HZo

Regisztráció: 2006-09-07 15:26:17

Hozzászólások száma: 210

Utolsó hozzászólás: 2020-11-24 17:12


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

NEW OPUS GLOBAL kedd, 17:12
Sziasztok!
Talán elkezdték beárazni a 3. negyedéves jelentést, vagy talán lesz még idén Titász üzlet? Nekem is mindegy mitől, csak menjen, nagyon alulértékelt. Meglátjuk holnap mi lesz, a napi max-on zárás reménykeltő. Hátha itt is beáll már végre valami pozitív fordulat.
MOLly tulajok topikja csütörtök, 09:09
Jó reggelt kívánok mindenkinek!
Azért szerintem Zsuzsa várakozása egy kb 80-as RSI értéknél igen reális. Ettől még folytatódhatna is egy emelkedés magasabb árfolyamokig, egy korrekció csak egészségesebbé tenné az emelkedést hosszabb távon. A fórum arra való, hogy megosszuk azokat gondolatainkat, ami értelmes, építő jellegű. A másik tisztelete meg erény, még akkor is, ha épp nem egyezik a véleménye az általunk várttal. Én is korrekcióra szavaznék, az OTP-nél már megvolt az első nagyobb kör, itt azóta még esedékesebbé vált a technikai elemzés alapján.
NEW OPUS GLOBAL 2020. 09. 30. 22:31
Tisztelt befektető társak!
Lehet szidni a vezetőséget, a tulajdonost stb. de ez a második féléves jelentés szerintem igencsak szép lett, és azt mutatja számomra, hogy az Opus fejlődik, stabilan nyereségessé is vált, annak ellenére, hogy a koronavírus válság igen komoly gazdasági károkat okoz. Remélhetőleg még idén lezárják a TITÁSZ üzletet is. Holnap erre az eredményre azért illene egy szépet emelkedni. Tegnap és ma is vásároltam, így visszatértem a tőkém egy részével, megkockáztattam, hogy jó eredmény jöhet, ez meg is történt. Szerintem az Opus jelenleg jó üzlet rövid távon is /az Equilor szerint is/, hosszú távon méginkább. Lesz még ebből céláremelés is a jövőben. Én bízom benne, hogy még idén elérhetjük a 40 milliárdos EBITDA-t is, ha hozza a cég azt, amit az elmúlt évek alatt hozott az erősebb második félévekkel. Van egy olyan érzésem is, hogy amikor majd elfogy az ÉCS, az komolyabb árfolyam emelkedést fog elindítani. Az alját már biztosan láttuk, én így gondolom, innen csak jobb lehet idővel. Természetesen nem befektetési tanács, csak egyéni vélemény.
Tisztelettel
OTP részvényesek ide! 2020. 09. 24. 10:23
Legyen már végre igazad, mert már én is napok óta várom a korrekciót felfelé, bent ülök 9240-ről longban ez miatt. Azt lehet, hogy ráfázok vele, mert amennyire ígéretesnek tűnt az elmúlt két nap eleje, az USA miatt beadták a nap végén újra. Ma meg már nyoma sincs a várt korrekciónak.
OTP részvényesek ide! 2020. 09. 24. 10:20
Sziasztok!
Többször olvastam már a saját részvény vásárlással kapcsolatosan spekulációkat. Nem tudom, segít-e, amit most írok, de én valami olyasmit hallottam egy /általam megnevezni nem kívánt/ banknál dolgozó brókertől, hogy leállt az OTP ezekkel és nem is várható jó ideig, ne is számítsak rá. Múlt hét pénteken beszéltem vele telefonon, direkt rákérdeztem erre is, bár elég sok dologról volt szó, ebből csak ennyire emlékszem, pedig talán pontosan el is mondta, hogy miért nem vesznek többet. Én ez alapján nem számítok többre.
Tisztelettel
OTP részvényesek ide! 2020. 09. 23. 10:12
Sziasztok!
Az RSI március óta nem volt ilyen alacsonyan, így szerintem mindenképpen egészséges lenne egy jelentősebb korrekció legalább 9600-ig /ha nem feljebb/, még akkor is messze volnánk a 10k visszatesztjétől, ami ugye réssel esett el. A hétfői pánikot több tényező együttesen okozta. Bár én már tegnap arra számítottam, hogy esetleg emelkedhetünk egy kicsit, nem jött be. Ma még nagyobb az esély az emelkedésre, vissza kell térjünk a Bollingerek közé, persze oda vissza lehet kerülni oldalazással is, ahogy azok nyílnak idővel. Ettől még benne van a 8k, ha tovább romlik a járványhelyzet. Igaz, én nem látok a napos charton semmiféle szigetforduló féle alakzatot (persze csak lelkes amatőr vagyok), de ennél lejjebb csak tartós korlátozásokkal tudnám elképzelni. Hosszabb távon nagyon jó vétel /lesz/ az OTP már a jelenlegi szintekről is, de ez mind csak szigorúan magánvélemény.
