Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
mr_bob
mr_bob ma, 06:46
Előzmény: #234993  berlini
szinte biztos voltam benne, hogy valaki egy 5-10 évvel ezelőtti történettel fog példálózni. ez az érvelés  sajnos egyébként mostanában amúgy is egyre jellemzőbb az itteni fórumozókra - ezt ne vedd magadra, általános jelenség. bárki, aki kétségbe meri vonni a jövőbeli hatalmas emelkedést, arra egyből jön sztori 2015-ből, hogy akkor is pont ugyanaz volt a helyzet, mint most, akkor is pont ugyanolyan negatív volt mindenki az ingatlan befektetéssel kapcsolatban, mit most, aztán nézzük meg mi lett belőle. miközben nem is lehetne ennél eltérőbb 2015 és 2025, ha árszinteket, hozamokat vagy a gazdasági ciklust nézzük. mintha az időjárásjelentő azt mondaná, hogy jövő hét kedden nem fog esni az eső, mert múlt hét kedden sem esett - profi érvelés. én akárhogy nézem, akár a mi kis országunkat, akár a világ meghatározó gazdaságait (kivéve amerika egyelőre), úgy látom hogy sokkal rosszabbak a gazdasági kilátások, mint amelyek bármikor az elmúlt 10-15 évben voltak, beleértve az általad írt 2021-et is és a covid sokkot is. elképzelhető, hogy túl negatívan látom a dolgokat, de tartok tőle, hogy az új amerikai kormányzat tartogat még meglepetéseket az európai uniós országoknak, ami ránk is erőteljes hatással lesz. ja és még bónuszként ott a magyar belpolitika és az esetleges változások bő 1 év múlva, amire izomman is utalt.
berlini
berlini vasárnap, 22:41
Előzmény: #234991  mr_bob
....ja és mielőtt elfelejteném.
A civid vége felé én is szkeptikus voltam.
Mondtam is az öcsémnek, hogy ebből még baj is lehet. (De lehet hogy csak amiatt aggódtam, hogy az önerő nagy részét is tőlem kérte kamatmentes kölcsön formájában :)  )
berlini
berlini vasárnap, 22:38
Előzmény: #234991  mr_bob
Alapvetően hibás.
Az ingatlanok áremelkedése szoros összefüggésben van a lakásbérleti dijak növekedésével, azaz a hiteltörlesztő havi összege viszonylag hamar kevesebb lesz mint az éppen elérhető kiadási összeg.
Másrészt ha a befektető bajba kerül és keresőképtelen lesz és szüksége van a lakásba fektetett pénzre, akkor igenis számit, hogy a pár évvel azelőtti összegen felül még mennyit kap még érte.
Egyszer már leirtam öcsém legutolsó vételét:
Röviden:
2021-ben 24 millióért egyszobás galériás kis lakást vett az Állatorvosi egyetem mellett, kb 6 milliós önerőből.
(Addig is ki volt maxolva a felvehető hitel egy másik lakás miatt, amit 15 évvel korábban vett, de azt a hitelt átütemezve és belevéve a 18 milliós új hitelt, a törlesztő  az új lakásra eső része kb 130 ezer Ft volt.
Azonnal kiadta  110 ezerért.
Ma már 170 ezerért adja ki, igy a lakás önmagát fizeti ki.
Ha bármikor szükség lenne a lakásba fektetett pénre, akkor ma kb 34 millióért el tudná adni. Ebből levonva a kb 17 milliós maradék hitelt maradna 17 millió, ami 6 milliós egykori önerőre 11 milliós hozamot ad.
gyula1971
gyula1971 vasárnap, 19:19
Előzmény: #234971  izommanujra
-Igen,ez a valószínűbb szerintem is!
-Áremelkedéssel én nem számolok lehet platozni fog 5-8 évig mint 2008-2014 között...
mr_bob
mr_bob vasárnap, 18:54
Előzmény: #234970  izommanujra
te legalább helyesen, elsősorban cash flow alapján számolsz. sokan a kb. soha nem realizálandó árnövekedést figyelik, amivel csak az a baj, hogy abból nem lehet a banknak a hiteltörlesztőt fizetni havonta, hiába emelkedik 10-15%-ot évente az ingatlan ára. érdekes látni, hogy eljutottunk oda, hogy már a józanabb befektetők is kiárazódnak a piacról.
sityaki vasárnap, 17:06
Előzmény: #234914  Andy01
Nem beszélnek, csak én. Kérdéses a dolog, a nagyobbik már egyetemre menne jövőre, az akárhol lehetne tőlünk függetlenül is. A 15 évessel pedig nem érdemes országot/iskolát váltani. Ha majd ő is elkerül valahová, akkor... Na ennyit a gondjaimról :-)
Placi82 vasárnap, 16:17
Előzmény: #234987  Peti84
Van itt pénz lóvera.
https://m.hvg.hu/itthon/20241221_szuperjacht-sanlorezno-vsquare
Arany Rózsika 63 m hosszú volt, ez 10 méterrel hosszabb lesz. 
Ahelyett 70 milliós "luxus" paneleket vennék. Ezen hajók helyett.  Azokat akár 230 ezerért is ki lehet adni /db🤣. 
A sok ingyen pénz és a sok olcsó hitel átka, a sok high press economy, pénz nyomda fullra járatva.....
slash vasárnap, 16:15
Előzmény: #234978  rocksztar
Ismerem ezt az utcát , itt szoktam parkolni a földes placcon ha a Puskásba megyek. Jó környék és szerintem már ide nem hallatszik be a Hungária krt. zaja. Ez fontos. Ne aggódj a két kisszoba miatt azt szét lehet kapni. Én simán 75ről inditanék és úgy engedném le fokozatosan. Ott a Stefánia , nagykövetségek stb hátha beesik egy lovés külföldi. Gizella utcában dolgoztam is és a haver lakik ott. Ez sokkal jobb utca. 
Peti84
Peti84 vasárnap, 15:01
Szerintem realis az arazas. Nem varnek a hirdetessel tavaszig tolnam már most.
siemens vasárnap, 14:52
Teljesen reális. Én nem várnék. Tavaszi költözéssel eladó. Ennyi. Sajnos az átalakítás nem értéknövelő, mert egy normális méretű/alakú szobából lett egy virsli hallal. Ezt én se fogyasztanám el szívesen. A harmadik emelet a nagy belmagasság esetén hátrányos. Remélhetőleg az utcára néz. Jó lesz ez!
drexler76
drexler76 vasárnap, 14:20
Sziasztok, ingatlan eladásból keresek HUF alapú alacsony kockázatú, vagy (viszonylag) kockázatmentes lekötéshez, befektetéshez ötleteket, véleményeket! Köszönöm! 
izommanujra vasárnap, 13:22
Spötle azt mondja pszihiáter volt .. gyűlölet beszédet mondott és Szaudi  Arábiai titkoszolgálat is tudott róla!
https://www.youtube.com/watch?v=OznX7EqT6n4
Pistike12 vasárnap, 12:57
Előzmény: #234963  Freszelés
Eleg komoly h minden 1000. Embernek 4milliardos a vagyona. 
Xis24 vasárnap, 12:53
Előzmény: #234981  Placi82
Aki 3 gyereket vállal az kamatfelárat kap. Ilyen még nincs? 😃
Placi82 vasárnap, 12:46
Előzmény: #234957  izommanujra
Haha. Ha hagyja ezt az MNB, Marci, és Matolcsy, vagy Varga. Na akkor én azért nem veszek soha a budos életben befektetési  lakást ebben az orszagban. És nem csak a 3% hozam miatt. Neeeeeeem
Hanem azért mert kirugjak  az államadósság finaszirazas legfontosabb és legstabilabb lábát. Na vajon  mi az?????????? 
A LAKOSSÁGI ÁLLAMADÓSSÁG FINANSZÍROZÁS....!!!! 
Mert az intézményi befektetok és a külföldi befektetok azik ha elromlik a külső környezet ami akar holnap bekovetkezhett egy 2008 as válság formájában akkor ezek olyan gyorsan hagyják el a kockázatos kitettseguket hogy 2 őt se pisslantasz.oket hívják úgy szaknyelven hogy a " forró tőkenek". 1 hét és itt sincsenek. Érted-e? Ki az aki nem ugral, és bár drágább finaszirozni, de a kamatot itthon költi és fogyassza el. A lakosság.!!!!?? Ergo ha nem adnak olyan konstrukciokju új Pmap  papírt amiért a lakossagi befektetok akik amúgy 7000 Mrd tőke el vannak benn. De mindegy, szóval ha nem adnak a lakosság ak és hagyják távozni az államkincstárbol a pénzeket, a lakaspiacra..... 🤣🤣Akkor én azt mondom, hogy ezeknek elméntek otthonról és a high press economy és az ész nellkuli GDP hajkuraszasa elvette a maradék  józan eszuket . És akkor azert nem veszek itthon bef. lakást. Majd kitalalaom mit csinálok, De Forintba jegyzett befektetesi ingatlant én itt nem veszek. Pont azért mert ha gebasz van, akkor a lakossági államiadossagi finaszitozok hiányozni fognak és cumi. szerinted miért csalogattak be 16-19% os kamaton 2 évig a népet az államkincstár a amit most kidobnanak az ablakon??? . Merrt nem volt akkor senki más, és kellett a penz........ Na. 
Aki érti az érti aki nem annak meg tok mindegy....:)
Xis24 vasárnap, 12:43
"Ablak nélküli szoba" az nem gardrob? Nekem semmiképp nem félszoba.
rocksztar vasárnap, 12:41
Lakás árazásban érdekelne a véleményetek. Jövő tavasszal mennék vele piacra. Zugló, Egressy út 1. szám, a Puskás Stadion és a Városliget közelében, egy 3 emeletes, lift nélküli, az 1970-es években épült, közepes állapotú szigeteletlen ház 3. emeletén található a lakás. 68 nm2 + 6nm2 terasz + 4nm2 pincetároló. Tulajdoni lapon 2 szobás, a valóságban 3 szobás, mert az egyik szoba gipszkartonnal el lett választva, így jött létre egy 7nm2-es félszoba és egy 6 nm2-es félszoba (ezen nincs ablak). A konyha az étkezőhelyiséggel együtt elég nagy. A nappali szintén. A lakás jó állapotú, vadonatúj konyha gépekkel, gázkazán, műanyag nyilászárók, modern bútorokkal. Szeretnék tőle megszabadulni, mert a 3. emelet lift nélküliség és a 2 kis szoba miatt normál piacon eléggé eladhatatlan. A KSH ingatlan adattár adatai szerint (https://www.ksh.hu/s/ingatlanadattar/adattar?year=2023&ter=16337) 2023-ban már itt is millió feletti négyzetméterár van. Szerintetek mennyire lőjjem be az irányárat? Én 70m-ra gondoltam, és 68m-ért oda is adnám. Túlzás?
Freszelés vasárnap, 12:09
Előzmény: #234976  slash
bárcsak kampó lenne.
jöhetne a tisztítótűz és megnézni hogy kinél van letolva a gatyesz. Bár a többségnél nem letolva van, hanem beadva a zaciba.
slash vasárnap, 11:52
Előzmény: #234975  izommanujra
"Kicsit jól kitalálta ezt a Fidesz marha nehéz össze hozni csak lakás kiadásból ennyi adókedvezmény visszaigénylést , mert itt csak SZJA ból tudod visszaigényelni míg munkabérből lehetséges a járlulékok terhére.."
Még jóhogy.. szerinted neked szólnak ezek ? Nem. Addig örülj amíg a hitelkamatokat nem engedik el. Onnantól kampó a fél országnak. 
izommanujra vasárnap, 11:39
Előzmény: #234972  Freszelés

Szeretem kimaxolni a dolgokat havi 30-40 e ft ot bukok ha nincs meg a lakás számom ami kell 200 e ft adókedvezményhez .. kb..(Ha felmondok és kevés a lakás számom ) Ez veszteség évi 480 e ft  az elkövetkezendő 10 évben 5 mft .!
Kicsit jól kitalálta ezt a Fidesz marha nehéz össze hozni csak lakás kiadásból ennyi adókedvezmény visszaigénylést , mert itt csak SZJA ból tudod visszaigényelni míg munkabérből lehetséges a járlulékok terhére..
Még 2 évig dolgoznék maximum !  De a rendszer arra motivál dolgozz tovább , mert akkor bukesz ... Ki van ez találva ,, De ha már annyi lakás számom lesz igazáándiból nem is 1 hanem 2 kellene még legalább akkor már majdnem egy full time job munkahelyem lesz a lakásokkal ...
Igazándiból mivel ahogy lentebb levezettem buknék 40-60 -70 e ft ot havonta!  egy lakás beindításával hitellel ezért teljesen letettem róla jövőbeni adókedvezmény kimaxolása ide vagy oda nem éri meg.! Még nekem sem akinek elvileg adóznia sem kellene utána ezt akartam kihozni..!
40 millás lakás  hitele 32 mft  23 évre 220 e ft 6,25 ös kamatra a legjobbra a piacon.
8 mft önerő ( lehet elég se lenne a bank nem értékeli fel az ingatlant annyira)
160 e ft ért kiadható az ingatlan leadózva marad 145 e ft !  ( ha bele számolod az lakás értékcsökkenését is az adó alapba akkor nem kell 15 % ot hanem kb 12 % körül kijön az adó )
Ha nem adozok is keletkezik 60 e ft bukó  ( ha most inditom be meló mellett adóznom kell még 1-2 évig tehát 75 e ft minusz lenne kezdetekben! ) és ebben még bele sincs számolva a 4 % os illeték  és a fél % os ügyvéd ( 1,8 mft )  Sőt 2 évente közjegyzői papír is kell a kiadáshoz 120 e ft  2 évre mondjuk.  fél hónapot üresen áll a lasod egy évben, mert keresed a lakót  80 eft ... ÉN magam újítom fel a lakásokat , de akkor is évi 100 e ft anyag költséget nyugodtan rászámolhatunk még kevés is... ez éves zintre lebontva 240 e ft /12 = havi 20 e ft !   TEhát nem is 75 e ft lenne most ha bendítok egy lakást mínusz hanem 95 e ft / hó ami 1,14 mft mínusz... bruhaha.. ez sose térülne meg  az illeték az ügyvédi kötlség majdhogynem sose.. ok ha emelkedik 3% al a lakás ár az elkövetkezendő 20 évben és a lakás ár is minimum inflával megétrül . Ok ha a lakás ár megy fel szépen tempósan még 40 mft tól is drágábbra ( amire nem számítok ) akkor megtérülhet hamar a beruházás talán 3-4 év után ( és megy fel a lakás bérletije is inflával és a lakás is 3 % al)  DE ha nem csúnya minuszokkal néz az ember fia szembe  az elkövetkezendő években pénz temető és cserébe kap az ember azért nyügöt bajt munkát az új lakással..
Xis24 vasárnap, 11:31
Előzmény: #234970  izommanujra
Igen én is írtam, hogy gyakorlatilag most már arról szól a.dolog, hogy mennyit nyel be a befektető a jövőben várható felértékelésért. Fullos maxi támogatások.. -nak néznek ki a dolgok.. viszont már eljutottunk odáig.. hogy a hitelt is beépítjük az árba.. már nem csak a támogatást, hanem a hitelt is ingyen  pénznek veszik az eladók. Izgalmas lesz a jövő év.
FR73 vasárnap, 11:27
Előzmény: #234972  Freszelés
Eleve 5 db lakásnál ott kell állni készenlétben néhány 100 ezer Ft-nak, hogyha bármi nem várt kiadás kell (hibaelhárítás, bármi), azonnal ki tudja fizetni.
Freszelés vasárnap, 11:21
Előzmény: #234971  izommanujra

Próbálom dekódolni amit írsz, de a családi adókedvezmény pár tízezerforintos tétele mit számít? Miért számol vele egyáltalán bárki? Oké, legyen a maxi csomag az valami 100e/hó. Ez a manapság egy alig észrevehető összeg azoknál, akik ingatlanbefektetésekben gondolkodnak. A családi adókedvezményből 1-2 karton tejet vesz az ember havonta nem új frekvenciális ingatlant. Ha meg vesz valaki mégis, akkor nem azért vesz mert enélkül nem tudott volna....
izommanujra vasárnap, 11:04

De szerintem én már kivárom a választást mit hoz a jövő lehet a családi adókedvezmény duplázást is elveszi a következő kormány akkor bőven elég ami van.. ha nem veszik el akkor talán még 1 lakást mert kellene még az adókedvezményekre a FIRE életre., de még adózás nélkül is mínuszos tehát ha én akinek később adózni sem kellene (most dolgozom még  )  nem éri meg akkor hogy érné meg másnak? Nonszensz az egész sajnos még 1 kellett volna a portfolióba  , de ez már mostani piaci körülmények között lehetetlen küldetés még nekem is..!
Az is lehet duplázzák az SZJA kulcsot  2026 ban egy Tisza kormányzás alatt, de megmarad a családi duplázás akkor is elég a lakás számom ha elveszi a Tisza is elég , Ha marad a Fidesz na akkor vagyok sz@rba mert akko rvagy még dolgozok jó sokáig vagy beruházok egy lakásba és FIRE , de ha  adózás nélkül tisztán se fedezi a hitel törlesztőt a kiadás értelmetlen venni bármit is.. ÉN legalább is így vagyok vele.
Áremelkedéssel én nem számolok lehet platozni fog 5-8 évig mint 2008-2014 között az ár lehet nem lehet igen ha nekem az első évben nem jön ki a cash flow beruházás legalább null szaldóra nem indítom be a beruházást pénzt veszíteni nem vagyok hajlandó már az első évben sem!
izommanujra vasárnap, 10:57
Előzmény: #234969  Xis24

Ez lehet meglátjuk... ÉN arra számítok tavasszal lesz egy pukli ahogy a bankmonitor is mondta .. Hirtelen egy kereslet megugrás, de a befektető számol ha nem éri meg megvenni már az ingatlant ( most nem) akkor nem vág bele már ilyen áron a beruházásba ... Számolgattam kicsit 20 % önerő 80 % hitellel sehogy sem jön ki a matek hosszú futamidőre sem. Nekem sem másnak sem.   Csak pénzt veszítenék havonta nem keveset, hogy legyen még egy lakás  ergó az albérlőnek fizetnék. (50-60 e ft / hó mínusz! cash flow!- most nem vezetem le a matekot  pontosan de tényleg ennyire jön ki én is szörnyülködtem egy 40 millás 1,5 szobás kis panelra a cash flow valami 220 e ft törlesztő és kiadható 160-170 ért ..Ha nem adozok akkor ennyi minusz ha adózok belőle még több felmegy a minusz 70 e ft / hó ra ! - vegyen így lakást az akinek két anyja van.. és foglalkozzon az albérlővel úgy vagyok vele )
Vicc amilyen áron vannak most a lakások egy vacak panel is.. Én behúztam a féket lehet sok befektető be fogja ezen okok miatt ok persze valaki KP ra vesz és neki nem számít.. De ez ritkább lesz ...
Év végére jövő év elejére elfogy a lendület  akkor fogok újra szétnézni mi a helyzet az árakkal megéri e már venni valamit.. Lehet még 1 évig marad állampapír vagy ha lesz valami kivételes helyzet a tőzsdén akkor inkább oda megy a pénzecském... ( vagy megy hitel törlesztőbe aztán kész )
Xis24 vasárnap, 10:47
Előzmény: #234957  izommanujra
itt az a kérdés, hogy mennyit vásárlót égetett el az ide év. Mondjuk ha dupla annyi adásvétel történt mint történt volna akkor a jövő évi adásvételek száma akár be is zuhanhat hiába van a 20e növekmény. Főleg ha az 50M lakást 70-re árazzák.
N0MAD vasárnap, 10:17
Előzmény: #234966  HPPapa
Számszerűleg igen, de arra gondoltam hogy a felső 1% munkából is összehozható, a 0,1% már aligha. (Munkából, ilyesmi)
A 0,01% pedig sejtjük hogyan. A jórészuket pedig név szerint ismerjük is. Következtetéseket egyenileg lehet levonni.
Freszelés vasárnap, 10:15
Előzmény: #234966  HPPapa
erre írják-mondják az okosok, hogy a vagyoneloszlás olyan, mint egy elnyújtott csepp.. a teteje felé őrületesen szűkül és közben növekszik a vagyon - vagy mi.
HPPapa vasárnap, 10:13
Előzmény: #234965  N0MAD
A 0,01% és a 0,1% között pedig nagyságrendekkel nagyobb szakadék van. 
N0MAD vasárnap, 10:09
Előzmény: #234964  Freszelés
Pont ezt akartam írni, hogy a felső 1% és a felső 0,1% között van az igazi szakadék.
Freszelés vasárnap, 10:05
Előzmény: #234963  Freszelés
Itt pedig a felső 1%
https://kiszamolo.hu/napi-abra-mennyivel-kerulhetsz-be-egyes-orszagokban-a-felso-1-ba/
Legyen Románia a referencia, 300k USD.
Szóval 1% 120 millió forintnyi vagyon (befektethető). 0.1% viszont már 2.5mrd. Szép.
Freszelés vasárnap, 10:02
Előzmény: #234961  Freszelés
https://www.portfolio.hu/befektetes/20240222/kiderult-mennyi-penze-van-a-magyar-felso-tizezernek-es-mi-a-legnagyobb-kihivas-a-gazdagok-elott-670621
"családonként átlagosan 4,1 milliárd forint a „felső tízezer” vagyona Magyarországon, 2,6 milliárddal lehet közéjük kerülni, a túlzott befektetői óvatosság miatt az elmúlt öt évben átlagosan 150 millió forint hozamtól eshettek el."
Ja, ez a 2mrd vagyon valóban elég a gondtalan életre évtizedes távon is.
N0MAD vasárnap, 10:02
Előzmény: #234959  Freszelés
Akiket ismerek ilyen jövedelmi viszonyokkal teljesen átlagos kinézetűek, semmi extra, esetleg a céges autó miatt nem öreg autóval és bkvval járnak.(persze ez lehet az én buborekom is, rongyrázó körökben meg lehet az ellenkezője a tapasztalat)
Még ket ilyen keresettel levő családok se.
Akkor azert dobja magát a kérdés hogy a rengeteg kurta drága autó aminek tülnyomó többsege valszeg hiteles lehet, vajon valós képet mutat e.
Freszelés vasárnap, 10:01
Előzmény: #234960  HPPapa
és ez nagyon szomorú. A számok pedig tovább romlanak kishazánkban - de persze hol nem?
Szívesen néznék valami alapos kimutatást százalékonként vagy a teteje felé még inkább tizedszázalékonként - de gondolom nincs ilyen. Meg nyilván nehéz mérni a vagyont a tetejéhez közel.
A középosztály definíción is sokat lehet vitatkozni, ha pedig tovább osztjuk alsó-közép-felső részre, akkor meg még inkább.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek