Peterbond

Regisztráció: 2014-07-12 20:03:39

Hozzászólások száma: 7 268

Utolsó hozzászólás: 2020-10-21 03:56


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

2 394
2020. 10. 12. 00:33
15 024
2020. 10. 02. 15:00
90
2019. 10. 08. 11:19
251 889
péntek, 16:14
64 342
2020. 09. 29. 17:46
159 047
péntek, 15:56
43 699
2020. 10. 02. 15:04
123 868
péntek, 16:09
1 120 375
péntek, 16:22
6 870
szerda, 09:57
2
péntek, 16:23

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a "MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország" topikban - 2019-10-20 07:10-ig (30 nap, 0 óra, 0 perc)


A moderálás a "MIGRÁCIÓ, EU-ból való kilépés ,napi hírek, Magyarország" topik #28903 sorszámú hozzászólása alapján történt.


A moderátor indoklása:
OFF

utolsó 20 hozzászólás

Gépház ma, 03:56
Koszonjuk!
ORBÁN TAKARODJ !!! kedd, 17:26
Pl még a LEX -Tiborcz törvénynél is volt ilyen. igaz csak pár hónapos volt ott is a visszamenőlegesség. ( amikor módosítottak a törvényen hogy ugyan miniszterelnök rokona nem indulhat közbeszerzésen, de ez csak akkor vonatkozik ha egy háztartásban élnek ).
.
De igaz azért ilyenből keveset hozott különösen azért mert az AB elmeszelte a legtöbbjét még az elején így találtak más módszereket.
ORBÁN TAKARODJ !!! kedd, 16:59
Bocsánat ez lett volna az idézet:
.
"Visszamenőleges hatállyal módosítani az elég ciki."
ORBÁN TAKARODJ !!! kedd, 16:58
"korábbi párttag, politikus nem kerülhet sehova sem."
.
Hát mondjuk pont a jelenlegi kormányunk hozta be általános érvényűnek ezt is. Ahogy a saláta törvényeket és a hétfőn kitaláljuk szerdán már ki is van hirdetve törvénykezést is.
ORBÁN TAKARODJ !!! kedd, 16:57
Amcsiban annyiban csalóka tényleg a 10% vezetés hogy lényegében vannak a biztos államok mindkét oldalt és vannak a bizonytalanok. Utóbbiak dőlhetnek ide is oda is. Hiába nyeri agyon magát Biden más államokban és alig marad le Trump "biztos" államaiban, a lényeg hogy ki nyeri meg a bizonytalan billegő államokat és ott sokkal szorosabbak az eredmények. Egyébként előző évben is Trump úgy nyert hogy összeségében kevesebb szavazatot kapott ( bár tényleg alig volt különbség ), de a megfelelő államokat behúzta.
.
Az amcsi választás egyáltalán nem eldőlt még de azért jelenleg a Trump győzelmére kevesebbet adnék.
ORBÁN TAKARODJ !!! kedd, 16:52
Nem azzal van a gond hogy 9 évre nevezne ki embereket. Még igazából ez is volna a jobb, hogy ciklusokon át ne az aktuális hatalomhoz köthető legyen. A gond hogy mivel a Fidesz 2/3-ot szerzett egymaga ezek a posztok nem egyeztetés által kialakult közös megegyezéssel töltődnek be. Azaz nem szakmai szinten közmegegyezésre kerül be egy alkotmánybíró vagy nevezünk ki köztársasági elnököt ( mint pl anno Sólyóm László) hanem konkrétan pártkáderek kerülhetnek be. Ez a rendszer kijátszása, hatalommal való visszaélés és EZ rombolja a legjobban a demokráciába és jogállamba vetett bizalmat hiszen minden jogszerűen történt a jog betűje de nem szelleme szerint.
.
"korábbi párttag, politikus nem kerülhet sehova sem"
.
Ezt szintén tudnám támogatni de azért ez csak egy rész megoldás. A legjobb az lenne ha senki se tudna csak egymaga kinevezni ezekre a pozíciókra hanem összpárti vagy nagy többségi megegyezés kéne hozzá.
A fidesz elcseszte az országot. kedd, 15:59
Ha 30%-al akarod megemelni akkor az össz nyugdíj amit emelsz 46,6 milliárd kell legyen. Ezzel 77660 fő átlag 50.000 forintos havi nyugdíja emelhető. A cikkíró valószinűleg ezen emberekre gondolhatot.
.
Ha 1 millió főre akarod vetíteni akkor az évi 14.000 forint extra juttatás ami 100.000 forintos átlag havi nyugdíj esetén is 1,2% emelés.
