Sziasztok, elkezdtem egy vèteli pozíciót èpíteni benne. Indok: Fundamentum alapján nevetséges áron forog. Ha mègis lesz valami a bèkèből ès újra normálisan fog működni az orosz leánybank, akkor hatalmas emelkedès lesz. Ha nem így lesz, akkor is már minden rossz be van árazva.
Én online töltöttem ki, aztán postán adtam be (illetve csatoltam hozzá a NAV nyilatkozatát arról az évről). Két hónap után jött egy levél, hogy ezentúl erre a számra hivatkozzak. Most várok.
Sajnos magát a papírt úgy lehet TBSZ-re tenni az Ersténél, hogy be kell menni a fiókba, ahol a -nem online,hanem személyes eladási jutalékkal adják el neked! -Majd újból kell a vételáron venni a papírt!- -Tájékoztatjuk, hogy a TBSZ számla nyitás feltétele 25.000 huf átvezetése. A már megvásárolt termékeket bankfiókban van lehetősége átkötni ,kizárólag a gyűjtőévben. A TBSZ számla nem állhat önálló számlaként ezért az alapszámla(normál) nem szüntethető meg.
- ezt a formot töltöttem ki: Application for reimbursement/refund of the Austrian withholding taxregarding capital returns tax on dividends from shares pursuant to § 27 II1 lit. a of the EStG 1988 -utána elvittem a NAV-hoz, akik lepecsételték/aláírták a 8. pontot. -ezt küldtem el levélben januárban az osztrák adóhatósághoz, csatolva a bróker cégtől kapott 2023-as osztrák értékpapírokva vontakozó adóigazolást + a számlaigazolást (Account Confirmation Statement) + a Raiffeisen részvények forgalmi kivonatát (Activity report) - erre jött áprilisban adóazonosító szám - most pedig a pénz
Itthon nem kell, de a letétkezelő le fogja vonni az osztrák forrásadót jóváírás előtt. 27,5%. Ebből lehet a következő évben visszaigényelni a 10% feletti részt.
Adóvisszatérítés update: nagyon idegesített, hogy a januárban beadott, áprilisban rögzített osztalékadó visszaigénylésről se infó, se pénzt nem érkezett, úgyhogy elhívtam az osztrák adóhatóságot. Elmondta a hölgy, hogy nagyon el vannak havazva, de megtalálta az azonosító alapján az igényt és néhány hetes további türelmet kért.
Ez jó nagy szívás megint. Van viszont egy olyan olvasata is, hogy így működhet tovább az orosz leány és az osztrákok széttárhatják az a kezüket az EU/USA felé, hogy tessék, mi megpróbáltuk, de a bíróság befagyasztotta az eladhatóságot. A legjobb forgatókönyv meg az lenne, ha a bíróság elrendelné, hogy márpedig a Strabag-RBIR csere érvényes :)
Raiffeisen Bank International részvényesek