Tisztelettel
OTP részvényesek ide! 2020. 09. 22. 10:12
Öveket becsatolni, indulunk...
OTP Mol Richter Certifikát,részvény , certifikát terápiás topikja 2020. 09. 16. 17:09
10250/1620/6840
OTP részvényesek ide! 2020. 06. 15. 11:48
Én jóra számítok, merem hinni és remélni;)
OTP részvényesek ide! 2020. 06. 15. 11:46
Semmi baj, én is köszönöm a véleményt:) Nyilván, de nem kívántam részletezni az akkori árfolyammozgásokat. (2007-ben volt majdnem 11000 is az ára) Csak annyit akartam kiemelni belőle, hogy (minden helyzet más és más) a második hullám és az elképzelhetetlenül alacsony árfolyam sosem lehetetlen. De erre nem látok reális esélyt, csak akkor, ha lesz új pánik. Egyébként meg ősztől vagy jövő év elejétől legkésőbb simán lehet már vakcina is. Ilyenkor nem fognak évekig tartani az engedélyeztetések sem, ahogy lenni szokott a gyógyszeriparban. A "világvége hangulatokat" hosszabb távra mindig érdemes volt megvenni. Addig, amég emelkedő trendben vagyunk, nincs komoly gond. A vírusról meg annyit, hogy ez a járvány is majd hirtelen lecseng, aztán vége lesz, addig meg megtanulunk együtt élni vele, mert az élet nem áll meg, bármi is történjen a világban. Lehet, hogy a vírus mindig velünk marad, de kontrol alatt lesz tartva mint pl az influenza. Meglátjuk...
OTP részvényesek ide! 2020. 06. 15. 11:32
Valóban, a piacokon alulteljesítők, a válságok alatt ez így szokott lenni, de szerintem már nem sokáig. Azt feltételezve persze, hogy nem lesz újabb víruspánik és lezárt gazdaságok. Optimistán nézek a jövőbe, de stoppot persze ajánlatos használni.
OTP részvényesek ide! 2020. 06. 15. 11:11
Üdvözlök minden befektetőt!
A kommenteket olvasva gondoltam, megosztom a saját gondolataimat is, bár nem sűrűn szoktam. Elolvastam az utóbbi időben sokak véleményét. Pár dolgot szeretnék megjegyezni.
Az OTP a magyar tőzsde legerősebb papírja jelenleg, gondolom ezzel mindenki egyetért. A koronavírus válság is úgy érte el, hogy stabil, tőkeerős, egyre nagyobb nyereséget produkáló (felfutó) papír volt. Olvasok itt merészen mély árfolyamcélt is, ami 4000 körüli értékre mutat, olvasok további emelkedést várót. Ami tény, hogy a nyugati piacok lényegesen magasabbra emelkedtek vagy korrigáltak vissza, mint az OTP. A 200 napos mozgóátlagot is jócskán meghaladták. Az OTP még meg sem közelítette igazán, mert egyértelműen lemaradt. Amikor a nyugati piacokon már rally volt, az OTP még mindig esett. Azóta szépen elkezdett a helyére kerülni, de túlvetté vált a többi piachoz hasonlóan. Nyilván érett a korrekció, ami most van folyamatban a nyugati tőzsdéken. Persze most meg van fűszerezve azzal, hogy aggódnak a gazdaság gyors helyrerázódása miatt. Tény, hogy van miért, mert még mindig nem tudjuk, hogy mikor, milyen mértékben jön vissza a vírus, vagy hogy egyáltalán visszajön-e. Ha újra elkezdenének mindenhol felfutni az új fertőzések, és újra bezárnák az országok gazdaságait, akkor tudnék csak elképzelni egy újabb pánikhullámmal az eddiginél alacsonyabb árfolyamot az OTP-nél (8000 alattit). Szerintem minden ezen múlik. Nyilván még nincs vége a válságnak és a 2008-as válságban valóban volt egy második, erősebb medvepiac, ami az OTP-t is 1300-ra vitte le, de sosincs két teljesen egyforma forgatókönyv, csak hasonlóak. Én felülteljesítést várok az OTP-től rövid távon. Esésben is és emelkedésben is. Ezen dolgoznak Csányiék is, ha már esésben vásárolnak. De amúgy is idén is masszívan nyereséges lesz az OTP, tehát aki hosszabb időtávon gondolkodik, még innen is bőven long. Ezek persze a saját gondolataim, nem befektetési tanácsadás!
Tisztelettel
NEW OPUS GLOBAL 2020. 01. 20. 16:30

Tisztelt befektető társak!
A mai napon eladtam az Opus részvényeimet. Sokáig itt voltam veletek, még akkor is, ha nem is írtam. Követtem a vállalattal kapcsolatos híreket, próbáltam építő jelleggel hozzászólni a dolgokhoz, ha volt valami ilyesmi gondolatom. Persze elegem lett a hozzászólásokból is, amikor láttam, mi megy a fórumokon. Ez nem az én stílusom, így ki is maradtam belőle. Természetesen sokakkal egyetértek annyiban, hogy jogosan elégedetlenek. Mindössze az elégedetlenség kifejezésének a stílusával nem. Lehet, hogy rosszul tettem, hogy eladtam, nagy mínuszt realizáltam, ha visszaemelkedik, akkor így jártam. Nem így terveztem eredetileg, de eddig tartott a türelmem, szeretnék kereskedni is, és bármilyen ígéretesnek is látszik fundásan a sztori, 300 alatt már nem vállalok tovább rizikót. Remélem, majd koptatok valamennyit a veszteségből. Figyelni fogom a részvényt és a híreket, ha úgy találom, bele fogok venni. Ez az év eddig tényleg csúnya, ahogy indult, pedig az előző is elég csúnyára sikeredett. Mindenkinek jó egészséget, további sikeres kereskedést (és végre nyerőt) kívánok!
Tisztelettel
NEW OPUS GLOBAL 2019. 10. 31. 22:40

Tisztelt befektető társak!
Ma úgy döntöttem, hogy ennyi volt egyelőre... nem folytatom tovább a fórum aktív és mindennapos követését. Néha persze beleolvasok majd, de kommenteket nem fogok írni, csak ha esetleg nagyon muszáj volna valamiért, de ez most nagyon nem úgy néz ki, hogy erre szükség volna. Eddig sem írtam sokat, én sem tettem sokat azért, hogy érdemi tartalommal segítsem megtölteni, így szerintem nem lesz sok változás a fórumot illetően sem, ha nem fogok írni egy darabig.
Az ok teljesen egyszerű. Belefáradtam abba, ami itt megy. Kevés az értelmes kommunikáció, az a funkció, amire szerintem való lenne egy ilyen fórum, alig működik. Senkit nem akarok megbántani, de néha nem ártana, ha kicsit, legalább pár napra nem foglalkozna aktívan a fórummal, helyette valami érdemi, tartalmas dologgal töltené mindennapjait, aztán jöjjön vissza ide és olvassa vissza magát, majd gondolkodjon el, mennyire építi a fórumot, vagy csak direkt rombolni vagy másokat idegesíteni jár ide. Ez utóbbi a legrosszabb, még a mostani árfolyamnál is rosszabb és károsabb. Korábban is írtam már, hogy néha kifejezetten teher itt lenni, szinte már fájdalmas, tényleg idegőrlő. Rosszabb, mint az árfolyam. Az ember azért jön ide (optimális esetben), hogy némi információt szerezzen, kövesse a céget, esetleg ha van valami normális gondolata, azt megpróbálja megosztani. Legalábbis én ezek miatt jöttem főleg. (Ok, kell néha viccelődni is, némelyik mémen én is elnevetgéltem, nekem is van humorérzékem, jót is tesz néha, ha az embert rossz hírek vagy rossz dolgok érik, nem is főleg ezekre gondolok, mint problémákra.) Sajnos a többség nem ezt gondolja, nem ezt teszi. Nem csodálom, hogy sokan, akik voltak régebben már nem írnak, vagy hosszabb időre eltűnnek. Nem feltétlenül azért teszik, mert eladtak, hanem mert elegük van. 
Nekem is elegem lett a sok trágár és hasonló megjegyzésekből, a pocskondiázásokból, trollkodásokból, az állandó összeesküvéselmélet gyártásból. 
A részvényeimet továbbra is tartom, bővítgetni is fogok, ahogy előre elhatároztam, maradok annál a stratégiánál, amit előre elterveztem, de nem leszek itt aktív, egyelőre biztos nem. Mindenkinek jó egészséget, jó befektetés(eke)t kívánok!
Tisztelettel
OPUS Global Nyrt. 2019. 10. 25. 10:36
Lehet, nem értek hozzá, de nem az esés (eladói nyomás) végét jelzi, ha 20-30 körüli értéken van? Vagyis bőven támogatna egy erőteljesebb emelkedést, ha megindulna felfelé az árfolyam. Elkísérné optimális esetben a 80-90-es értékekhez, addig emelkedhetnénk eszerint az indikátor szerint. Ahogy elnéztem, a korábbi emelkedések jó részt ott fulladtak ki.
OPUS Global Nyrt. 2019. 10. 22. 10:16
Legyen így és maradjon meg a nyitott rés, szerintem ez most esélyes is... egy szökési rés jól jönne
NEW OPUS GLOBAL 2019. 10. 22. 10:09