ORBÁN TAKARODJ !!! kedd, 15:43
n nem teljesen látom miért várna ez 2022-ig. Szerintem már jövőre is elég nehéz kormányzás lesz. Persze még lehet tologatni a bajokat de már azt se teljesen. Az tény hogy későbbre még több probléma lesz de már 2021 se lesz egy gyertyás menet sőt igazából már most 2020 se az.
ORBÁN TAKARODJ !!! kedd, 11:53
Ahhoz ha jól sejtem 2/3-ad szükséges ami nem realitás.
CoronaVirus hétfő, 16:57
"En a hivatalos CDC statisztikat hoztam neked, mert te eddig mindig arra hivatkoztal, meg a tobblet halalozasokra. Ha kotozkodni akarsz vele, az tenyleg nagyon kotozkodes szagu :)"
.
Én csak bemutattam hogy mi az amit én kapok vissza ha adatokkal jövök. Igen ilyen kötözködést hozok. Amikor 3 hét alatt 140%-ra ugrott az USA heti halálozási adata akkor az "bármi" lehet nem a vírus. Most 110%-on a teljes 110% az biztos a lezárása miatt van. Én nem vontam kétségbe a CDC adatait érdekes ha neked tetszik akkor az az adat oké ami meg nem az egyből lehet "bármi".
.
"Az egeszsegugy nem akadozik, hanem bezartak, ugyanugy es ugyanazon logikaval amiert az NBA-t, vagy ettermeket. Ez az egyik problema, a masik hogy panikkeltes van, mindenki maradjon otthon. Emiatt nem megy korhazba."
.
Kis tételben elfogadom hogy van olyan már elnézést "hülye" aki inkább szívrohamot kap otthon de nem megy kórházba. De azért normális ember ha komoly baj van hív mentőt és kórházba megy. A fenti felhívás arra szól hogy nem sürgős esetekkel ne menj kórházba. Akkor már inkább aggályos lenne a kórház kiürítéses dolog mint ami itthon volt. 40% uzsgyi haza akármilyen állapotban vagy. Oszt mégse ugrott meg a halálozási mutató pedig ez inkább volt felelőtlen dolog mint az hogy maradj otthon ( amúgy egy felhívásban sincs hogy KÓRHÁZBA ne menj. Ahogy munkába se tiltják hogy menj, akkor pont azt tiltanák hogy komoly bajban kezeltesd magad? ). Szóval ami kórházaknál is főleg van az a látogatási tilalom, illetve lefújnak HALASZTHATÓ dolgokat. De nem a vakbél műtéteket meg a traumatológiát zárják be.
.
A lockdownok még a durvább helyeken is arról szólnak hogy ne mászkálj egészségesen tömeg közé szórakozóhelyekre. 1000 fős gyárak kb pár hétre leálltak majd újranyitottak és azóta is működnek. Akkor pont attól tiltanának meg meg attól paráznának emberek hogy a sugárkezelésére bemehet-e vagy sem. Ha tényleg így volna az tényleg a hülyeség netovábbja lenne.
.
Mellesleg már bocs de milyen lockdown-okról beszélünk egyáltalán. igazi lockdown Kínában volt. Olyat sehol máshol se vezettek be mint Vuhanban. Usában is tavasszal voltak komoly lock-downok. Most egyáltalán mi is van? Szeptemberben is olyan cikkek vannak hogy Legyen-e újabb lockdown ( és szinte mind azt mondja hogy ne és nem is valószinű hogy lesz akármilyen szintű korona fertőzés esetén ) nem azt hogy oldjuk fel a lockdownokat. Én nem vagyok kint és annyira pontosan nem is tudom mi az államok jelenlegi helyzete de érdekelne mi is a jelenléegi Lock down ami ellen harcolunk? Mert ahogy én elnézem ezen a honlapon:
.
https://www.nytimes.com/interactive/2020/us/states-reopen-map-coronavirus.html
.
a legtöbb államban már május óta kinyitottak és a legjoban érintett államok is mint New York vagy California ezeket zárta csak le:
.
"Food and drink Indoor dining in some areas; Outdoor dining in some areas
.
Personal care Personal care businesses in some areas; Non-essential businesses in some areas
.
Entertainment Movie theaters; Amusement parks
.
Outdoor and recreation Gyms in some areas."
.
Ezek lezárása vagy feloldása miben is változtat a halálozásokon?
ORBÁN TAKARODJ !!! hétfő, 12:44

Mi milyen befogadók vagyunk?
.
2017 óta évi átlag 11.000 nem magyar állampolgárt ( értsd ezek nem hazatelepülő magyarok akiknek van kettős állampolgárságuk ) fogadunk be. 2017 óta 48.800 főt ( és 2020 még javában tart de már most 19.000-nél tartunk )-
-
A két legnagyobb csoport az ukránok ( 5.700 vs 30.300 fő +431% ) és a nem kínai ázsiaiak ( 20.800 vs 33.500 fő +61% ) mindenki más szinte elenyésző számú pár százas változás. ( még van +2500 szerb ami duplázás 4 év alatt, meg 1300 afrikai pl )
.
https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_wnvn001b.html
CoronaVirus hétfő, 11:02
"Nem az a problema, hogy a covid halalozas esik vissza, ez a termeszetes. Az a problema, hogy oriasi tobblet halalozas van, ami nem kotheto a covidhoz es egyre csak no. "
.
Ezt azért vesd össze azzal, hogy alig 1 hete még itt az volt a szöveg hogy nincs is többlet halálozás. Most meg már a lezárások miatt van "óriási többlet halálozás". Amúgy meg hogyne lehetne kötni covidhoz hisz pont a covid miatti lezárásokhoz kötöd. ( érdekes itt nincs az a kételkedés hogy biztos mástól van a töblet halálozás. Amikor 1 hét alatt Newyorrkban megugrott a halálozás az csak "covidban meghaltak". De ha most valaki meghal az biztos a lockdown miatt volt ).
.
Na de a kötözködést félretéve. A probléma a vírus kezelésének helytelensége. A legtöbb lezárás miatti halál viszont betegek el nem látásához köthető lehet. Azaz a kórházak és egyebek lezárásához. semmi köze ahhoz hogy az éttermek nem nyitnak ki, nem mehetsz moziba vagy NFL vagy NBA mérkőzésre ( nem tudom melyik van vagy nincs csak általános példák ). A legtöbb ide írogató EZEKET kritizálja és hozza a halálozási adatokat nem azt hogy a kórházban akadozik a rákos ellátás. Az csak az indok. Ha tényleg ez zavar EZT hangsúlyozd hogy az egészségügyi ellátáson javítsanak. Ha pedig a gazdasági vagy kényelmi zavar akkor azzal érvelj. Mert jelenleg azt akarod ha jól értem hogy menjen a gazdaság nyissanak meg az éttermek mozik. Nem azt hogy a rákosok kezelését folytassák zavartalanul míg a többi maradjon.
CoronaVirus hétfő, 09:35
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/covid-data/covidview/index.html
.
Tablazat aljan egy jo grafikon erzekeltetni hogy mi volt az ok az ijedelemre. 2018 as "nagyobb" influenza jarvany vs 2020 elejet.
.
Es igen latszik hogy vegre kezd visszaesni a halalozasok kozt a virus. Ezert is esik vissza az aranya az egyeb halalokokhoz kepest. De ez nem azt jelenti hogy sose volt jelentos.
.
A lezarasokrol mar korabban leirtam a velemenyem csak ismetelni tudom magam.
CoronaVirus szombat, 15:56
"Ugyanez pepitaban, hogy a daganatos beteg a covidos (intezkedesek) miatt nem jut ellatashoz. Nem afrika, hanem egyazon fejlett allam 2 polgara."
.
Igen a durvan erintett allamokban elofordulhat ilyen. Ahogy pl Bergamoban is volt ilyen. Ettol meg nem az a veglet hogy igazabol a lezarasok miatt halt meg tobb ember nem a virus miatt.
CoronaVirus szombat, 15:53
Elfogadtam. Ahogy azt is hogy Svajcban tobb a hokotro mint Sziciliaban. A kovetkeztetesed a hibas belole hogy a lezarasok miatt tobb a halott. Mellesleg ez a 75% erdekelne honnan jon mert a 8 allambol 4 et megneztem es nem negyede a halalozas de meg fele se. A nagyon enyhen erintett allamok mint az emlitett alaska vagy pl Hawai nincs is benne a 8 ba akiknel tizede a halalozas.
CoronaVirus szombat, 15:50
"Az amerikai lezarasok miatt nem jut el az amerikai adomany, az amerikai onkentes, az amerikai vakcina, az amerikai gyogyszer, az amerikai eredetu bertomeg az afrikai ehezokhoz es betegekhez. Ilyen egyszeru az osszefugges.
Szerinted afrikaban hogyan van tbc oltas kampany es hiv gyogyszer kampany? "
.
