invázióval nem nyerhet... Irán is tudja ezt, nem fog fejet hajtani..Izrael meg nem fog engedni... szóval nem lesz itt béke szerintem...
OTP részvényesek ide!