user01

Regisztráció: 2018-09-03 18:44:55

Hozzászólások száma: 5 733

Utolsó hozzászólás: 2023-11-30 11:15


Tapasztalat: 2
Aktivitás: 4
Népszerűség: 4

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2021-03-20 13:09-ig (5 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
vegyél vissza ebből a fröcsögésből, légy szíves.
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2021-04-21 20:21-ig (10 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
szóltunk már, hogy finomabban, a következőnél jön a végleges kitiltás
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2021-10-09 15:20-ig (15 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
vegyél vissza ebből a fröcsögésből légy szíves

utolsó 20 hozzászólás

OTTone csütörtök, 11:15

A kényszertörlés cégbírósági elrendelése az ott-one esetében nem azt jelenti, hogy egyből törlik a céget a cégnyilvántartásból és vége.
Itt 100%, hogy ha el is jut oda a történet, hogy a cégbíróság kényszertörlést rendelne el, akkor a folyamat ilyen vagy olyan okból az átmenne felszámolási eljárásba. 
Pl. mert hitelezők jelentkeznek be a kényszertörlés elrendelésére vonatkozó felhívásra. Márpedig az MNB is vár egy rakás zsetont a cégtől, a könyvvizsgáló se lett kifizetve és nem hiszem, hogy legyintene rá, hanem Ő is bejelentkezik, mint hitelező, stb. 
De ha a cég kapcsán büntetőeljárás van folyamatban, akkor az is felszámolási eljárást eredményez.
 
Azaz itt egy kényszertörlési eljárás megindulása valójában felszámolást jelent.A büntetőügy miatt az nagyon elhúzódhat.
Illetve lefogadom azt is, hogy a hitelezők se ülnek és várnak, jó eséllyel már beadott valamelyikük egy felszámolási kérelmet a cégbírósághoz, azaz eleve felszámolás indul.
 
A kényszertörlés, mint jogi eljárás ennél sokkal egyszerűbb esetekben végződik egy gyors cégtörléssel.
Interactive Brokers szerda, 19:54
A TBSZ-ről a gyűjtőévben se lehet levenni semmit. A TBSZ transzfer a teljes számlára vonatkozik, annak teljes tartalma kerül át a másik szolgáltatóhoz. 
Ha le akarnál venni valamit, akkor azzal megszűnik a TBSZ szerződés, a megszűnés napjáig TBSZ szabályok szerint adóznak, onnantól a normál szja szabályok szerint.
Interactive Brokers szerda, 18:03
Még valami: kért már ki valaki a részvényeire vonatkozó tulajdonosi (letéti) igazolást az IBKR-nél? Valamelyik részvényemnél ez kellett, ha el akartam volna menni a közgyűlésre. 
Mi ennek a menete az IBKR-nél?
Interactive Brokers szerda, 17:55
A transzfernek van díja, de ha csak azt nézem, hogy a rajtuk lévő részvényeket az IBKR-en adom majd el valamikor, akkor töredéke lesz a brokidíj. A transzfer díja töredéke a brokidíjak különbözetének, sokszorosan megéri áthelyezni oda a számláimat. Legalább is nekem.
Interactive Brokers szerda, 17:50
Most már csak abban vagyok bizonytalan, hogy merjem-e a 2018-as TBSZ-emet is hozzájuk küldeni, meg tudják-e majd oldani, hogy azt újra indítsák, lévén újra lekötésbe akarom tenni, legalább is nagy részét.....
Interactive Brokers szerda, 17:43
Nálam megjelent a 2018-2022. évekre is a TBSZ nyitási lehetőség az IBKR app-ban
PANNERGY hétfő, 13:06

A kiszorításnál, mint fogalomnál tök mindegy, hogy a cégnek van-e 4M db saját részvénye, vagy bevonták azokat. Lévén befolyást kell nézni, ott meg nem számoljuk a saját részvényt.
A jogszabály is lehetne áttekinthetőbb, ha jól rémlik a befolyást több lépcsőben a számviteli törvényig vezeti vissza, ott írják le, hogy a saját tulajdonban lévő részvényekkel nem kell számolni.
PANNERGY hétfő, 13:03

400Ft alatt is sokan temették. Meg osztalékot követeltek. Nem kaptak osztalékot, a kisrészvényesek le lettek szavazva, helyette fejlesztett a cég. Így mostanra sokkal magasabba cég bevétele, EBITDA-ja, nyeresége. Meg a részvényárfolyam is.
Nem mindig kell rossz néven venni, ha a nagyobb tulajdonosok máshogy látják a helyzetet.
PANNERGY hétfő, 12:55

"Azaz a saját tulajdonban lévő részvények bevonásával nem változik a befolyás. A birtokolt szavazati jogok száma és a befolyás nem ugyanaz a fogalom, máshogy számítódik."
 
Minden részvényhez tartozik szavazati jog, az alapító okirat szerint. Azaz a Pannergy esetében jelenleg 20M db részvény van, ami 20M szavazati jogot jelent. A saját részvényekhez is tartozik szavazati jog.
Így a tulajdoni hányad számításakor az osztó mindig 20M, a számlálóban meg a Te tulajdonodban lévő részvényekkel kell számolj.
Ha a befolyásra vagy kíváncsi, akkor a 20M-ből le kell vedd azokat a részvényeket, amikhez ugyan tartozik szavazati jog, de az nem gyakorolható (pl. a saját tulajdonban lévő részvények), illetve a számlálóban nem csak a Te tulajdonosban lévő részvényeket kell beírd, hanem meg kell kérdezd pl. a testvéred is, hogy van-e neki részvénye, azt is bele kell számold.
Pl. ha neked van 10e db részvényed, édesapádnak meg 5e db-ja, akkor:
1) a tulajdoni hányadod: 10e/20M=0,05%
2) a befolyásod a cégben: (10e+5e)/(20M-4,5M)=0,097%
 
Ha a cég bevonna 4M db részvényt, akkor a tulajdoni hányadod nőne, lévén a 20M helyett már csak 16M lenne az osztó, de a befolyásod semmit se változna, lévén az osztó ugyanaz maradna, 20M-4,5M helyett 16M-0,5M.
 
Márpedig a kiszorítósdniál a 90% befolyást kell elérni. Azaz itt nincs semmi hatása annak, hogy bevonják-e a saját részvényeket, vagy sem.
 
A fúziós erőművet csak arra írtam, hogy kb. annyi értelme van azért izgulni, hogy valaki kiszorításban gondolkodik, mint a fúziós erőmű hirtelen térnyerésében. Minek olyanon agyalni, aminek minimális az esélye. A kiszorításhoz 90% kell. Se az alteónál, se a waberers-nél, se a rábánál, stb. nem jött össze a kiszorítás, mert nem volt elég magas ahhoz az ajánlati ár, hogy elérjék a 90%. Az EGIS-nél pl. ez összejött, de azért jött össze, mert magas árat adtak. A TVK-nél meg azért jött össze, mert a MOL eleve 90% fölött volt. Ugyanez volt a Kartonpack-nál.
Szóval nem olyan egyszerű a kiszorítás. Ilyen közkéznél nagyon jó ajánlat kell hozzá.
PANNERGY hétfő, 12:17

Van egy nagyobb kiszálló, aki 1350Ft körül aktivizálta magát.
Albrecht Ottó 2019. elején olyan 650Ft körül szállt ki, jó sok részvénnyel.
2020. végén, 2021. elején is kiszállt valaki egy nagy adaggal, besegítettem neki én is, jó sokat átvettem tőle 750 Ft körül.
2021. nyarán jött a következő nagyobb kiszálló, 850Ft körül.
Most itt egy újabb.
Nem azt akarom ezzel mondani, hogy égig ér a paszuly, csak azt, hogy a nagyobb kiszállók eddig mindig megakasztották az árfolyam növekedést.
PANNERGY hétfő, 12:09
400Ft alatt is sokan temették a részvényt, olvasd vissza.
PANNERGY hétfő, 12:07

Először is a kiszorításhoz 90%-os befolyást kell elérni.
Továbbá a befolyás mértékének számításába a saját tulajdonban lévő részvények nem számítanak (lévén azokhoz tartozó szavazati jog nem gyakorolható). Azaz a saját tulajdonban lévő részvények bevonásával nem változik a befolyás. A birtokolt szavazati jogok száma és a befolyás nem ugyanaz a fogalom, máshogy számítódik.
A befolyás számításakor a saját részvényekre úgy kell tekinteni, mintha nem lennének. Ez nem keverendő a Tpt. 61 paragrafus szerinti szavazat jog mértékének meghatározásával. Pl. a befolyásba számításánál a közeli hozzátartozó is beleszámolandó, stb.
 
 
Végezetül: álljon elő valaki egy olyan vételi ajánlattal, amivel eléri a 90%-os befolyást. Az nem 1200 Ft-os ajánlat lesz. Sajnos nem hiszem, hogy ilyennel kellene számolni, de hátha.
Ezen "aggódni" kb. olyan, mint ha azért rágnád a körmöd, mert a kísérleti fúziós reaktornál újra több milliszekundumos "ugrás" következett be a stabil működési időben, és e miatt tuti fix, hogy 1 éven belül jön a most olcsónak mondott energia. 
A valóság az, hogy kanyarban sincs még az, hogy ipari méretben lehessen azt alkalmazni, és az "olcsó"-ra is térjünk vissza akkor, amikor beárazzák, hogy mibe is került ezt kifejleszteni, megépíteni, működtetni. Lásd Paks, ami csak akkor olcsó, ha maga az erőmű csak úgy van, és csak a fűtőelemek árával meg a karbantartással számolsz. Apropó, a Pannergy-től olcsóbban veszik át a hóenergiát, mint Pakstól az áramot.
OTTone szombat, 18:51
Itt a zrt-ve alakulásról a BÉT döntött azzal, hogy törölte a cég részvényeit a terméklistáról. Azzal vált hatályossá. 
OTTone szombat, 18:46

Mivel a BÉT törölte a részvényeket a terméklistáról, így a törvény erejénél fogva Zrt lett a cég lásd alább, Ptk.
Jelenleg már csak nevében nyrt. És már csak ezzel se felel meg a törvényes működés feltételeinek, a cégbíróság bármikor indíthat törvényességi felügyeleti eljárást (lehet már folyamatban is van, csak nincs aki az értesítést átvegye, közzé tegye valahol), ami ha 30 napon belül nem zárul eredményesen, azaz a cég nem teszi rendbe az alapító okiratot, úgy kényszertörlik a céget.
 
Ptk
3:211. § [A részvénytársaság működési formája]
(1) Az a részvénytársaság, amelynek részvényeit tőzsdére bevezették, nyilvánosan működő részvénytársaságnak (nyrt.) minősül.
(2) Az a részvénytársaság, amelynek részvényei nincsenek bevezetve tőzsdére, zártkörűen működő részvénytársaságnak (zrt.) minősül.
OTTone szombat, 16:43
Na ez egy érdekes felvétel, lévén az SZJA tv. TBSZ rendelkezéseinél a 67/B. § (4a) szerint: "Nyilvánosan forgalomba hozott értékpapír zártkörűvé történő átalakítása (kicserélése) csak abban az esetben nem minősül a lekötési időszak megszakításának, ha a magánszemély az átalakított (kicserélt) értékpapír helyett az őt megillető vagyonhányadra tart igényt és arra pénzben jogosult, feltéve, hogy ez a pénzösszeg a kifizetését követő 15 napon belül a lekötési nyilvántartásba kerül. A 15 napos határidő elmulasztását a lekötési időszak megszakításának kell tekinteni."
 
Azaz TBSZ-en nem tartható Zrt részvénye. Faramuci szitu. Ha eddig nem mondták fel a TBSZ szerződést, akkor én inkább év végével kipucolnám onnan a Zrt részvényeket. Csak lehet pont ezzel hívod fel a figyelmet arra, hogy sz.r került a ventilátorba. Idióta szabályozás, lévén esélyed se volt arra, hogy a TBSZ-ről átkösd normál számlára a részvényeket, lévén az MNB függesztett fel a kereskedést,  egyik napról a másikra. Lehet ezért se piszkálják a dolgot, mert a jogalkotó nem gondolt ilyen eshetőségre (zrt-vé alakulás úgy, hogy az nyrt részvénye nem kereskedhető akkor, amikor a zrt-vé alakulásról döntés születik).
PANNERGY 2023. 11. 22. 14:48
Mindenhol a piaci árat fizetik az emberek, csak Bécsben a távhőért a távhőszolgáltatónak fizeted ezt meg, Magyarországon meg mindenféle különadók formájában a bankban, a boltban, stb. fizeted azt be, amivel az állam a távhőt kompenzálja. A különbség az, hogy Bécsben megéri a távhőrendszert fejleszteni, mert a fejlesztés eredményének hatására nő a szolgáltató nyereséghányada, illetve versenyképesebbé válik az ára, Magyarországon ha fejlesztesz, és e miatt csökken a szolgáltatás fajlagos költsége, akkor kevesebbet kapsz a szolgáltatásért az államtól a nemkommunista rezsicsökkentési rendszer hozományaként, ami eredményeként csökken a nyereséghányadod. Konkrétan az állam azt várná el, hogy azért dolgozz, hogy kevesebbet kapj. Ááááá, nem, Orbánék nem kommunisták.
PANNERGY 2023. 11. 22. 14:24

80 millió eurós beruházással akarnak Bécsben egy 20MW-os teljesítményű hőerőművet összehozni. Idővel ezt bővítenék majd 200MW-ra.
Hogy ezt kontextusba helyezzük: a Pannergy győri és miskolci hőerőműve egyenként kb. 55-60MW-os.
Ezek szerint piaci alapon megéri egy 20MW-osra 80 millió eurót elkölteni. A "hanyatló nyugaton". A "nemkommunista" Orbán rendszerben meg rohad szét minden, a vízszolgáltatástól kezdve a távhőig minden, hála a "rezsicsökkentésnek".
BGREIT - Biggeorge REIT Nyrt. 2023. 11. 16. 08:23
#6

Tulajdonosi struktúra 
2023. nov. 15. 19:15 
Szerző: Biggeorge REIT Zrt.
Biggeorge REIT Nyrt. - Tulajdonosi struktúra 
Csatolt dokumentumok:
BGREIT - Biggeorge REIT Nyrt. 2023. 11. 16. 08:23
#5

Egyéb tájékoztatás 
2023. nov. 15. 18:55 
Szerző: Biggeorge REIT Zrt.
Biggeorge REIT Nyrt. - Egyéb tájékoztatás - Nyelvhasználat, részvénykönyv vezető, befektetői kapcsolattartó és könyvvizsgáló 
Csatolt dokumentumok:
SPPC - Shopper Park Plus Nyrt. 2023. 11. 16. 08:22
#10

BÉT határozat - kereskedés megkezdése 
2023. nov. 15. 16:45 
Szerző: Budapesti Értéktőzsde (Piacműködtető)
A Tőzsde 322/2023. számú határozata a Shopper Park Plus Nyrt. törzsrészvény kereskedésének megkezdéséről, valamint az alaptőke-emelésből származó részvények tőzsdei bevezetéséről 2023. november 21. napjával 
Csatolt dokumentumok:

friss hírek További hírek