user01

Regisztráció: 2018-09-03 18:44:55

Hozzászólások száma: 5 202

Utolsó hozzászólás: 2022-09-21 08:37


Tapasztalat: 2
Aktivitás: 5
Népszerűség: 5

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2021-03-20 13:09-ig (5 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
vegyél vissza ebből a fröcsögésből, légy szíves.
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2021-04-21 20:21-ig (10 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
szóltunk már, hogy finomabban, a következőnél jön a végleges kitiltás
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2021-10-09 15:20-ig (15 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
vegyél vissza ebből a fröcsögésből légy szíves

utolsó 20 hozzászólás

Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik szerda, 08:37
Végre mehetnek harcolni azok is, akik önként nem akartak menni. Nagy lehet az öröm a köreikben. Morál az egekben. Főleg látva, hogy a vérnáci önkéntesek mire jutottak.
 
Az állóképesség felmérésből lehet kiveszik a futást, nem akarnak ötletet adni...
Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik kedd, 19:20

https://assets.4cdn.hu/kraken/7nl1tlE4JXLAGWAls.jpeg
 
A képen elrejtettük Putyint, találd meg.
Vajon benne lesznek a magyar történelemkönyvekben az ilyen képek a bátor nagyvezírről? :-)
Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik kedd, 16:32

Keresd ki a NAIV szót az értelmező kéziszótárban. De elég ha csak a tükörbe nézel.
Putyin háborúja Európa ellen irányul, Ő azt akarta elérni, hogy Európa térdeljen le és tegyen le az energetikai függetlenség kiépítéséről. Nem arról, ami most meg, nem arról, hogy Európa pár év alatt leáll az orosz gázról, arról tegyen le, hogy 2050-ig itt mindenféle megújuló energiaforrásokra akarjon (nagyrészben) átállni. Nem, végtelenségig vegye az orosz gázt, és minél jobban rászokjon, mert akkor annál nagyobb fegyver lesz ez Putyin kezében.
Putyin háborúja arról szól, hogy 2-3 éve sokan már rossz szemmel nézték azt, hogy megépült az északi-áramlat 2, mert hiába mondták a németeknek, hogy ez csak még jobban növeli az oroszokról való függést, amivel a ruszkik visszaélhetnek. Olyan ez, mint a kokainfüggőség, először szokjon rá az ügyfél, utána majd ki lehet használni. Putyin azt akarta elérni a németekkel, amit elért Orbánékkal, hogy térdepelve csússzanak előtte a kegyeit keresve. Na ezt kezdték tavaly a németek megérteni, és hiába épült ki az új gázvezeték (ami Putyin sokadik rászoktató kokainzacskója lett volna), halogatták az üzembe helyezést.
Putyin ezt látva lett ideges, mégis csak ő a helyi fő kokain-dealer, mit képzelnek ezek a németek, szóval az üzengetés után tovább lépett, és elővette az ukrán kártyát. Az ukránok eleve a bögyében voltak, hát felvonult a határokon hadgyakorlatozni. A gáz ára folyamatosan nőtt, ment is az üzengetés az északi áramlat 2-ről, de csak nem akarták a németek engedélyezni a megnyitását. És a gáz ára se ért olyan szintekre, hogy annak érdemi hatása lett volna Európára, csak a lecsúszott része (Magyarország) szopott már ezen a szinten is. Szóval tovább lépett, és meg is támadta Ukrajnát.
Nálad, naivnál itt kezdődik el a történet. Csak az a gond, hogy ez az egész nem arról szól, amit te naivan gondolsz. Ez az egész arról szól, hogy nem akartad Magyarországhoz hasonló alkesz-drogost csinálni egész Európából. Európa nem kért abból, hogy Putyin csicska legyen belőle.
Ennek mellékterméke az, hogy Magyarország szépen mehet az elvonóra, annak is a turbó részlegébe.
Ez utóbbi elkerülhető lett volna? Igen, a 12 évvel ezelőtti elmúltnyolcév alatt panelrekonsrukciós programok indultak, geotermiás fejlesztéseket írtak ki, stb., amikor a bölcs orbán mind félresöpört. Miért is? Ki az, aki rengeteget keresett az elmúlt 2 évben gázkereskedéssel? Ki voltak a MET mögött? Tudod, akiknek az osztrák-magyar határ osztrák oldalán az MVM eladta a gázt, majd a magyar oldalon jóval drágábban visszavette....
 
Te naivan nem érted, hogy miről szól ez a háború. Azt se érted, hogy amikor az olcsó orosz gázért könyörögsz, akkor egy drogos képét mutatod, akit Puytin és Orbán közös erővel szokatott a szerre, és persze, hogy Te üvölétesz a leghangosabban az anyagért, hiszen te vagy a függő, akit függővé tettek. Neked a megoldás az lenne, hogy mások is legyenek olyan függők, mit te. Hát nem ez lesz.
Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik kedd, 15:29

OK, 4 hónap kellett ehhez.
Ez van, tévedtem. Talán ennyi belefér.     user01 2022. 05. 15. 14:48 Előzmény: #13215  user01 #13216 Ha a ZiZi ruszkik nem varázsolnak a frontra rövid időn belül (1-2 hónap) egy ténylegesen harcképes, százezres nagyságrendű utánpótlást, és a nyugat betolja Ukrajnába a beígért haditechnika akár csak felét, akkor az orosz haderő könnyen az összeomlás szélére kerülhet.
Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik kedd, 15:18

Már bőven pánik időszak van Putyin fejében.
Gyorsabban fogynak a fronton a "katonák", mint ahogy pótolni tudják őket.
Lehet már csak napokra vannak a teljes összeomlástól, azért a nagy sietség.
Több százezer képzett katonát kellene a frontra varázsoljon, teljes felszerelésben, hogy érdemi fordulatot érjen el. Ebből a képletből csak a több százezer képzett katona és a teljes felszerelés hiányzik. Az orosz hadsereg sincs sokkal jobb állapotban, mint a magyar egészségügy...
Az új törvények (mobilizáció, dezertálás, stb.) is jó eséllyel csak a most csatlakozni kívánó ukrán területekre lesznek élesítve, az utolsó szakadárig folyjon a harc. Magasról xarik ő az ott élőkre. Népszavazáskor adják le a koporsóméretüket is (nem mintha jutna majd nekik).
Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik kedd, 12:04

Nem, az orbáni maffiára már nagyon odafigyel az EU.
 
Az EU 1 hónap múlva valszeg arról fog szavazni, hogy bizonyos ügyek területén (külügy, energetika, védelem, stb.) a jövőben áttérnek a minősített többséges szavazásra. Ehhez viszont kell majd Orbán szavazata is. Az EU a terepet előkészítette erre a szavazásra, véletlenül közvetlenül ez után szavaznak majd arról (ami eleve minősített többséges szavazás lesz, azaz nem lesz nagy vita), hogy Magyarország esetében azonnali teljes forrásmegvonás jöjjön, vagy adjanak még két hónapot Orbánéknak arra, hogy a két hónap alatt a vállalásaikat teljesítve egy decemberi EU-s ülésen úgy döntsenek, hogy szoros felügyelet alatt, utólagos kifizetéssel kaphasson még pénzt Magyarország addig is, amíg nem távolítjuk el Orbánt és pereputtyát a közéletből. Azaz az orbáni vétó az első szavazáson kb. várható eredményt fog hozni a 2. szavazáson. Orbán a támogatásával azt veheti meg, hogy kapjon még két hónapot arra, hogy a vállalásait teljesíthesse.
És ha nincs EU-s pénz, akkor összefossa magát a forint, elszállnak az állampapír kamatok, stb., ami a magyar vidék (Orbán szavazóbázisa) hirtelen és totális lecsúszásához, elszegényedéséhez vezet, stb.
Épp ma üzente meg Viktor Parragh száján keresztül, hogy a nemzeth harcában most jó sok fideszes munkanélkülire lesz szükség, a munkanélküliségükkel lehet harcolni az infláció ellen. A sok fideszes munkanélküli meg majd fizeti az elszálló rezsit, az emelkedő hiteltörlesztőt, a 2-3000Ft-os kenyeret a munkanélküli segélyből.
Nagy dilemma az, Viktor..... Én a fideszmaffia ténykedéséből úgy látom, hogy ez lefutott meccs, Orbán vette a lapot, azaz hogy itt neki nem osztanak már lapot. Max annyit kérdeznek tőle, hogy hány fokosan szereti a vazelint.
 
Namost az egyik terület, ami rövid időn belül vétómentessé válna, az az EU-s energiapolitika. Pl. hogy legyen-e embargó az orosz gázra, vagy sem.
És itt jön be az, amit az előbb írtam. Ha addigra az EU döntéshozók (Orbánt nem tekintem még csak európainak se, az csak egy suttyó putyincsicska) úgy ítélik meg, hogy az orosz gázfegyver besült, akkor jöhet az embargó az orosz gázra. A piac persze erre meghökken, Orbán őrjöngeni kezd (mert megugrik a gáz ára 20-30-40%-ot), de aztán "érthetetlen" okból nagyobbat zuhan a gázár, még annál is nagyobbat, mint amennyit a forint zuhant a dollárhoz képest az orbáni maffia regnálása alatt.
Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik kedd, 10:22

Továbbra is az a leghatározottabb véleményem, hogy nem kell árplafonban gondolkodni, a gázár összeomlana, ha az EU bejelentené, hogy embargót vezet be pl. 2023.12.31-gyel az orosz gázra.
 
Lehet, hogy utána pár napig még emelkedne is az árfolyam, a spekik ebbe az irányba látnák az eseményeket, de nem, nagyon rosszul mérnék fel a helyzetet.
 
Túlságosan egyirányba kezdett mindenki gondolkodni a gázár kapcsán, és ezt a hangulatot az oroszok lassan már csak szavak szintjén tudják fűteni, gerjeszteni. Ha ez a folyamat megtörik (egy, az így gondolkodók számára elképzelhetetlennek tűnő, vagy maguknak előre félremagyarázott esemény hatására), akkor azzal az egész oroszok által épített kártyavár összeomlik. Ez sok minden miatt bekövetkezhet, de ezt az összeomlást leggyorsabban az EU tudná elhozni azzal, ha hirtelen az egész orosz gázzsarolási helyzetet más alapokra helyezné, kivenné a kezdeményezést az oroszok kezéből, amire kézenfekvő megoldás lenne az embargó bevezetése egy 1,5 éves átmenettel (amikor az oroszok még pénzt kaphatnak Európától a gázukért).  Ez a piacoknak egy olyan nem várt esemény lenne, mintha mondjuk az ukránok ellentámadásba lendülve felszabadítanák az ország egy jelentős részét. Ja, izé, ez megtörtént, és sokan csak néztek, meg annyi jött ki belőlük, hogy ö, ööö, öööööö, izé, ööööööööööö, hát izé. Na, izé. Ö.
 
Ez az utolsó szög lenne Putyin koporsójába. Ami a teljes bukását hozná el, mert Ő most nem Ukrajnával küzd, az a háború csak eszköz, Ő Európát akarta térdre kényszeríteni. A fegyvere meg a gáz, az olaj és a gabona. Kezdetektől fogva. Az ukrajnai katonai műveletek megindítása már ennek az Európa ellen vívott harcnak az eszkalációja volt. És szerintem a piac a gázon (lévén ebben a legsebezhetőbb Európa) keresztül árazza, hogy mi lehet ennek a konfliktusnak a kimenetele. Az meg egy ideje valahogy nem abba az irányba akar menni, mint ami az oroszok kommunikációjából kellene következzen. Mit kezdett el árazni a piac? Ebben a folyamatban a végső döfés az EU részéről a gázembargó lesz, amivel az EU döntéshozók azt üzenik majd a piacnak, hogy az EU győzött. A gázpiac persze ezt félreértve első sokként rossz irányba mozdulhat (last minute kiszálló a későn ébredőknek), a gázár nőne, de ahogy megértik a piaci szereplők, hogy mit is jelent valójában az embargó bejelentése, megtalálja a helyes irányt.
 
Szerintem a recesszió már biztos, illetve a már meghozott EU-s intézkedések a fogyasztás csökkenésén keresztül kihúzzák a gázellátás csávájából Európát. Ezzel viszont az oroszok kerülnek hirtelen abba a helyzetbe, hogy pár éves távon nem tudják majd kinek eladni a gázukat, csak Európának, az embargó életbe lépéséig, utána évekig marad nekik az, hogy kannában kell azt hordják Kínába. Viszont hosszabb távon is összeomlik a piacuk, a kínaiak „mennyit engedsz a feléből” ártárgyalása se fog nekik tetszeni, de nem lesz más választásuk, marad az, hogy önköltségi ár plusz piciért kínai gyarmattá válnak. Putyin is ezzel a rémképpel kezdett el „barátkozni” az elmúlt hetekben, amit leginkább az mutat, amikor múlt héten a bizonyítványát magyarázta leendő gazdáinak, a kínaiaknak és az indiaiaknak. Vajon Putyin európai csicskái is látják már a cudar időket, ami ott kopogtat az ajtóikon?
 
Ha nagyon biztonsági játékot játszik az EU, akkor jövő év elején jelentik be az embargót (mondjuk 2024. nyári életbelépéssel), de szerintem ez egy hiba lenne, mostanában kell ezt elkezdjék kommunikálni. Az időhúzással csak elodázzák a gázárak összeomlását. A piac meg fogja ezt az üzenetet érteni, és Putyin csatlósai alól is a piac fogja kirántani a szőnyeget, elfogy a szó, mert a bezuhanó gázárat nehéz lesz „nem működnek a szankciók”-nak beállítani. Nem véletlen, hogy Putyin az EU-s ügynökein keresztül a szankciók eltörléséért küzd, neki már az is „győzelem” lenne.
 
Putyin bukásának másnapját onnan fogják a kevésbé fogékonyak felismerni, hogy Lukasenkának hirtelen külföldre kell utaznia, mert nem akar belföldön meghalódni. Fehéroroszországból Ukrajna 2.0 lesz, jöhet ott is az orosz befolyás alóli felszabadulás. Lukasenka meg majd visszagondol azokra az időkre, amikor még nem volt befagyasztva a „hanyatló nyugatra” mentett vagyona. Kérdés, hogy lesz-e Oroszországban helye még egy bukott diktátornak, ukránból már van nekik egy, Putyin se lesz már ott, hogy kirendeljen neki egy lakást a Kreml közelében. És már tervek szintjén se lesz Lukasenkának szerepe, az ukrán csicskánál még tervezhették, hogy majd Ukrajnát megszállva visszaültetik őt az orosz bábkormányba, de az ukrán háborút elnézve az oroszok nagyon leírják magukat, már regionálisan se tényezők többé.
Majd egy nagyon rövid szünet után a „hanyatló nyugat” körbenéz, hogy ki maradt még itt, aki Putyin szekerét tolta az elmúlt években. Mehet az is oda, ahova való, a történelem szemétdombjára. Lesz ott nagy sírás-rívás, majd visítás, Putyin ezeket is a helyükre rántja magával.
Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik kedd, 10:22

user01
2022. 08. 30. 14:09
Előzmény: #3607  cintanyer
#3608
 
Vicces, de szerintem azzal lehetne összeomlasztani a gázpiacot, ha az EU bejelentené az orosz gáz embargóját (vagy kivetnének rá mondjuk 1000% vámot). Mindezt mondjuk 2023. végével.
Azaz az oroszoknak adnának bő egy évet, hogy a gázukat még el tudják adni, utána hordatják kannában Kínába.
Börzsöny-Aranybánya hétfő, 18:57

Tiszta Oak Island átka...
 
Aki nem ismerné, ez egy elcseszett sorozat valamelyik doku csatornán, ami tipikusan az "annyira rossz, hogy már jó" vonalat követi. A lényege, hogy pár zakkant azt hiszi, hogy évszázadokkal ezelőtt valakik (keresztesek, mohikánok, eszkimók, ufók, fideszesek, stb., mindig előáll valaki egy új elmélettel) kincseket ástak el a szigeten, persze jó mélyen, és ezt gondolnák most megkeresni. Természetesen komoly történelmi hátteret is fabrikálnak neki, hogy a laposföldhívők ámulattal várják a következő részt.
Mivel pénzük is van, illetve tolnak nekik, ezért sz@rrá ássák, fúrják, túrják a szigetet. Aztán persze soha semmit se találnak, csak a felbérelt kutatók, elemzők, látnokok, stb. mutatják ki a mintákból, hogy minden is aranyból van. Csak még mindig nem találták meg.
 
Trash-show
ELLENZÉKI összefogás HAZUGSÁGAI 2022. 09. 18. 07:38
Orbán mindent meglett és meglesz, hogy a magyar emberek ne kapjanak az EU-tól pénzt. Akár ellenzékben volt, akár kormányon. Orbán egy utolsó senkiházi tolvaj. 
ELLENZÉKI összefogás HAZUGSÁGAI 2022. 09. 18. 07:36
Még valami: a hazaáruló az ellen kelt ki, hogy Magyarország pénzt kapjon az EU-tól. Amikor ellenzékben volt.
ELLENZÉKI összefogás HAZUGSÁGAI 2022. 09. 18. 07:33
Idézet Orbán Viktortól: “A kommunizmus a saját országaiban évtizedekre intézményesítette a korrupciót, az erkölcsi relativizmust, a szegénységet, a kiszolgáltatottságot, a hamis adatokat szolgáltató kormányokat, a felelősséget nem ismerő politikusokat és a politikai hazugságokat. (…) Ezért kell az Európai Uniónak világossá tennie, hogy nem nyújt segédkezet semmilyen megfontolásból sem a hazug és csaló, a kommunizmus erkölcsi örökségét máig fel nem adó kormányzatoknak. “
PANNERGY 2022. 09. 17. 19:37
https://m.youtube.com/watch?time_continue=169&v=qllGIEQ6PmM&feature=emb_logo
 
Lézer Jani Békéscsabán járt, ahol a kormány által készítés alatt álló, a geotermikus energia hasznosításáról szóló országos stratégiáról is beszélgetett a polgármesterrel.
Valami készül. Valami gond van az olcsó orosz gázzal? 
PANNERGY 2022. 09. 17. 16:56
Illetve a távhős rendszerek gázról való leszoktatása kapcsán csak a geotermiát hozta fel, ami abban is pozitív, hogy az úgynevezett "hanyatló nyugaton" több helyen a biomassza már nem minősül zöld iránynak. Még a végén a kínai kommunista állampártot követendő mintának tekintő magyar kommunisták is észbe kapnak?
PANNERGY 2022. 09. 17. 16:48
https://www.atv.hu/belfold/20220917/a-18-fok-palkovics-arstoprol-tavhorol-vasarnapi-boltzarrol-menesztett-horvath-gyularol
 
Terel, csak terel, de egyértelmű, hogy a tavhős lakásokban is vége lesz a rezsicsökkentésnek.
Ráadás: ennyit még sose pofázott a geotermiáról. Látszik, hogy nagyon készül valami.
Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik 2022. 09. 15. 19:54

Ezt továbbra is fenntartom :-)
 
Putyin már nem tényező.
A "hanyatló nyugat" magasról tesz rá.
Kína meg úgy van vele, hogy a kínai export 80%-a a "hanyatló nyugatra" megy, szóval jóban kell azért lenni velük. Ezért is megmosolyogtató, amikor Putyin a kínaiakkal összeborulós nagy nyugatellenes összefogásról beszél. Kínában az orosz piac kerekítési hiba. Mazsolázni mennek Oroszországba, és eszük ágában sincs olyan kitettséget kiépíteni az oroszok irányába, amiből most Európa nyögvenyelősen mászik ki. Putyin a világ tudtára adta, hogy az oroszok teljesen megbízhatatlanok.
Tegye fel a kezét az, aki olyan barom, hogy egy ilyennel üzletel? OK, Viktor leteheted a kezed, rajtad kívül van még ilyen barom? Na, nincs?
Hszi kb. úgy tárgyalhat Putyinnal, hogy "Te kis kopasz ott, igen te, ne nézz hátra b.zsmeg, ha hozzád szólok, szóval mennyit is engedsz az ár feléből?"
 
Putyin csicskává vált, de van neki is csicskája, Viktor személyében.
Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik 2022. 09. 15. 19:45
user01 2022. 02. 27. 08:54

Előzmény: #2172  Metwolf

#2176
Putyin most teszi magát kínai csicskává.
Aztán ha Kína olcsóbban kéri tőle a gázt, akkor eladja másnak. Ja, nem.

PANNERGY 2022. 09. 15. 17:22

Le fogják tekerni a távhős lakásoknál az előre menő fűtővíz hőmérsékletét.
100%, hogy a gázos hőtermelőktől fognak sokkal kevesebb energiát venni, és a geósat tolják maxra.
Hideg időszakban az alacsonyabb hőmérsékletű előremenő fűtővíz a Pannergy-nek jó, mert így nagyobb hőmérséklet-különbség alakul ki az előremenő és visszatérő között, így több energiát tud betáplálni hőcserélőn keresztül.
Míg tisztán gázos távfűtéses városoknál a távhőszolgáltatók a fűtővíz hőmérsékletének csökkentésével mondjuk meg tudnak spórolni 15-20% költséget (ez 3-4 fokos lakáshőmérséklet-csökkenést jelent a hidegebb időszakokban), ugyanekkora fűtővíz hőmérséklet csökkentéssel Miskolc és Győr esetében a geotermikus rendszer megléte miatt a költségcsökkentés a 40-60%-ot is elérheti.
Szerintem a téli, hideg hónapokban Győrben és Miskolcon is új csúcsokat fog elérni a havi hőértékesítés, pont a miatt, mert alacsonyabb előremenő (és visszatérő) fűtővízzel fog üzemelni a rendszer.
Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik 2022. 09. 12. 13:39
A 2. gép berepült az előtte menő által keltett turbulens légáramba, felhajtóerőnek annyi, kőként zuhant le.

friss hírek További hírek