Szép napot a befektető társaknak!
Nem szoktunk rést hagyni, de ez most lehetne kivételesen egy szökési rés. Bármi is legyen az eredménye az MNB-nél ennek az Opus bejelentésnek, az már teljesen világos, hogy az Opus vezetése is jóval magasabb árfolyamot szeretne látni. Megyünk a jó irányba, ez a lényeg. Nem baj, ha ma nem lesz limit. Legyenek tartósak ezek a 3-4-5%-os emelkedős napok. Nyilván lesz olyan is, hogy mínuszban zárunk, de az nem ma lesz, remélem egy ideig nem is lesz olyan. Real, már 340 felett vagyunk;) szóval lássuk a "medvét" vagyis a bikát!
NEW OPUS GLOBAL 2019. 10. 22. 00:11
Ment a "+"! Szeretem a bőséges és építő jellegű kommenteket. Egy dologban pontosítanálak. 100 mrd eszközértékűre becsülik a TITASZ-t, árbevétele tudtommal 47mrd, 9 mrd körüli EBIDTA, 5.5 milliárd körüli profit volt legutóbb, ha jól emlékszem.
NEW OPUS GLOBAL 2019. 10. 21. 23:43
Közkéznövelés valóban volt egy időszakban
NEW OPUS GLOBAL 2019. 10. 21. 23:40
Legyen igazad, hogy ez lesz a fordulat, de sajnos ez még korai kijelentés. Természetesen az összes befektető társammal együtt ezt szeretném én is. Írtam korábban (is) talán többször is, hogy nem ők állnak az esés mögött és ők is a magasabb árfolyamban érdekeltek. Sosem hittem el azt az összeesküvés-elméletet, hogy a saját befektetői "shortolják" stb-stb...a céget. Persze most is vannak, és lesznek is, akik ezt hirdetik, akik mindenáron bele akarják magyarázni a lehető legrosszabb elképzelhető forgatókönyvet (talán némi rosszindulattal is). Írtam már korábban azt is, hogy túl sok összeesküvés-elmélet van gyártva, a rosszhiszeműség magasfoka, ami ment a fórumokon és ezek elveszik a figyelmet arról, amire igazán kéne figyelni, hogy építkezik, fejlődik, bővül a cég. Most lehetett érezni az utóbbi időszakban, hogy már a kommunikáció is fejlődik. Egyre jobb lesz ez, meglátjátok. Lehet valaki reményvesztett, de az elad és megy a dolgára normális esetben. Nekem sem tetszett az elmúlt másfél év, de végigszenvedtem, mert hiszek a cég sikerében és hosszabb időtávban gondolkodom. Nem tudom, mi lesz ebből a kivizsgálásból, de kíváncsian várom ezt is, mint lehetséges pozitív fejleményt. Az árfolyam esése (amellett, hogy engem is nagyon idegesített, nekem is nagyon fájt) sosem ingatta meg az Opus sikerébe vetett bizalmamat, mert látom a cég növekedését (fundamentálisan). Előbb utóbb az árfolyamnak is utol kell érnie ezt, amit felépítettek eddig, működnie kell, jónak kell lennie. Remélem, minél előbb lesz ez így. Szeretném már tartósan a 200 napos felett látni az árfolyamot, persze ez még odébb van sajnos. De meg fog történni, akár idén is sikerülhet. Természetesen egyéni véleményemet osztottam meg, a tévedés jogát fenntartom.

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
 • Befalap
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek