macibear

Regisztráció: 2012-03-28 07:23:49

Hozzászólások száma: 13 041

Utolsó hozzászólás: 2021-04-22 07:55


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 5
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Mennyit ér az OTP? 2021. 04. 22. 07:55

Ide is beírom, mert nem tudok elmenni mellette.
Méghogy a biológia, a természet nem jelenik meg a chartokban! A FIBO szintek a növekedés, a változás vonalzói, de itt van a legutóbbi "kaszkád alakzat" is. Szépen felismerted!
Az - hogy 2000-ben, 20 évvel ezelőtt - már hallottál róla egy előadáson, csak növeli az érdemedet. Ilyen időtávon emlékezni rá és összekapcsolni a biológiát a tőzsdével az azért nem semmi.
Én nem tudtam vele mit kezdeni. Eltettem az alakzatgyűjteményembe. Így viszont már érthető is.
Mennyit ér az OTP? 2021. 04. 21. 06:57

Ám legyen! Kérésed számomra parancs. :)
Ezt a rajzot tegnap reggel készítettem.
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/data/tvc_8053383152bf14292ff837f2ff47b986.png
Az eredmény alapú fundás várakozás valamint néhány TA-s érv (negyedik hullámban vagyunk, jön az ötödik, hetes boli szalag alját megcsíptük - ez nincs ugyan a rajzon) szól amellett, hogy a felső 13k-s sárga zónából indulhat meg a következő néhány ezer pontos emelkedés egy hónapon belül.
Az Orosz-Ukrán konfliktus eszkalálódása viszont betehet mindenféle felfelé történő várakozásnak. Láttuk már mi történik, ha a térségből elkezdik kivonni a pénzt a befektetők merő félelemből vagy csak óvatosságból. Akkor bizony megyünk az MA200 (12k alá).
Sajnos az MA-k viselkedése ezt a forgatókönyvet teszi valószínűvé. Még nem egyértelmű, nagyon billeg, de inkább lefele hajaz mintsem a kitörést erősítse. Olyan 52-48 most nálam az esélye a két forgatókönyvnek.
Mennyit ér az OTP? 2021. 04. 21. 06:39

Szia Jani!
Nincs olyan gondolatod, nincs olyan mondatod amivel ne értenék egyet, ami ne simogatná a lelkemet.
(Hú mennyi és messzire vezető gondolatot indítottál meg bennem amikről lehetne beszélgetni.)
.
Segítenél megcsinálni egy hasonló blogot? Ez az FB csak szenvedés.
Próbáltam én már egyszer, de nem igazán tudtam "belakni". Volt anno az SG fórum. Az egy faék egyszerűségű volt. Könnyű volt vele bánni, nem a berendezése vitte el az időt, lehetett a lényeggel foglalkozni. A mostani fórum motorokhoz viszont már pilóta vizsga kell. Nem akarok én annak megszerzésével vacakolni.
.
Emlékeim már a múlt homályába vesznek, csak arra emlékszem, hogy volt egy ember, aki csak a másnapi mozgás, a napi szélsőértékek maghatározásával foglalkozott. Rengeteget tanultam tőle.
Te voltál az az ember?
Mennyit ér az OTP? 2021. 04. 20. 22:21

Ezeket a gondolatokat egy FB bejegyzésnek szántam, de ha már megszólítottál ide írom le.
.
Utolsó előtti bejegyzésemben egy elméleti dologra, a periodikusságra hívtam fel a figyelmet. Arra amivel időnként ki lehet szaszerolni mikor fordulhat az árfolyam. Kis tf-en addig nyugodtan lehet dolgozgatni, ráérünk a várt forduló idején a gép elé ülni, nagyobb tf-en pedig akár el lehet menni nyaralni is. Na ezt jól lepontozták. Én meg erre berágtam. De nagyon. Mondtam is a nejemnek és a haveromnak, hogy kész, ennyi a fórumozásnak. Mindketten leszúrtak. Ezzel ugyanis nem az ellenségeimmel, hanem pont az érdeklődőkkel szúrok ki. Igazuk volt, aláírom.
Az elkeseredés, a düh, a harag azonban erősebb volt bennem a józan észnél. Miért legyek ott ahol nem látnak szívesen?
Sokáig nem is olvastam a fórumot. Berlini topikjára viszont rá-rá néztem. Egy_kezdő, herlas gondolatai mindig is érdekeltek. A pf híreit is inkább innen kiindulva olvasom szívesen. Aztán előkerült Berlini. Nem bírtam ki, hogy ne köszönjek rá. Régi jó ismerős, szinte barátnak tekintem.
.
Sokat gondolkodtam már előtte, hogy csinálni kellene egy blogot vagy valami hasonlót. Aki akarja ott megolvashat. Rég megcsináltam már ezt az FB profilt, de nem használtam semmire. Nem értem Zuckerberg FB logikáját. Nekem az FB nem áll a kezemre. Végül mégiscsak úgy döntöttem, hogy az FB-n írom ki magam. Aki akar ott megtalál.
Aztán kiderült, hogy nem vagyok egyedüli FB fóbiás. Sokan megtaláltak, de legalább annyian  kérnek külön tájékoztatást. Valahogy megoldom ...
.
Azért nézek ki a fejemből. Nem vagyok én annyira jó, hogy ilyen figyelmet érdemeljek. De saját magamból kiindulva tudom, hogy érdemes mások meglátását elolvasni akár gondolatébresztőnek. Nem kell feltétlen elfogadni.
Azt is tudom, hogy egy közösségről nem szabad csoportot leszakítani. Annak sosem lesz jó vége.
.
Másrészről egyáltalán nem vágyom az ajnározásra. Nem tagadom, jól esnek az elismerő szavak, de sokkal jobban szeretem a kételkedő, rákérdező hozzászólásokat, az elméleti, gyakorlati közös agyalgásokat. Ez nekem nagyon hiányzik. A lenéző, pökhendi a csak degradáló jelzéseket viszont nem bírom elviselni. Nem megy. Ne is kérd tőlem!
.
Egyébként igazad van. Minden téren. Baromira megbonyolítottam a saját munkámat és az érdeklődők életét is. De akkor sem fogok visszajönni a pf-re. Tudod Te mennyire szar érzés amikor már csak a neved láttán köpnek egyet? Miért tegyem én ki magam ennek?
.
Ui: Ne tegyük tönkre a topikot! Ha valaki fel akarja venni velem a kapcsolatot írjon netmedve-nek a freemailre.
Mennyit ér az OTP? 2021. 04. 20. 14:25

Khmmm ...
Szeretném felhívni a figyelmeket, hogy ez alapvetően Berlini fundás lakóhelye. Ne tegyük tönkre, ne offoljuk szét. Nem mintha nem esne jól a velem való foglalkozás, de ezt megtehetjük már a facen is. Ha hozzám hasonlóan valaki szintén ódzkodik a face használatától igyekszem vele másmilyen formában tartani a kapcsolatot.
Avl! Ha adsz valamilyen gmail-es címet, elérhetővé teszem számodra is a rajzokat akárcsak makasipasztornak.
Bocs Berlini! Ígérem több szolgálati közleményt nem fogok írni és megkérek másokat is erre!
Mennyit ér az OTP? 2021. 04. 20. 04:33

Ühüm. Rövid távon (6-8 nap) tényleg nincs még itt az ideje a kirobbanásnak. Még akkor sem, ha a következő két napban az emelkedés jelét mutatnánk.
Olybá tűnik mintha a szereplők várnának az április végi Közgyűlést pótló Igazgatósági ülésre vagy mi a fittyfenére.
Számomra nem az a kérdés, hogy lesz-e az OTP 16 ezer fölött egy-másfél éven belül, hanem az, hogy hol, mikor és mit kellene venni?
Mennyit ér az OTP? 2021. 04. 19. 08:43

Nem akarom tönkretenni Berlini topikját hülye TA-s rajzokkal ezért megpróbálom a képeskönyvet. Utálom, de nincs más. Ismerkedek vele. Első teszt
https://www.facebook.com/maci.bear.37
Ha nem jön be szóljatok.
Mennyit ér az OTP? 2021. 04. 16. 12:52

Ahogyan Mostkezdem is írja, kicsit megijedtem mi történt Veled ... Örülök, hogy nincs semmi baj és újból életet lehelsz/leheltek a topikba.
.
Egyeztethetjük "óráinkat"?
Nyilvántartásom szerint az utóbbi egy évben az OTP mintegy 182 Mrd Ft céltartalékot képzett. Ha a céltartalékolást is figyelembe veszem akkor stabilan hozta negyedévente a 110 Mrd fölötti nyereséget.
Emlékeim szerint Csányi kb 425 Ft-os osztalékról beszélt egyik interjújában. Mondjuk szeptember előtt nem fizethetik ki.
Helyesek ezek az adatok? Mert ha igen, kicsit alul vagyunk értékelve 13 ezer forintos részvényáron ...
Mennyit ér az OTP? 2021. 04. 16. 08:45

Üdv! :)
Lehet tudni merre jártál?
2022 - ORBÁN LEGYŐZHETŐ 2021. 03. 22. 08:09

Idézet a Függetlenségi Nyilatkozatból:
"Magától értetődőnek tartjuk azokat az igazságokat, hogy minden ember egyenlőként teremtetett, az embert teremtője olyan elidegeníthetetlen Jogokkal ruházta fel, amelyekről le nem mondhat, s ezek közé a jogok közé tartozik a jog az Élethez és a Szabadsághoz, valamint a jog a Boldogságra való törekvésre. Ezeknek a jogoknak a biztosítására az Emberek Kormányzatokat létesítenek, amelyeknek törvényes hatalma a kormányzottak beleegyezésén nyugszik.

Ha bármikor, bármely Kormányforma alkalmatlanná válik e célok megvalósítására, a nép Joga, hogy az ilyen kormányzatot megváltoztassa vagy eltörölje, és új Kormányzatot létesítsen, olyan elvekre alapítva és hatalmát olyan módon szervezve, amely jobban védi Biztonságát, és jobban elősegíti Boldogulását.

A józan ész azt kívánja, hogy a jól bevált Kormányzatot ne változtassuk meg jelentéktelen és múló nehézségek miatt; és valóban a tapasztalat azt mutatja, hogy az emberiség inkább szenved mindaddig, amíg a rossz nem válik elviselhetetlenné, mintsem hogy kivívja jogait, és eltörölje a megszokott formákat.

Ha azonban a visszaélések és bitorlások hosszú sora mindig ugyanazt a Célt szem előtt tartva azt bizonyítja, hogy a népet teljes zsarnokságba kívánják hajtani, a nép joga és a nép kötelessége, hogy az ilyen Kormányzat igáját levesse, és jövő biztonsága érdekében új Védelmezőkről gondoskodjék."
.
Ebben a néhány sorban van egy-két gondolat amit ki lehetne vesézni ...
- a Boldogságra való törekvés joga. Ismert, hogy az emberiség néhány százaléka nem a többség által megszokott szexuális identitású. Nekik is joguk van a Boldogsághoz. Ezt a jogot elvette tőlük ez a Kormány.
- "az emberiség inkább szenved mindaddig, amíg a rossz nem válik elviselhetetlenné"
Az Orbánt támogató 2-2,5 millió szavazónál hol lehet az elviselhetetlenség határa? Amíg náluk nem szakad el a cérna, koptathatjuk mi a billentyűzetet.
"az Emberek Kormányzatokat létesítenek, amelyeknek törvényes hatalma a kormányzottak beleegyezésén nyugszik" - amíg van 2 millió támogatója addig ez a rendszer marad. Ennyi szavazatot pedig meg lehet venni kilóra. Krumplival, húsvéti csomagokkal, féligazságokkal.
OTP részvényesek ide! 2021. 01. 29. 08:58

Hú de sok embert nem érdekel a TA elmélet! :) Vagy a személyem?
No akkor ha zavarok sziasztok!!! Pá, pá.
Faszomért fogok én a minuszolóknak dolgozni!! Legyetek boldogok!
OTP részvényesek ide! 2021. 01. 29. 08:56
A reggel bemutatott technikát alkalmazva. https://invst.ly/tmliq
OTP részvényesek ide! 2021. 01. 29. 08:48
SP futi alapján újból várható egy gap-es nyitás a záróhoz képest. Valahol 13 360, vagy az alatt kellene legyünk nagyon gyorsan. Onnan viszont emelkednünk illene délelőtt.
OTP részvényesek ide! 2021. 01. 29. 08:43
OTP részvényesek ide! 2021. 01. 29. 08:37

Érdekes használata ez a FIBO-nak. Megjegyzem. Köszi!
.
Mondjuk másra gondoltam és nem a lejövő hullám belső szerkezete alapján várt szintre. (Azt Ad-dal együtt 13 080-ra tettük már korábban  https://tvc-invdn-com.akamaized.net/data/tvc_4951c935dd325a2b8dcc0b31a0581522.png
Most ugye szinte forintra pontosan 10%-ot jöttünk vissza. 14 490 -> 1450 (Valójában lett1460). Sok tréder gondolkodik úgy, hogy 10% esés után érdemes venni. Működő stratégia. Nem vitaotm. Fibonacchinak azonban jobban hiszek. Egy-egy emelkedés 14, 23, 38%-át illik visszaadni. Meglátjuk.
OTP részvényesek ide! 2021. 01. 29. 08:23

Egy kis TA elmélet, csak érdeklődőknek!!!
.
RSI használata az időpontok meghatározásához
.
Tegnap a TA-ra hivatkoztam, amikor az SP-ben - vele együtt az OTP-ben - valamilyen lokális aljat vártam nyitáskor, vagy háromnegyed tíz tájékán. Mire alapoztam? Nem titok. Erre.
.
Nehéz leírni és elmagyarázni, hogyan és mire is lehet az RSI-t felhasználni. Alkalmas például ciklusok meghatározására. A piac ugyanis nagyon szereti az ismétlődéseket.
Kezdjük az elején, csak az RSI-t vizsgálva, árfolyam nélkül.
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/data/tvc_1bd1d20b778a76b224137af1992a1846.png
Következő "aljak" idejének meghatározása
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/data/tvc_d87150c1c9a1d96e5438fa6bb0325989.png
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/data/tvc_d2134c0014dc866494813f0a8863a2b1.png
Egy ábrán az elemzés eredménye a várakozás
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/data/tvc_a799ea38974bea2ba40cd48fd6cd470f.png
Bekapcsolva az árfolyamot. Csak a záró árakat érdemes ilyenkor nézni. A "pöttyök" használata nem kötelező, nekem így jobban olvasható.
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/data/tvc_9e1ac872ba501df634ae2b88e090d786.png
Gyertyamintával így néz ki
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/data/tvc_44d17ba3abee58b79db853fd6c1bba04.png
.
Nem állítom, hogy ez a módszer mindig és mindenkor működik. Alkalmanként viszont nagyon jó szolgálatot tesz.
Az sem teljesen fedi a valóságot, hogy csak az RSI-t nézem. Az árfolyammal együtt teszem azt. A kettő együtt adhat jelzést ennek a technikának a használatára.
.
Tudom, hogy általában az indikátorokban szinteket, metszéseket figyelnek a tréderek, az elemzők szignálok keresésére. Működik, működhet. Többnyire későn jeleznek illetve hamar kiléptetnek ezek a jelzések. Részemről dobtam is az ilyenfajta megközelítést. Algoritmusok készítésére alkalmas lehet, de az más tészta. Akkor kell írni egy programot és ráereszteni az árfolyamra. Hosszú távon valószínű pozitív lesz a szaldó.
OTP részvényesek ide! 2021. 01. 28. 16:33

Figyelj fiam! :) Ha már öreg ...
Mikor láttál tőlem 8000-es netán 6000-es célárakat? A reggeli bejegyzéseimre viszont felhívnám a figyelmedet. Tökéletesen ültek napon belül. A TA-s várakozások szerint fogott aljat az SP és hozza magával az OTP-t. És aki mert az nagyot nyert ma a TL65-ön.
.
Van egy jövő heti 12 900-as céláram? Nagy kaland. Írtam, hogy felül kell majd vizsgálni.
.
Nem értelek mitől lettél ennyire ellenséges!? Sértő amit és ahogyan írogatsz.
OTP részvényesek ide! 2021. 01. 28. 16:08

Sanyi Bá nem csinál most semmit. Több ezer forinttal az MA200 fölött ő még sosem vett.
Csak meg kell nézni vásárlásait 2015 után.
OTP részvényesek ide! 2021. 01. 28. 16:05

Cinikusan azt mondanám "gógli". :) De komolyan is ezt gondolom.
Azért itt egy kép:   https://infofx.ru/wp-content/uploads//2019/08/svechnoy-pattern-Romb7.jpg
és egy szöveges valami  https://bankfs.ru/hu/ratings/foreks-patterny-indikatory-besproigryshnoi-sdelki-dlya-torgovli-po-price-action.html
.
Nem kell ám rá sokat adni, ez is olyan, hogy vagy bejön vagy kitörik. Nincs róla statisztikai adatom mennyire működik, max annyi, hogy amikor felfigyeltem egy-egy gyémánt alakzatra kisebb tf-eken - nagyon, nagyon kevésszer - az mind bejött.
OTP részvényesek ide! 2021. 01. 28. 16:00
Nálam nem megy az Investing, de ott jártam benne, hogy h1, h2-őn a boli tetőt céloztuk meg és az valahol 13 600-700 környékén húzódik.

friss hírek További hírek