Ez esetben ha tenyleg aggodsz tehetsz azert hogy ezek eljussanak a megfelelo helyre. Latogass el a Help Africa topikba es segitsd az Unicef munkajat.
.
Nem mellesleg kis osszefugges van a ketto kozott. A teved es laptopod is ideer amerikabol. A gaudasagi es egyeb kereskedelem folyik ugyanugy. A cegemnel egy kamion se allt le az aruszalitas folyik. A gyarak mukodnek. A vendeglatas az igen meg turizmus az lealt de annak nem sok koze van az afrikai ehezokhoz.
Help Africa péntek, 17:18
#3
Mivel láthatóan eléggé fellángolt az érdeklődés a szenvedő 3. világ iránt ( Kár hogy ehhez egy coronavírus járványra volt szükség ) ezért gondoltam azok akik nem csak beszélni hanem tenni is akarnak ez ügyben kaphatnak egy kis ösztönzőt.
.
https://help.unicef.org/africa
.
Ez az Unicef programja de bárki tudd olyan kezdeményezésről ami szerinte támogatható szivesen látom itt. De a lényeg, hogy kérem itt jelezze az aki mostantól az elkövetkező 1 hónapon belül bármikor utal vagy a fenti vagy bármelyik 3. világbelieket támogató kezdeményezésre pénzt. Minden egyes ilyen hozzászólásra ígérem e havi jövedelmem 1%-át átutalom a fenti Unicef kezdeményezésre. ( az illető utalásának mértéke lényegtelen és nem is kell beírni. Elég annyi is hogy "Én segítettem" vagy amit jónak látnak. ). Köszönöm előre is mindenkinek.
CoronaVirus péntek, 17:14
" Szívből drukkolok a pakisztániaknak hogy olyan vezetőik legyenek és úgy fejlődjenek ahogy megérdemlik, de a helyzetükről a legkevésbé az adidas tehet"
.
Ahogy a mostaniról se éppen a magyar európai vagy Usa coronavírus intézkedések. Az hogy az afrikaiak hogy döntenek milyen korlátozásokat használnak és az mennyire árt vagy használ nagyrészt teljesen független attól, hogy a BKV-n akkor most kell maszkot hordani vagy Londonban nem mehetsz sörözni 10 után. Azokat a problémákat az afrikai vezetőknek ( esetleg a WHO-nak ) lehet címezni.
.
Az Adidas esete amúgy nem ennyire egyszerű. Azért olyan olcsó mert felrúg sok olyan előírást amit itt európában bevezettünk ( pl gyermek foglallkoztatás ) vagy Kína is ami rengeteg egészségügyi és munkaszabályt amit európa alkalmaz nevetve félredob. Így tudnak olcsóbbak lenni. Mi pedig olcsó ruhát akarunk. Lehetne a pakisztáni gyereknek is európai körülményei ha hajlandóak lennénk megfizetni a munkájátés a jobb körülményeit. Persze én is tudom mi a kapitalizmus és a profit és még csak nem is ördögtől valónak tartom, hogy igen megy a következő olcsóbb lehetőség felé. De azért az kicsit önmagunk nyugtatása hogy de legalább munkát ad. Mint amikor a rómaiak úgy voltak hogy a rabszolga legalább kap rendes ételt és fedelet a feje fölé. Van benne igazság de mi azért ha választhatunk Német bért szeretnénk és igazságtalannak tartjuk ha ő többet keres nálunk, de ha a pakisztáni kap 2 dollárt naponta akkor az legalább munkát kap és nem igazságtalan.
.
Nekem pl az ilyenek miatt mindig is kettős érzéseim voltak. Közgazdászként értem a logikáját de érzem az igazságtalanságát is az ilyen dolgoknak.
CoronaVirus péntek, 16:55
Ahogy az angolok sem valami Agenda szerint mérik a heti halálozást mert így néz ki jól hanem 1993 óta így nézik. És nem valami agenda miatt nincs 1993 elött hasonló tipusú adat mert ki a fene készült volna előre 37 évvel hogy majd neked 50 éves összehasonlítható adatok kellenek. Ahogy a CDC sem tuddot felkészülni hogy pitcairnak majd nem elég az 5 éves adat hanem 50 év kell.
CoronaVirus péntek, 16:54
Kereshetsz és közzéteheted ha szerinted így van. Egyenlőre ez a TE feltételezésed. 2 éve nem volt AGENDA amit kövessenek. akkor is így tették ki.
 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
 • Befalap
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek