Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Placi82 szombat, 15:04
Előzmény: #234872  N0MAD
Egyetértünk. Van pár dolog amitől félek. És abból az egyik hogy magyar kórházba kerülök. Hiába emelték meg brutálisan  az orvosok fizetését, evvel létrehoztak a kommunizmust ott. Szó szerint... Amíg volt halapenz addig csak csak működött valahogy  az (" kapitalizmus) ( állítólag). Mert a jó orvoshoz tömegek vártak a trehány orvos meg elvolt..... Saját orvos ismerősöm mondta 1 éve hogy be ne menjél tudogyulladassal kórházba, sürgős ügyeletre, csak ha már muszáj és visznek...(szerintem pont kórházi fertőzés gondolt szerintem, nem fejtette ki.. ..) Khmm... A higiénia, én nem tudom milyen alvállalkozókal dolgoznak,, de megerne egy felülvizsgálatot mert szerintem sok pénzért végeznek olyan munkát amilyen.  Megerne egy vizsgálatot hogy cui prodest ott? ..... De az orvosok se  mind a hippokrateszi eskü alapján küzd.... Khmm
, De hogy mondják jó, és kitűnő ellenpeldat. Kék golyó utcai, anyámmal nagyon jól bántak,ott Jó emberek és kitűnő orvos csapat van ott. Bárcsak minden korhazunk ilyen lenne.... 
N0MAD szombat, 15:02
Előzmény: #234878  izommanujra
Igazad van, a sima késelés még jőt is tesz az egészségnek, lényeg hogy ne iszlám indíttatasból késeljenek, ez már aztán felháborító lenne!
izommanujra szombat, 14:57
Előzmény: #234871  Freszelés

Ki nem mondta , hogy itthon nincs semmi hátrányos helyzetű helyeken.. .Lásd Borsod én is onnan jövök.
De terror gázolás  késelés iszlám indíttatásból nincs. És a romák ilyet nem fognak csinálni. ( keresztények)
Nem akarom védeni őket itthon is elég nagy a baj.. ( de a roma nem követeli meg csadorba menjen egy nő -különben instant fogdosás és nemi erőszak fényes nappal a buszon! -  és nem  követelik meg , hogy ki se mehessen maga a nő az utcára mert kint a gettókba ilyen is van csak férfiak vannak az utcán a no go zonákban!)  Megoldás az , hogy engedjük be az arabokat is legyen még jobb?   :) na ugye... szó se lehet róla..!  Örülök , hogy ebben egyetértünk... ! ;-)
izommanujra szombat, 14:52
Előzmény: #234867  slash
tessék itt egy kis propaganda : https://www.youtube.com/watch?v=5tqQd9pB-To
Placi82 szombat, 14:49
Aki itt vilaglátott ember ... Az mi ajánlana.? Spanyolorszag Alicante és környéke vagy Olaszorszag, és melyik része. Egy inci pici kis olcsó lakás szigorúan kekszaszlos  homokos tengerpart közelében, 0-1 km én belul. évente 4 hónap. Kiadás nincs. Nem adok ki. Max ingyen unokatesoknak.. 
Freszelés szombat, 14:28
Előzmény: #234872  N0MAD
kiváló pont, vagy még kórházi nyavaja se kell, csak nem látják el a krónikus nyavajáidat ebben a csodás egészségügyben és mondjuk 5-10-15 évvel megrövidül ezen a sárgolyón az életed. Ez persze nem olyan látványos és tragikus, mint egy gázolás a vásárban vagy egy pár nap alatt leépülő és meghaló beteg.
Stb.
FR73 szombat, 14:02
Előzmény: #234868  tihamer
Én nem vagyok háziúr, nálunk trezorok vannak, olykor saját használattal.
opandup szombat, 13:53
Előzmény: #234865  kszsah1
Én is elkezdtem gondolkodni ebben az irányba, mert már ott tartunk, hogy egy új családi házat felhúznak a panel árában. Természetesen a nm árakat tekintve.
N0MAD szombat, 13:39
Előzmény: #234871  Freszelés
Vagy szép csendesen valami kórházi fertőzés például.
Dobogós halálok, nem emlekszem a dobogó melyik foka. És nem lesz belőle rettegtető üjságcikk, pedig gyanítom nagyobb számosságú mint a tömegbehjtás áldozati száma.
Es el ne kezdje senki legyszi hogy nemisúgyvan, rokon is kollega is halt bele, ügyhogy légyszi ne.
Freszelés szombat, 13:35
Előzmény: #234867  slash
Az autóval a tömegbehajtás konkrétan valóban nincs meg kishazánkban. Nem is hiányzik persze. "Szerencsére" van más ezer dolog, amivel ugyanúgy rá lehet baszni:
- kiszalad az úttestre a purdé aztán utána a családod szeme láttára koncolnak fel az állatok, vagy
- megböknek a diszkóban, mert idegesek, vagy
- vagy vagy...
siemens szombat, 12:42
Előzmény: #234868  tihamer
Van olyan ember is, aki már évek óta euróban adja el/ki az ingatlanjait......
siemens szombat, 12:38
Előzmény: #234855  izommanujra
Félni (butaságot írni állandóan) a tudatlannak szabad........ Az okosnak elég, ha tájékozódik!
tihamer
tihamer szombat, 12:37
Mr bob, 
En a januári fordulósoknak 5 százalékot emeltem, értesítettem őket.
Volt négy bérlő cserém október óta, itt 8-10 százalék emelés volt az új bérlőknek.
Többiek?
Ki mennyit emel?
Izomman, fire 73, slash, Berlini és a többi háziúr?
slash szombat, 11:51
Előzmény: #234864  Freszelés
Na. Izomman túlpörgött. ahogy az közismert. Mivel én pl 30+ éve a tyúkszaros kis életem jó részét a nyóckerben és a 4-6os villamoson vagyok eltölteni így a köv következőt írnám: 
Valóban veszélyes BP észnél kell lenni. Okosan kell lavírozni. Cigók, zombik, nyugati aljanép. Ha kell fuss. 
DE arab vadállatok autóval (még) nem hajtanak a tömegbe és nem robbantanak. 
A németeknél egyszer baszol rá, de akkor nagyon.  Ebben igaza van. Semmi másban. 
Placi82 szombat, 11:29
Előzmény: #234854  Pistike12
Most is vannak CDO-k csak más a nevük  sőt szintetikus a CDO-k is vannak csak megint máshogy van "csomagolva" szintetikus ETF alapokba, etc....
Ja és a nagysagrend nem1-2 ezer Mrd usd  mint 2007 ben hanem kB 12-15.000 Mrd USD. 😉. De csitt csak neked mondom... :) 
kszsah1 szombat, 11:28
ahogy irtam anno többször is lentebb ,  frekvenciás telkeket kell venni befektetésre ,  a lakások ára csökkenést mutat különösen Bp.  A telkeknél nem muszály topkiszerelésünek lennie
Freszelés szombat, 11:16
Menjel egy karikat a nepszinhazban pentek/szombat este, vagy ugyanekkor a 4-6oson par kort... meg ugy egesz kelet-magyarorszagon szamtalan kis faluban. Fuled farkad behuzod, csak h a tesok ne szoljanak hozzad. Keseles? Eroszak? Vagyon elleni dolgok? Velunk van eleg regota...
Es Svajcrol nem igaz amit irsz egeszen konkretan.
izommanujra szombat, 11:13
Előzmény: #234862  N0MAD

Jól van biztos ti tudjátok jobban én jól elvagyok itthon a burkomban :)  Jó nekem ez így én jól érzem magam itthon... Nekem ettől több jobb nem is kell... Peace.
N0MAD szombat, 10:54
Előzmény: #234857  izommanujra
Igen, csodálatos dolog ez az internet.
Így azok akik rendszeresen járnak nyugatra p, vagy itt is élnek, megtudhatják olyantól aki nem jár arra higy milyen a nyugat.
Ja nem, már a szoci idokben is ment pontosan ugyanez a propaganda. Akkor nem a neten múlik, csak tudnám min?'
kkpp szombat, 10:52
Te meg ncseed meg a Murdoch fura mozifilmet néztek. Nyugaton világvége van. Éltem ott jó sokáig és idén is voltam kint nyaralni. Volt már kint sok török meg afrikai 15 évvel ezelőtt is és akkor sem éreztem magamat veszélyben. Egy átlagos budapesti aluljáró meg a 4-6-1-es villamoson előforduló késelők, etnikum, büdös átkozódó hajléktalanok sokkal rosszabbak, mint amivel nyugati nagyvárosokban bármikor is találkoztam, pedig ott is vannak lepukkantabb részek. Az meg már a röhej netovábbja, hogy egy francia kisvárosban nagyobb veszélyben éreznéd magad, mint egy átlagos borsodi kisvárosban, ahol jórészt a helyi etnikumunk grasszál az őrájuk jellemző stílusban.

Persze, nem azt kell nézni ki mit mond, hanem amit csinál. Murdoch is tépi a száját a fideszes-moszkovita tévképzeteivel, osztán mégis a hanyatló Nyugatra menekült az itthoni gulyáskommunizmusból.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek