OPUS daytrade.
Egyelore tovabbra is mukodik a varakozas. 15min charton egy klasszikus ABCDE oldalazo wave(iv) latszik formalodni.
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20190329v00pejbrl.jpeg
++++++++++++++++++++++++++++++
A megelozo chart ez volt:
.
OPI daytrade.
A megelozo #23683 chart varakozas ez volt:
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20190328v00pu0cmk.jpeg
Nos, ehhez a varakozashoz kepest, szepen megcsinalta eddig amit kellett.
Szorgosan lejott eddig 430-ra.
Ra se hederitett arra sok ostobasagra, amit egyes kispajtasok azota beirtak ide, mint varakozast.
Meg eshet OPI 2-3 pontot, hogy keszen legyen (c of iv).
De aztan meg kell fordulnia, es 460 fele emelkedni, ha BULL alakzatot akarunk. 60 min chart.
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20190329v00pjt9h8.jpeg
.
Amugy viszont, ha nem fordul meg es nem csinal ujabb topot, akkor 3 hullamos alakzat marad.
Akkor szamolni kell annak a kovetkezmenyeivel.
Opusnál mi lehet az alja? Visszamegy 46-ra? Ott bitang nagy pakkok cseréltek gazdát, legalábbis mai szemmel nagyok, több 100k volt eladási oldalon minden forintnál kb. Aztán egyszer elszabadult
OPUS es 4IG milyen jo otlet volt a part-cegeknek odadni a penzt, hogy szaporitsak? . http://keptarhely.eu/view.php?file=20230325v01x0naqm.jpeg . Ehhez kepest mit irnak, akik benne vannak? " Hadhazy is tévedett" " A héten jó beszállók lesznek. " "Na akkor emelkedhetünk, mert megjelent a Mágus! " . NO COMMENT.
4IG Olvastam par riportot a Vodafon akviziciorol. A kihamozhato lényeg az, hogy sikerult egy 288 milliárdos árbevétellel, hétmilliárdos veszteséggel és 305 milliárdos kötelezettségekkel rendelkező céghez „alig” 660 milliárdért hozzájutni. , Igaz, ebből az állam közvetlenül „csak” 323 milliárdot adott. A "Fideszhez közeli" 4iG leányvállalatához került az 51 százalékos többségi tulajdon, amelynek megszerzéséhez a Magyar Fejlesztési Bank biztosított 170 milliárdnyi hitelt, ráadásul annak 80 százalékára az állam kezességet vállalt. Megint sajátos megoldás: a felvásárlásba a versenyhivatal, miután az üzletet nemzetstratégiai jelentőségűvé minősítették, nem szólhatott bele. , Ez bizonyára az évtized üzlete, mert 2010 óta ekkora akvizícióra nem került sor. De ha tovább próbálunk lépni, kiderül, hogy a 4iG leányvállalata, az Antenna Hungária az igazi vevő, amelynek a 72 milliárdos árbevétele mellett van még 74 milliárdos kötelezettségvállalása. . Ilyen üzleti mérleg alapján nincs az a kereskedelmi bank, amely bármely vállalkozásnak 337 milliárdos hitelt folyósítana. Nem így az állami Magyar Fejlesztési Bank, mely nem lat kockazatot ebben a tranzakcióban.
4IG Q4 megjott a jelentes. VAN Q4ben -10 vagy -12 MtdFt net vesztesege. Az eredmenykimutatas 3 fo sora az arbevetel, a koltseg, az EBITDA (operitiv profit) es net profit. A telecom cegekben a koltseeg/arbevetel jellemzoen 78-82% savban van, 4IG jelentes eddig stimmel, mert 277Mrd bevetel mellett 205Mrd a koltseg, igy marad EBITDA=72 Mrd . De innen nem atlathato. Mert a "normal" telekom cegek az EBITDA-bol kb. 70% koruli net profitot szoktak kihozni. De 4IG-nek ez mar nem ment, valamiert szokatlanul oriasi nagy az ertekcsokkenes es amortizacio. (nos, errol lenne jo tobbet tudni) mert ettol lett minusz -10.2 Mrd atfogo jovedelem.
Én csináltam? Miket írogatsz? Hihetetlen. pop? Csak nem gondolod komolyan, hogy itt több néven írogatok? Mi értelme lenne, ha 1 néven is azt írok amit akarok. Te már rémeket látsz és ez nagyon nem jó. Vigyázz az egészségedre! (ha kell pihenj)
megint a szemelyeskedes. mit szamit en mit gondolok? en magyaroszagbol szerettem volna egy kevesbe korrupt foshalmazt, mint amit ti csinaltatok belole. az "osztanak" meg a pop nevu klon nickedet jelenti? te kis huncut pöx :D
Látom az EUR/HUF fórumon is osztanak rendesen. Emlékszem én is, hogy vártad az 500ftos EURót. Az ottani stílusod is arra utal, hogy valami miatt nagyon csalódott lehetsz. Nem lett volna jobb 4IGben üldögélni nyugodtan?
rizsa papa meg a szemelyeskedes. amikor a vallasos imadott cegedrol kiderul, mekkora korrupt foshalmaz, te az en szemelyes vagyonomat kezded piszkalni. megnyugtatlak, eleg jol visszahoztam, joval kevesebbet vesztettem, mint te ezzel a fos 4iggel.
Azért írd meg, hogy te miben buktad el a tőkéd 80%-át, mert 6 hónapja még ezt írtad. Arra is negatívan jött még az infláció is. Ha dollárban volt akkor meg most még több a mínusz. . Érdekes, hogy a 4IGvel nyertél, de erre a papírra haragszol. Persze most már tudod,ha nem ugráltál volna, csak a 4IGben ülsz, akkor most sokkal több pénzed lenne. Egyébként jó érzés ebben a papírban ülni, mert más papírban szerintem szarabbul érezném magam.Az megvan, hogy a 4IG lett 2022ben a BÉT hosszú távú árfolyam emelkedést elérő vállalata???Vajon miért??? Akkor mennyit is buktunk mi akik a 4IGben ülünk? és közben osztalékok is jöttek.Ez 1 jó fórum, ide rengeteg kárörvendő elkeseredett ember írogat. Én csak 1 kis vidámságot szeretnék ide hozni: https://www.youtube.com/watch?v=tbQUzc-5-SQ Hajrá és sok sikert nektek!
Nincsen ekkora kiesés, sőt pont az ellenkezője igaz. A Magyar állam tulajdonos lesz, így növekedik a befektetés értéke, plusz osztalék. Mennyit növekedik a befektetés értéke egy reális 2000 Ft-os árfolyamnál? Amikor 5 év múlva a hozamok leesnek 6% alá, akkor az osztalék is más hangsúlyt kap.
A kedvezőtlen gazdasági hatásoknak kitett vállalatok részére
Kedvező, fix kamatozású hitelprogramok
Euró hitel esetén 3% vagy 3,5%, forint hitel esetén 5% vagy 6% maximális éves kamattal finanszírozási céltól függően Bankszövetségnek is elment az esze ugye??? Tessék: https://www.portfolio.hu/bank/20230227/megszolalt-a-magyar-bankszovetseg-novelje-meg-a-kormany-a-700-milliardos-hitelprogramot-599506 Azért azt minden normálisan gondolkodó ember tudja, hogy valószínű 1-2 év múlva nem lesz 18% kamat. Lehet, hogy 4-5% lesz. Persze ilyenkor lehet mondani, hogy 18%, mint a 400 feletti EURnál,hogy 450, USDnél meg már sokan 500ft USD vártak :D és csődöt vizionáltak. Helyette most.....
sztem inkabb neked kene bebizonyitani hogy igy volt hogy 6%-ert lehetett felvenni es persze hogy mennyit is?Mert a 4ig esetebe kicist tobbro lvan szo mint a lakossag esetebe sztem 800 milliardrol beszelunk a lakossag vajon mennyit vehetett fel 6%-ert?űLinkelj amr valamit rola te egyszeru logikaval rendelkezo.
Most EUR hitelt vettek fel. (Amikor írtam tavaly, hogy szerintem a megnövekedett ft kamatok miatt EURban kéne hitelt felvennie a cégnek, akkor nevettél és gúnyolódtál rajtam. Igazam lett!) A 6% kamat pedig régebbi hitel, vagy kötvény, mert akkor az alatt volt a kamat és fix futamidőre vették fel. (Ha nem fíx, lehet olcsóbb lett volna átmenetileg, de a megnövekedett kamatok miatt, most sokkal drágább lenne. Ezért tisztán látszik, hogy nagyon jól csinálták.) Nem kellett kormányközeli ember hozzá, mert a lakosság is vehetett fel 6%os fix kamattal lakásvásárlási hitelt. Nézz utána!!! Hiába van most 18% kamat, sokan fizetnek még 6% alatt is. Ez a valóság, nem az a ferdítés amit sokszor írogatsz. Lakosságnál ki viseli a kamat veszteséget? Minden bank csődbe megy??? :D Hát persze, hogy nem, mert nem úgy van ahogy írod, de ezt te is tudod, csak szándékosan próbálsz kicsiket megtéveszteni. MIÉRT??? Tartod még a véleményed, hogy a 4IG 2023ban a BÉT történelmileg legnagyobb csődje lesz??? vagy javítod magad???
Es tedd hozza: az alapkamat 18%, am ezt total figyelmen kivul hagyva, a allam bankja konzorciumban es az MNB is (!!!) 6% (hat% ) kamatra ad kolcsont egy 4IG nevu, ketes minosegu, elkepesztoen tulzottra eladosodott privat cegnek. Ha 4IG valaha is meg tudja fizetni a tartozast, ami erosen ketseges, akkor is, oriasi lesz a kamat veszteseg, evente 15-20% a kozpenzbol, es persze legalabb 20 evre. A legocskabb fekete Afrikaban is versenykepes tolvajlas folyik.
Ha az állam kifizeti az árat, ingyen megéri nekik a vodafon. https://www.portfolio.hu/gazdasag/20230227/ilyen-az-amikor-az-allam-megveszi-a-magyar-vodafone-kisebbik-reszet-599376 Én azt gondoltam, hogy a privatizáció volt a történelem legnagyobb rablása, de az eltörpül az mellett, amit most csinálnak. Megtalálják az összes kiskaput, hogyan lehet a közpénzt a saját zsebükbe tuszkolni. Az összes politikai döntés alá van rendelve a lopásnak. Alig van olyan, hogy valamin ne a fidesz maffia nyerjen. Persze annyira látványosan nem csinálhatják, így azért csurran cseppen másoknak is.
Aki tartja a 4ig-t, szép bukót realizál az infláció miatt. Mekkora üzlet, de legalább kap pár százalék osztalékot alamizsnának. Rizsa szépen beültette a népet, a 4ig topikban már magyarázkodnia kell. 😆
Es sajnos melle meg ok is manipulaljak az arfolyamot muszaj nek iak forgalmat generalni hogy legyen erdeklodo mert ha nem lenne akkor meg a mocsarnal is szarabb helyzetbe lenne az a papir. Mtelekomrol mi a velemenyed?Kivancsi vagyok ra. Arfolyamrol nem tudok mit irni mert 300-nal jo vetel volt de most mar nemtudom hogy esetleg megerne-e venni.
4IG teljesen elmerult az erdektelenseg budosodo mocsaraban. Van napi 30/40k db forgalom, az 700 forintjaval 20-30m Ft. Az arfolyam maradt 130. Nincs veteli erdeklodes, a maradek kisbefekteto meg lemondott a remenyeirol, es turlemesen kivar. Hatha csoda tortenik. Dehat JG-re szamitani, mint befekteto-barat magatartasra a tozsden? . OPUS detto. . A chart jol mutatja, hogy jar az, aki politikai reszvenybe teszi a penzet. Tessek emlekezni erre, amikor jon a kovetkezo rezsim. , http://keptarhely.eu/view.php?file=20230224v01xeu8p.jpeg
pontosan koszono viszonyt a leiranyba ertette ugyanis ha feljebb kene lennie az arfolyamnak nem igy fogalmazott volna.Azert fogalmazott igy hogy felreertheto legyen.
Világképed szerint nem is létezhetne egy cég sem az univerzumban, mert az első kóla, számítógép, cipőkanál... legyártása, eladása előtt már a nulla értékű részvényre hatalmas mennyiségű hitelt, magánvagyont... kellett volna befektetni, ami szerinted irracionálisan magas kockázat. Nem értem, miért nem tankolsz be pepsiből és élvezed az életet.
A reszvenyenkenti hitel, Van 760*10ad9 hitel, es van 300*10ad6 db reszveny. Akkor egy reszvenyre jut 760/300*10ad3= 2.5*1000=2500Ft adossag. . . Ha veszel egy reszvenyt, mondjuk 700Ft arfolyamon, akkor kapsz melle 2500Ft adossagot is. Hát, eleg nehez elhinni amit JG allit a riportban: " a jelenlegi részvényárfolyam köszönőviszonyban sincs a 4iG Csoport valós értékével " . Vagyis ez lehet, csak a "köszönö viszonyt" a masik iranyban kell erteni.
A nagytulajoknak van 250m darab részvénye. Kérdés, miért látok mindenhol 103 millió össz részvény számot? Netán nincs bevezetve tőzsdére? Szerintem van kb 300-350 millió részvény, úgy csak 2000 Ft adósság van egy sajtfecnin. A hülyének is megéri
OPUS es 4IG elemzesek
Egyelore tovabbra is mukodik a varakozas. 15min charton egy klasszikus ABCDE oldalazo wave(iv) latszik formalodni.
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20190329v00pejbrl.jpeg
++++++++++++++++++++++++++++++
A megelozo chart ez volt:
.
OPI daytrade.
A megelozo #23683 chart varakozas ez volt:
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20190328v00pu0cmk.jpeg
Nos, ehhez a varakozashoz kepest, szepen megcsinalta eddig amit kellett.
Szorgosan lejott eddig 430-ra.
Ra se hederitett arra sok ostobasagra, amit egyes kispajtasok azota beirtak ide, mint varakozast.
Meg eshet OPI 2-3 pontot, hogy keszen legyen (c of iv).
De aztan meg kell fordulnia, es 460 fele emelkedni, ha BULL alakzatot akarunk. 60 min chart.
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20190329v00pjt9h8.jpeg
.
Amugy viszont, ha nem fordul meg es nem csinal ujabb topot, akkor 3 hullamos alakzat marad.
Akkor szamolni kell annak a kovetkezmenyeivel.